Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως έχω την απορία πόσα καρέ χάνω γενικά στα games λόγω 2400 MHz RAM, σε σχέση με το αν είχα πχ 3200 MHz...Αν γνωρίζει κάποιος ας με διαφωτίσει.

Επεξ/σία από _Theo_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εγώ πάντως έχω την απορία πόσα καρέ χάνω γενικά στα games λόγω 2400 MHz RAM, σε σχέση με το αν είχα πχ 3200 MHz...Αν γνωρίζει κάποιος ας με διαφωτίσει.

10 15 σίγουρα φίλε. Πήγαινε στα 3200 και θα είσαι κομπλέ. Μετά τα 3200 τα 3600 cl15 είναι το ιδανικό αλλά μιλάμε για 1 2fps διαφορές. 

• Thanks 1

5 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Διαφορές υπάρχουν όσο ανεβαίνεις. Αλλού φαίνονται αλλού όχι. Τώρα για 100-200 mhz δεν παίρνεις κάτι σπουδαίο,απλά εγώ ψυχολογικά θέλω να παίρνω το μέγιστο που μπορώ .

Καταλαβα πως το γράφεις ξεζούμισμα του hardware όσο πάει που είναι το σωστό. Απλά για μισό και 1fps δεν το ψήνω και πολύ. Θα δοκιμάσω για περιέργεια όμως 1.38voltage για 3466 cl16 να δω αν μπουτάρει και θα τρέξω κάνα benchmark να δω διαφορές. 

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Με την GPU που έχεις δε νομίζω να έβλεπες αξιόλογη διαφορά.

Μελλοντικά σκέφτομαι να πάω σε καμιά GTX2070, οπότε εκεί θα δω διαφορές; Όπως τα λέτε μάλλον ναι...

Μόλις τώρα, _Theo_ είπε

Μελλοντικά σκέφτομαι να πάω σε καμιά GTX2070, οπότε εκεί θα δω διαφορές; Όπως τα λέτε μάλλον ναι...

2400 είναι πολύ λίγο να ξέρεις. 3000 τουλάχιστον και πάνω για coffee lake επεξεργαστες. 

Σε 1080P κιόλας ναι θα έχει αρκετή..

Γενικά όσο χαμηλότερη ανάλυση τόσο πιο cpu bound οπότε και εκεί μετράνε πολύ η ram. Σε 4k το πιθανότερο είναι να κάνει bottleneck η κάρτα πρωτου φανεί λίγη η συχνότητα της ram. 

• Thanks 1

Σε 1080P κιόλας ναι θα έχει αρκετή..

Σε 1080p δε θα μείνω με τόσο ισχυρή κάρτα. Θα γίνει αλλαγή της οθόνης με κάποια 1440p G-Sync.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Έχει κάνει ο linus ένα test πέρσυ τέτοια εποχή:

https://youtu.be/D_Yt4vSZKVk

Επεξ/σία από music_lover
  • Thanks 1

Η αλήθεια είναι ότι οι 2400άρες RAM είναι ψιλοσάπιες, με 3000άρες όμως είσαι μια χαρά, οτιδήποτε παραπάνω έχει νόημα μόνο με την ισχυρότερη GPU και φυσικά όχι για 4K.

1 hour ago, _Theo_ said:

Σε 1080p δε θα μείνω με τόσο ισχυρή κάρτα. Θα γίνει αλλαγή της οθόνης με κάποια 1440p G-Sync.

Η 2070 προβλέπεται να έχει τις επιδόσεις της 1080Ti, απ' ότι είδες ο mcrae αναφέρει boost στα min FPS από 3000C15 σε 3200/3466 σε 1440P. Οπότε ακόμα και εκεί οι 2400άρες θα 'ναι πολύ λίγες..

• Like 1
  • Thanks 1

Η αλήθεια είναι ότι οι 2400άρες RAM είναι ψιλοσάπιες, με 3000άρες όμως είσαι μια χαρά, οτιδήποτε παραπάνω έχει νόημα μόνο με την ισχυρότερη GPU και φυσικά όχι για 4K.

Αν το σκεφτείς και ο 8700k σε υψηλές αναλύσεις χαραμίζεται. Βέβαια με καλύτερες κάρτες θα δείξει τα δόντια του στο έπακρο. 

4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Η 2070 προβλέπεται να έχει τις επιδόσεις της 1080Ti, απ' ότι είδες ο mcrae αναφέρει boost στα min FPS από 3000C15 σε 3200/3466 σε 1440P. Οπότε ακόμα και εκεί οι 2400άρες θα 'ναι πολύ λίγες..

Καλά οι RAM πάνε για πούλημα μάλλον κάποια στιγμή, ελπίζω μόνο να καταφέρω να τις πουλήσω σε καλή τιμή.

3 λεπτά πριν, Heybro είπε

Αν το σκεφτείς και ο 8700k σε υψηλές αναλύσεις χαραμίζεται. Βέβαια με καλύτερες κάρτες θα δείξει τα δόντια του στο έπακρο. 

Ο 8700k είναι η τέλεια gaming CPU, είναι γνωστό αυτό. Όπως και ο 8400 ο απόλυτος VfM, AN δεν αργούσαν οι φτηνές συμβατές μητρικές...

2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Καλά οι RAM πάνε για πούλημα μάλλον κάποια στιγμή, ελπίζω μόνο να καταφέρω να τις πουλήσω σε καλή τιμή.

Ο 8700k είναι η τέλεια gaming CPU, είναι γνωστό αυτό. Όπως και ο 8400 ο απόλυτος VfM, AN δεν αργούσαν οι φτηνές συμβατές μητρικές...

Σε υψηλές αναλύσεις με μια 1080ti έχει διάφορες 1 2fps με τους φθηνούς ryzen. Στα 1080p δίνει πόνο. Προφανώς όταν βγει η 1180ti θα δίνει πόνο και στις υψηλές αναλύσεις σε σχέση με ryzen. Για την ώρα το bottleneck είναι η gpu ακόμα και σε 1080p.

1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Σε υψηλές αναλύσεις με μια 1080ti έχει διάφορες 1 2fps με τους φθηνούς ryzen. Στα 1080p δίνει πόνο. Προφανώς όταν βγει η 1180ti θα δίνει πόνο και στις υψηλές αναλύσεις σε σχέση με ryzen. Για την ώρα το bottleneck είναι η gpu ακόμα και σε 1080p.

Εννοείται μιας και σε 1440p το βάρος πέφτει στην κάρτα γραφικών. Πάντως θέλω να δω αν θα βγάλει και η AMD κάρτες γιατί προς το παρόν έχει ρίξει τος βάρος στις CPU και η nVidia παίζει μπάλα μόνη της.

2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εννοείται μιας και σε 1440p το βάρος πέφτει στην κάρτα γραφικών. Πάντως θέλω να δω αν θα βγάλει και η AMD κάρτες γιατί προς το παρόν έχει ρίξει τος βάρος στις CPU και η nVidia παίζει μπάλα μόνη της.

Αν δεν βγάλει μην περιμένετε καλές τιμές. Intel nvidia όταν παίζουν μόνες τους βαράνε στα αυτιά. Ενώ τώρα κοίτα τι περνεις με 320 ευρώ 8700k 100 ευρω κάτω σε 3 μήνες. Να νε καλά η AMD. Με τις Vega προκοπή δεν θα δούμε σε τιμές. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...