Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Acmilangr2 είπε

Το OCCT περνάει το τεστ; γιατί είναι το μοναδικό από όσα δοκιμάζω που θέλει παραπάνω ρεύμα. 

Για εμενα μιλας για τον δικο μου; Ναι το περναει και παροτι και αυτο δεν το τρεχω παντα για stability 24ωρα γιατι ειναι σκοτωμα και την θελω την cpu μου να ζησει καποια χρονακια ειναι λιγο καλυτερο απο prime95 με small FFTs και full AVX

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Για εμενα μιλας για τον δικο μου; Ναι το περναει και παροτι και αυτο δεν το τρεχω παντα για stability 24ωρα γιατι ειναι σκοτωμα και την θελω την cpu μου να ζησει καποια χρονακια ειναι λιγο καλυτερο απο prime95 με small FFTs και full AVX

Στα 4.9ghz με 1.28v έχω περάσει τεστ σε realbench και 2 ώρες (μέχρι τώρα) σε aida64 ενώ το OCCT θελει 1.32v αλλιώς βγάζει σφάλμα. 

Τι συμπέρασμα βγάζει κάνεις; 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, music_lover είπε

280 ευρώ έχει ο 8700, θα δώσω και κανένα 100αρι για ένα καλό h370 mobo, έχω και μια zalman cnps10x optima των 30 ευρώ και με 380 έυρω έκλεισα. Δεν θα έχω oc βέβαια αλλά όλη την stock power του 8gen i7 που δεν την λές κακή, τουναντίον, 2ος πίσω από τον 8700k είναι..

https://www.skroutz.gr/s/12980068/MSI-Z370-A-Pro.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Στα 4.9ghz με 1.28v έχω περάσει τεστ σε realbench και 2 ώρες (μέχρι τώρα) σε aida64 ενώ το OCCT θελει 1.32v αλλιώς βγάζει σφάλμα. 

Κοιτα απο cpu σε cpu η συμπεριφορα θερμικη ή αποδοσης ειναι διαφορετικη.. Υπαρχει πατερνα σε διαφορα batches αλλα κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι κατι που συμβαινει σε μια cpu θα συμβαινει και στην αλλη.. Πανω κατω αρκετα batches θελουν περιπου ιδια ρολογια σε ιδιες τασεις.. 

Τωρα σε αυτη την περιπτωση εγω παιζω παντου με 1.29 για 5GHz και ειμαι σταθερος. Αν βλεπεις οτι δεν εισαι σταθερος και σου ζηταει πολυ ακομη και για ενα τετοιο stress test ειδικα τις πρωτες δυο ωρες τοτε κατι δεν παει καλα με το o/c λογικο ειναι.. Κανεις κανα tweak μηπως το σταθεροποιησεις και εξαρταται και απο την μητρικη του καθενος φυσικα..

Για εμενα αν θες την γνωμη μου τρεξε ενα 24ωρο το realbench, τρεξε και κανα IBT και αν τα βγαλει εισαι τελειος.. Aν εχεις και εφαρμογες απαιτητικες που με τα χρονια ξερεις οτι μπορει να βγαλουν κουλα unstable σεναρια τρεξτα.. Οσο πιο πολλα σεναρια δοκιμαζεις τοσο καλυτερα..

Η αν θες να τρεξεις Prime και OCCT για ωρες τουλαχιστον κανε τα με custom loop της προκοπης οχι με AIO και αεροψυξεις.. Λυπηθειτε τις cpu σας :P

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Ρε μαν,μην "κολλάς" με το occt . Εφόσον βγάζεις realbench όπως λες,και υπόλοιπα bench,κάνε την καθημερινή σου χρήση με αυτό το voltage(gaming ή ότι κάνεις) και αν είσαι stable ξέχνα το occt.Μπορεί για άλλο λόγο να μην το περνάει ή να μην είσαι stable για το συγκεκριμένο,αλλά αν είσαι σε όλα τα υπόλοιπα,who cares..

Στο μεταξύ στο overclock το πραγματικά 100% stability είναι σπάνιο εώς αδύνατο και μπορεί να θέλει παραπάνω ρευμα από ότι χρειάζεσαι γι αυτό που κάνεις.

Πάντα θα υπάρχει κάτι που μπορεί να μην το περνάει,το θέμα είναι αν όντως θα το βρεις μπροστά σου ή όχι,για να το ψάξεις. Συνέχισε όπως είσαι και βλέπεις ;)

• Like 2
Δημοσ.

IBT Very High αν περνάς δεν ανησυχείς για τίποτα. Κατά τα άλλα πολύ τους ψειρίζουμε τους CPU..Βγάλτε τα νέα καρτόνια να απολαύσουμε real-time ray-tracing, με τους CPU θα ασχοληθούμε ξανά το 2021 :D

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Ρε μαν,μην "κολλάς" με το occt . Εφόσον βγάζεις realbench όπως λες,και υπόλοιπα bench,κάνε την καθημερινή σου χρήση με αυτό το voltage(gaming ή ότι κάνεις) και αν είσαι stable ξέχνα το occt.Μπορεί για άλλο λόγο να μην το περνάει ή να μην είσαι stable για το συγκεκριμένο,αλλά αν είσαι σε όλα τα υπόλοιπα,who cares..

Στο μεταξύ στο overclock το πραγματικά 100% stability είναι σπάνιο εώς αδύνατο και μπορεί να θέλει παραπάνω ρευμα από ότι χρειάζεσαι γι αυτό που κάνεις.

Πάντα θα υπάρχει κάτι που μπορεί να μην το περνάει,το θέμα είναι αν όντως θα το βρεις μπροστά σου ή όχι,για να το ψάξεις. Συνέχισε όπως είσαι και βλέπεις ;)

Ακριβως.. Μακαρι να χρησιμοποιει ο περισσοτερος κοσμος εφαρμογες και καθημερινα σεναρια που τρεχει π.χ το realbench.. Οι περισσοτεροι τρεχουν το prime95 σκοτωνοντας την cpu τους για να παιξουν μονο games ffs.. Επισης μπορει καποιος να ειναι στα ορια του unstable/stable και για αυτο τρεχουμε ενα stress test ωρες πολλες και οχι κανα διωρο για να ελαχιστοποιησουμε αυτες τις περιπτωσεις.. Στις  περιπτωσεις ομως των prime και occt μονο με εξωτικη ψυξη θα τα ετρεχα και χωρις o/c .. Δεν ειναι αληθινες καταστασεις αυτες γιατι να το κανω αυτο στην cpu μου;

Για τους gamers επειδη τα AVX instructions θα χρησιμοποιουνται ολο και πιο πολυ πλεον, εγω θα συνιστουσα να ψαχνει καποιος κυριως για το max o/c του με full AVX χρονισμους χωρις offset.. 

Θα προτιμουσα anyday 4.9 ας πουμε με AVX=0 απο 5GHz με AVX=3

4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

IBT Very High αν περνάς δεν ανησυχείς για τίποτα. Κατά τα άλλα πολύ τους ψειρίζουμε τους CPU..Βγάλτε τα νέα καρτόνια να απολαύσουμε real-time ray-tracing, με τους CPU θα ασχοληθούμε ξανά το 2021 :D

Φαγωθηκες.. 

Κλασσικη περιπτωση βλαβης (ελλειψης αλλαγης GPU για καιρο) :P 

50 ευρω

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Δεν έχει έξοδο οπτική ίνα, τι ψάχνεις θα με πείς, θέλω να συνδέσω επάνω τον Onkyo και δεν θέλω να αγοράζω επιπλέον pci bracket μόνο και μόνο για αυτό.

28 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Αυτήν έχω και είμαι ευχαριστημένος 

Την Asus έχεις στην υπογραφή, αυτή είναι η MSI..

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Ακριβως.. Μακαρι να χρησιμοποιει ο περισσοτερος κοσμος εφαρμογες και καθημερινα σεναρια που τρεχει π.χ το realbench.. Οι περισσοτεροι τρεχουν το prime95 σκοτωνοντας την cpu τους για να παιξουν μονο games ffs.. Επισης μπορει καποιος να ειναι στα ορια του unstable/stable και για αυτο τρεχουμε ενα stress test ωρες πολλες και οχι κανα διωρο για να ελαχιστοποιησουμε αυτες τις περιπτωσεις.. Στις  περιπτωσεις ομως των prime και occt μονο με εξωτικη ψυξη θα τα ετρεχα και χωρις o/c .. Δεν ειναι αληθινες καταστασεις αυτες γιατι να το κανω αυτο στην cpu μου;

Για τους gamers επειδη τα AVX instructions θα χρησιμοποιουνται ολο και πιο πολυ πλεον, εγω θα συνιστουσα να ψαχνει καποιος κυριως για το max o/c του με full AVX χρονισμους χωρις offset.. 

Θα προτιμουσα anyday 4.9 ας πουμε με AVX=0 απο 5GHz με AVX=3

Έτσι είναι. Occt έχω τρέξει μια φορά για λίγο,για να τσεκάρω κάτι graphs που βγάζει για llc κλπ . Prime ποτέ. Είναι εξωπραγματικά σενάρια για normal χρήστες. To realbench είναι ότι πρέπει .Μετά από πέρασμα realbench σπάνια έχω συναντήσει unstability σε games .

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, music_lover είπε

Δεν έχει έξοδο οπτική ίνα, τι ψάχνεις θα με πείς, θέλω να συνδέσω επάνω τον Onkyo και δεν θέλω να αγοράζω επιπλέον pci bracket μόνο και μόνο για αυτό.

Την Asus έχεις στην υπογραφή, αυτή είναι η MSI..

Γράψε λάθος! 

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, d4ydr33m3r said:

Κλασσικη περιπτωση βλαβης (ελλειψης αλλαγης GPU για καιρο) :P 

Bingo. Απλά αυτή τη φορά είμαι excited για αλλαγή λόγω ray-tracing.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Bingo. Απλά αυτή τη φορά είμαι excited για αλλαγή λόγω ray-tracing.

Για να δούμε κραταω μικρο καλαθι για αρχη μακάρι να είναι ολα οπως τα παρουσιάζουν 

Δημοσ.

δεν =Ναι ισως να έχετε δίκιο που λέτε ότι κακώς ασχολούμαι με το OCCT εφόσον περνάω το τεστ σε άλλα πρόγραμματα αλλά δεν μπορώ και να αγνοήσω ότι το OCCT μου βγάζει σφάλμα. Για κάποιον λόγο το κάνει αυτό. Και εφόσον όταν ανεβάζω το ρεύμα αρκετά δεν βγάζει σφάλμα πιστεύω πως κάπου υπάρχει (έστω και μικρό) ubstable στο OC. 

Το oc δεν το κάνω για να δω κάποια βελτίωση στο gaming (εξάλλου έχει ανάγκη η 1080ti σε 4κ που παίζω;) αλλά είναι τι Μικρόβιο που με (και μας) πιάνει για να έχω OC με 100% stable στο σύστημα μου. 

Εξάλλου για αυτό είμαστε εδώ στο forum για να τα συζητάμε. 

Καλό θα ήταν νομίζω όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει να κάνετε και εσείς ένα τεστ και μα αναφέρετε αποτέλεσμα εδώ. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...