Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο,τι λεει ο τιτλος. Χτες το βραδυ τα 7 κατεβασαν καποιο critical update και με το shutdown εγκατασταθηκε. Σημερα το απογευμα οταν ανοιξα τον υπολογιστη, πηγε στην κλασικη εικονα "Configuring Windows Update", εκανε επανεκκινηση, και μετα το Starting Windows με πεταει σε αυτη την BSOD. Η συγκεκριμενη εγκατασταση ειναι σε SSD. Εχω και δευτερη εγκατασταση win7 σε μηχανικο δισκο (Dual boot). Αυτη λειτουργει κανονικα. Εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα. Καταρχας, Ο,ΤΙ επιλογη και να βαλω κατα την εκκινηση (F8), οδηγει στην BSOD. Ο σκληρος με βαση το HDD Sentinel ειναι σε αριστη κατασταση. Εψαξα στο google για τα errors αυτα, αλλα οι απαντησεις ειναι πολυ γενικες. Χωρια οτι αυτο με τα διαφορα γραμματα και νουμερα δεν το βρισκει. Μιας και μπορω να εχω προσβαση στο σκληρο, απο την αλλη εγκατασταση των 7, υπαρχει κατι που μπορω να κανω χειροκινητα? πχ βλεπω οτι στο φακελο της registry, υπαρχει backup. Αν κανω overwrite τα καινουρια αρχεια (5/1/2018) με τα παλια (29/12/2017) εχω καποια ελπιδα ή θα τα κανω χειροτερα?

crash.jpg

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.

3 ώρες πριν, VasKag είπε

πχ βλεπω οτι στο φακελο της registry, υπαρχει backup. Αν κανω overwrite τα καινουρια αρχεια (5/1/2018) με τα παλια (29/12/2017) εχω καποια ελπιδα ή θα τα κανω χειροτερα?

Πόσο χειρότερα δηλαδή μπορεί να γίνει; :) Πάρε ένα backup από την registry και κάνε την τράμπα μήπως και δουλέψει.

Ίσως να μπορέσεις να σκαλίσεις κάτι παραπάνω με το erd commander 6.5 (αν μπορέσεις να το βρεις). Να κάνεις δηλαδή καμία επαναφορά ή sfc /scannow. Πρόσεχε όμως στην αρχή που θα σε ρωτήσει σε ποια εγκατάσταση να συνδεθεί ώστε να του δηλώσεις την προβληματική.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι για τα 7άρια. Δεν ξέρω σίγουρα αν και οι άλλες εκδόσεις δουλεύουν με τα 7.

Ψάξτο και σαν msdart 6.5

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βρηκα. Για να δουμε αν θα κανει τιποτα.

edit

Λοιπον. Μετα απο αρκετο ψαξιμο βρεθηκε η λυση, την οποια παραθετω για μελλοντικη χρηση.

Καταρχας, με το MSDART δεν μπορουσα να βρω λυση, καθοτι ο σκληρος ειναι συνδεδεμενος σε PCI-express sata controler. Οποτε δεν τον εβλεπε. Αν και ειχε επιλογη μετα να φορτωσεις drivers, και παλι δεν τον εβλεπε.

Επειδη το προβλημα παρουσιαστηκε μετα απο εγκατασταση critical update, σκεφτηκα οτι πρεπει να βρω τροπο να αναιρεσω αυτη την ενεργεια.

Ευτυχως βοηθησε και η δευτερη εγκατασταση που ειχα μιας και μπορουσα να bootαρω σε safe mode with command prompt. Και αυτο γιατι μπορουσα να δω τον σκληρο δισκο που ειχε προβλημα.

Ετρεξα το παρακατω

dism /image:X:\ /cleanup-image /revertpendingactions   (Οπου Χ ο αντιστοιχος σκληρος)

Εκανα reboot, και μετα την αναιρεση του update, ο υπολογιστης bootαρε αμεσως στα Windows

Ευτυχως ΔΕΝ εκανα το πειραμα μα την τραμπα της Registry. Μπορει να τα εκανα χειροτερα.

Επεξ/σία από VasKag
SOLVED
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...