Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Spartan117 είπε

@pirmen56 κανεις invalidate το AC:Ο σαν valid benchmark ή όντως κάνουν διαφορες οι μνήμες και σε Intel? :P

Στο επίμαχο σημείο του ACO(είσοδος στην πόλη με npc) βγάζω περίπου 90 καρέ(~87-93). Όσο και ο simulated ryzen 1600 με optimized ram, κρίνοντας και από το αθροιστικό score που είχες μέχρι τότε. Πράγμα που σημαίνει λογικά ότι ο 1700 βγάζει πολύ παραπάνω. Ειδικά αν τρέχει στα 4,1.

Από την άλλη στο AoTS σε crazy preset-gpu focused βγάζω 113 καρέ στη cpu. Το συγκεκριμένο test και preset τερματίζει το cpu usage. Όπως και το low preset-cpu focused όπου έχουμε παρόμοια διαφορά και είδα κοντά στο 90% usage κ.μ.ο.(ασύγκριτα χαμηλότερο στο Origins) στον 1700 του hardocp. 

Δηλαδή πίσω από σένα ένα 16%. Άρα διαφορά λίγο μικρότερη από 15% αν βγάλουμε την επίδραση από τα επιπλέον 266Mhz(3466-3200) των μνημών που στο AoTS βοηθάνε το σκορ. Αυτή η επίδοση ταιριάζει γενικά με το αβαντάζ που έχει το intel arch στα games.

Αυτό σημαίνει ότι είτε το ACO έχει κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία σε RAM και timings ακόμα και μετά τα 3.000Mhz, είτε ότι είμαι gpu bound με την 1060 σε 720p/50% scale παρ'όλο που το gpu usage δεν είναι 100%. Αν και το τελευταίο συμβαίνει σπάνια, δεν μπορώ να βγάλω ξεκάθαρο συμπέρασμα. 

Επεξ/σία από pirmen56
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο που πρόλαβα ήταν να στήσω και να περάσω windows... δυστυχώς δεν είχα καθόλου χρόνο και λόγω Πάσχα θα ασχοληθώ από βδομάδα.

Όλα στοκ με power plan στο balanced, ΑΙΟ Η110i στο 40% τα fans, ambient 18.5 βαθμοί
IDLE θερμοκρασίες (είναι delided)

stock.jpg

Επεξ/σία από godslayerxp
  • Like 1

7 hours ago, godslayerxp said:

Το μόνο που πρόλαβα ήταν να στήσω και να περάσω windows... δυστυχώς δεν είχα καθόλου χρόνο και λόγω Πάσχα θα ασχοληθώ από βδομάδα.

Όλα στοκ με power plan στο balanced, ΑΙΟ Η110i στο 40% τα fans, ambient 18.5 βαθμοί
IDLE θερμοκρασίες (είναι delided)

Να το χαιρεσε τον μπεμπη :P

9 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

B-die μόνο..

Ο ''7700K'' με το single-channel DDR4@2400 που είναι να γελάσουμε :lol:

Γιατί μόνο bdie? Βλέπουμε διαφορές 2133 με 3200. 3200 cl16 και 3200cl14 bdie έχουν 0.5fps διαφορά στα παιχνίδια. Με 2133 προφανώς και θα υπάρχει τεράστια διαφορά. 

8 hours ago, pirmen56 said:

Αυτό σημαίνει ότι είτε το ACO έχει κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία σε RAM και timings ακόμα και μετά τα 3.000Mhz, είτε ότι είμαι gpu bound με την 1060 σε 720p/50% scale παρ'όλο που το gpu usage δεν είναι 100%. Αν και το τελευταίο συμβαίνει σπάνια, δεν μπορώ να βγάλω ξεκάθαρο συμπέρασμα. 

Απο οτι φαινεται εχει τρελη ευαισθησια σε ram, αφου στα 4 ghz με 3200 ram παει καλυτερα απο οτι στα 4.8 με 2400.

Οσο για τον 1700 για καποιο λογο αμφιβαλω αν τα παει καλυτερα στο συγκεκριμενο σημειο. Οπως βλεπεις το 1 core χτυπαει 100%, δεν νομιζω τα extra cores να ωφελησουν, οπως δεν ωφελουν και τον 8700k, αφου βγαζω 95, οσο δηλαδη περιπου και εσυ.

1 minute ago, Heybro said:

Γιατί μόνο bdie? Βλέπουμε διαφορές 2133 με 3200. 3200 cl16 και 3200cl14 bdie έχουν 0.5fps διαφορά στα παιχνίδια. Με 2133 προφανώς και θα υπάρχει τεράστια διαφορά. 

Δεν νομιζω να ειναι 0.5. Μπορω να τις τρεξω στα 3200cl14 με λιγο volt να το testaroume. Tωρα προφανως το συνολικο score στο τελος θα ειναι κοντα, αλλα δεν μας ενδιαφερει το συνολικο score, μας ενδιαφερει στα βαρια σημεια που ειναι CPU bound ποση ειναι η διαφορα. Για παραδειγμα γνωστος youtuber με 3466cl14 βγαζει 115 στο σημειο που ειναι στα 95. 20 fps πανω δεν τα λες λιγα.

7 λεπτά πριν, strawman είπε

Απο οτι φαινεται εχει τρελη ευαισθησια σε ram, αφου στα 4 ghz με 3200 ram παει καλυτερα απο οτι στα 4.8 με 2400.

Οσο για τον 1700 για καποιο λογο αμφιβαλω αν τα παει καλυτερα στο συγκεκριμενο σημειο. Οπως βλεπεις το 1 core χτυπαει 100%, δεν νομιζω τα extra cores να ωφελησουν, οπως δεν ωφελουν και τον 8700k, αφου βγαζω 95, οσο δηλαδη περιπου και εσυ.

Δεν νομιζω να ειναι 0.5. Μπορω να τις τρεξω στα 3200cl14 με λιγο volt να το testaroume. Tωρα προφανως το συνολικο score στο τελος θα ειναι κοντα, αλλα δεν μας ενδιαφερει το συνολικο score, μας ενδιαφερει στα βαρια σημεια που ειναι CPU bound ποση ειναι η διαφορα. Για παραδειγμα γνωστος youtuber με 3466cl14 βγαζει 115 στο σημειο που ειναι στα 95. 20 fps πανω δεν τα λες λιγα.

Με 2133 σύγκριση βρε συ όμως. Αν. Έχεις 3200cl14 τρέξε ένα έτσι και ένα καντες 3200 cl16 να δούμε διαφορές. Ενας που έτρεξε μερικά παιχνίδια έβγαζε 0.5fps διαφορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Heybro said:

Με 2133 σύγκριση βρε συ όμως. Αν. Έχεις 3200cl14 τρέξε ένα έτσι και ένα καντες 3200 cl16 να δούμε διαφορές. Ενας που έτρεξε μερικά παιχνίδια έβγαζε 0.5fps διαφορά. 

2400 ειχα βαλει οχι 2133. Ενας που ετρεξε μερικα παιχνιδια σου εβγαζε μεσο ορο 0.5, Αλλα δεν ξερουμε τι καρτα ειχε και αν ηταν cpu bound, και ποσο εβγαζε στα βαρια σημεια. Γιατι στην τελικη αυτο εχει σημασια, τα average ειναι ψιλοαδιαφορα, σημασια εχει εκει που θες τον επεξεργαστη να σου κρατησει τα minimum ψηλα πως τα παει. Αλλιως και στο test που εκανα το average ηταν 12 fps, δεν τα λες τραγικα πολλα. Οταν ομως τα minimum ειναι πανω απο 20, ε...εχει σημασια.

Οπως σου ειπα υπαρχει video στο youtube με 3466cl14 και βγαζει +20 fps απο το δικο μου στα 3200cl16.

Επεξ/σία από strawman

1 λεπτό πριν, strawman είπε

2400 ειχα βαλει οχι 2133. Ενας που ετρεξε μερικα παιχνιδια σου εβγαζε μεσο ορο 0.5, Αλλα δεν ξερουμε τι καρτα ειχε και αν ηταν cpu bound, και ποσο εβγαζε στα βαρια σημεια. Γιατι στην τελικη αυτο εχει σημασια, τα average ειναι ψιλοαδιαφορα, σημασια εχει εκει που θες τον επεξεργαστη να σου κρατησει τα minimum ψηλα πως τα παει. Αλλιως και στο test που εκανα το average ηταν 12 fps, δεν τα λες τραγικα πολλα. Οταν ομως τα minimum ειναι πανω απο 20, ε...εχει σημασια.

Οπως σου ειπα υπαρχει video στο youtube με 3466cl14 και βγαζει +20 fps απο το δικο μου στα 3200cl16.

Μπορείς να βάλεις λίγο το βίντεο να το δω γιατί 20fps μου φαίνονται υπερβολικά εκτός αν μιλάμε για 1 συγκεκριμένο παιχνίδι. 

4 minutes ago, Heybro said:

Μπορείς να βάλεις λίγο το βίντεο να το δω γιατί 20fps μου φαίνονται υπερβολικά εκτός αν μιλάμε για 1 συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Ακυρο, τελικα 10-13 fps ειναι πανω

2 λεπτά πριν, strawman είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ακυρο, τελικα 10-13 fps ειναι πανω

Το βίντεο δείχνει benchmark στα 3466. Δεν δείχνει ταυτόχρονα και με 3200 cl16. Και τα 10 διαφορά μου φαίνονται πολλά. Αν δεν τρέξεις στο ίδιο σύστημα 3200cl16 και 3200cl14 δεν μπορείς να δεις πραγματικές διαφορές παίζουν πολλά ρόλο ταχύτητα gpu cpu κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Εδώ αναφέρει ποιες RAM είναι b-die.

Βασικά υπάρχουν και διαφορετικά part numbers και άλλες είναι πχ samsung,άλλες hynix κλπ.

Με τις δικές μου πχ έχω μπερδευτεί.Στην παραπάνω λίστα τις αναφέρει σαν samsung b-die και στο Jedec Info έχει screenshot με τον ίδιο κωδικο και samsung B-die.

https://www.pic-upload.de/view-33292682/CMD16GX4M2B3000C15.png.html

Στο δικό μου read βγάζει Micron και από κάτω B-die .Τι φάση? Και η micron έχει B-die chips ?

Ram_Read.PNG

Πάντως τις παίζω έτσι rock stable με 1.38v

Capture22.PNG

Επεξ/σία από mcrae13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Βασικά υπάρχουν και διαφορετικά part numbers και άλλες είναι πχ samsung,άλλες hynix κλπ.

Με τις δικές μου πχ έχω μπερδευτεί.Στην παραπάνω λίστα τις αναφέρει σαν samsung b-die και στο Jedec Info έχει screenshot με τον ίδιο κωδικο και samsung B-die.

https://www.pic-upload.de/view-33292682/CMD16GX4M2B3000C15.png.html

Στο δικό μου read βγάζει Micron και από κάτω B-die .Τι φάση? Και η micron έχει B-die chips ?

Ram_Read.PNG

Πάντως τις παίζω έτσι rock stable με 1.38v

Capture22.PNG

Όταν μπορέσεις φίλε μου γράψε κάπου πως κάνουμε oc τις μνήμες να συγκρίνω και εγώ διαφορά fps. Νομίζω έχω hynix 3200 cl16 μέχρι 3466 cl16 πρέπει να πηγαίνουν με λίγο παραπάνω volt. 

Επεξ/σία από Heybro

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...