Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Έγραψα και πιο πάνω.Η συμπεριφορά του llc θα αλλάξει λίγο όταν παίζεις με adaptive/offset.Θα το δεις μόνος σου και πρέπει ψάχνοντας να βρεις τον κατάλληλο συνδυασμο vcore-llc. 

Ανα 0.016 πάει.Δηλαδή στο 1.28 πάει 1.296 προς τα πάνω και 1.264 προς τα κάτω.

Κάποια στιγμή να μου εξηγήσεις τι ακριβώς κάνει το offset δεν γνωρίζω καθόλου. Το adaptive γνωρίζω ότι ανάλογα το ρεύμα που θέλει αυτό θα δώσει. Έτσι έχω την gpu στο control panel και πάει πολύ καλά. Αύριο θα το δοκιμάσω πάω να την πέσω 7 έχει ξύπνημα. Να σε καλά και πάλι. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 minutes ago, mcrae13 said:

Παίξε και με τα υπόλοιπα llc και δες πως συμπεριφέρεται στο realbench,αν δεν το έχεις κάνει. Πόσα llc στάδια έχει?

Δεν ειναι τo LLC, μονο οταν παιζω με offset το κανει αυτο. 

4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Κάποια στιγμή να μου εξηγήσεις τι ακριβώς κάνει το offset δεν γνωρίζω καθόλου. Το adaptive γνωρίζω ότι ανάλογα το ρεύμα που θέλει αυτό θα δώσει. Έτσι έχω την gpu στο control panel και πάει πολύ καλά. Αύριο θα το δοκιμάσω πάω να την πέσω 7 έχει ξύπνημα. Να σε καλά και πάλι. 

Με το offset στην ουσία,προσθέτεις ή αφαιρείς από το πόσο δίνει στο auto. Πχ αν στο auto σε load δίνει 1.35 και εσύ του βάλεις offset  -0.05 ,θα δώσει 1.30.

To adaptive σημαίνει οτι αυτό που ρυθμίζεις πρέπει να είναι το μέγιστο που θα δώσει σε load και στα υπόλοιπα "σκαλοπάτια" συχνότητας δίνει μόνο του αυτό πθ πρέπει,κάτι σαν το auto αλλά με ταβάνι ;)

• Like 1

Σχετικά με την τάση Vcore.

Μιλούσα τώρα με φίλο που του έχω φτιάξει ακριβώς το ίδιο σύστημα με το δικό μου. 
CPU, RAM, Motherboard, NVMe είναι ακριβώς τα ίδια. Φυσικά ίδιο BIOS.

Ακριβώς ίδιες ρυθμίσεις στο BIOS. Δηλαδή όλα Auto. Οι μόνες ρυθμίσεις που πειράζω είναι να βάλω το BCLK στα 100MHz αντί για 102.3 (ή κάτι τέτοιο που δίνει) και να βάλω τις RAM στα 3400MHz έχοντας επιλέξει φυσικά το XMP Profile.

Η Τάση Vcore έχει μεγάλη διαφορά και από εκεί προέρχεται η μεγάλη διαφορά των θερμοκρασιών όπως είναι λογικό.

Τρέξαμε Prime95 AVX Small FFTs απλά για να δούμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά.

Εδώ του φίλου μου, η τάση δεν πήγε ποτέ πάνω από 1.248V. Εμένα όπως φαίνεται παρακάτω είναι αρκετά μεγαλύτερη. Έχει σημασία επίσης η διαφορά στο VID, η οποία είναι και εδώ μεγάλη.

spiros.png.bea14b97fa09cf468ea2726587123b72.png

Εμένα τα 1.312V τα έχει για πρωινό.

nikos.PNG.ff8edd1bc2752ae982d5ab720c67d0f9.PNG

Το συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι πως το κάθε CPU συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με την ποιότητα του υλικού του. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια παρτίδα που να είναι ξεκάθαρο πως συμπεριφέρεται.
Το ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά ένα CPU από ένα άλλο ήταν γνωστό, αλλά σε καταστάσεις Overclock, όχι Stock.

Κάτι γίνεται εδώ. Μάλλον επειδή τα Turbo States έχουν φτάσει αρκετά ψηλά σε σχέση με παλιότερα και πλέον μιλάμε για καταστάσεις σχεδόν χειροκίνητου Overclock, φαίνεται να αυξάνονται και οι αποκλίσεις στις τάσεις όπως συμβαίνει και στο χειροκίνητο Overclock.

Σε αναζήτηση που έχω κάνει βλέπω άλλους με θερμοκρασίες σαν τις δικές μου, αλλά και άλλους με θερμοκρασίες σαν του φίλου μου.

Έχεις variance και στο "timjob" που κάνει η Intel, που σημαίνει διαφορετικό πάχος οδοντόπαστας μεταξύ CPU και IHS, που σημαίνει διαφορετική θερμική συμπεριφορά. Βάζεις και μετά καπάκι ότι όλα τα CPU είναι διαφορετικά και υπάρχει variance και στο ποσο leaky είναι και έχεις ένα χάος από δεδομένα.

• Like 2

14 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Σχετικά με την τάση Vcore.

Μιλούσα τώρα με φίλο που του έχω φτιάξει ακριβώς το ίδιο σύστημα με το δικό μου. 
CPU, RAM, Motherboard, NVMe είναι ακριβώς τα ίδια. Φυσικά ίδιο BIOS.

Ακριβώς ίδιες ρυθμίσεις στο BIOS. Δηλαδή όλα Auto. Οι μόνες ρυθμίσεις που πειράζω είναι να βάλω το BCLK στα 100MHz αντί για 102.3 (ή κάτι τέτοιο που δίνει) και να βάλω τις RAM στα 3400MHz έχοντας επιλέξει φυσικά το XMP Profile.

Η Τάση Vcore έχει μεγάλη διαφορά και από εκεί προέρχεται η μεγάλη διαφορά των θερμοκρασιών όπως είναι λογικό.

Τρέξαμε Prime95 AVX Small FFTs απλά για να δούμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά.

Εδώ του φίλου μου, η τάση δεν πήγε ποτέ πάνω από 1.248V. Εμένα όπως φαίνεται παρακάτω είναι αρκετά μεγαλύτερη. Έχει σημασία επίσης η διαφορά στο VID, η οποία είναι και εδώ μεγάλη.

spiros.png.bea14b97fa09cf468ea2726587123b72.png

Εμένα τα 1.312V τα έχει για πρωινό.

nikos.PNG.ff8edd1bc2752ae982d5ab720c67d0f9.PNG

Το συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι πως το κάθε CPU συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με την ποιότητα του υλικού του. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια παρτίδα που να είναι ξεκάθαρο πως συμπεριφέρεται.
Το ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά ένα CPU από ένα άλλο ήταν γνωστό, αλλά σε καταστάσεις Overclock, όχι Stock.

Κάτι γίνεται εδώ. Μάλλον επειδή τα Turbo States έχουν φτάσει αρκετά ψηλά σε σχέση με παλιότερα και πλέον μιλάμε για καταστάσεις σχεδόν χειροκίνητου Overclock, φαίνεται να αυξάνονται και οι αποκλίσεις στις τάσεις όπως συμβαίνει και στο χειροκίνητο Overclock.

Σε αναζήτηση που έχω κάνει βλέπω άλλους με θερμοκρασίες σαν τις δικές μου, αλλά και άλλους με θερμοκρασίες σαν του φίλου μου.

Ότι είπε ο spartan με τη διαφορά,όπως έγραψα και πριν,ότι επειδή και οι μητρικές δίνουν παραπάνω vcore,και καμιά φορά μπορεί στο auto να "ζητάει" παραπάνω το τσιπ, δεν σημαίνει πάντα οτι είναι και χειρότερο.

Πχ μπορεί σε overclock, ή σε πραγματική τάση που χρειάζεται σε στοκ , το δικό σου να είναι και καλύτερο από του φίλου σου.Αυτό θέλει ψάξιμο και ο "κανόνας" ,τουλάχιστον στο vcore,είναι ποτέ στο auto.

Όλα αυτα τα τσιπάκια σε στοκ συχνότητες με τάση περίπου στο 1.20 τρέχουν άνετα ;)

@mcrae13
Μπορεί να ισχύει αυτό που λες καθώς η διαφορά τάσης και συχνότητας δεν είναι ποτέ γραμμική. Κλείνοντας το τηλέφωνο, του λέω πήγαινε στο BIOS και βάλε όλα τα Cores στα 4.7GHz. Η τάση στο Auto, πήγε όσο είναι το δικό Default.

Πάντως σε Default οι διαφορές που υπάρχουν είναι μάλλον λόγο του υλικού.

spiros4.7.png.10c2fb6867256a26e465baa5134b1790.png

@Spartan117

Ναι. Βέβαια για να γίνει σωστή μέτρηση πρέπει να υπάρχει ίδια ψύξη, ίδια καρφωτή τάση και ιδανικά ίδια μητρική. Έτσι μπορείς να δεις τη διαφορά του TIM.

• Like 1

Αυτό πως και τόσο καιρό δε το είχε αναφέρει κανείς?

Με λίγα λόγια to stock cooler στον απλό 8700 είναι ακατάλληλο να κρατήσει το all core boost στα 4.3 με αποτέλεσμα να throttlάρει κατευθείαν. Αν δείτε τα cinebench scores είναι χειρότερα και από stock 1600 !!! Στον 8400 ευτυχώς δεν υπάρχει αυτό το θέμα αλλά πάει μέχρι 3.8 all core.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως δύο ίδια ακριβώς συστήματα και να έχουν διαφορετικές τάσεις σε Stock συχνότητες παιδιά συγγνώμη, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν επιτρέπονται.
Δεν νομίζω ότι στην AMD συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Είπαμε να φάμε το TIM, αλλά πόσα να φάμε για το παραπάνω Single Core Performance που προσφέρει παραπάνω η Intel;

Επεξ/σία από Heatspreader

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Εδώ εγώ έχω 10C διαφορά από core σε core και 'συ μου λες για την τάση..

Εσύ πας καρφωτός για delid για να "γκαζωσεις" και να μην ξανασχοληθεις με temps  ;)

Επεξ/σία από mcrae13

33 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ναι και μετά άντε γεια εγγύηση...

Ο επεξεργαστής αν δεν έχει πρόβλημα από την αρχή,οι πιθανότητες να χαλάσει είναι όσες έχεις για να πιάσεις το τζόκερ. 

Άσε που αν γίνει σωστά δεν το καταλαβαίνει κανείς. 

Anyway δεν είναι για όλους το delid. 

Ο psycho αργά ή γρήγορα θα το κάνει,φαίνεται  ;)

Οι υπόλοιποι έχετε και μια δεύτερη σομπιτσα..για τις κρύες νύχτες του χειμώνα  :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...