Προς το περιεχόμενο

pc freeze και BSOD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν ας παραθέσω και εγώ το πρόβλημα μου με τον υπολογιστή που έφτιαξα. Καταρχήν ο υπολογιστής μου αποτελείται απο:

450 Watt Corsair CX Series CX450M Modular 80+ Bronze
AMD Ryzen 3 1200 4x 3.10GHz So.AM4 BOX
ASRock AB350M Pro4 AMD B350 So.AM4 Dual Channel DDR4 mATX Retail
8GB (1x 8192MB) G.Skill Aegis DDR4-3000 DIMM CL16-18-18-38 Single

4GB KFA2 GeForce GTX 1050 Ti OC Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
Corsair Carbide 200R Midi Tower
250GB Samsung 850 Evo 2.5" (6.4cm) SATA 6Gb/s TLC Toggle

Το πρόβλημα που έχω είναι ως εξής: Μετά απο μια εβδομάδα χρήσης σταματούσαν να αντοποκρίνονται υπολογιστής, ποντίκι και πληκτρολόγιο. Επειδή τον σκληρό τον είχα πάρει απο άλλο υπολογιστή που είχε windows 10 εκανα στην αρχή επιδιόρθωση και μετά καθαρή εγκατάσταση και τα προβλήματα εξακολουθούσαν να υφίστανται. Τώρα εμφάνιζει την μπλέ οθόνη. Να προσθέσω οτι έχω κάνει bios update και τωρα είναι στην έκδοση 3.30. Έκανα εγκατάσταση Windows 7 και πάλι τα ίδια προβλήματα. Κάποια στιγμή έβαλα live διανομή linux να τρέχει από usb και είχα πάλι το "πάγωμα".

Έχω τρέξει το memtest για 2,5 ώρες και δεν έβγαλε κάποιο σφάλμα. Έτρεξα διαγνωστικό της Samsung για τον σκληρό και δεν εμφάνησε και εκεί σφάλματα. Όταμ μπω στο bios οι θερμοκρασίες για την μάνα και τον επεξεργαστή είναι κάτω απο 40 βαθμούς. Επιπλέον, όταν έκανα εγκατάσταση λειτουργικού και των οδηγών όταν γινόταν επανεκκίνηση ο υπολογιστής πολλές φορές δεν έκανε από μόνος του και έπρεπε να τον κλείσω χειροκίνητα και να τον ξαναξεκινήσω από μόνος μου.

Το μήνυμα που βγάζει είναι το παρακάτω:

2018-01-04_13-41-00_311.jpg.01f3483a4e761ff85988bb19e2d46bc3.jpg

Έχω υποψίες για το τροφοδοτικό και motherboard αλλά δεν είμαι σίγουρος. Όποια βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από 3c0r1z
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα πρόβλημα με driver είναι το σφάλμα...δοκίμασες να αλλάξεις πληκτρολόγιο και ποντίκι; 

επίσης μπορεί να φταίει ότι έβαλες 7 με τέτοιο σύστημα θες windows 10 

Επεξ/σία από hellghan
  • Sad 1
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

20 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

με την εις ατοπον απαγωγη εμεινε μονο η μητρικη.

Αν μπορεις δοκιμασε αλλη ram η βαλε μονο μια πανω να δοκιμασεις και κανε και bios reset.

Μνήμη έχω μόνο την μια. Τουλάχιστον εδώ στο πατρικό που είμαι δεν έχω άλλη να δοκιμάσω.

17 ώρες πριν, hellghan είπε

καλημέρα πρόβλημα με driver είναι το σφάλμα...δοκίμασες να αλλάξεις πληκτρολόγιο και ποντίκι; 

επίσης μπορεί να φταίει ότι έβαλες 7 με τέτοιο σύστημα θες windows 10

Δεν δοκίμασα να αλλάξω περιφεριακά. Εχώ ένα επιπλέον ποντίκι. Μπορώ να πάρω και ένα πληκτρολόγιο για να δω τι παίζει. Δεν νομίζω να είναι αυτό όμως γιατί τα ίδια έκανε όταν έτρεξα linux διανομή απο usb. Ξέρει κανείς κάποια εφαρμογή που να τρέχει από usb για να κάνω φορματ τον σκληρό δίσκο και μετά να περάσω τα  windows για να δω αν είναι όντως θέμα με τους οδηγούς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-Απο το bios setup υπαρχει μια επιλογη στα boot που πρεπει να λεει: legacy/uefi.

εκει αν ειναι μονο στο uefi βαλτο στο Legacy.Αν θελεις βαλε και screenshot να δουμε τι λεει.

Στις επιλογες του δισκου μαλλον θα σου εχει uefi. Dokimase to SATA.

Δες και αυτο: https://www.youtube.com/watch?v=HRn5QVkC4ew

Αν δεν πιασει το μονο που μενει να κανεις (αν δεν το εκανες) ειναι να αποσυνδεσεις ολες τις περιφεριακές συσκευές, (ποντικι, πληκτρολογιο κτλ.) και εσωτερικα αφησε μονο το δισκο.

Αν εχεις και drive αποσυνδεσε το. VGA απο οτι ειδα δεν εχεις. Αν εχεις βγαλτη και ασε την onboard αν εχει.

Στην ουσια bootare μονο με τροφοδοτικο-μητρικη-ram-δισκο.

Αν στο κανει παλι πιστευω ειναι μητρικη. τροφοδοτικο μαλλον οχι.

Επεξ/σία από madrivermadonus
Δημοσ.

θα μπορούσες να πας στο κατ'αστημα που έκανες την αγορά του pc για δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο. Αν δεν έγινε η αγορά από φυσικό κατάστημα, τότε μπορείς να βρεις ένα που να κάνει τον έλεγχο δωρεάν. Τέλος μπορείς να κάνεις τον έλεγχο μόνος σου αγοράζοντας μια pci διαγνωστική κάρτα. Ενδεικτικά σου παραθέτω μερικά links. Ξεκινάνε από 5 ευρώ...

http://www.gadgetfactory.eu/el/Υπολογιστές-Gadgets/Hardware/Διαγνωστικά-και-ανάκτηση/0161105-PC-POST-Διαγνωστική-Κάρτα-Τεστ-Αναλυτής-Μητρική-για-PCI-/-LPT-2

https://www.8com.gr/tester-motherboard-diagnostic-analyzer-tester-pci-card-17462

https://www.easytechnology.gr/plerophorike-kai-tablet/upologistes/diagnostikes-kartes/pci-diagnostike-karta-gia-pc

https://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?keyphrase=pci+διαγνωστικη+καρτα+για+pc

Δημοσ.
3 ώρες πριν, madrivermadonus είπε

VGA απο οτι ειδα δεν εχεις. Αν εχεις βγαλτη και ασε την onboard αν εχει.

Ryzen με onboard vga;

Δημοσ.

Αφού και σε live linux παγώνει το πρόβλημα είναι είτε hardware είτε κάποιο oc cpu/ram που δεν έχεις πάρει χαμπάρι.  Έχεις ενεργοποιήσει το xmp prfile για τις μνήμες?

Σε τι volt παίζει ο cpu?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε

Αφού και σε live linux παγώνει το πρόβλημα είναι είτε hardware είτε κάποιο oc cpu/ram που δεν έχεις πάρει χαμπάρι.  Έχεις ενεργοποιήσει το xmp prfile για τις μνήμες?

Σε τι volt παίζει ο cpu?

Spoiler

2018-01-06_17-58-45_741.jpg.3dc89e4aca713aa87db5626eee85373c.jpg

2018-01-06_18-00-12_226.jpg.7c17864ae63856d6accbf8dc4d07b34d.jpg

Έχω ενεργοποιήσει το xmp profile. Στην αρχή το είχα βάλει στα 2993 αλλά επειδή έκανε συνεχώς επανεκκινήσεις το μείωσα σε 2666. Τα voltage του επεξεργαστή φαίνονται στην εικόνα που παρέθεσα. Εγώ απο μόνος μου δεν έχω πειράξει εδώ κάτι.

Επείσης πρόσθεσα και την κάρτα γραφικών στο αρχικό μήνυμα. Ούτε στην κάρτα γραφικών έκανα κάποιο overclocking.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Πόση ώρα άφησες το memtest?

Καλό είναι να βρεις ένα άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις.

To memtest έτρεχε για 2,5 ώρες περίπου. Να το αφήσω παραπάνω; Τροφοδοτικό Μυτιλήνη που είμαι δεν έχω κάποιο άλλο να δοκιμάσω. Σκέφτομαι να πάρω κάποιο άλλο. Το Seasonic M12II-520Bronze 520W Black power supply unit είναι καλύτερο από αυτό που έχω;

Δημοσ.

Άστο και άλλο να τρέξει κανα 5ωρο. 

Να πάρεις καινούργιο τροφοδοτικό χωρίς να ξέρεις αν αυτό είναι το πρόβλημα ποιος ο λόγος? Βρες ένα κατάστημα στην περιοχή σου και πήγαινε το PC να δοκιμάσουν αυτοί. Θα μου πεις τώρα πόσες μέρες να τους το αφήσεις αν δεν σου βγάζει συχνά μπλε οθόνη. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο όμως Από τη στιγμή που δεν έχεις εσύ κάποια κομμάτια να δοκιμάσεις ή να βρεις από κάποιον γνωστόν σου.

Δημοσ.

Σε ακριβως ιδιο build ειχα ακριβως ιδιο προβλημα.αλλαξα ram σε corsair vengeance και το προβλημα λυθηκε.η g skill περναγε κανονικα memtest και δουλευει σε αλλο συστημα  xωρις προβλημα. καποιο προβλημα συμβατοτητας με την ραμ επαιζε. ελπιζω να βοηθησα :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν τα Windows συναντούν ένα σφάλμα αρκετά σοβαρό ώστε να οδηγήσει σε μπλε οθόνη, το πρώτο που κάνουν είναι να καταγράψουν όλες τις σχετικές πληροφορίες σε ένα αρχείο στο σκληρό δίσκο, που ονομάζεται Minidump. Το αρχείο αυτό αποθηκεύεται στο φάκελο c:\Windows\Minidump\ και έχει κατάληξη .dmp.Το πρόβλημα είναι πως τα αρχεία τύπου .dmp δεν ανοιγουν με καμία από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές των Windows.

Αν επιχειρήσουμε να ανοίξουμε το Minidump πχ με το σημειωματάριο θα έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα μήνυμα σφάλματος.Κατέβασε λοιπόν μιαν εφαρμογή που διαβάζει αρχεία  dmp  παράδειγμα το WhoCrashed η  το  BlueScreenView  ή οποιοδήποτε παρόμοιο

Για να μη γράφω ατελείωτα εδώ  πάρε έναν οδηγό για το τι κάνεις αφού κατεβάσεις το WhoCrashed και μετά το πρόβλημα σου θα λυθεί χωρίς ταλαιπωρίες,αλλιώς θα λύσεις και θα δέσεις τον υπολογιστή και άκρη δεν θα βρεις

jxXCf.gif

WhoCrashed_1.png

Επεξ/σία από tadegr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/7/2018 στις 2:15 ΠΜ, nikdan είπε

Σε ακριβως ιδιο build ειχα ακριβως ιδιο προβλημα.αλλαξα ram σε corsair vengeance και το προβλημα λυθηκε.η g skill περναγε κανονικα memtest και δουλευει σε αλλο συστημα  xωρις προβλημα. καποιο προβλημα συμβατοτητας με την ραμ επαιζε. ελπιζω να βοηθησα :) 

Θα το έχω υπόψιν μου. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι έχω πανομοιότηπο build στην Γερμανία και δεν έχει εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα.

16 ώρες πριν, tadegr είπε

Όταν τα Windows συναντούν ένα σφάλμα αρκετά σοβαρό ώστε να οδηγήσει σε μπλε οθόνη, το πρώτο που κάνουν είναι να καταγράψουν όλες τις σχετικές πληροφορίες σε ένα αρχείο στο σκληρό δίσκο, που ονομάζεται Minidump. Το αρχείο αυτό αποθηκεύεται στο φάκελο c:\Windows\Minidump\ και έχει κατάληξη .dmp.Το πρόβλημα είναι πως τα αρχεία τύπου .dmp δεν ανοιγουν με καμία από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές των Windows.

Αν επιχειρήσουμε να ανοίξουμε το Minidump πχ με το σημειωματάριο θα έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα μήνυμα σφάλματος.Κατέβασε λοιπόν μιαν εφαρμογή που διαβάζει αρχεία  dmp  παράδειγμα το WhoCrashed η  το  BlueScreenView  ή οποιοδήποτε παρόμοιο

Για να μη γράφω ατελείωτα εδώ  πάρε έναν οδηγό για το τι κάνεις αφού κατεβάσεις το WhoCrashed και μετά το πρόβλημα σου θα λυθεί χωρίς ταλαιπωρίες,αλλιώς θα λύσεις και θα δέσεις τον υπολογιστή και άκρη δεν θα βρεις

jxXCf.gif

WhoCrashed_1.png

Έχω κατεβάσει το WhoCrashed. Στα Windows όταν είμαι στην καρτέλα Startup and Recovery στην επιλογή Write debugging information έχω εγω Complete memory dump. Στην καρτέλα Performance Options -> Virtual Memory η επιλογή "Automatically manage paging file size for all drives" είναι σε εμένα ενεργοποιημένη. Θα πρέπει να είναι έτσι ή πρέπει να την ρυθμίσω εγώ μόνος μου;

Ρωτάω γιατί όταν το έτρεξα την εφαρμογή μου έβγαλε το παρακάτω:

2018-01-08_10-19-45_226.jpg.20016de8589c5275b5df2d340e3c1007.jpg

Να φανταστώ ότι θα πρέπει να περιμένω μέχρι το επόμενο BSOD;

Επεξ/σία από 3c0r1z

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...