Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, strawman είπε

VCCIO στο 1.3v, SA 1.3v, ddr4v στο 1.37 και βαλε τα timmings manual. Καπως ετσι το εκανα εγω και δουλεψε.

Οπως σου εγραψα και παλαιοτερα, με την καρτα που εχεις αν δεν τα βαλεις ολα low δνε θα δεις διαφορα. Αφου σε κοβει η καρτα δεν παιζει ρολο η ram, οπως δεν παιζει ρολο και το OC στον επεξεργαστη.

Τι να εγινε, αυτο που σου γραφω εδω και σελιδες εγινε :P

Απόκρυψη περιεχομένων

Εδω με R5 1600 στο ιδιο game, 3200 μνημες αριστερα 2400 δεξια.

3200 με 3333 δεν νομιζω να βγηκε τετοια διαφορα. Λογικα το παιχνιδι τρωει φλασιες. Απο 2133 σε 3200 το πιστευω τα 15 20fps διαφορες απο 3200 στα 3333 οχι.

Δημοσ.
3 minutes ago, Heybro said:

3200 με 3333 δεν νομιζω να βγηκε τετοια διαφορα. Λογικα το παιχνιδι τρωει φλασιες. Απο 2133 σε 3200 το πιστευω τα 15 20fps διαφορες απο 3200 στα 3333 οχι.

Nαι απλα δεν θα τυχει ποτε να φαει φλασια υπερ των αργων ram. Τρεξτο 15 φορες και επιβεβαιωσε :P

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Έχετε δοκιμάσει διαφορές με 1T και 2T ; Προσωπικά τις τρέχω με 1T.

Πια η διαφορά 1t με 2t? Να μπορούν να πάνε πάνω από 3333 cl16 δύσκολα Hynix rams. Βέβαια αν δώσεις volt όλα γίνονται αλλά μέχρι 1.40 είναι safe. 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, strawman είπε

VCCIO στο 1.3v, SA 1.3v, ddr4v στο 1.37 και βαλε τα timmings manual. Καπως ετσι το εκανα εγω και δουλεψε.

Πολύ είναι αυτές οι τιμές.1.20,το πολύ 1.25 . Με 1.30 είσαι στα κόκκινα ! Εκτός αυτού υπάρχει και αστάθεια σε πολλές περιπτώσεις όταν ανεβαίνεις σε αυτά τα δύο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Heybro είπε

Ναι 3200 cl16 είναι Hynix. Με 1.39 δείχνουν σταθερες αλλά θα παίξω λίγο και με αυτά που με είπες. 

Μπορει να μου πει καποιος τι εγινε εδω? Παρακατω 2 ιδια benchmarks απο rise of the tomb raider στις max ρυθμισεις με SMAA και vsync off σε αναλυση 2560x1080.Στο πρωτο benchmark εχω και +400 την vram της gpu στο δευτερο ειναι στα +300. 15fps διαφορα?

DX11 5ghz 1.28 3200 cl16

DX11 5ghz 1.28 3333 cl16

Στη θέση σου δεν θα έβαζα ρεύματα πάνω από 1,15 σε vccio και vccsa. Νομίζω κάπου εκεί κιτρινίζουν και οι ενδείξεις της μητρικής. Μπορείς να βάλεις υψηλά ρεύματα μέχρι 1,25 π.χ. προσωρινά για να διαπιστώσεις μήπως βελτιώνεται η κατάσταση. Τρέξε όμως πριν απ'όλα ένα google stress apptest για μισή με μία ώρα. Είναι πολύ πιθανό να σου βγάλει άμεσα errors, παρά τη φαινομενική σταθερότητα.

Προσωπικά, αν δεν ήμουν ικανοποιημένος θα άλλαζα ram. Άσε που είναι και πιο ευαίσθητες σε degradation.

Σχετικά με το ROTTR, δεν κοιτάς ποτέ min. Γενικά τα min δεν έχουν καθόλου αξία γιατί μπορεί να οφείλονται σε κάποιο στιγμιαίο και τυχαίο stutter. Στα avg το αποτέλεσμα είναι αρκετά έγκυρο και μου κάνει και μένα εντύπωση η διαφορά. Τρέξε δυο με τρία run με κάθε setup για να σιγουρευτείς.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Εμενα το SA ειναι 1.3 απο μονο του και 1.17 το Vcio. Λες να κατεβασω?

Έχεις xmp μήπως; Αν ναι τότε ίσως να φταίει αυτό.

Οι ανοχές είναι ίδιες για skylake μέχρι coffee. Μην ξεπερνάτε το 1,15. Μπορείτε να έχετε stability και με πολύ λιγότερο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, strawman είπε

Οπωσδήποτε.Εγώ τα έχω και τα 2 στο 1.20 και είναι οκ σε όλες τις συχνότητες.

The VCCSA (System Agent) is 1.05v stock, and the VCCIO (System IO) is rated 0.95v stock. I recommend no more than 1.35v on either of these. I honestly wouldn't run much more than 1.25v for 24/7 use. If you hit an issue with DRAM overclocking, try many different levels from 1.1 to 1.35v. I have seen memory controllers that don't like anything over 1.25v, so try increasing VCCSA first and then VCCIO, and it's fine if they are different levels.

Read more: https://www.tweaktown.com/guides/8481/coffee-lake-overclocking-guide/index5.html

Επεξ/σία από mcrae13
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στη θέση σου δεν θα έβαζα ρεύματα πάνω από 1,15 σε vccio και vccsa. Νομίζω κάπου εκεί κιτρινίζουν και οι ενδείξεις της μητρικής. Μπορείς να βάλεις υψηλά ρεύματα μέχρι 1,25 π.χ. προσωρινά για να διαπιστώσεις μήπως βελτιώνεται η κατάσταση. Τρέξε όμως πριν απ'όλα ένα google stress apptest για μισή με μία ώρα. Είναι πολύ πιθανό να σου βγάλει άμεσα errors, παρά τη φαινομενική σταθερότητα.

Προσωπικά, αν δεν ήμουν ικανοποιημένος θα άλλαζα ram. Άσε που είναι και πιο ευαίσθητες σε degradation.

Σχετικά με το ROTTR, δεν κοιτάς ποτέ min. Γενικά τα min δεν έχουν καθόλου αξία γιατί μπορεί να οφείλονται σε κάποιο στιγμιαίο και τυχαίο stutter. Στα avg το αποτέλεσμα είναι αρκετά έγκυρο και μου κάνει και μένα εντύπωση η διαφορά. Τρέξε δυο με τρία run με κάθε setup για να σιγουρευτείς.

To vccio το βρηκα ηταν απο μονο του 1.32 φαινεται απο xmp παει τοσο. Το εβαλα 1.20 και ολα κομπλε. Το vccsa δεν το βρηκα στο bios ισως να το γραφει αλλιως δεν ξερω. Μια χαρα ικανοποιημενος ειμαι παντου απλα αν γινεται να ανεβασω κατι και να ειμαι stable με σωστες θερμοκρασιες γιατι να μην το κανω? Και με 4.8 ειμαι κομπλε αλλα αφου παει ανετα 5 και 5.1 γιατι να τον κρατησω στα 4.8?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, strawman είπε

Για κανένα λόγο τόσο ψηλά... έχω προσωρινά 3800 τις μνήμες και είναι (σχετικά) σταθερές με SA 1.12 & IO 1.05cpuz_4800_3800_171818546661T.jpg.1d2563e3db2bbc2c43d0809fbb321db6.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βρηκα και το αλλο τα εβαλα και τα 2 1.15 και κομπλε. Θα τρεξω και ενα google bench που ειπες να δω τι θα γραψει.

Για πειτε μου

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από Heybro
  • Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Με 1.38v δεν μου μπουτάρουν σε 3466C14, με 1.4v όλα κομπλέ. Έτσι να πειραματιστώ και 'γω λίγο μιας και βαριέμαι σήμερα.

Πολύ καλά. Υπεργρηγορες θα είναι!

Ποιες μνήμες έχεις;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...