Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Το θέμα φυσικά είναι στο ένα CPU εφαρμόζεται τάση 1.248V και στο άλλο 1.376V από την ίδια μητρική με ίδιες ρυθμίσεις σε Stock καταστάσεις. Αυτό δεν επιτρέπεται. Όλη μέρα στα Fora είμαι και τα μόνα που διαβάζω είναι για 10FPS παραπάνω λόγω Single Core Performance. Αυτά που πρέπει να γίνονται γνωστά στον κόσμο δεν γίνονται και γίνονται άλλα. Καλές οι επιδόσεις, αλλά μην μας δουλεύουν κιόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 @Heatspreader Είναι γεγονός οτι η "ποιότητα" του κάθε τσιπ,είναι διαφορετική. Και οι διαφορές υπάρχουν σε πολλούς τομείς.Άλλο τσιπ ζητάει περισσότερο ρεύμα και άλλο λιγότερο,άλλο έχει καλύτερο memory controller από κάποιο άλλο και πάει λέγοντας.Ακόμα και με τις θερμοκρασίες,από τσιπ σε τσιπ,με ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις και ίδιο hardware μπορεί να δεις διαφορετική θερμική συμπεριφορά ακόμα και αν έχει γίνει και στα δύο delid. Δύστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι και αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας ,είναι να βρεί τη συμπεριφορά του δικού του και να το φέρει στα "μέτρα" του,πάντα με γνώμονα τις χαμηλές θερμοκρασίες και το όσο λιγότερο ρεύμα . Το ίδιο ισχύει και με τα τσιπ των gpu,δεν είναι κάτι καινούριο. Συνήθως,όσο καλύτερος overclocker είναι ένας cpu ,τόσο λιγότερο ρεύμα θα ζητάει σε στοκ καταστάσεις. Ένας λόγος που θεωρώ πως η μητρικές δίνουν πάντα περισσότερο vcore,είναι για να έχει σταθερότητα ο κάθε χρήστης,ακόμα δηλαδή και αυτός που δεν ξέρει καν πως είναι το bios.Οπότε σου λέει "δώσε να χει". Γιατί αν ας πούμε έδινε σε όλα 1.20, υπάρχουν "κακα" τσιπ που δουλεύουν στοκ με 1.25+,και εκεί θα υπήρχε αστάθεια. Όπως έγραψα όμως ,σίγουρα η μητρική διαβάζει το vid του τσιπ και δίνει αναλόγως και το κάτι παραπάνω που αναφέρω. Στο μεταξύ η intel λέει μέχρι 1.52 οτι είναι ασφαλής τάση (εδώ γελάμε) ,οπότε και ο κατασκευαστής m/b είναι μέσα στις προδιαγραφές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δεν μιλάμε να υπάρχει μια μικρή απόκλιση. Αυτό είναι δεκτό. Μιλάμε για μεγάλες αποκλίσεις σε Stock. Αυτό είναι δεκτό; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Δεν μιλάμε να υπάρχει μια μικρή απόκλιση. Αυτό είναι δεκτό. Μιλάμε για μεγάλες αποκλίσεις σε Stock. Αυτό είναι δεκτό; Δεκτό ή όχι είναι σχετικό.Και εμένα δεν μου αρέσει απλά πλέον το έχω συνηθήσει. Το αν είναι μαλακία είναι άλλη υπόθεση. Πάντως ξαναλέω οτι σε στοκ δύσκολο να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές σε πραγματική τάση που χρειάζονται .Κάτα ένα μεγάλο μέρος φταίνε και η μητρικές. Τώρα τι συμβαίνει και ανάμεσα σε ίδιες μητρικές η διαφορά είναι τόσο μεγάλη δεν γνωρίζω.Ίσως και οι μητρικές έχουν κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που μπορεί να διαφέρουν και σε ίδια μοντέλα? Δεν νομίζω,αν ξέρει κάποιος ας μας πει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μα αυτό είναι το δυνατό χαρτί εδώ. Μιλάμε για ακριβώς ίδιες μητρικές με ακριβός ίδιο BIOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Πάντως παιδιά αν σκεφτούμε ότι οι περισσότερες μητρικές δίνουν auto ρεύματα σε stock συχνότητα και πάνε 1.35+ και κρατάνε πολλά χρόνια ίσως το ψηριζουμε παραπάνω από ότι πρέπει. Σίγουρα μας αρέσει να έχουμε ένα κρύο κουτί σε κάθε περίπτωση απλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά εφόσον από μόνοι τους μας δίνουν auto ρεύματα και χρήστες που δεν έχουν ιδέα από bios κτλ τον κρατάνε έτσι για χρόνια. 3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Δεκτό ή όχι είναι σχετικό.Και εμένα δεν μου αρέσει απλά πλέον το έχω συνηθήσει. Το αν είναι μαλακία είναι άλλη υπόθεση. Πάντως ξαναλέω οτι σε στοκ δύσκολο να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές σε πραγματική τάση που χρειάζονται .Κάτα ένα μεγάλο μέρος φταίνε και η μητρικές. Τώρα τι συμβαίνει και ανάμεσα σε ίδιες μητρικές η διαφορά είναι τόσο μεγάλη δεν γνωρίζω.Ίσως και οι μητρικές έχουν κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που μπορεί να διαφέρουν και σε ίδια μοντέλα? Δεν νομίζω,αν ξέρει κάποιος ας μας πει Διαφορετικά vrms παιδιά πείτε μου για πια μητρική μιλάμε. Κάποιες βγαίνουν με 2 διαφορετικά vrms είμαι σίγουρος ότι εκεί παίζετε η δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να αυτή τη στιγμή να κάνω τράμπα τα CPU. Για την Asrock Fatality K6 Z370. Ο JayΖ σε διάλογο που έχουμε τώρα, θεωρεί ότι είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές στο Vcore. Αυτές τις διαφορές προσωπικά δεν τις βρίσκω λογικές επειδή μιλάμε για Stock. Υ.Γ.: Έχω δει 8700K σε Gigabyte Gaming 7 να παίζει επίσης με χαμηλές τάσεις. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλά το σκέφτηκα. Η k6 κυκλοφορεί με 2 διαφορετικά vrms. Είμαι σίγουρος ότι εσύ έχεις διαφορετικό από του φίλου σου Έτσι εξηγούνται όλα Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από Heybro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Αν τα cpu δουλεύουν όπως πρέπει τότε δε βλέπω που δημιουργεί πρόβλημα η διαφορά των τάσεων από κομμάτι σε κομμάτι (πέρα από το oc προφανώς). Τώρα πως ορίζεται το "δουλεύουν όπως πρέπει" είναι πιο πολύπλοκο. Για την intel/amd νομίζω ο ορισμός είναι: λειτουργία στο base clock και όπου μπορούν μπαίνουν τα turbo. Έχει κάποιο νόημα η συζήτηση αν πχ ένας 8700k με τάση 1,35v δε μπορεί να κρατήσει τα turbo ρολόγια όση ώρα όσο ένας 8700k με τάση στα 1,25V αλλά από ότι κατάλαβα δε μιλάμε για κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 11 λεπτά πριν, Heybro είπε Καλά το σκέφτηκα. Η k6 κυκλοφορεί με 2 διαφορετικά vrms. Είμαι σίγουρος ότι εσύ έχεις διαφορετικό από του φίλου σου Έτσι εξηγούνται όλα Ενδιαφέρον. Αν και το να κάνω τράμπα τα CPU θα ξεδιάλυνε αμέσως την κατάσταση. Μπαίνει και άλλο χαρτί τώρα στο παιχνίδι. Έχουμε διαφορετικά VRMs, διαφορετικό (ενδεχομένως TIM) και διαφορετικό υλικό (όσο διαφορετικό μπορεί να είναι το πυρίτιο από CPU σε CPU) 8 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Αν τα cpu δουλεύουν όπως πρέπει τότε δε βλέπω που δημιουργεί πρόβλημα η διαφορά των τάσεων από κομμάτι σε κομμάτι (πέρα από το oc προφανώς). Τώρα πως ορίζεται το "δουλεύουν όπως πρέπει" είναι πιο πολύπλοκο. Για την intel/amd νομίζω ο ορισμός είναι: λειτουργία στο base clock και όπου μπορούν μπαίνουν τα turbo. Έχει κάποιο νόημα η συζήτηση αν πχ ένας 8700k με τάση 1,35v δε μπορεί να κρατήσει τα turbo ρολόγια όση ώρα όσο ένας 8700k με τάση στα 1,25V αλλά από ότι κατάλαβα δε μιλάμε για κάτι τέτοιο. Φυσικά και δεν μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις. Είπαμε. Το Prime95 AVX Small FFTs το έβαλα για να δείξω το χειρότερο δυνατό σενάριο όσον αφορά τις διαφορές. Γνωρίζω πως ξεπερνάει κατά πολύ το 100% του TDP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Ενδιαφέρον. Αν και το να κάνω τράμπα τα CPU θα ξεδιάλυνε αμέσως την κατάσταση. Μπαίνει και άλλο χαρτί τώρα στο παιχνίδι. Έχουμε διαφορετικά VRMs, διαφορετικό (ενδεχομένως TIM) και διαφορετικό υλικό (όσο διαφορετικό μπορεί να είναι το πυρίτιο από CPU σε CPU) Φυσικά και δεν μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις. Είπαμε. Το Prime95 AVX Small FFTs το έβαλα για να δείξω το χειρότερο δυνατό σενάριο όσον αφορά τις διαφορές. Γνωρίζω πως ξεπερνάει κατά πολύ το 100% του TDP. Τα vrms κάνουν όλη τη δουλειά φίλε μου από εκεί περνάει το ρεύμα. Η τάση από εκεί περνάει ο Fairchild είναι ανώτερος από ότι λένε και ίδιο έχει και η Taichi. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από Heybro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν έχει Fairchild σίγουρα είναι καλύτερα VRMs. Πιο αποδοτικά. Εδώ γίνεται κουβέντα. http://www.overclock.net/forum/6-intel-motherboards/1638955-z370-z390-vrm-discussion-thread-92.html Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το κυριότερο πάντως είναι να δείτε με manual τάση πόσο μπορεί (χαμηλότερα) να παίξει το κάθε cpu. Καλά όλα αυτά με τα vrms κλπ αλλά κύριο λόγο έχει ο επεξεργαστής,ειδικά όταν μιλάμε για στοκ ,δοκιμάστε να χαμηλώσετε την τάση και στα δύο. Και να διαφέρουν κάποια parts στην μητρική,το πάνω από 1,25 για στοκ είναι υπερβολικό. Μην το αφήσεις να δουλεύει εκεί,κρίμα είναι. Ποιος ο λόγος να ψάχνουμε να βρούμε γιατί και πώς δίνει περισσότερο στο auto,αφού μπορούμε να το αλλάξουμε. To auto είναι γι αυτούς που δεν ασχολούνται. Έχω να παίξω με auto από s775 Edit:Btw υπάρχει και κάτι άλλο. Μην νομίζετε οτι η τάση που διαβάζουμε είναι ακριβής.Σχεδόν πάντα έχει απόκλιση.Η ακριβής τάση μετριέται με πολύμετρο από πίσω αν κάποιος γνωρίζει. Καλό είναι όταν επιλέγουμε μητρική να έχουμε διαβάσει review(αν υπάρχει) που έχει μετρηθεί η τάση όπως περιγράφω για να ξέρουμε πόσο accurate είναι Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από mcrae13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι ok, εντάξει, δεν αντιλέγω. Έβαλα Offset -30mv και όλα κομπλέ. Το θέμα είναι να ξέρουμε τι συμβαίνει και όπως φαίνεται μάλλον έχει δίκιο ο Heybro. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Heybro είπε Για stock λες? Πάντα manual το έχω. 1.28 llc7 5ghz all cores παιζω 3 μήνες τώρα. Αν μπορείς τρέξε ένα bench xtu και πόσταρε screenshots να δούμε σκορ και peak temp στα 1.28 https://downloadcenter.intel.com/download/24075/Intel-Extreme-Tuning-Utility-Intel-XTU- 35 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Ναι ok, εντάξει, δεν αντιλέγω. Έβαλα Offset -30mv και όλα κομπλέ. Το θέμα είναι να ξέρουμε τι συμβαίνει και όπως φαίνεται μάλλον έχει δίκιο ο Heybro. Πρόσεχε μόνο με το offset γιατί αφαιρεί και από idle .Αν το κατεβάσεις πολύ μπορεί να έχεις bsods σε idle Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις