Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια.. τι λετε, τελικα αξιζει να παω απο 4790k και 16 gb ddr3 1600 mhz σε 8700k 3200 ddr4, ή να μεινω με το συστημα που εχω ? Gpu εχω gtx1080ti FE.Ειμαι σε μεγαλο διλημμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ειναι να παραμεινεις σε 1080p οπως η οθονη της υπογραφης τοτε ναι ο 8700κ με oc εχει τις μεγαλυτερες διαφορες κυριως σε αυτη την αναλυση.Αν ανεβεις σε 1440p οθονη ή μεγαλυτερη στο μελλον τοτε εκει οι διαφορες ειναι μικροτερες.

Βεβαια το μεγαλο προβλημα ειναι οτι εχουν ανεβει παρα πολυ οι τιμες στις μνημες ram και φρεναρουν οι περισσοτεροι προς αναβαθμιση και εν μερη λογικο. Αρα ενω θεωρειται μια χαρα αναβαθμιση(οχι οτι δεν αντεχει ο 4790κ μεχρι σημερα βεβαια)ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα λογω των υψηλων τιμων. Αν δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα τοτε ειναι μια χαρα αναβαθμιση.

• Like 1
  • Thanks 1

Θελω να αλλαξω και οθονη η αληθεια ειναι αλλα ειναι και εκεινο ενα ζητημα που με προβληματιζει, πρωτιστως σε ποσες ιντσες να παω και επισης θελω κατι με καλο ref rate και μικρο input lag... δεν ξερω αν η διαφορα απο το 1ms που εχω τωρα σε 4 που βλεπω εχουν αλλες με gsync ips αν θα μου ειναι ορατο.

Οι ραμ εννοειται πως εχουν ανεβει σε δυσθεωρητα υψη αλλα και τι να κανω... αν δεν κανω αναβαθμιση τωρα, θα ρωταω του χρονου και θα μου λετε, δικαιολογημενα κιολας, τωρα περιμενε το 2020 για αλλαγη arch και ddr5. Για αυτο λεω ή τωρα ή το '20. Οικονομικο προβλημα δεν υπαρχει αλλα ενταξει κοστιζει και 1 κ η αναβαθμιση ( + η οθονη ), διολου ευκαταφρονητο ποσο!

Εγω προσωπικα ειχα τον 4770κ και πηγα στον 8700κ. Αξιζε 100% η αναβαθμιση.Για μενα προσωπικα ναι γιατι ανεβηκα και σε ρολογια(σαπακια haswell)και σε πυρηνες και σε threads.Θα αξιοποιηθουν αμεσα αν δεν υπαρχει καταλληλη καρτα?Προφανως και οχι.Επισης πετυχα σχετικα καλες τιμες στον επεξεργαστη και στις ram οπως ειχα γραψει στο αλλο θεμα(γιαυτο τονιζω τοσο πολυ την τιμη).

Καποιοι θα σου που οτι δεν αξιζει και εν μερη θα εχουν δικιο(επειδη ο 4790κ βασταει ακομα πολυ καλα,ειδικα με delid).Βεβαια απο την στιγμη που εχεις ηδη 1080ti και το υπολοιπο συστημα δεν ειναι φθηνο ουτως ή αλλως εγω προσωπικα τον προτεινω αρκει να καταφερεις να βρεις καλες τιμες σε ram και gpu.

Βασικα ετσι ισχυε και πιο παλια με τους I7 που ποτε δεν μπορουσε καποιος να τους προτεινει ευκολα(λογω του κοστους τους)παρα μονο σε ακριβα(συνολικα)pc.

Μπορεις να περιμενεις και για ryzen 2(αν και δεν ακουγεται να φτασουν αυτα τα ρολογια)ή μπορεις να μεινεις και με τον 4790κ και να του κανεις delid αν δεν του εχεις κανει ηδη(το πιο πιθανο να ειναι εκτος εγγυησης ουτως ή αλλως).

Συνηθως λεμε οτι αναβαθμιση ειναι οταν εκτος απο το ιδιο το hardware(απο 4 σε 6 ή 8πυρηνες πχ)το νιωθει και ο ιδιος ο κατοχος οτι θελει να αλλαξει για τον οποιοδηποτε λογο.

• Thanks 1

3 hours ago, Iamthagod said:

Καλησπερα παιδια.. τι λετε, τελικα αξιζει να παω απο 4790k και 16 gb ddr3 1600 mhz σε 8700k 3200 ddr4, ή να μεινω με το συστημα που εχω ? Gpu εχω gtx1080ti FE.Ειμαι σε μεγαλο διλημμα.

Αν η τιμη της ram ηταν σε φυσιολογικα επιπεδα και παλι θα σου λεγα ισως. Τωρα που ειναι στο θεο, με τιποτα. Δεν εχει κανενα νοημα η αλλαγη. Ακομα και σε 1080p με 1080ti θα δεις μια διαφορα της ταξης του ~10% στα average fps. Αν σε τρωει η τσεπη σου (το παθαινω και εγω συχνα πυκνα), προχωρα σε αλλαγη οθονης, εκει θα δεις σιγουρα διαφορα και δεν θα ειναι της ταξης του 10%.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαγή οθόνης όχι τώρα, προς το τέλος του έτους που θα βγουν τα HDR monitor.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead

12 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Αν μιλάμε για gaming χρήση μόνο  τότε το παν είναι τι ρολόγια σηκώνει ο τωρινός επεξεργαστής σου...ένα 4.7-4.8 ghz αρκούν για να σταθεί κομπλέ στα τωρινά Games το rig σου...Σε οποιαδήποτε άλλη χρήση που χρησιμοποιεί τα 12threads ο 8700Κ είναι απλά όπλο και εννοείται ότι αξίζει η μετάβαση ... Αλλά στο gaming δεν θα δεις την διαφορά που θα περίμενε κανείς για το ποσό που θα διαθέσεις.... Με 980ti sli που είχα πάντως, μια χαρά τις τροφοδοτουσε (βασικά τις τερματιζε άνετα)  ο 4790k στα 4,7 ghz... 

Καλημερα σας παιδια και σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Σηκωνει ο επεξεργαστης μου τωρα 4.7 κανονικα. Σκεφτομαι ισως και το delid για να τον ανεβασω στα 5.0. Η κυρια χρηση του ηταν το gaming αλλα τωρα χρησιμοποιειται και για ελαφρυ προγραμματισμο. Οποτε θα καθισω στα αυγα μου και βλεπουμε. 

Για οθονη δε γινεται να μεινω με τιποτα με τη vg248qe επειδη θα ειναι σα να εδωσα 820 ευρω σε gpu ( αγοραστηκε ιουνιο του '17) για το τιποτα, οποτε θελω σιγουρα να αγορασω νεα οθονη 1440p αλλα το διλημμα ειναι 27" ή 34" uw... ειδωμεν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H 34αρα uw ειναι αρρωστια στα games, και γω τετοια εχω. Απλα υποψιν, μετα θα αξιζει ακομα λιγοτερο η αλλαγη επεξεργαστη, μιας και αμα πας σε αναλυση του τυπου 3440x1440 η 2560*1440 θα σε κοβει η καρτα.

Επεξ/σία από strawman
  • Thanks 2

Μετά από αυτή την ανακοίνωση της Intel, η Asrock είδα σήμερα πως απέσυρε το τελευταίο BIOS για τη μητρική μου.

https://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty Z370 Gaming K6/#BIOS

5a6779905fe3d_biosafterintel.PNG.31c19cbe8df9a1568c644d6ba2774f83.PNG

4 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Με Restarts, κλπ κανένα θέμα.
Έχω μείνει με το 1.40, το οποίο δεν υπάρχει. :P

Εγώ restarts κλπ μέχρι τώρα, δεν έχω. Το ίδιο πάντως συνέβη με τη Gigabyte, είχε βγάλει το BIOS  F6g  για τη μητρική μου και μετά από μερικές ημέρες το αντικατέστησε με το F6h το οποίο λέει ότι "updates CPU microcode" όπως το προηγούμενο συν όμως ότι " improves GPU compatibility". Τι σκατά συμβαίνει με τα BIOS Updates που βγάζουν, ένας θεός ξέρει.

και εγω το ιδιο με f6g κανενα θεμα μεχρι τωρα σιγα μην ρισκαρω ξανα να κανω bios update.

επισεις πειραζει που εχω βαλει στον 8600k 4πιν συνδεση σε 8πιν με μετατροπεα?το τροφοδοτικο ειναι αυτο

http://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-rs-620-realpower-m620-620w-p-PER.806617

δεν εχω τα καλοδια του κουτιου και ενα μαγαζι στην γειτονια μου μου λεει οτι δεν χρειαζετε να αγορασω το καλοδιο και οτι και ετσι οπως το εχω ειναι το ιδιο τι λετε εσεις?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...