ilos Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2018 //offtopic Από NZXT 2 14ρηδές RF-FZ140-W1 στις 750 rpm και οι 2 12ρηδες που έχει από μαμά το s340 elite στα 800rpm ακούγονται ελάχιστα. Σίγουρα λιγότερο στις ίδιες στροφές από κάτι zalman και coolermaster που έχω στο άλλο κουτί και είναι στην ίδια κατηγορία τιμής. Από την άλλη μπορεί να παίζει ρόλο και το ίδιο το κουτί που πνίγει τον θόρυβο σε σχέση με το παλιό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 On 3/31/2018 at 8:46 AM, strawman said: Πρωτες εντυπωσεις απο 8700k...ζεστος ρε φιλε! Τι θερμοκρασιες ειναι αυτες! Από Ivy Bridge και μετά τα temps είναι απαράδεκτα στους Intel. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Χωρίς oc δλδ stock τι θερμοκρασίες έχει ο 8700k με μια απλή αερόψυκτρα όπως πχ η 212 evo? (idle και full load πχ σε gaming, όχι σε stress tests) Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από music_lover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 4 minutes ago, music_lover said: Χωρίς oc τι θερμοκρασίες έχει ο 8700k με μια απλή αερόψυκτρα όπως πχ η 212 evo? (idle και full load πχ σε gaming, όχι σε stress tests) Σε gaming κατω απο 60 θα εχει σιγουρα. Σε stock δεν ειναι τοσο ζεστος. Καμια σχεση με AMD που ειναι απλα παγωμενοι, αλλα και παλι δεν τον λες ζεστο. Το θεμα ειναι οτι δεν παιρνεις K για να μεινεις stock 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, strawman είπε Σε gaming κατω απο 60 θα εχει σιγουρα. Σε stock δεν ειναι τοσο ζεστος. Καμια σχεση με AMD που ειναι απλα παγωμενοι, αλλα και παλι δεν τον λες ζεστο. Το θεμα ειναι οτι δεν παιρνεις K για να μεινεις stock Σε ευχαριστώ, ναι σίγουρα, ένας k δεν έχει σκοπό να μείνει stock απλά ήθελα να δω πως δουλεύει σε stock καταστάσεις σαν μέτρο σύγκρισης με τις θερμοκρασίες σε oc. Ενδιαφέρον θα είχε να βλέπαμε ένα γράφημα του πόσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες ανάλογα με την αύξηση του oc δλδ πόσους βαθμούς έχει σε διάφορες επιλογές overclocking. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Να ρωτησω ρε μαγκες, το uncore ποσο το εχετε οσοι κλοκαρετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, strawman είπε Σε gaming κατω απο 60 θα εχει σιγουρα. Σε stock δεν ειναι τοσο ζεστος. Καμια σχεση με AMD που ειναι απλα παγωμενοι, αλλα και παλι δεν τον λες ζεστο. Το θεμα ειναι οτι δεν παιρνεις K για να μεινεις stock Κάπως έτσι αν και νομίζω σε παιχνίδια όπως πχ ACO ή BF1 mp θα peak-άρει παραπάνω ,αλλά το average θα είναι εκεί στα 55-60. Πάντως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος που στήνει intel k cpu ,και ας θέλει να παίξει στοκ,να τσεκάρει οπωσδήποτε το vcore που δίνει by default η μητρική γιατί οι περισσότερες δίνουν αρκετό παραπάνω γι αυτό και πολλοί που δεν ξέρουν παραπονιούνται για θερμοκρασίες ενώ δεν έχουν κάνει oc. Προσφατα έστησε φίλος μου ένα συστημα με 8700k για δουλειά,και μου λέει "πωωω ρε φίλε τι θερμοκρασίες ανεβάζει" με noctua d14 όταν του είπα να το τσεκάρει διαπίστωσε οτι έδινε 1.40!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Γενικά πριν μπούμε καν στα Windows κάνουμε τα παρακάτω στο bios: Ενεργοποίηση xmp για ram Κλείνουμε mce Βάζουμε Manual vcore όσο χρειάζεται ανάλογα με την ταχύτητα Πηγαίνουμε στο qfan control και πατάμε optimized all Δεν ξέρω αν ξέχασα κατι άλλο αναγκαίο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, Heybro είπε Γενικά πριν μπούμε καν στα Windows κάνουμε τα παρακάτω στο bios: Ενεργοποίηση xmp για ram Κλείνουμε mce Βάζουμε Manual vcore όσο χρειάζεται ανάλογα με την ταχύτητα Πηγαίνουμε στο qfan control και πατάμε optimized all Δεν ξέρω αν ξέχασα κατι άλλο αναγκαίο. Γιατί κλείνεις mce? Αυτό δεν πάει όλα τα cores στο μαζί στο max όταν είναι on? Manual vcore καλό είναι για να δεις που παίζει,μετά καλύτερα με adaptive ή offset για να κατεβαίνει στο ελάχιστο σε idle. Optimize στα fans αν το υποστηρίζει το board. Επίσης εκτός του vcore,όταν ενεργοποιείτε xmp ή ανεβάζετε μνήμες χειροκίνητα καλό είναι να τσεκάρετε και πόσο δίνει auto ρευμα στον imc-vccio γιατί και εκεί ξεφεύγουν προς τα πάνω πάντα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Γιατί κλείνεις mce? Αυτό δεν πάει όλα τα cores στο μαζί στο max όταν είναι on? Manual vcore καλό είναι για να δεις που παίζει,μετά καλύτερα με adaptive ή offset για να κατεβαίνει στο ελάχιστο σε idle. Optimize στα fans αν το υποστηρίζει το board. Επίσης εκτός του vcore,όταν ενεργοποιείτε xmp ή ανεβάζετε μνήμες χειροκίνητα καλό είναι να τσεκάρετε και πόσο δίνει auto ρευμα στον imc-vccio γιατί και εκεί ξεφεύγουν προς τα πάνω πάντα Ποιες είναι οι Normal τιμές; 10 λεπτά πριν, Heybro είπε Πηγαίνουμε στο qfan control και πατάμε optimized all Γιατί να μην τα φτιάξεις χειροκίνητα; Στη δική μου πλέον το MCE είναι απενεργοποιημένο στα Defaults. Νομίζω από το δεύτερο BIOS και μετά έγινε αυτό. 1 ώρα πριν, mcrae13 είπε Κάπως έτσι αν και νομίζω σε παιχνίδια όπως πχ ACO ή BF1 mp θα peak-άρει παραπάνω ,αλλά το average θα είναι εκεί στα 55-60. Πάντως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος που στήνει intel k cpu ,και ας θέλει να παίξει στοκ,να τσεκάρει οπωσδήποτε το vcore που δίνει by default η μητρική γιατί οι περισσότερες δίνουν αρκετό παραπάνω γι αυτό και πολλοί που δεν ξέρουν παραπονιούνται για θερμοκρασίες ενώ δεν έχουν κάνει oc. Προσφατα έστησε φίλος μου ένα συστημα με 8700k για δουλειά,και μου λέει "πωωω ρε φίλε τι θερμοκρασίες ανεβάζει" με noctua d14 όταν του είπα να το τσεκάρει διαπίστωσε οτι έδινε 1.40!!! 1.40V VID ή πραγματική τάση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Ποιες είναι οι Normal τιμές; Γιατί να μην τα φτιάξεις χειροκίνητα; Στη δική μου πλέον το MCE είναι απενεργοποιημένο στα Defaults. Νομίζω από το δεύτερο BIOS και μετά έγινε αυτό. 1.40V VID ή πραγματική τάση; δες εδώ για vccsa και vccio https://www.tweaktown.com/guides/8481/coffee-lake-overclocking-guide/index5.html ναι πραγματική τάση ήταν 1.40. Το έχω συναντήσει και μου το έχουν πει και άλλοι από εποχές skylake και μετά. Πάντα δίνουν παραπάνω,το 1.40 είναι υπερβολικο.Στο δικό μου έχω δει από 1.25 μέχρι και 1.32 ανάλογα την έκδοση bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Δεν το έχω διαβάσει αυτό. Θα το κάνω. Ευχαριστώ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 10 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Γιατί κλείνεις mce? Αυτό δεν πάει όλα τα cores στο μαζί στο max όταν είναι on? Manual vcore καλό είναι για να δεις που παίζει,μετά καλύτερα με adaptive ή offset για να κατεβαίνει στο ελάχιστο σε idle. Optimize στα fans αν το υποστηρίζει το board. Επίσης εκτός του vcore,όταν ενεργοποιείτε xmp ή ανεβάζετε μνήμες χειροκίνητα καλό είναι να τσεκάρετε και πόσο δίνει auto ρευμα στον imc-vccio γιατί και εκεί ξεφεύγουν προς τα πάνω πάντα Το mce σε κλειδωμένο επεξεργαστή ας μείνει ανοιχτό ναι απλά πάντα βγάζουμε το auto σε ρεύμα. 17 λεπτά πριν, mcrae13 είπε δες εδώ για vccsa και vccio https://www.tweaktown.com/guides/8481/coffee-lake-overclocking-guide/index5.html ναι πραγματική τάση ήταν 1.40. Το έχω συναντήσει και μου το έχουν πει και άλλοι από εποχές skylake και μετά. Πάντα δίνουν παραπάνω,το 1.40 είναι υπερβολικο.Στο δικό μου έχω δει από 1.25 μέχρι και 1.32 ανάλογα την έκδοση bios. Το vid το έχω δει μέχρι 1.46 νομίζω. Τόσα θέλει για 5 σε stress φαίνεται. Πάντως αυτό για το adaptive voltage δεν το κατάλαβα. Εγώ έχω απλά manual και πέφτει κανονικά στα 700 800 σε idle. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Heybro είπε Το mce σε κλειδωμένο επεξεργαστή ας μείνει ανοιχτό ναι απλά πάντα βγάζουμε το auto σε ρεύμα. Τεσπά "γούστα " είναι και αυτά εγώ παίζω πάντα με όλους τους πηρύνες να ανεβαίνουν "πακέτο" 5 λεπτά πριν, Heybro είπε Το vid το έχω δει μέχρι 1.46 νομίζω. Τόσα θέλει για 5 σε stress φαίνεται. Πάντως αυτό για το adaptive voltage δεν το κατάλαβα. Εγώ έχω απλά manual και πέφτει κανονικά στα 700 800 σε idle. 700-800 εννοείς την συχνότητα,το ρεύμα πέφτει όμως στο 0.7 πχ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Γιατί κλείνεις mce? Αυτό δεν πάει όλα τα cores στο μαζί στο max όταν είναι on? Manual vcore καλό είναι για να δεις που παίζει,μετά καλύτερα με adaptive ή offset για να κατεβαίνει στο ελάχιστο σε idle. Optimize στα fans αν το υποστηρίζει το board. Επίσης εκτός του vcore,όταν ενεργοποιείτε xmp ή ανεβάζετε μνήμες χειροκίνητα καλό είναι να τσεκάρετε και πόσο δίνει auto ρευμα στον imc-vccio γιατί και εκεί ξεφεύγουν προς τα πάνω πάντα Συμφωνω. Την ταση βεβαια την εχω παντα manual εγω (ψυχαναγκαστικο ειναι αφου το ψαξω ενδελεχως).. Αλλωστε δεν παιζω ποτε ψηλα ουτε καν στα ορια για 24/7 Επισης οταν o/cαρεις δεν παιζει κανενα ρολο το MCE.. Ειναι μοναχα για τις στοκ συχνοτητες.. ASUS Multicore Enhancement: Setting to Auto applies the Turbo ratio to all cores. Setting to Disabled uses Intel Turbo policies. These options are only effective at stock CPU settings. When a manual overclock is applied, the Turbo ratios are assigned according to the CPU Core Ratio settings. Περιεργως αν το απενεργοποιησω και με manual ολες οι τασεις , μου δινει παραπανω το board μεχρι 1.4.. Δεν ξερω τι ειδους κολπο ειναι αυτο αλλα μου το κανει παντα οταν εχω off το MCE (σαν να προσπαθει να κανει overcompensate το vcore χωρις κανενα λογο).. Ενω με on και LLC χειροκινητο δεν υπαρχει θεμα η ταση δειχνει παντα ακριβως οσο την κανω set.. Και δοκιμασμενα για να δω αν το κανει ψεμματα αν βαλω κατω απο 1.29 που χρειαζομαι για σταθεροτατα 5GHz π.χ 1.28 θα μου ριξει BSOD σε stress test μετα απο καποια ωρα.. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από d4ydr33m3r 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις