mindreader Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δεν με ενδιαφερει η περιπτωση forum, που σιγουρα ειναι μια συνθετοτερη διαδικασια, αλλα σε ενα site στημενο με cms, και με συστημα για comments σε αρθρα, θα ηθελα να ξερω πως βρισκει καποιος, αποτελεσματικα, ανθρωπους να κανουν comment moderation. Για θεσω λιγο το 'στορι', ας πουμε οτι εγω και καποιοι συνεργατες μου, στηνουμε το site, και κατοπιν κανουμε ολη τη διαχειριση, επικαιροποιηση, συνεχη ροη νεων πληροφοριων, συντηρηση κλπ. Αν λοιπον το δικο μου προγραμμα και των συνεργατων μου ειναι φορτωμενο απο τετοια tasks, πιθανοτατα δεν υπαρχει χρονος για κατι απλο μεν, αλλα ως διεργασια θελει το χρονο του, οπως το comments moderation. Και παντα ειχα την απορια, αν σε αυτο το θεμα, απασχολουνται φιλοι, εμπιστοι, καποιοι τελωσπαντων, με βάρδιες! Γιατι αν μιλαμε για comment moderation, δεν μπορει καποιος να κανει ενα comments σε ενα αρθρο του site, και να γινει accepted (ή rejected) την επομενη μερα! Εγω εχω δει οτι αναλογα και με το site, εντος λιγων ωρων το σχόλιο εμφανιζεται. Ομως, καποιος-καποιοι, πρεπει μαλλον ως hobby, να ασχοληθουν με αυτο το θεμα. Εκει που καθονται πχ, ή χαζευουν, ή σερφαρουν σε μια σελιδα κλπ, να εχουν επιφορτιστει με αυτη τη διαδικασια, για ελεγχο σχολιων. Ομως, αν καποιος μπει σε αυτη τη διαδικασια, πρεπει να την κανει συστηματικα, και υπευθυνα. Πχ οχι δεν μπορεσα, με πηρε ο υπνος κλπ Αρα, επειδη και ενα ατομο να βρεις, παλι δεν βλεπω να βγαινει το time schedule, μιλαμε αραγε για πολλα εναλλακτικα/εφεδρικα ατομα; Τους ανοιγεις ως users, και οποιος προλαβε καθε φορα, κανει το moderation? Η σκεψη που μου περνα απο το μυαλο, ειναι να μιλησω σε μερικους φιλους μου για το θεμα, αλλα ηθελα να ξερω γενικοτερα και αλλοι πως το χειριζονται υπευθυνα το θεμα αυτο. Πειτε σας παρακαλω οτι γνωριζετε πανω στο θεμα.
becoming_I Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Ανοίγεις μεγάλο θέμα σχετικά με το moderation. Ας πούμε στη δική μας σελίδα έχουμε έναν κώδικα δεοντολογίας που δίνει μια γραμμή σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι. Το wordpress έχει σύστημα να γίνεται moderation των σχολίων (accept/reject) πριν δημοσιευτούν. Τώρα σε ότι αφορά τις βάρδιες, αν η σελίδα είναι ειδικού περιεχομένου (πχ τα νέα της αποφλοιωμένης ντομάτας) τότε δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι να έχεις συνέχεια νέες αναρτήσεις. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσεις αυτό που είναι να κάνεις και θα βρεις στην πορεία τους ρυθμούς σου. Εν ολίγοις αν δεν έχεις κάποιο ειδησεογραφικό/αθλητικό site που όντως είναι λούκι, δε νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα. 1
lesvos2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Εγω παλι λεω οτι πρεπει να υπαρχει ελευθερια στα comments. για παραδειγμα το piratebay εχει τετοια ελευθερια δεν καταλαβαινω γιατι εδω και ειδικα στην Ελλαδα ολοι βαζουν comments αλλα πρεπει πρωτα να τα εγκρινει ο moderator.Δηλαδη στην πραγματικη ζωη οταν σου λεει καποιος κατι του απαντας περιμενε θα το ακουσω οταν το εγκρινουν τα αυτια μου?
isay Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 @mentoras Αν θες κάποιους να ασχολούνται στο ελευθερο του χρόνο, οταν εχουν διάθεση και χωρίς δεσμευση, βρίσκεις φίλους, γνωστους, άτομα που σου εχουν υποχρεωση και τους ζητάς να βάλουν πλατη. Εννοειται οτι δεν παιζει χρονοδεσμευση, δεν παιζει "μα-μου-σου-του" γενικα 'ο,τι κάτσει και όσο κάτσει. Αν τώρα εσύ το θες με guidelines, βαρδιες, σοβαρότητα κλπ η μόνη λύση ειναι "επι πληρωμή". Οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσο δεν υπάρχει, εκτός βέβαια αν παιζει κάτι τραβηγμένο όπως εκβιασμός (θα πω στη γυναίκα για τη γκόμενα σου), βία (ξύλο), κλπ Αν τώρα το traffic και τα comments ειναι λίγα και στατιστικά σπανίζουν πολύ προβληματικά comments, με το κινητό του, μια χαρα κάνεις moderation. Εγω σε κόβω για αυτή τη φάση.
becoming_I Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Η ελευθερία είναι ένας όρος που στο internet διέπεται από μεγάλη σχετικότητα. Δηλαδή αν εγώ αισθάνομαι ελεύθερος μοιράζοντας κατάρες και μπινελίκια σε όποιο διαφωνεί μαζί μου, τότε καταστρατηγώ την ελευθερία του άλλου. Νομίζω ότι ένα πλαίσιο δεοντολογίας μας κάνει όλους λίγο καλύτερους και ναι συμφωνώ δεν είναι ανάγκη να εγκρίνονται από moderators τα σχόλια.
lesvos2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 40 minutes ago, becoming_I said: Η ελευθερία είναι ένας όρος που στο internet διέπεται από μεγάλη σχετικότητα. Δηλαδή αν εγώ αισθάνομαι ελεύθερος μοιράζοντας κατάρες και μπινελίκια σε όποιο διαφωνεί μαζί μου, τότε καταστρατηγώ την ελευθερία του άλλου. Νομίζω ότι ένα πλαίσιο δεοντολογίας μας κάνει όλους λίγο καλύτερους και ναι συμφωνώ δεν είναι ανάγκη να εγκρίνονται από moderators τα σχόλια. Σωστα τα λες. Το θεμα ομως ειναι οτι ολοι μα ολοι κοβουν τα σχολια που δεν τους αρεσουν . Για παραδειγμα αν εγω πω κατι που ερχετε σε αντιθεση με τα συμφεροντα του administrator βρισω δεν βρισω θα με κανει ban.Αυτο ειναι ανεπιτρεπτο αλλα εδω στην Ελλάδα ολα ειναι ετσι.Δημοσιογραφοι που το παιζουν δημοκρατες και μπενεις να σχολιασεις κατι τρως τον χρονο σου και στο τελος περνεις σαν απαντηση το σχολιο σας περιμενει εγκριση. Τι μας λες ρε φιλε που περιμενει εγκριση αν βρισω η αν πω τιποτα χυδαιο ασε τους αλλους clients να με βρισουν δεν σου πεφτει λογος εσενα. Για παραδειγμα στο facebook μπορεις να γραψεις οτι θελεις για φαντασου καθε φορα που εγραφες να σου ελεγε περιμενετε παρακαλω να περασει το σχολιο σας απο επιτροπη δεοντολογιας LOL
becoming_I Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Προσωπικά όσο καιρό γράφω στο παρόν forum οι περιπτώσεις που διεγράφησαν σχόλια (μαζί και δικά μου) είχαν να κάνουν καθαρά με τον εκτροχιασμό ενός θέματος (offtopic) και συμφωνώ ότι δεν παρείχαν τίποτε στη συζήτηση. Καλώς διεγράφησαν να λέμε και του στραβού το δίκιο. Νομίζω ότι ο ψηφιακός μας πολιτισμός έχει να διαβεί πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να αντιλαμβάνεται τις διαφορές μεταξύ εποικοδομητικού διαλόγου και παράλληλων μονολόγων.
frcake Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) sentiment analyisis στα εισερχόμενα comments ώστε να έχεις βοήθεια απο ένα bot και να σου κάνει stemming & lemmatization. Μπορείς να προσθέσεις και πιο στατικά bots που συνεργάζονται με το nltk bot και να διώχνεις (ίσως) τα comments στα οποία συμφωνούν Θα πρέπει ωστόσο σε ότι δεν συμφωνούν (ή σε ότι θελήσεις εσυ) να σε ενημερώνουν και να λαμβάνεις δράση. Επίσης θα πρέπει να φτιάξεις και ένα λεξικό απο λέξεις που θα κάνουν trigger τα bots αλλά δεν είναι βρισιές Παλιά δηλαδή στο IRC όταν ήταν στα πάνω του , είχαμε γραμμένα σε perl αν θυμάμαι scripts να τσεκάρουν τι λέει κάποιος και αν έχει βρίσει, αλλά όπως καταλαβαίνεις τα περισσότερα scripts είχαν ένα στατικό stemming & lemmatization και μερικές φορές συμπεριφερόντουσαν χαζά , π.χ. ena malako paketo tsigara με την λέξη "malako" να χρησιμοποιείται είτε για την λέξη μαλακό είτε μαλά** (τώρα βέβαια που το σκέφτομαι ήταν και τα greeklish στη μέση) , για να το κάνουμε counter αυτό , δεν είχαμε αφήσει τα bots τελείως αυτόματα , αντί δηλαδή να λαμβάνουν δράση άμεσα , μας ενημέρωναν για το event και με ένα πολύ απλό interface ( F1: Kick // F2: Ban // F3:Warn) γινόταν και το ανάλογο action απο τον operator. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μοιράσετε την δουλεία μεταξύ σας με notifications και actions. Εναλλακτικά , μοίρασε τα στο community τύπου stack overflow και δίνε πίσω πόντους Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από frcake
defacer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 hours ago, lesvos2018 said: Τι μας λες ρε φιλε που περιμενει εγκριση αν βρισω η αν πω τιποτα χυδαιο ασε τους αλλους clients να με βρισουν δεν σου πεφτει λογος εσενα. Για παραδειγμα στο facebook μπορεις να γραψεις οτι θελεις για φαντασου καθε φορα που εγραφες να σου ελεγε περιμενετε παρακαλω να περασει το σχολιο σας απο επιτροπη δεοντολογιας LOL Ίσως δεν έχεις καταλάβει πως το κάθε site υπάρχει επειδή κάποιος πληρώνει γι' αυτό, και πως αναπόφευκτα λειτουργεί με βάση τους κανόνες που θέτει αυτός που πληρώνει; Εδώ είναι που σου λέει ο site admin "σε έναν από τους δυο μας δεν πέφτει λόγος τι θα κάνουμε στο site μου και τι όχι, και δεν είμαι εγώ αυτός". On 1/5/2018 at 2:32 PM, mindreader said: Δεν με ενδιαφερει η περιπτωση forum, που σιγουρα ειναι μια συνθετοτερη διαδικασια, αλλα σε ενα site στημενο με cms, και με συστημα για comments σε αρθρα, θα ηθελα να ξερω πως βρισκει καποιος, αποτελεσματικα, ανθρωπους να κανουν comment moderation. Πληρώνει. ΥΓ τυχαίνει αυτή τη στιγμή να εργάζομαι στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για content quality / fraud prevention για λογαριασμό πολυεθνικού εργοδότη σε χώρο που το content προέρχεται 99% από ιδιώτες, μιλάμε για > 300 εκατομμύρια monthly active users. Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει εκεί. Οι τεχνολογικές λύσεις είναι φυσικά απολύτως απαραίτητες σ' αυτά τα νούμερα, αλλά χωρίς στρατιές moderators επί πληρωμή απλά δεν πας πουθενά. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από defacer 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα