Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 λεπτά πριν, Heybro είπε

Όταν μπορέσεις φίλε μου γράψε κάπου πως κάνουμε oc τις μνήμες να συγκρίνω και εγώ διαφορά fps. Νομίζω έχω hynix 3200 cl16 μέχρι 3466 cl16 πρέπει να πηγαίνουν με λίγο παραπάνω volt. 

Δεν είναι τιποτα σπουδαίο,ανέβασέ τες χειροκίνητα στα 3466 με τα ίδια timings και δες αν παίζουν.Αν μπουτάρει και μπεις κανονικά windows ok,απλά θέλει καλή δοκιμη για σταθερότητα. Όχι ενα δυο μπεντσάκια και τέλος. Τρέξε aida stress cache and memory κανα 2ωρο και μετά βγάλε και 20 loops ibt very high και βλέπεις.

Οι μνήμες είναι πιο "ύπουλες" στο overclock από τον cpu ;)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Δεν είναι τιποτα σπουδαίο,ανέβασέ τες χειροκίνητα στα 3466 με τα ίδια timings και δες αν παίζουν.Αν μπουτάρει και μπεις κανονικά windows ok,απλά θέλει καλή δοκιμη για σταθερότητα. Όχι ενα δυο μπεντσάκια και τέλος. Τρέξε aida stress cache and memory κανα 2ωρο και μετά βγάλε και 20 loops ibt very high και βλέπεις.

Οι μνήμες είναι πιο "ύπουλες" στο overclock από τον cpu ;)

Έγινε θα το ελέγξω αργότερα. Αν και ίσως θέλει παραπάνω volt για σταθερότητα. Για το adaptive που λέγαμε το έβαλα αλλά με βγάζει κάτι offset και δεν έχει να βάλω max vcore και με μπερδεύει λίγο και το άφησα στο Manual. 

8 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Θα παίξουν με ίδιο ρεύμα από 3200 σε 3466 ;

Και εγώ δεν το πιστεύω για αυτό λέω πόσο ρεύμα να δώσω παραπάνω. 1.35 νομίζω δίνουν τώρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Βασικά υπάρχουν και διαφορετικά part numbers και άλλες είναι πχ samsung,άλλες hynix κλπ.

Με τις δικές μου πχ έχω μπερδευτεί.Στην παραπάνω λίστα τις αναφέρει σαν samsung b-die και στο Jedec Info έχει screenshot με τον ίδιο κωδικο και samsung B-die.

https://www.pic-upload.de/view-33292682/CMD16GX4M2B3000C15.png.html

Στο δικό μου read βγάζει Micron και από κάτω B-die .Τι φάση? Και η micron έχει B-die chips ?

Ram_Read.PNG

Πάντως τις παίζω έτσι rock stable με 1.38v

Capture22.PNG

εχει και micron b-dies , oπως και samsung b-dies  2133 downbin , χωντρικα κλοκαρουν περιπου οσο  τα καλα samsung b-dies αλλα με πιο χαλαρα timings.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

17 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Θα παίξουν με ίδιο ρεύμα από 3200 σε 3466 ;

Οι δικές μου που είναι rated 3000c15,παίζουν στο ίδιο ρεύμα 3200 με ίδια timings, και με λίγο παραπάνω ρεύμα (από 1.35 στο 1.38) πάνε 3200c14 και 3466c16.

Στο 3466 είδα καλύτερα νούμερα και το άφησα. Είναι ανάλογα και τι θα σου κάτσει βέβαια. 

Μέχρι 1.40 είναι το ασφαλές όριο στο ρεύμα που δίνεις στις μνήμες;

1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Στο 3466 είδα καλύτερα νούμερα και το άφησα. Είναι ανάλογα και τι θα σου κάτσει βέβαια. 

Τι είδους βελτίωση (ποσοτικά εννοώ) είδες; Μεγάλες διαφορές ή μικρές αλλά αξιοπρόσεκτες;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Μέχρι 1.40 είναι το ασφαλές όριο στο ρεύμα που δίνεις στις μνήμες;

Τι είδους βελτίωση (ποσοτικά εννοώ) είδες; Μεγάλες διαφορές ή μικρές αλλά αξιοπρόσεκτες;

Από όσα έχω  διαβάσει ναι .Για safe μέχρι 1.40. Υπάρχουν και dimms που out of the box στο xmp δουλεύουν στο 1.40.Νομίζω της gskill.

Κάποιοι δουλέυουν και στο 1.45,ακόμα και στο 1.50 που είναι το max recomended για ddr4.

Ανάμεσα από τα 3200 και τα 3466 δεν καταλαβαίνω κάποια διαφορά . Και να υπάρχει σε gaming ,θα είναι ελάχιστο και δεν το βλέπω καν. Σε νούμερα εννοώ σε benchmarks ,στα οποία και εκεί είναι ελάχιστες διαφορές αλλά αφού υπάρχουν το άφησα εκεί. 

Από τα 3000c15 ,σε 3200c14 και 3466 εκεί βλέπω κάποια διαφορά στα min fps για παράδειγμα στο AC:O,από 70 fps περίπου τα min ,ανέβηκαν στα 75.  

Επεξ/σία από mcrae13
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

5FPS πάνω από 3200 σε 3466 ; Πολλά μου φαίνονται..Σε 1080P αυτά ;

5 fps min έγραψα από 3000 σε 3466 ή σε 3200 με χαμηλότερα timings

Αυτό μόνο στην Αλεξάνδρεια σε σημεία που ο cpu είναι 95%+

Σε 1440p με 1080ti

• Like 3

11 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

5 fps min έγραψα από 3000 σε 3466 ή σε 3200 με χαμηλότερα timings

Αυτό μόνο στην Αλεξάνδρεια σε σημεία που ο cpu είναι 95%+

Σε 1440p με 1080ti

Οπότε δεν έχει νόημα να ασχοληθώ βρε συ ακόμα. Στα παιχνίδια ο επεξεργαστής είναι στα 30 50% οπότε και γρηγορότερες ram διαφορά δεν θα δείξουν. 

7 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Άντε να 'ρθει το 2080 να ασχοληθώ και 'γω με τις RAM..

Το χεις κρατημένο το 1000αρικο έτσι. Χαλάλι πες αρκεί να δώσουν 30 35% παραπάνω επιδόσεις από 1080ti αλλιώς δεν αξίζει η διαφορά μιας και έπερνες 1080ti στα 800 πριν κάτι μήνες. 

8 λεπτά πριν, Heybro είπε

Οπότε δεν έχει νόημα να ασχοληθώ βρε συ ακόμα. Στα παιχνίδια ο επεξεργαστής είναι στα 30 50% οπότε και γρηγορότερες ram διαφορά δεν θα δείξουν. 

Διαφορές υπάρχουν όσο ανεβαίνεις. Αλλού φαίνονται αλλού όχι. Τώρα για 100-200 mhz δεν παίρνεις κάτι σπουδαίο,απλά εγώ ψυχολογικά θέλω να παίρνω το μέγιστο που μπορώ .

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...