Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, sistah said:

Χαχαχα, παρε 2-3 usb να υπαρχουν βρε. 5 ευρω εχουν τα 8-16GB (sandisc,kingston).
Ελπιζω να πανε ολα καλα με τις RAM!

Μάλλον αυτο θα κανω φίλτατε ! αχχααχχα xD Thanks ! Θα ενημερωσω οταν τις παρω.

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, μεγάλο , αρνητικό update παιδες. Καλησπέρα πρώτα απο ολα. Λοιπον Τρίτη εστειλα τις RAM στο μαγαζι που ακουει στο ονομα AskAdam, στην Αθήνα. Τις πηρανε χθες και κατα τις 17.30 χθες τους πηρα τηλ και τους λεω "τι εγινε ηρθαν? τις ειδατε" Και μου απαντουν οτι ναι ηρθανε και θα μου εχουν νεα Παρασκευή, δηλαδή σημερα, και θα με παρουν οι ιδιοι κατα τις 17.00. Δεν με πηραν ποτέ, και γιαυτο κατα τις 18.10 και τους καλεσα εγώ. Το σηκωσε ενας τυπος του λεω "ειμαι ο τάδε και εχω το ταδε θεμα, εστειλα κατι RAM" λεει μισο λεπτό με βαζει standby και με συνδέει με το τεχνικο τμήμα. Και ο τεχνικος μου λεει οτι οι μνήμες ειναι μια χαρά. Εκεί φλίπαρα πολύ άσχημα. Τους λεω "τι εννοείται οτι ειναι μια χαρά , τους τέσταρα σε 2 διαφορετικές ASROCK Fatal1ty Gaming K4 και σε μια ASUS PRIME PLUS , και εβγαλε το ιδιο θεμα. Με ενα συγκεκριμμενο στικ δεν ποσταρε ποτέ, με το αλλο μου εβγαζε 80~ errors στο καπακι στα πρώτα second του memtest." Αυτός μου πούλησε κατι φουμαρα περι "ισως ειναι θεμα compatibility και γιαυτο στειλε το κομπο μητρικη και CPU σου με δικα μας εξοδα και θα το δουμε γιατι αυτο ειναι το μονο που μπορουμε να κανουμε για να μη τις στειλουμε εξωτερικο και παρει μηνα και βάλε". Τους λεω "δεν ειναι ειναι θεμα compatibility ειδικα με την ASUS γιατι το λεει το QVL και μου λεει οτι τάχα μου δεν γράφουν παντα την αληθεια. Επίσης οτι και καλα το δοκιμάσανε και στις 2 πλατφορμες και ryzen και intel και δουλευε κομπλε και μια μια και οι δυο μαζι. Γιατί εχω την εντυπωση οτι μου πουλάνε φουμαρα και ψαχνουν για κοροιδο? Σε λιγο θα πεταχτω σε ενα φιλαρακι που τυχγάνει να εχει Intel build με ddr4 και θα δοκιμασω το πισι μου εκει , και αυριο θα δανειστω μνημες ραμ απο τον τεχνικο που προανεφερα την προηγουμενη εβδομαδα, και θα τεσταρω τις μνημες του στο ryzen μηχανημα μου.Τι μπορώ να κανω για να τους αναγκάσω να μου στείλουν άλλες, και ποια η πιθανότητα με αυτα που ηδη ξερετε, να μου λενε μαλακίες. Σας ευχαριστώ πολύ. 

Επεξ/σία από DeathStalkerGR
Δημοσ.

Λοιπόν. Δοκιμασα το πισι μου στον φιλο μου που φοράει κατι HYPER X μαυρες kingston DDR4 μνήμες και επαιξε κομπλε. Ετρεξα 2 ματς στο pro , simulation και τα εβγαλε κανονικοτατα. 0 TDR errors. Και τα κωλοπαιδα στο παλιομαγαζο αυτο εχουν το θράσσος να μου λενε οτι δουλευουν κομπλέ; Τέτοιο δούλεμα να ριχνουν στον κοσμάκη ειναι κριμα. Κρετίνοι. Αν αυριο μου λενε τα ιδια και δεν φιλοτιμηθουν να μου στειλουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ μνημες, απο διαφορετικο κατασκευαστη (μη μου βαλουν τις ελλατωματικες αν ζητησω LPX ) τοτε θα το τραβήξω οσο με παίρνει. Και δεν θα τους αρέσει καθολου.

Δημοσ.

Τον ρωτησες εαν τις δοκιμασε μια μια? Του εξηγησες οτι οταν κανεις memtest με τις 2 βγαινουν καθαρες?
Δεν βρισκω τον λογο να σου πουλαει φουμαρα μιας και δεν ζημιωνονται.

Μιλησε μαζι τους ξανα λεγοντας τα παραπανω και προσθεσε το νεο info που ανεφερες παραπανω.

Δημοσ.

Τους το ειπα 3 φορές, να τις δοκιμασουν μια μια. Οταν τις εστειλα, οταν τις παρελαβαν και σημερα. Μου ειπαν το εκαναν, και δεν βρηκαν προβληματα. Εγώ ομως βρηκα σε 3 μητρικες. 2 ASROCK FATALITY και την ASUS μου. Του φιλου μου η HYPER X που ουτε καν ειναι στο QVL , με βασικη ταχυτητα 2100 επαιζε ΚΟΜΠΛΕ.  Αν δεν ψάχνουν για κότσο δεν ξερω τι κανουν. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να δουλευουν φιλε μου. Περα απο τα Errors στο memtest , δεν δουλευε καθολου σωστα το μηχανημα μου. Αυριο θα παρω μνημες του τεχνικου και θα το εξακριβωσω 1000%.  Τους εστειλα ενα mail που λεει οτι θελω είτε αμεσο αντιλογισμο χρηματων, κατι που η σελιδα λεει οτι δεν κανει, αλλα δεν με νοιαζει και πολυ, ή αλλιως ΑΜΕΣΑ, δηλαδη αυριο να μου στειλουν μαυρες 2Χ4 σε βασικο χρονισμο 2100ΜΗΖ μπας και δουλεψει το κωλομηχανημα που πληρωσα σχεδον 2 μισθους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στείλτους το λινκ του φορουμ και πες τους "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ" 

Επεξ/σία από UsualSuspect__
Δημοσ.
3 minutes ago, UsualSuspect__ said:

Στείλτους το λινκ του φορουμ και πες τους "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ" 

Τους εστειλα αναλυτικα , σε φορμα κανονικα, την περιπτωση μου μαζι με κωδικους παραγγελιας, προιοντος και ημερομηνιες, και τους ζηταω η αντιλογισμο χρηματων ή στην καλυτερη ΑΜΕΣΗ αποστολη της μαύρης LPX Corsair με 2100ΜΗΖ . Θα δουμε, λογικα θα με παρουν τηλεφωνο αυριο είτε να μου πουνε φουμαρα, ή ας ελπισω να επιβεβαίωσουν την αποστολη.

Δημοσ.

Μου θιμίζει τις δικές μου μαγικές εμπειρίες με τον τελευταίο (μου για πάντα) amd ... πριν 15+ χρόνια ...

Σταθερή αξία.

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα με πηραν τηλεφωνο μετα απο το χθεσινοβραδυνό mail που τους εστειλα στην φορμα επικοινωνίας της σελιδας τους και μου ειπαν οτι "Δοκιμάσαμε τις μνημες σε μητρική σαν τη δικη σου και οντως ειχε θεμα !" No shit Sherlock. Ηθελα να τους ρωτησω, "επειδή αλλαξα 3 μητρικές 2 ASROCK 1 ASUS δοκιμάσατε και στα δυο ειδη και μονο τότε τα εβγαλε ρε ψευταράδες?" Αλλα ημουν δουλεια, και δεν ειχα διαθεση για κατι τέτοιο. Σημερα μου ειπαν θα ερχοταν νεα παραλαβή και πιθανότατα θα ειχε μνημες και μου πρότεινε GSKILL RAM γιατι λεει οτι ειναι οι πιο ευκολα συμβατές και αλλες παπάτζες, και απο Δευτερα θα με παρουν τηλ και θα τα βρουμε με τι μνημες ιδιας αξιας να μου στειλουν. Θεωρώ πως λύθηκε. 

Δημοσ.

Δεν ειναι απαραιτητα παπατζες αυτο που σου λεει..
Σε παρα πολλα ryzen συστηματα βαζουν τις GSKILL (πιθανολογω οτι εννοει τις Trident) στα 3200.

Να προσθεσω αυτο που ειχα αναφερει και πιο πριν: ειναι κριμα να πας σε 2100MHz οταν μπορεις και εχεις πληρωσει για 3000-3200 ασχετα εαν λογω BIOS (δεν ειναι συχνο πλεον)  ισως δεν δεις 3200 αλλα λιγο λιγοτερο.
Ειναι "απαραιτητο" να πας σε μεγαλους χρονισμους γιατι επωφελειται ο Ryzen, παρ' ολα αυτα, για να μην σε παρω στο λαιμο μου μιας και εχεις ταλαιπωρηθει αρκετα, παρε αυτες που νιωθεις σιγουρος. Απλα οφειλω να σου πω το τι ειναι συνετο να κανεις με τους Ryzen.

• Thanks 1
Δημοσ.

@ topic starter

Thanx που μοιραστηκες το ονομα του καταστηματος, ωστε να βαλω αλλο ενα μαγαζακι στη μαυρη λιστα.

Ευχομαι να πανε ολα καλα με τις νεες μνημες σου!

• Thanks 1
Δημοσ.
9 minutes ago, sistah said:

Δεν ειναι απαραιτητα παπατζες αυτο που σου λεει..
Σε παρα πολλα ryzen συστηματα βαζουν τις GSKILL (πιθανολογω οτι εννοει τις Trident) στα 3200.

Να προσθεσω αυτο που ειχα αναφερει και πιο πριν: ειναι κριμα να πας σε 2100MHz οταν μπορεις και εχεις πληρωσει για 3000-3200 ασχετα εαν λογω BIOS (δεν ειναι συχνο πλεον)  ισως δεν δεις 3200 αλλα λιγο λιγοτερο.
Ειναι "απαραιτητο" να πας σε μεγαλους χρονισμους γιατι επωφελειται ο Ryzen, παρ' ολα αυτα, για να μην σε παρω στο λαιμο μου μιας και εχεις ταλαιπωρηθει αρκετα, παρε αυτες που νιωθεις σιγουρος. Απλα οφειλω να σου πω το τι ειναι συνετο να κανεις με τους Ryzen.

Ίσως φίλτατε και σε ευχαριστώ πολύ για αυτές τις πολυτιμες πληροφορίες. Αλλά το φιλαράκι που ανέφερα που μενει μακριά, εχει ASUS Prime Plus και τις μαυρες τις Corsair LPX στα 3000, 2 dimmάκια των 4 και τρέχουν μπόμπα. Σε 2100 μονο, δεν το εχει πειράξει αλλα δουλευουν. Εμενα ουτε καν λειτουργικες ηταν. Και εχουμε πανομοιότυπο build εκτός PSU. Τέλος παντων εγώ νομιζω οτι καταστάλαξα στις  CMK8GX4M1A2400C14 που ειναι οι μαύρες 8GB ενα dimmάκι στα 2400. Και στο μελλον πετάω και μια αλλη 8άρα στα 2400 και να τελειωνει το παραμυθι. Αρκετά υπέφερα. 

4 minutes ago, AnimaTronic said:

@ topic starter

Thanx που μοιραστηκες το ονομα του καταστηματος, ωστε να βαλω αλλο ενα μαγαζακι στη μαυρη λιστα.

Ευχομαι να πανε ολα καλα με τις νεες μνημες σου!

Καλά θα κανεις φίλε, και εγώ μακρια πλεον από αυτούς, γιατι η κίνηση μετράει και η δικη τους ηταν πολυ περιεργη. Να'σαι καλα , ελπίζω να τελειωνει συντομα η Οδύσσεια μου xD. 

• Like 1
Δημοσ.

Με πηραν σημερα τηλέφωνο τα καρντάσια απο το ASK adam και επειδη τους ειχα στειλει μήνημα οτι θελω την μαυρη corsair LPX 1 dimmάκι των 8GB στα 2400, και με τα υπολειπόμενα 10 ευρώ τους ειπα να μου στειλουν δυο 120άρια fans της arctic silver. Ολα κομπλε, φαινομενικα θα μου τα στειλανε ταχα μου σημερα, και θα τα παρω αυριο. Θα μου στειλει η ACS λογικα κωδικο αποστολης. Θέλω να κανω μιας αλλης φυσεως ερώτηση. Εχω ακομα τις μνημες του τεχνικου το ενα dimmάκι 4GB Crucial μνήμης, και μπορω να σετάρω το συστημα μου ετσι , ghetto εξω απο το κουτι. Και σκέφτηκα, να κάνω φορματ και να περάσω ο,τι χρειαστώ (το windows 10 license που ειναι γνησιο, ολα τα απαραίτητα προγραμματα κλπ κλπ) και μετά οταν αυριο ερθουν οι μνημες να τα κανω κλωνο με το Samsung magician, ή να περιμενω να ερθουν η μνημες και να το κανω με τον αργό και παραδοσιακο τροπο , σβηνοντας οτι εχει ο SSD μια και καλη και περνώντας εκ νεου τα προγραμματα; Αυτο προφανως θα μου φαει κανενα 3ωρο μεχρι να ειναι ολα τα προγραμματα που θελω εγκατεστημενα, αλλα η ερωτηση μου εχει να κανει με stability και "clean install vs clone" issues. Δωστε τα φωτα σας κυριοι, και ευχαριστώ για το απαράμιλλο Support. 

Δημοσ.

Γιατι να κανεις 2 φορες format ή κλωνο? Οι μνημες δεν επηρεαζουν το format και το stability, ειναι plug and play.
Μπορεις απο σημερα να κανεις το αργο (?) και παραδοσιακο format και αυριο απλα κουμπωνεις τις νεες μνημες.
Ο κλωνος γενικα ειναι stable αλλα απο οσο ξερω υπαρχουν καλυτερα προγραμματα απο το magician.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...