Acmilangr2 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, noFEARgr είπε το καλοκαιρι θα χτυπησει πανω απο 100 αν τον αφησεις ετσι ... Θα βάλω air condition συνεχίζω να μην βγάζω άκρη με τα πρόγραμματα stretch. Στο OCCT παράδειγμα δεν περνάει το τεστ από νωρίς νωρίς με κάτω από 1.32v/4.9ghz Στο prime και realbench περνάει με 1.31v (και τώρα δοκιμάζω στα 1.3v) 21 λεπτά πριν, Zaknafein είπε @musiclover @Acmilangr2 Πολύ ζεστός για 8600Κ, με τι ρεύμα τον έχεις; Μήπως δεν έχεις σωστό airflow στο κουτί; 5 ανεμιστήρες έχω με ροή από μπροστά και εκροή προς τα πίσω (και επάνω) 1.31v έχω. Τώρα έκανα realbench στα 1.29v/4.9ghz και το πέρασε με max 90 βαθμούς Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2018 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 2 Απριλίου τα νεα H370 και H310 chipsets, πασχαλιατικα https://wccftech.com/intels-h370-h310-motherboards-sale-retail-outlet/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 2 hours ago, music_lover said: Ενταξει τοτε οι reviewers ψεύδονται, παραδίνομαι. Αν ψεύδονται να μην δεχτούμε τίποτα ομως ως δεδομένο απο αυτούς, ουτε τον τιτλο "the best gaming cpu" για τον 8700k. Δεν μπορεί απο την μια να δέχεσαι το ποσο καλα παιζει τα games και οταν κάτι δεν σου αρεσει να λες δεν ισχύει. Και δεν αμφιβάλω οτι τους δουλεύετε oc στα 5.0ghz με air cooler. Αναφέρθηκα στα reviews και στο "με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω". ή τα δεχομαστε ή οχι. Δεν ξερεις τι διαβαζεις ομως, γιατι το link και το quote που εκανες μιλαγε για prime 95 και αλλα τετοια stress tests. Αυτο εννοουσες οταν ελεγες οτι ο 8c / 16t τα παει καλυτερα? Σε prime 95 η σε πραγματικα workloads? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 12 λεπτά πριν, strawman είπε Δεν ξερεις τι διαβαζεις ομως, γιατι το link και το quote που εκανες μιλαγε για prime 95 και αλλα τετοια stress tests. Αυτο εννοουσες οταν ελεγες οτι ο 8c / 16t τα παει καλυτερα? Σε prime 95 η σε πραγματικα workloads? Δεν εννοουσα τπτ συγκεκριμένο, είπα γενικά πως αν τον ζορισεις ζεσταίνεται. Ο reviewer ας πουμε γιατί προτείνει υδροψυξη? Δεν γνωρίζει ότι το 99% όσων διαβάσουν το test του δεν πρόκειται να τον κάνουν prime95 και άλλα stress tests όλη την ώρα αλλά πχ gaming & video editing και τπτ παραπάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 O reviewer μπορεί να έχει σπόνσορα την Corsair ή την ΝΖΧΤ πχ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, music_lover said: Δεν εννοουσα τπτ συγκεκριμένο, είπα γενικά πως αν τον ζορισεις ζεσταίνεται. Ο reviewer ας πουμε γιατί προτείνει υδροψυξη? Δεν γνωρίζει ότι το 99% όσων διαβάσουν το test του δεν πρόκειται να τον κάνουν prime95 και άλλα stress tests όλη την ώρα αλλά πχ gaming & video editing και τπτ παραπάνω? Μην ρωτας εμενα γιατι προτεινε υδροψυξη. Διαβασε το review που linkares. Το γραφει ξεκαθαρα "but those hoping for a Prime95-stable overclock without a delid and repaste need to budget for a substantial liquid cooler." Χωρια του οτι προτεινε "υδροψυξη" δεν λεει απολυτως τιποτα, μια υδροψυξη των 40€ ειναι χειροτερη σε θεμα ψυξης απο μια αεροψυξη, οπως αντιστοιχα και μια αεροψυξη των 80-90€ δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο μια υδροψυξη. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2018 από strawman 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, strawman είπε Μην ρωτας εμενα γιατι προτεινε υδροψυξη. Διαβασε το review που linkares. Το γραφει ξεκαθαρα "but those hoping for a Prime95-stable overclock without a delid and repaste need to budget for a substantial liquid cooler." Χωρια του οτι προτεινε "υδροψυξη" δεν λεει απολυτως τιποτα, μια υδροψυξη των 40€ ειναι χειροτερη σε θεμα ψυξης απο μια αεροψυξη, οπως αντιστοιχα και μια αεροψυξη των 80-90€ δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο μια υδροψυξη. Prine95 stable oc=σταθερότητα σε ολες τις πιθανές καταστάσεις, δεν εννοει να τον κανεις test ολη μέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, music_lover said: Prine95 stable oc=σταθερότητα σε ολες τις πιθανές καταστάσεις, δεν εννοει να τον κανεις test ολη μέρα. Νταξει πολυ ασχοληθηκα. Πας να πεισεις τον απο πολλους αποκαλουμενο no1 AMD fanboy για την ανωτεροτητα του 1800x εναντι του 8700k. Καταλαβαινεις ποσο γραφικος καταντησες Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2018 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, strawman είπε Νταξει πολυ ασχοληθηκα. Πας να πεισεις τον απο πολλους αποκαλουμενο no1 AMD fanboy για την ανωτεροτητα του 1800x εναντι του 8700k. Καταλαβαινεις ποσο γραφικος καταντησες Ποια ανωτερότητα? Διαβαζεις τι γράφω ή απαντάς μηχανικά? Τι στο καλό? Σε botακι μιλαω τοση ωρα? Για κοιτα τι cpu φοραω, το γράφω στην υπογραφη..βλεπεις να έτρεξα να αγοράσω ryzen σαν καλό fanboy που είμαι? Οτι του κατέβει του καθενός, αν μας θίξουν τον θεο τοτε είναι fanboy του αντιπάλου αχαχα Οσον αφορά το ποσό πιστεύεις αυτα που γραφεις να σε δω με το καλό οταν πάρεις τον 8700k με oc στα 5.0ghz να τον κρατάς με αεροψυξη των 30 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Μαλλον δεν διαβασες καλα το post. Παρτο αλλη μια. ΕΜΕΝΑ αποκαλω AMD fanboy, οχι εσενα. Οταν παρω με το καλο τον 8700k θα τον εχω στα 5ghz με 100€ υδροψυξη. Θα την παλεψει λες η να την στειλω να παρω μια των 150? H μηπως τον 1800x εσυ θα τον ψυχεις με 30€ αεροψυξη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, strawman είπε Μαλλον δεν διαβασες καλα το post. Παρτο αλλη μια. ΕΜΕΝΑ αποκαλω AMD fanboy, οχι εσενα. Οταν παρω με το καλο τον 8700k θα τον εχω στα 5ghz με 100€ υδροψυξη. Θα την παλεψει λες η να την στειλω να παρω μια των 150? H μηπως τον 1800x εσυ θα τον ψυχεις με 30€ αεροψυξη? Πάσο για το fanboy, δεν το έπιασα..έχω και 2 μώρα να προσέχω ταυτόχρονα Τελικά θέλει ή δεν θέλει υδρόψυξη, με μπέρδεψες..σαν να κατάλαβα πως θεωρείς ότι δεν θέλει αλλά εσύ παρόλαυτα θα του βάλεις μια των 100 ευρώ, ορθό? Δεν θέλω να πάρω 1800x, προσανατολίζομαι σε 8700 (non k) αλλά θα περιμένω λίγο ακόμα τους νέους ryzen μπας και δώ τιποτα καλύτερο απο τους περσινούς. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2018 από music_lover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaklikos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Το ολο προβλημα με τον 8700Κ και τον 1800x που ειναι; Διαβαζω αρκετη ωρα τα ποστ και ακομα δεν καταλαβα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Just now, music_lover said: Πάσο για το fanboy, δεν το έπιασα..έχω και 2 μώρα να προσέχω ταυτόχρονα Τελικά θέλει ή δεν θέλει υδρόψυξη, με μπέρδεψες..σαν να κατάλαβα πως θεωρείς ότι δεν θέλει αλλά εσύ παρόλαυτα θα του βάλεις μια των 100 ευρώ, ορθό? Εγω θα του βαλω μια των 100€ γιατι εχω ηδη μια, τι να κανω να την πεταξω? Αλλα καταπως μας λες εσυ, δεν θα κανει δουλεια, χρειαζεται μια των 150 2 minutes ago, kaklikos said: Το ολο προβλημα με τον 8700Κ και τον 1800x που ειναι; Διαβαζω αρκετη ωρα τα ποστ και ακομα δεν καταλαβα. Oτι ο 1800x εχει καλυτερο mt performance γιατι ο 8700k θελει 150€ υδροψυξη για να πιασει τον 8700k σε mt σεναρια οπως το...prime95. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Το extra 50αρικο σε πείραξε τόση ώρα? Εντάξει πάρτο αλλιώς: 330 euro (300cpu+30air cooler) για τον 1800x vs 430 euro (330cpu+100liquid cooler) για τον 8700k Πόσα παράνω χρήματα είναι? 30% Να βάλω στην εξίσωση και μητρική? Θες κανα 180αρι για μια καλή Z370 με 10φάσεις για σταθερό oc ενώ απο την άλλη μπορείς να πάρεις μια B350 και να κάνεις την δουλειά σου με 100 ευρώ καθότι κάνουν και αυτές oc στους ryzen. Τελικό σύνολο 430 vs 610=45% περισσότερα χρήματα. Τέσπα δεν θέλω να το κάνω vs και sorry αν έγινε. Το θέμα μας είναι αν ζεστένεται αρκετά σε oc ή όχι και το μεγαλύτερο μέρος των reviewers λένε ναι. Ψέμματα-αλήθεια δεν ξέρω, δεν τον έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, music_lover είπε Prine95 stable oc=σταθερότητα σε ολες τις πιθανές καταστάσεις, δεν εννοει να τον κανεις test ολη μέρα. Prime95=εξωπραγματικο σεναριο που μπορει να δημιουργησει μεχρι και προβληματα σε επεξεργαστες οπως στο παρελθον,καθοτι ζηταει περισσοτερη ταση απο τον επεξεργαστη απο οτι πρεπει για αυτο και δημιουργειται αυτο το απιστευτο λιωσιμο σε θερμοκρασιες.. Ποτε των ποτων χωρις εξωτικη ψυξη δεν συνισταται να τρεχουμε τετοια unrealistic loads διαλυοντας την cpu.. Επισης πολλοι που τρεχουν Prime95 με small FFTs,το τρεχουν με μειωμενες τις ταχυτητες σε avx instructions για να βγει το test. 31 λεπτά πριν, music_lover είπε Το extra 50αρικο σε πείραξε τόση ώρα? Εντάξει πάρτο αλλιώς: 330 euro (300cpu+30air cooler) για τον 1800x vs 430 euro (330cpu+100liquid cooler) για τον 8700k Πόσα παράνω χρήματα είναι? 30% Να βάλω στην εξίσωση και μητρική? Θες κανα 180αρι για μια καλή Z370 με 10φάσεις για σταθερό oc ενώ απο την άλλη μπορείς να πάρεις μια B350 και να κάνεις την δουλειά σου με 100 ευρώ καθότι κάνουν και αυτές oc στους ryzen. Τελικό σύνολο 430 vs 610=45% περισσότερα χρήματα. Τέσπα δεν θέλω να το κάνω vs και sorry αν έγινε. Το θέμα μας είναι αν ζεστένεται αρκετά σε oc ή όχι και το μεγαλύτερο μέρος των reviewers λένε ναι. Ψέμματα-αλήθεια δεν ξέρω, δεν τον έχω. Το οτι κανεις την δουλεια σου με μια budget μητρικη δεν σημαινει οτι κανεις και o/c της προκοπης ουτε οτι συνισταται να κανεις σοβαρο o/c με μητρικες που δεν εχουν quality phases και parts σε βαθος χρονου. Γιατι απο την μια μας πας σε μητρικη με 10phase αναγκαστικα σε Z370 και απο την αλλη μας λες κανεις την δουλεια σου και σε B350.. Οποτε και στο Z370 κανεις την δουλεια σου με μια φθηνη μητρικη.. Απο εκει και περα συνεχιστε τα υπερ και τα κατα για την καθε cpu, αλλωστε και να συζητατε ωρες ακρη δεν θα βγει για καποιον που δεν θελει να βγαλει.. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2018 από d4ydr33m3r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις