Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, strawman είπε

Πρωτες εντυπωσεις απο 8700k...ζεστος ρε φιλε! Τι θερμοκρασιες ειναι αυτες!

Για πες volt ταχύτητα κτλ. Ελπίζω να έκλεισες το mce από bios. Καλορίζικος. 

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Heybro said:

Για πες volt ταχύτητα κτλ. Ελπίζω να έκλεισες το mce από bios. Καλορίζικος. 

Σε ευχαριστω, φιλε. 

Ναι τα κλεισα ολα. Δοκιμαζω ποσο κατω μπορω να παω στα volt, τωρα ειμαι 1.20-1.21 στα 4.8ghz. Σε heavy stress ειναι μια ανασα κατω απο τα 80.Καποιες ερωτησεις τωρα. Βγαζω πολλαπλα runs cinebench, intel burn test και το benchmark του realbench. Θεωρητικα ειμαι stable, σωστα?

Ram εχει δοκιμασει κανεις να κλοκαρι? Σκεφτομαι να ανεβασω συχνοτητα ή να ριξω τα timmings.

Και 3η ερωτηση, τελικα πηγα την gaming 7. Θεμα με τα vrms οπως βλεπω δεν εχω , καπου στα 55 εχουν maxari, αν δειχνει σωστα τα νουμερα το hwinfo. Αλλα αυτο το vid τι ειναι? Οντως ειναι το ρευμα που ζηταει ο επεξεργαστης και δεν μας ενδιαφερει, να μην δινω καν σημασια? Γιατι βλεπω κατι τρελα νουμερα που και που.

Παντως κλοκαρι σαν διαολος, απλα τον κοβουν πολυ τα temps. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν κανει κατι η Intel με τo ihs. 

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.

Με τι ψύκτρα τον έχεις και βαράει 80ρια στα 1.20-1.21 βρε συ... έχεις αφήσει τα φανς σε τπτ silent mode; Τα VRM temps αν είναι σε full stress (IBT/realbench), μια χαρά είναι.

Ram πρέπει να σηκώνει 3866-4000 με αυτή την μητρική, ίσως και παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, strawman είπε

Σε ευχαριστω, φιλε. 

Ναι τα κλεισα ολα. Δοκιμαζω ποσο κατω μπορω να παω στα volt, τωρα ειμαι 1.20-1.21 στα 4.8ghz. Σε heavy stress ειναι μια ανασα κατω απο τα 80.Καποιες ερωτησεις τωρα. Βγαζω πολλαπλα runs cinebench, intel burn test και το benchmark του realbench. Θεωρητικα ειμαι stable, σωστα?

Ram εχει δοκιμασει κανεις να κλοκαρι? Σκεφτομαι να ανεβασω συχνοτητα ή να ριξω τα timmings.

Και 3η ερωτηση, τελικα πηγα την gaming 7. Θεμα με τα vrms οπως βλεπω δεν εχω , καπου στα 55 εχουν maxari, αν δειχνει σωστα τα νουμερα το hwinfo. Αλλα αυτο το vid τι ειναι? Οντως ειναι το ρευμα που ζηταει ο επεξεργαστης και δεν μας ενδιαφερει, να μην δινω καν σημασια? Γιατι βλεπω κατι τρελα νουμερα που και που.

Παντως κλοκαρι σαν διαολος, απλα τον κοβουν πολυ τα temps. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν κανει κατι η Intel με τo ihs. 

Μεγάλες θερμοκρασίες θεωρώ για 1.21 εκτός αν έχεις ambient 25 26 βαθμούς εκεί αλλάζει το πράγμα. Stable είσαι ναι εφοσον έβγαλες όλα τα παραπάνω. Πάντως τα 80 σε realbench είναι όλα θερμοκρασία μην σκας εκτός αν τρέχεις συνέχεια προγράμματα που βαράνε 80αρια. Μέχρι 90 είναι απόλυτα safe και στα 100 κάνει throttle τα volt ώστε να μην πάθει τίποτα. Ram θα με ενδιαφερε και μένα για overclock αν κάποιος ξέρει αν και μιλάμε για μισό 1 fps βαριά βαριά από 3200 και πάνω σε παιχνίδια. 

Για το vid ναι μην σας είναι το ρεύμα που θα έδινε το mce αν είχες auto ρεύμα. Στα 5ghz με ζητάει 1.45volt άσχετα αν είναι stable με 1.29. Μην το κοιτάς καν απλά μην το κλείσεις γιατί θα χάσεις τη μέτρηση σε ρεύμα watt στο hwinfo. 

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ.

Από βδομάδα θα έχω και γω coffee σύστημα, έτσι για το καλό του αθλήματος. Τσίμπησα καλό κομμάτι 8700k από τις αγγελίες και καιγόμουν για 1 βδομάδα περίπου να αποφασίσω αν θα πάρω taichi ή hero. Προς taichi με βλέπω... ίσως η x370 taichi που είχα τόσο καιρό να ήταν η καλύτερη μητρική που έπαιξα ever, και σκέφτομαι να συνεχίσω το σερί

Δημοσ.

Αμα θες να κλοκαρις η taichi ειναι καλυτερη. Στο silicon lottery ειχε ενα CPU που ελεγε για παραδειγμα 1.26 για 5ghz στην taichi και 1.31 για hero. Τωρα τι να σου πω, οτι και να παρεις απο αυτες top ειναι, οποτε παρε οτι γουσταρεις περισσοτερο. Εγω ας πουμε λατρευω το bios της asus αλλα κατεληξα σε gigabyte :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Αμα θες να κλοκαρις η taichi ειναι καλυτερη. Στο silicon lottery ειχε ενα CPU που ελεγε για παραδειγμα 1.26 για 5ghz στην taichi και 1.31 για hero. Τωρα τι να σου πω, οτι και να παρεις απο αυτες top ειναι, οποτε παρε οτι γουσταρεις περισσοτερο. Εγω ας πουμε λατρευω το bios της asus αλλα κατεληξα σε gigabyte :P

Βρε αν είναι καλό το chip μπορεί να δεις 5 και στα 1.25 σε μητρική του 100αρικου η αν πάρεις μπανάνα να μην μπορείς να κρατήσεις σταθερά 4.9 με 1.35. Το έχω διαβάσει και αυτό το quality control της Intel είναι πολύ καλό. 

Δημοσ.
5 minutes ago, Heybro said:

Βρε αν είναι καλό το chip μπορεί να δεις 5 και στα 1.25 σε μητρική του 100αρικου η αν πάρεις μπανάνα να μην μπορείς να κρατήσεις σταθερά 4.9 με 1.35. Το έχω διαβάσει και αυτό το quality control της Intel είναι πολύ καλό. 

Tα εχουμε ξαναπει αυτα. Το θεμα ειναι οτι το καλο chip δεν μπορεις να το διαλεξεις ενω την καλη μητρικη μπορεις.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, strawman είπε

Tα εχουμε ξαναπει αυτα. Το θεμα ειναι οτι το καλο chip δεν μπορεις να το διαλεξεις ενω την καλη μητρικη μπορεις.

Ναι αυτό το πράγμα που θες τύχη για καλό chip η καλή gpu που να κλοκαρετε πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. 410 έδωσα όπως και άλλο 1 εκατομμύριο. Όλοι πρέπει να έχουν τις ίδιες επιδόσεις το ίδιο overclock θερμοκρασίες κτλ. Το ίδιο γίνεται και με τις οθόνες άλλες εχουν clouding bleeding burn in quality control δεν υπάρχει για αυτό το θέμα? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, strawman είπε

h100i. Προφανως silent mode, τι να κανω να maxaro τα vroum vroum να νομιζουν οτι προσγειωνω ελικοπτερα?

Πόσα RPM είναι το silent mode στα φανάκια που έχεις; Α και είναι push/pull ή όχι;

Δημοσ.

Κανεις λαθος η εταιριες γιαυτο εχουν base και turbo , σου εγγυωνται οτι θα τα φτασει αυτα τα clocks βρεξει χιονισει. Για αυτα πληρωνεις , τωρα το οτι καποια κανουν καλυτερο overclocking δεν εχει καμια σημασια καθως δεν ειναι μεσα στις προδιαγραφες των προιντων. (Ασχετο βεβαια που η Intel χρεωνει εξτρα για ξεκλειδωτους επεξεργαστες...) 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, noFEARgr είπε

Κανεις λαθος η εταιριες γιαυτο εχουν base και turbo , σου εγγυωνται οτι θα τα φτασει αυτα τα clocks βρεξει χιονισει. Για αυτα πληρωνεις , τωρα το οτι καποια κανουν καλυτερο overclocking δεν εχει καμια σημασια καθως δεν ειναι μεσα στις προδιαγραφες των προιντων. (Ασχετο βεβαια που η Intel χρεωνει εξτρα για ξεκλειδωτους επεξεργαστες...) 

Για τους ξεκλείδωτους λέω ναι 400 έδωσαν 1 εκατομμύριο άτομα. Άλλος έχεις 5 με 1.25 άλλος 4.9 με 1.35. Καθαρά τύχη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Heybro είπε

Για τους ξεκλείδωτους λέω ναι 400 έδωσαν 1 εκατομμύριο άτομα. Άλλος έχεις 5 με 1.25 άλλος 4.9 με 1.35. Καθαρά τύχη. 

Και παλι και οι k εχουν λιγο μεγαλυτερα base και turbo απο τους μη k αυτο σου εγγυαται . Η περιμενεις την ιντελ οσο τσιπακια φτανουν τις προδιαγραφες να τα πεταει επειδη δεν κανουν καλο Overclocking...

Εν μερη βεβαια εχεις δικιο και γω θα εκνευριζομουν αν πληρωνα εξτρα για κατι που δεν στοιχιζει τιποτα στην intel ποσο μαλλον οταν ο ανταγωνιστης εχει ολους τους επεξεργαστους ξεκλειδωτους απο τους 100 ευρω εως τους 1000αρικους. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...