Heybro Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Ο επεξεργαστής αν δεν έχει πρόβλημα από την αρχή,οι πιθανότητες να χαλάσει είναι όσες έχεις για να πιάσεις το τζόκερ. Άσε που αν γίνει σωστά δεν το καταλαβαίνει κανείς. Anyway δεν είναι για όλους το delid. Ο psycho αργά ή γρήγορα θα το κάνει,φαίνεται Οι υπόλοιποι έχετε και μια δεύτερη σομπιτσα..για τις κρύες νύχτες του χειμώνα Το χέρι βάζω πίσω στον υπολογιστή στους ανεμιστήρες και βγάζουν κρύο αέρα ρε συ τι σόμπα. Δεν είναι σόμπα απλά με ένα delid θα μπορούμε να παίξουμε άνετα μέχρι 1.40 στα 5.2 5.3. Σήμερα θα παίξω με το adaptive να δω τι ψάρια θα πιάσουμε γιατί όντως χθες είδα στο hwinfo 1.28 με 1.296 παίζω συνέχεια οπότε δεν πέφτει το ρεύμα όπως σωστά είπες.
mcrae13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, Heybro είπε Το χέρι βάζω πίσω στον υπολογιστή στους ανεμιστήρες και βγάζουν κρύο αέρα ρε συ τι σόμπα. Δεν είναι σόμπα απλά με ένα delid θα μπορούμε να παίξουμε άνετα μέχρι 1.40 στα 5.2 5.3. Σήμερα θα παίξω με το adaptive να δω τι ψάρια θα πιάσουμε γιατί όντως χθες είδα στο hwinfo 1.28 με 1.296 παίζω συνέχεια οπότε δεν πέφτει το ρεύμα όπως σωστά είπες. Σόμπα είναι δυστυχώς όλοι οι i7 K ,ειδικά τελευταίες 3 γενιές. Και άντε στοκ παλευονται,τι να τον κάνεις τον k όμως αν δεν μπορείς να κλοκαρεις έστω για λίγο. Ό άλλος σε άλλο τοπικ "ψήνεται " με κλειδωμένο 8700.
Heybro Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Σόμπα είναι δυστυχώς όλοι οι i7 K ,ειδικά τελευταίες 3 γενιές. Και άντε στοκ παλευονται,τι να τον κάνεις τον k όμως αν δεν μπορείς να κλοκαρεις έστω για λίγο. Ό άλλος σε άλλο τοπικ "ψήνεται " με κλειδωμένο 8700. Δεν ξέρω ρε συ δεν θεωρείται καλό oc τα 5? Γιατί οι περισσότεροι τόσο νομίζουμε παίζουμε εδώ μέσα στον 8700k. Και δεν θα έλεγα σόμπα τα 60 65 με spike στα 70 75 μια στο τόσο. Βέβαια μιλάω εκ του ασφαλούς με την x62 οπότε ίσως να μην είμαι ο κανόνας με αυτό που γράφω.
BabisTs Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Heybro είπε Δεν ξέρω ρε συ δεν θεωρείται καλό oc τα 5? Γιατί οι περισσότεροι τόσο νομίζουμε παίζουμε εδώ μέσα στον 8700k. Και δεν θα έλεγα σόμπα τα 60 65 με spike στα 70 75 μια στο τόσο. Βέβαια μιλάω εκ του ασφαλούς με την x62 οπότε ίσως να μην είμαι ο κανόνας με αυτό που γράφω. 60-65 σε gaming τώρα .....όταν θα ανέβουν οι θερμοκρασίες θα δείς και 70+ σε gaming και τα spikes άνω τους 80+......ο mcrae μιλάει για oc profile χειμώνα -καλοκαίρι stable.....αν φτιάξεις άλλο oc profile για καλοκαιράκι (χαμηλότερο από ότι είσαι τώρα) τότε μην κοιτάς delid......χώρια ότι με delid θα παίξεις και υψηλότερα σε ghz καλοκαίρι-χειμώνα.... Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από BabisTs 4
mcrae13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 10 λεπτά πριν, Heybro είπε Δεν ξέρω ρε συ δεν θεωρείται καλό oc τα 5? Γιατί οι περισσότεροι τόσο νομίζουμε παίζουμε εδώ μέσα στον 8700k. Και δεν θα έλεγα σόμπα τα 60 65 με spike στα 70 75 μια στο τόσο. Βέβαια μιλάω εκ του ασφαλούς με την x62 οπότε ίσως να μην είμαι ο κανόνας με αυτό που γράφω. Και εσύ πήρες την χ62 για να μειώσεις Όσο το δυνατόν το φαινόμενο. Επίσης όταν μιλάμε για θερμοκρασίες βάζουμε μέσα Όσο το δυνατόν περισσότερα σενάρια χρήσης,και όχι πχ το δικό σου ή το δικό μου που μπορεί να παίζουμε κάνα game για μια ωρίτσα. Αν πατήσεις στο Google "high temps 8700k" κοντεύει να κρασάρει ο server ..τυχαίο; Έχουν θέμα εκεί δυστυχώς,έχε χάρη που είναι τοπ σε επιδόσεις,και ειδικά σε gaming 1
Heybro Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Για καλοκαίρι δεν ξέρω τι θα γίνει ειδικά με τα 40αρια. Σε gaming πάντως επειδή παίζω 5 6 ώρες σερί οι θερμοκρασίες είναι ίδιες είτε το πρώτο 10λεπτο είτε σε 5 ώρες. Απλά ναι δεν κάνω βαριές δουλειές rendering κτλ. Σε πολύ βαριά παιχνίδια όπως payback και origins χωρίς τέτοιες θερμοκρασίες στο rise tomb raider πχ παίζω 35 με 45 βαριά βαριά. Αν το δείτε πάντως από την σκοπιά του tjmax και 85 να έχουμε καλοκαίρι είναι 20 βαθμούς κάτω από το throttling δεν παθαίνουν τίποτα. Απλά παλιότερα δεν είχαν υψηλό tjmax και τα 80αρια ήταν υπερβολικά. Όχι πια όμως σκεφτείτε μια μηχανή εξακύλινδρη μπορεί να δουλεύει για δεκαετίες στους 80 90 βαθμούς χωρίς θέμα. Delid στην 3ετια με λίγη βοήθεια από σας για 5.3 αν τα έχει και όσο πάει μετα. Η x62 δεν ήξερα ότι θα κάνει τέτοια δουλειά όταν βλέπω ότι με πιο απλές σε χαμηλά ρεύματα βαράνε τέτοιες θερμοκρασίες.
godslayerxp Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Εγώ έκανα παραγγελία την Taichi, την περιμένω αύριο-μεθαύριο αλλά λόγω γιορτών και σουβλίσματος μάλλον θα ασχοληθώ όπως πρέπει από την επόμενη εβδομάδα. Ο 8700k (delid) που τσίμπησα από τις αγγελίες εδώ είναι από τα διαλεγμένα κομμάτια όπως μου είπε ο πωλητής. Δοκιμασμένος πάνω σε Apex με custom water: 5.0ghz --> 1.18v & 5.3ghz --> 1.36v με ΑΙΟ: 5.0ghz--> 1.20v & 5.2ghz --> 1.296v Δεν πιστεύω ότι η Taichi θα είναι τόσο εργαλείο όσο η Apex αλλά λογικά δεν θα με πάει πολύ πίσω. Αν κάτσει στο 5.1 --> 1.23v θα είναι λουκουμάκι 2
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Heatspreader είπε Η Τάση Vcore έχει μεγάλη διαφορά και από εκεί προέρχεται η μεγάλη διαφορά των θερμοκρασιών όπως είναι λογικό. Βλέπω μεγάλες διαφορές στα fan speed οπότε και άλλα πράγματα είναι διαφορετικά πέρα από τη τάση που εξηγούν τη διαφορά στις θερμοκρασίες. Επίσης τα Watt των vram είναι λίγο περίεργα? Του φίλου σου είναι ~2,5 φορές πάνω από τα δικά σου ενώ τρέχουν και σε χαμηλότερη συχνότητα. Just saying, επειδή έπεσε το μάτι μου πάνω στις διαφορές, όχι ότι έχω τις γνώσεις να σε βοηθήσω με το "troubleshooting". Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από sir ImPeCaBlE
Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 8 ώρες πριν, mcrae13 είπε Εσύ πας καρφωτός για delid για να "γκαζωσεις" και να μην ξανασχοληθεις με temps Ελπίζω πράγματι να είναι από αυτό και να το διορθώσει. 6 ώρες πριν, mcrae13 είπε Σόμπα είναι δυστυχώς όλοι οι i7 K ,ειδικά τελευταίες 3 γενιές. Και άντε στοκ παλευονται,τι να τον κάνεις τον k όμως αν δεν μπορείς να κλοκαρεις έστω για λίγο. Ό άλλος σε άλλο τοπικ "ψήνεται " με κλειδωμένο 8700. Να σου πω κάτι; Δεν είναι σόμπες οι i7. Είναι σόμπες μερικοί i7 όπως προκύπτει. Νομίζω ότι βρήκα κάτι αρκετά σημαντικό και θα προσπαθήσω να έρθω σε επικοινωνία με γνωστούς Youtubers, μήπως κάποιος βγει και το πει έχοντας τους περιγράψει την κατάσταση. Είμαι τυχερός που έχω ακριβώς δύο ίδια 8700K συστήματα και μπόρεσε και το είδα. Αν ήταν διαφορετική η μητρική θα λέγαμε ότι φταίει η μητρική. 70C σε Prime95 AVX Small FFTs δεν είναι θερμοκρασία. 6 ώρες πριν, Heybro είπε Δεν ξέρω ρε συ δεν θεωρείται καλό oc τα 5? Γιατί οι περισσότεροι τόσο νομίζουμε παίζουμε εδώ μέσα στον 8700k. Και δεν θα έλεγα σόμπα τα 60 65 με spike στα 70 75 μια στο τόσο. Βέβαια μιλάω εκ του ασφαλούς με την x62 οπότε ίσως να μην είμαι ο κανόνας με αυτό που γράφω. Δεν νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα της ψύξης σου οι καλές θερμοκρασίες τόσο, όσο η τάση σου. Γύρνα το στο Auto όλα Stock και πες μας τι τάσεις δίνει. Σε βλέπω κάτω από 1.2V. 3 ώρες πριν, sir ImPeCaBlE είπε Βλέπω μεγάλες διαφορές στα fan speed οπότε και άλλα πράγματα είναι διαφορετικά πέρα από τη τάση που εξηγούν τη διαφορά στις θερμοκρασίες. Επίσης τα Watt των vram είναι λίγο περίεργα? Του φίλου σου είναι ~2,5 φορές πάνω από τα δικά σου ενώ τρέχουν και σε χαμηλότερη συχνότητα. Just saying, επειδή έπεσε το μάτι μου πάνω στις διαφορές, όχι ότι έχω τις γνώσεις να σε βοηθήσω με το "troubleshooting". Έχουμε διαφορετικού τύπου ψύξη. Οι θερμοκρασίες είναι πρώτα αποτέλεσμα της διαφοράς του Vcore. Δεν είναι μικρή η διαφορά του Vcore. Πράγματι υπάρχει αρκετή διαφορά στα Watt των RAM. Δεν ξέρω γιατί. Τη συχνότητα που την είδες;
Heybro Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Ελπίζω πράγματι να είναι από αυτό και να το διορθώσει. Να σου πω κάτι; Δεν είναι σόμπες οι i7. Είναι σόμπες μερικοί i7 όπως προκύπτει. Νομίζω ότι βρήκα κάτι αρκετά σημαντικό και θα προσπαθήσω να έρθω σε επικοινωνία με γνωστούς Youtubers, μήπως κάποιος βγει και το πει έχοντας τους περιγράψει την κατάσταση. Είμαι τυχερός που έχω ακριβώς δύο ίδια 8700K συστήματα και μπόρεσε και το είδα. Αν ήταν διαφορετική η μητρική θα λέγαμε ότι φταίει η μητρική. 70C σε Prime95 AVX Small FFTs δεν είναι θερμοκρασία. Δεν νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα της ψύξης σου οι καλές θερμοκρασίες τόσο, όσο η τάση σου. Γύρνα το στο Auto όλα Stock και πες μας τι τάσεις δίνει. Σε βλέπω κάτω από 1.2V. Έχουμε διαφορετικού τύπου ψύξη. Οι θερμοκρασίες είναι πρώτα αποτέλεσμα της διαφοράς του Vcore. Δεν είναι μικρή η διαφορά του Vcore. Πράγματι υπάρχει αρκετή διαφορά στα Watt των RAM. Δεν ξέρω γιατί. Τη συχνότητα που την είδες; Βρε στα 1.296 παίζω τι 1.20 το έχω manual. Στα 1.20 4.9 είχα πολύ καλύτερες θερμοκρασίες.
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Έχουμε διαφορετικού τύπου ψύξη. Οι θερμοκρασίες είναι πρώτα αποτέλεσμα της διαφοράς του Vcore. Δεν είναι μικρή η διαφορά του Vcore. Πράγματι υπάρχει αρκετή διαφορά στα Watt των RAM. Δεν ξέρω γιατί. Τη συχνότητα που την είδες; Υποθέτω εννοείς στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί γενικά δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Για τη συχνότητα, εσύ λες ότι τρέχεις τις δικές σου στα 3400MHz και στο δεύτερο screenshot γράφει gskill 2132 (υποθέτω είναι η συχνότητα).
Heatspreader Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν με ενδιαφέρει η θερμοκρασία τόσο, όσο με ενδιαφέρει η διαφορετική τάση που εφαρμόζεται στο ίδιο CPU με ίδια μητρική. Γενικά τα Coffee Lake (δεν ξέρω για προηγούμενα - δεν είχα) δεν ακούνε τόσο με την ψύξη όσο με την τάση. Την καλύτερη ψύξη του κόσμου να βάλεις, αν δεν κάνεις Delid δεν θα δεις τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ διαφορετικών λύσεων στην ψύξη. Από τη στιγμή που το TIM αργεί να μεταφέρει την θερμότητα από το die στο heatspreader, όσο γρήγορα και να παίρνει τη θερμότητα η ψύκτρα από το heatspreader δεν έχει αποτέλεσμα. Είναι σαν να έχω βάλει 10 άτομα να φτιαρίζουν τσιμέντο (die) και να τους έχω βάλει ένα μικρό πλαστικό κουβά (TIM). Όσο μεγάλη μπετονιέρα και να έχω δίπλα (ψύξη), θα αργήσουν να την γεμίσουν. Πρόκειται για Bottleneck ουσιαστικά. Το τσέκαρα τώρα με τις RAM. Απλά το πρόγραμμα αναφέρει μάλλον την ονομαστική ταχύτητα ή κάτι τέτοιο. Υ.Γ.: Έστειλα email σε όλους σχεδόν τους γνωστούς Youtubers με το θέμα πάντως. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2018 από Heatspreader
Heybro Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 28 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Stock παίζει στα 1.296V; Για stock λες? Πάντα manual το έχω. 1.28 llc7 5ghz all cores παιζω 3 μήνες τώρα.
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 Δημοσ. 2 Απριλίου 2018 15 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Το τσέκαρα τώρα με τις RAM. Απλά το πρόγραμμα αναφέρει μάλλον την ονομαστική ταχύτητα ή κάτι τέτοιο. Υ.Γ.: Έστειλα email σε όλους σχεδόν τους γνωστούς Youtubers με το θέμα πάντως. Καλά ναι η ονομαστική είναι απλά υπέθεσα ότι δε τις έφτασε από τα 2133 στα 3400. Το θέμα ποιο είναι? Οι διαφορετικές default τάσεις? Αυτό ισχύει τουλάχιστον από τους ivy και μετά. Δε νομίζω να κάτσει κανένας να ασχοληθεί. Προσωπικά δε μου φαίνεται και παράλογο και ούτε έχω ακούσει να δημιουργεί συχνά πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις