Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι idle θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Στα υψηλά φορτία ανεβάζει δυσαναλογα temps και εξαρτάται και από το o/c profile φυσικά και την ψύξη. 

Delid εγώ θα έκανα μόνο για 5.2 που θέλω 1.4 και βάλε.. Και εννοείται με custom νερο. Αλλιώς δεν έχει νόημα.. Τζάμπα χαμένη εγγύηση

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Το idle δεν λέει απολύτως τίποτα.  Ούτε θα μειωθεί με το delid. Σε loading καταστάσεις θα δεις διαφορά.  ;)

Προφανως αναλογες ειναι και στα load με 60% η ψυκτρα. Κανα peak κανει που και που πανω απο 70 αλλα το εχουν αυτο οι συγκεκριμενοι cpu.

17 λεπτά πριν, Heybro είπε

Προφανως αναλογες ειναι και στα load με 60% η ψυκτρα. Κανα peak κανει που και που πανω απο 70 αλλα το εχουν αυτο οι συγκεκριμενοι cpu.

Δεν υπάρχει αναλογία μεταξύ idle και load... idle οι περισσότεροι θα παίζουν κάπου στους 25-30°, με κύριο παράγοντα την θερμοκρασία δωματίου, ενώ σε load παίζουν πολλά άλλα πράγματα ρόλο (ψύξη, airflow, τάση, tim job quality, τύπος φορτίου κτλ).

• Like 2

26 λεπτά πριν, Heybro είπε

Καλά αν το λες για καλό,δηλαδή ότι έχουν καλή θερμική συμπεριφορά, πρέπει να είσαι ο μοναδικός. 

Δυστυχώς στα περισσότερα τσιπακια από σειρά 3 και μετά(που δεν είναι soldered), και ειδικότερα από skylake και μετά, πρώτος περιοριστικος παράγοντας στο overclock είναι οι υψηλές θερμοκρασίες . Σε "μπανάνα" τσιπακια που δεν σηκώνουν από ρεύμα δεν έχει και νόημα. 

Αν λες για νορμάλ χρήση,gaming browsing κοντά στις ονομαστικές συχνότητες και ρευματα ,είναι οκ συμφωνώ .

καλησπερα... ηθελα να βαλω τον επεξεργαστη να δουλευει μονιμα σταθερα με το turbo boost ...mhz και volt ...

πριν κανω οτιδηποτε δουλευε ο 1ος πυρηνας στα 4 και οι αλλοι 3.9 3.8 κλπ... και τα βολτ παιζαν απο 0.600 εως 1.100 περιπου...

εκλεισα ολα τα c states και eist c1e ...

επισης εβαλα max performance στα windows ...

τωρα ειναι ολοι οι πυρηνες στα 3.8  και τα βολτ παιζουν ελαφρα απο 1.080 εως 1.120 καπου εκει...

ειναι οκ η θελει κατι αλλο να αλλαξω ?

2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Καλά αν το λες για καλό,δηλαδή ότι έχουν καλή θερμική συμπεριφορά, πρέπει να είσαι ο μοναδικός. 

Δυστυχώς στα περισσότερα τσιπακια από σειρά 3 και μετά(που δεν είναι soldered), και ειδικότερα από skylake και μετά, πρώτος περιοριστικος παράγοντας στο overclock είναι οι υψηλές θερμοκρασίες . Σε "μπανάνα" τσιπακια που δεν σηκώνουν από ρεύμα δεν έχει και νόημα. 

Αν λες για νορμάλ χρήση,gaming browsing κοντά στις ονομαστικές συχνότητες και ρευματα ,είναι οκ συμφωνώ .

Εφοσον σε realbench ibt εχουμε max 80-82 με 1.30 οχι σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλες θερμοκρασιες. Αλλα με tjmax 100 εχουν περιθωριο μεχρι 1.35 με 1.40volt χωρις delid και καλη ψυξη. Και εγω απορω γιατι να μην ειναι απο την αρχη με σωστη παστα να μην θελουν delid η soldered. Τοσα χρηματα εχουν ειναι τοσο δυσκολο να το κανουν?

12 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Δεν υπάρχει αναλογία μεταξύ idle και load... idle οι περισσότεροι θα παίζουν κάπου στους 25-30°, με κύριο παράγοντα την θερμοκρασία δωματίου, ενώ σε load παίζουν πολλά άλλα πράγματα ρόλο (ψύξη, airflow, τάση, tim job quality, τύπος φορτίου κτλ).

Το γνωριζω απλα βλεπω αρκετοι εχουν 35-40 σε idle και μου φαινεται πολυ. 

1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Εφοσον σε realbench ibt εχουμε max 80-82 με 1.30 οχι σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλες θερμοκρασιες. Αλλα με tjmax 100 εχουν περιθωριο μεχρι 1.35 με 1.40volt χωρις delid και καλη ψυξη. Και εγω απορω γιατι να μην ειναι απο την αρχη με σωστη παστα να μην θελουν delid η soldered. Τοσα χρηματα εχουν ειναι τοσο δυσκολο να το κανουν?

Συνήθως είναι όπως γράφεις στην αρχή. Το ίδιο λενε και όλοι οι reviewers. Ότι δηλαδή με μια καλή ψύξη μέχρι 1.3 περίπου έχεις οριακά ανεκτες θερμοκρασίες . Για παραπάνω custom loop ή delid ή ακόμα καλύτερο και τα δύο  .

Προσωπικά ξενερώνω να βλέπω να ξεπερνά τους 70,πόσο μάλλον τους 80 και ας είναι peak. Γούστα βέβαια είναι αυτά. Και να ξέρεις πώς το degradation δεν αργεί να έρθει αν δουλεύεις στα όρια με ψηλά ρεύματα  και κοντά στο tjmax temps.

Τώρα γιατί το κάνει η ιντελ είναι άλλη συζήτηση  .

• Like 2

35 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Συνήθως είναι όπως γράφεις στην αρχή. Το ίδιο λενε και όλοι οι reviewers. Ότι δηλαδή με μια καλή ψύξη μέχρι 1.3 περίπου έχεις οριακά ανεκτες θερμοκρασίες . Για παραπάνω custom loop ή delid ή ακόμα καλύτερο και τα δύο  .

Προσωπικά ξενερώνω να βλέπω να ξεπερνά τους 70,πόσο μάλλον τους 80 και ας είναι peak. Γούστα βέβαια είναι αυτά. Και να ξέρεις πώς το degradation δεν αργεί να έρθει αν δουλεύεις στα όρια με ψηλά ρεύματα  και κοντά στο tjmax temps.

Τώρα γιατί το κάνει η ιντελ είναι άλλη συζήτηση  .

Το εχω καταλαβει για αυτο μενω στα 1.30 με 5 αλλιως θα εβαζα 5.1 με 1.35. Τα 80 παντως δεν ειναι ουτε κατα διανοια κοντα στο tjmax. Το degration θα ερθει εφοσον δουλευει συνεχεια στα 90+ για πολλες πολλες ωρες. Και παλι κανει throttle δεν θα γινει ετσι απλα degration. Ξερω οτι τα volt επηρεαζουν τον πυρηνα. Πχ μπορει να εχεις 1.30volt αλλα με μια χαλια ψυξη να πας 100+ βαθμους degration δεν προκειται να γινει απλα θα κανει throttle. Degration θα γινει αν βαλεις 1.45volt και παει 100+ εκει δεν το γλιτωνεις. Τα 1.35 μεχρι 90 βαθμους ειναι απολυτα safe με αυτα που εχω διαβασει για τους coffee. Συνεχομενα παντως πανω απο 70 δεν τον αφηνω στους 60 παιζω συνηθως ολη μερα σε mining και σε gaming στα πολυ βαρια 65 με peak 75 καμια φορα στις 2 3 ωρες. Delid επειδη ξερω οτι κανεις καποια στιγμη ισως να το δουμε δεν θα με πειραζε να ειμαι στα 1.4 με 5.2 daily με 80-85 max θερμοκρασιες. 

Τα 5.0GHz τα έχουν όλοι απ' ότι καταλαβαίνω. 
Εμένα πάντως δίνει αρκετή τάση η μητρική δυστυχώς. Το VID μου λέει κάποιες φορές 1.45 και η πραγματική τάση ξεπερνάει για λίγο τα 1.3V.

Να πω ότι ακόμα ψάχνω να βρω τι πρόβλημα έχουν οι PCI-e και δεν κάνει post το PC με 3 κάρτες πάνω... με όποιο συνδυασμό 2 καρτών & θυρών παίζει μια χαρά, μόλις πατήσει κάρτα στο 3ο σλοτ πάπαλα και το debug code είναι 62 (PCH runtime services). Παίζει να θέλει παραπάνω τάση το PCH;

Το τωρινό arrangement (με χρήση riser) με βολεύει βέβαια γιατί επανήλθε το SLI, αλλά έχω την 3η κάρτα με ghetto vertical mod και το εσωτερικό του κουτιού είναι σαν εφιάλτης με τα πλοκάμια του Κράκεν :P

@Heatspreader Μην δίνεις σημασία στο VID, αυτό δείχνει άστοχα νούμερα, εκτός αν έχεις κάποια ρύθμιση συγκεκριμένη (νομίζω AC/DC calibration 1 ή κάπως έτσι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις μιλήσει με τον κατασκευαστή της μητρικής σου;
Αν όχι, κάνε μία ερώτηση.

Έχω καταλάβει ότι η τάση που εφαρμόζεται στον επεξεργαστή, είναι αυτή που ζητάει το Chip και όχι αυτή που αποφασίζει η μητρική.
Αν έχεις δηλαδή καλό κομμάτι, θα ζητάει λιγότερη τάση. Κάπως έτσι το καταλαβαίνω.
Από την άλλη με τι ανατροφοδότηση επιτυγχάνεται μία τέτοια διαδικασία; Πώς καταλαβαίνει ο επεξεργαστής τι τάση χρειάζεται; Πρέπει να κάνεις λάθος πρώτα για να πει "Α θέλω παραπάνω τάση".

Επεξ/σία από Heatspreader

13 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Έχεις μιλήσει με τον κατασκευαστή της μητρικής σου;
Αν όχι, κάνε μία ερώτηση.

Θα το δοκιμάσω, δεν χάνω τπτ.

Για το 2ο, εδώ τα λέει όμορφα κι απλά ο der8auer.

2 ώρες πριν, Heybro είπε

Το εχω καταλαβει για αυτο μενω στα 1.30 με 5 αλλιως θα εβαζα 5.1 με 1.35. Τα 80 παντως δεν ειναι ουτε κατα διανοια κοντα στο tjmax. Το degration θα ερθει εφοσον δουλευει συνεχεια στα 90+ για πολλες πολλες ωρες. Και παλι κανει throttle δεν θα γινει ετσι απλα degration. Ξερω οτι τα volt επηρεαζουν τον πυρηνα. Πχ μπορει να εχεις 1.30volt αλλα με μια χαλια ψυξη να πας 100+ βαθμους degration δεν προκειται να γινει απλα θα κανει throttle. Degration θα γινει αν βαλεις 1.45volt και παει 100+ εκει δεν το γλιτωνεις. Τα 1.35 μεχρι 90 βαθμους ειναι απολυτα safe με αυτα που εχω διαβασει για τους coffee. Συνεχομενα παντως πανω απο 70 δεν τον αφηνω στους 60 παιζω συνηθως ολη μερα σε mining και σε gaming στα πολυ βαρια 65 με peak 75 καμια φορα στις 2 3 ωρες. Delid επειδη ξερω οτι κανεις καποια στιγμη ισως να το δουμε δεν θα με πειραζε να ειμαι στα 1.4 με 5.2 daily με 80-85 max θερμοκρασιες. 

Degradation θα αρχίσει από το πολυκαιρινό 1,35-1,35+ .....14nm τσιπάκια είναι......τα volt από μόνα τους είναι ικανά να δώσουν degrade στον cpu και ας έχει φυσιολογικά temps ο κάτοχος......Προσωπικά τα 1,3v και κάτω είναι safe για αρκετό διάστημα.....

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην λέμε ο καθένας τα δικά του, όλα μαζεμένα εδώ.
Θα μου πει κάποιος και γιατί αυτό είναι έγκυρο. Μέχρι κάτι άλλο να βρεθεί, εγώ  πιστεύω αυτό. Αναλυτικό και φαίνεται να μην λέει ότι θέλει.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html

Επεξ/σία από Heatspreader
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...