Heybro Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Πολύ καλά. Υπεργρηγορες θα είναι! Ποιες μνήμες έχεις; Samsung b die ειναι σιγουρα δεν πανε αλλες στασ 3466 με τετοια timings. Ενα περιεργο πραγμα. Κατεβαζοντας τα vccio και vccaa κατεβασα volt της ram στα 1.38 και bootaran κανονικα ενω πριν οχι. Απορω τι γινεται Επεξ/σία 5 Απριλίου 2018 από Heybro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Κάτι είδα πριν από μερικές σελίδες ότι βάζετε adaptive vcore και μετά αναρωτιέστε γιατί ανεβαίνει όταν κάνετε bench. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τους Haswell (μέχρι εδώ έχω φτάσει σε Intel :)) αλλά με adaptive voltage και avx το vcore ανεβαίνει και ανεβαίνει πολύ, ίσως και σε επικίνδυνα επίπεδα. Ή θα βρείτε πόσο voltage θέλετε και μετά θα βάλετε adaptive αλλά χωρίς να ακουμπήσετε ξανά benchmark (και να εύχεστε ότι δεν θα συναντήσετε εφαρμογή που να χρησιμοποιεί avx) ή μόνο manual και θα ψάξετε να βρείτε πως πρέπει να βάλετε τα states για να πέφτουν τα volts. Αν βάλετε balanced profile στα windows θα πέφτει και στα 800mhz, αν είστε high performance θα μένει η συχνότητα αλλά η κατανάλωση και η θερμοκρασία θα πέφτει και πάλι λόγω των states που έχετε ρυθμίσει. Δεν βλέπω λόγω για adaptive. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, mindtrapper είπε Κάτι είδα πριν από μερικές σελίδες ότι βάζετε adaptive vcore και μετά αναρωτιέστε γιατί ανεβαίνει όταν κάνετε bench. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τους Haswell (μέχρι εδώ έχω φτάσει σε Intel :)) αλλά με adaptive voltage και avx το vcore ανεβαίνει και ανεβαίνει πολύ, ίσως και σε επικίνδυνα επίπεδα. Ή θα βρείτε πόσο voltage θέλετε και μετά θα βάλετε adaptive αλλά χωρίς να ακουμπήσετε ξανά benchmark (και να εύχεστε ότι δεν θα συναντήσετε εφαρμογή που να χρησιμοποιεί avx) ή μόνο manual και θα ψάξετε να βρείτε πως πρέπει να βάλετε τα states για να πέφτουν τα volts. Αν βάλετε balanced profile στα windows θα πέφτει και στα 800mhz, αν είστε high performance θα μένει η συχνότητα αλλά η κατανάλωση και η θερμοκρασία θα πέφτει και πάλι λόγω των states που έχετε ρυθμίσει. Δεν βλέπω λόγω για adaptive. Πως ρυθμίζουμε τα states? Χωρίς states η θερμοκρασία και η κατανάλωση πέφτει κανονικά απλά δεν πέφτει η τάση που δέχεται το chip. Μόνιμα 1.28 τραβάει με manual και πέφτει και 1.264 με llc 6. Με llc 7 πάει μέχρι 1.296. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, mindtrapper είπε Κάτι είδα πριν από μερικές σελίδες ότι βάζετε adaptive vcore και μετά αναρωτιέστε γιατί ανεβαίνει όταν κάνετε bench. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τους Haswell (μέχρι εδώ έχω φτάσει σε Intel :)) αλλά με adaptive voltage και avx το vcore ανεβαίνει και ανεβαίνει πολύ, ίσως και σε επικίνδυνα επίπεδα. Ή θα βρείτε πόσο voltage θέλετε και μετά θα βάλετε adaptive αλλά χωρίς να ακουμπήσετε ξανά benchmark (και να εύχεστε ότι δεν θα συναντήσετε εφαρμογή που να χρησιμοποιεί avx) ή μόνο manual και θα ψάξετε να βρείτε πως πρέπει να βάλετε τα states για να πέφτουν τα volts. Αν βάλετε balanced profile στα windows θα πέφτει και στα 800mhz, αν είστε high performance θα μένει η συχνότητα αλλά η κατανάλωση και η θερμοκρασία θα πέφτει και πάλι λόγω των states που έχετε ρυθμίσει. Δεν βλέπω λόγω για adaptive. Σε sky/kaby/coffee δουλεύει μια χαρά το adaptive. Οι όποιες αυξομειώσεις έχουν να κάνουν με το llc ,που έτσι κι αλλιώς πρέπει να βρεις το κατάλληλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, mcrae13 είπε Σε sky/kaby/coffee δουλεύει μια χαρά το adaptive. Οι όποιες αυξομειώσεις έχουν να κάνουν με το llc ,που έτσι κι αλλιώς πρέπει να βρεις το κατάλληλο. Πες λίγο πως το ρυθμίζουμε ρε συ. Βάζω adaptive δεν έχει κάπου όμως να βάλω vcore όπως στο manual. Με λέει offset με + και - και ένα γράφει auto. Εκεί θα βάλω πχ 1.28? Το llc δεν το αλλάζω στο 6 η 7 είναι μόνιμα. Στο 6 σε load πέφτει 1.6 και στο 7 ανεβαίνει 1.6 από αυτό που έχω ρυθμίσει. Και ένα θέμα που συγκρίνει 3200cl16 και 3200cl14. https://forums.evga.com/m/tm.aspx?m=2545831&p=1 Σε κάποια βγαίνουν διαφορές υπέρ του cl16 και στα υπόλοιπα μέχρι 0.5% καλύτερο score υπέρ του cl14. Με τις σημερινές τιμές προφανώς πηγαίνετε σε cl16 και αν η διαφορά είναι 10 15 ευρώ πάρτε cl14. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Heybro είπε Πες λίγο πως το ρυθμίζουμε ρε συ. Βάζω adaptive δεν έχει κάπου όμως να βάλω vcore όπως στο manual. Με λέει offset με + και - και ένα γράφει auto. Εκεί θα βάλω πχ 1.28? Το llc δεν το αλλάζω στο 6 η 7 είναι μόνιμα. Στο 6 σε load πέφτει 1.6 και στο 7 ανεβαίνει 1.6 από αυτό που έχω ρυθμίσει. Διάβασε εδώ. Για kaby λέει αλλά είναι το ίδιο. Μην ξεχάσεις να βάλεις και τις δύο ρυθμίσεις με το AC/DC loadlιne στο 0.01.Δουλεύει καλύτερα έτσι. Αν τελικά το ρυθμίσεις με adaptive μετά θέλει να το παρακολουθήσεις γιατί μπορεί να χρειάζεσαι άλλη ρυθμιση llc. Μπορεί το 6 πχ να μην δουλέψει σωστά και να χρειαστείς 5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Πολύ ζόρι το 3466C14 1T, με 1.42v και πάλι δεν είμαι σταθερός. Τι άλλο να δοκιμάσω να πειράξω από ρεύματα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 11 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Πολύ ζόρι το 3466C14 1T, με 1.42v και πάλι δεν είμαι σταθερός. Τι άλλο να δοκιμάσω να πειράξω από ρεύματα ; 2Τ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε 2Τ To 2t δεν επιτρέπει τόσο overclock όμως αλλά είναι πιο σταθερό. Θα δοκιμάσω με 1T λογικά θα τρέξουν 3400 cl16 αυτές που έχω. Psycho οι b die το καλύτερο που εγώ δει είναι 3600 cl15 με 1.40volt νομίζω. Παραπάνω από 3600 ίσως δεις και μειώσεις επιδόσεων σε παιχνίδια από αυτά που έχω δει σε benchmark. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 9 λεπτά πριν, Heybro είπε To 2t δεν επιτρέπει τόσο overclock όμως αλλά είναι πιο σταθερό. Θα δοκιμάσω με 1T λογικά θα τρέξουν 3400 cl16 αυτές που έχω. Psycho οι b die το καλύτερο που εγώ δει είναι 3600 cl15 με 1.40volt νομίζω. Παραπάνω από 3600 ίσως δεις και μειώσεις επιδόσεων σε παιχνίδια από αυτά που έχω δει σε benchmark. μια χαρα overclock κανεις και με 2Τ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Να φταίει το 1Τ λες ; Θα δοκιμάσω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε μια χαρα overclock κανεις και με 2Τ Απλα όχι σαν το 1T. Το 1t είναι για ταχύτητα το 2t για stability. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Έχει τρέξει κανείς σας benchmarks με 1Τ και 2Τ να δούμε διαφορές ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, Heybro είπε Απλα όχι σαν το 1T. Το 1t είναι για ταχύτητα το 2t για stability. Αλλο το ενα αλλο το αλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Έχει τρέξει κανείς σας benchmarks με 1Τ και 2Τ να δούμε διαφορές ; Μόλις πάω σπίτι θα δοκιμάσω στην ίδια συχνότητα να δω διαφορές αν και εδώ δεν βλέπουμε σε διαφορετικά CL με διαφορετικο command περιμένουμε να δούμε? Απλά ίσως πάνε λίγο παραπάνω με 1T αλλά πόσο stable θα είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις