voltmod Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μία μέρα αφότου ερευνητές στο Google Project Zero αποκάλυψαν δημοσίως τα ευρήματα τους σχετικά με το σοβαρό σχεδιαστικό ελάττωμα των επεξεργαστών της Intel (αλλά και άλλων κατασκευαστών) που αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια συστημάτων, η δημοφιλής κατασκευάστρια ημιαγωγών ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προωθήσει patches για να εξαλείψει την ευπάθεια. Η Intel έχει “ήδη διαθέσει ενημερώσεις για την πλειονότητα των προϊόντων επεξεργαστών που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία πέντε χρόνια” διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της εταιρείας, η οποία αναμένει να έχει διορθώσει το κενό ασφαλείας στο 90% των chips που έχει παράγει τα τελευταία πέντε χρόνια μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το ελάττωμα, που αφορά σε επεξεργαστές και τσιπς που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία δεκαετία, επιτρέπει σε συνηθισμένες, κοινότυπες διεργασίες να καθορίσουν το layout της προστατευμένης μνήμης του kernel. Αυτή η “μέθοδος ανάλυσης λογισμικού” όπως περιγράφεται από την Intel, επιτρέπει σε ένα ζεύγος exploits που ονομάστηκαν "Meltdown" και "Spectre" να συλλέγουν δεδομένα από άλλες εφαρμογές σε ευπαθείς συσκευές - είτε πρόκειται για υπολογιστές και διακομιστές είτε για κινητά τηλέφωνα που ενσωματώνουν chips των Intel, ARM (ή ενδεχομένως και της AMD). Η λύση που επεξεργάζεται η Intel και οι συνεργάτες της μέχρι στιγμής συνεπάγεται την αποσύνδεση του πυρήνα από τέτοιες διεργασίες, ωστόσο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει δραματική επίδραση στην ταχύτητα λειτουργίας του “επιδιορθωμένου επεξεργαστή”. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι επιπτώσεις “εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον φόρτο εργασίας” και δεν θα είναι ιδιαίτερα αισθητές στον μέσο καταναλωτή. Engadget Δείτε ολόκληρο το article Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα τελευταία 5 χρόνια? Πολλοί είχαμε μαζευτεί φαίνεται με Sandy Bridge (Released 2011) κι Ivy Bridge (Released 2012) και δεν τους άρεσε τόσο καιρό χωρίς αναβάθμιση... Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannakos83 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Παντού updates και patches ... ! Πληρώνουμε στο φουλ καθε τι όμως με τι αντάλλαγμα ??!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex1001 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 στα καινούρια δεν θα κάνει κάτι.. μετά την ενσωμάτωση amd κάρτας γραφικών τώρα σκέφτεται να ενσωματώσει και ένα ryzen στο cpu για να γλιτώσει από τα bugs! 9 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Archon71 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Γελαω με τους ιντελακηδες γιατι μου εχει μεινει απτον καιρο που ειχα FX αλλα ξεχναω οτι τωρα ειμαι με sandy.... ποιανει κ μενα δλδ... Ομως τι απντειτ κ πρασινα κροκοδειλακια μιλαμε τωρα που τα 7αρια μου ειναι σπασμενα? Λετε να μπει κανας χακερας κ να μου κλεψει τις γυμνες μου με τον περικλη εξω??? Ανησηχω λεμε. Μαλλον θα βαλω κ κανα σημειωμα απο διπλα "προσεχε πισω σου" να πηγαινει ασορτι με το υπολοιπο "υλικο"... Η ακομα καλυτερα κανα ηλ.πορτοφολι να κανει donate χαχαχα!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Delos96 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Εμείς με τους core 2 quad στην απ'εξω? 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Εμείς με Sandy/Ivy, τι θα γίνει; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobos73 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Ωραία πράγματα παιδιά!!! Πληρώνεις i7 και πέρνεις i5 ...... πληρώνεις αηδόνι και πέρνεις κούκο!!!! 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, Delos96 said: Εμείς με τους core 2 quad στην απ'εξω? Βάση της 5ετίας μένουν έξω οι 2500K/2600K/3570K/3770K και δεν θα έμεναν οι Core 2? Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Filip Katund Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, Archon71 είπε Γελαω με τους ιντελακηδες γιατι μου εχει μεινει απτον καιρο που ειχα FX αλλα ξεχναω οτι τωρα ειμαι με sandy.... ποιανει κ μενα δλδ... Ομως τι απντειτ κ πρασινα κροκοδειλακια μιλαμε τωρα που τα 7αρια μου ειναι σπασμενα? Λετε να μπει κανας χακερας κ να μου κλεψει τις γυμνες μου με τον περικλη εξω??? Ανησηχω λεμε. Μαλλον θα βαλω κ κανα σημειωμα απο διπλα "προσεχε πισω σου" να πηγαινει ασορτι με το υπολοιπο "υλικο"... Η ακομα καλυτερα κανα ηλ.πορτοφολι να κανει donate χαχαχα!!! Δεν κρατανε ολοι και δεν χρησιμοποιουν ολοι το PC τους για γυμνες φωτο. Οταν ομως στο PC εχεις αποθυκευση τραπεζικους λογαριασμους και αυτο σημαινει οτι την πατησες αν μπει και τα παρει καποιος. Τοτε οντως ανησυχεις.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 22 minutes ago, ThReSh said: Τα τελευταία 5 χρόνια? Πολλοί είχαμε μαζευτεί φαίνεται με Sandy Bridge (Released 2011) κι Ivy Bridge (Released 2012) και δεν τους άρεσε τόσο καιρό χωρίς αναβάθμιση... Άμα δεν τους άρεσε ας έφτιαχναν σωστά έστω την 8η γενιά για να σκάσει η φούσκα μόνο για τους προηγούμενους και να ''εξαναγκάσει'' upgrade σε coffee lake..Αλλά μπαα..Θα τα σκάσετε για Ice Lake λαμόγια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Εντάξει και να μη βγει patch για μας θα χάσουμε και τίποτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Archon71 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Ειπα να γελασουμε λιγο ρε παιδι. Φανταζεσαι εκπληξη αν οντως εμπαινε κανας τυπας στο πισι μου? Τυνχανω γυμνιστης οποτε LOL-σκετη θα ειναι η εμπειρια!!! Στα σοβαρα ομως ελεγα να αρχιζα το κρυπτο-σκαψιμο φετος με την συγκεκριμενη μητρικη γιατι εχει πολλες pcie. Μαλλον θα παρω ryzen πρωτα κ μετα βλεπουμε.... Ετσι κ αλλοιως οι καρτες γραφικων ειναι στα υψη αρα δεν μιλαμε οτι παω κ γιθα φαρμα. Ευτυχως που οι amd τουλαχιστον δεν επιρεαζονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D4rkshadow Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Ευτυχως δεν θα μου παρουνε της τσοντες μιας και εχω 2600Κ Την γλιτωσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KilliK Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 απο οτι φαινεται το προβλημα το εχουν και οι συσκευες της Apple http://www.bbc.com/news/technology-42575033 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα