Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Όταν παίζεις βέβαια παιχνίδια, τρέχουν και άλλα πράγματα από πίσω.
Ανοιχτές σελίδες στον Browser, Discord, Torrents, Viber, Windows Update, Virus Scan, κλπ. 

Χωρις να θελω να σε μειωσω επειδη το ειχα διαβασει και πιο παλια αυτο(δεν ξερω ουτε ενα ατομο που οταν παιζει online να εχει ανοιχτα torrents αλλα τεσπα),αλλα στους μονους gamers που εχω πετυχει στην ζωη μου να το δω αυτο το πραγμα που αναφερεις παραπανω ειναι στα Internet cafe και δεν κανω πλακα.

Δηλαδη εκει που παιζουν πχ Dota την ωρα που ψοφανε και περιμενουν κοντα 1 λεπτο αργοτερα για να ξαναβγουν(ή στο lol)τοτε κανουν γρηγορα alt tab και κοιταζουν facebook.

Οταν εγω αγαπητε εκανα raid στο wow πχ,τα μονα πραγματα που ειχα ανοιχτα ηταν το παιχνιδι και το teamspeak/VT.Ουτε χρειαζομουν κατι αλλο επιπλεον,ουτε ηθελα το οτιδηποτε να μου κανει παρεμβολες στην ταχυτητα/σταθεροτητα για να εχω απο πισω να τρεχουν windows updates,anti virus,torrents και δεν ξερω και εγω τι αλλη σαβουρα. Αυτα ολα εκτος gaming.

Και δεν το λεω μονο στο wow αλλα και στο overwatch το ιδιο.Οσο περιμενω 1-2λεπτα κανω alt tab και κοιταζω αλλα πραγματα ναι,αλλα μετα με το που μπω σε παιχνιδι μονο την σελιδα που κοιταζα τελευταια να εχω ανοιχτη και το παιχνιδι,αντε και κανενα skype αν παιζω με αλλον μαζι αλλιως ουτε αυτο.

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως θεωρω σχεδον απιθανο μετα το θεμα που εγινε και με το meltdown να βγαλει νεο 8πυρηνο και να μην υποστηριζεται στους καφεδες. Επισης θεωρω σχεδον απιθανο να βγει σε τοσο συντομο διαστημα 8πυρηνος που να αντεχει τα ιδια ρολογια με 8700κ.

Εδω καλα καλα δεν εχουμε δει ακομα τις φθηνοτερες μητρικες στην αγορα για τους κλειδωμενους επεξεργαστες.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

η πλακα ειναι οτι επειδη δεν χρειαζονται οι πυρηνες ολοι ετρεξαν να παρουν 8700 οπως και θα παρουν τον 9700 ή οπως θα λεγεται. το overwatch ειναι κλασικο παιχνιδι που θελει πυρηνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, james rod είπε

η πλακα ειναι οτι επειδη δεν χρειαζονται οι πυρηνες ολοι ετρεξαν να παρουν 8700 οπως και θα παρουν τον 9700 ή οπως θα λεγεται. το overwatch ειναι κλασικο παιχνιδι που θελει πυρηνες.

nah αμφιβάλω για τον λόγο που ο καθένας παίρνει ότι παίρνει, οι περισσότεροι παίρνουν hardware που δεν χρειάζονται, σε όλα τα επίπεδα και είδη τεχνολογίας, έτσι γιατί είναι cool να έχεις τα καλύτερα και το εγώ του καθενός ικανοποιείται περισσότερο αλλά μην δίνετε σημασία, ο τρελός του χωριού.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

nah αμφιβάλω για τον λόγο που ο καθένας παίρνει ότι παίρνει, οι περισσότεροι παίρνουν hardware που δεν χρειάζονται, σε όλα τα επίπεδα και είδη τεχνολογίας, έτσι γιατί είναι cool να έχεις τα καλύτερα και το εγώ του καθενός ικανοποιείται περισσότερο αλλά μην δίνετε σημασία, ο τρελός του χωριού.

καλα αυτη τωρα ειναι αλλη παραμετρος που εβαλες και σηκωνει αρκετη συζητηση. εγω θα το θεσω αλλιως. το παιρνουν για το εγω αλλα η πλακα ειναι οτι δε ξερουν οτι στη πραγματικοτητα το χρειαζονται. κλασικη περιπτωση cpu. υπαρχουν ομως και πραγμτα τα οποια ειναι πεταμενα λεφτα στο gaming, κλασικη περιπτωση nvme.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, james rod είπε

Ποιοι ειναι παλι οι ολοι που ετρεξαν να παρουν 8700,τι εννοεις ακριβως δεν καταλαβα?Το γραφημα πιο πανω του steam survey το ειδες,ή μηπως το ολοι ειναι το 1.5 οι οποιοι γενικα εχουν 6πυρηνο%?Για να ξερουμε τι γραφουμε δηλαδη.

Επισης οσοι αγορασαν 8700κ δεν ειχαν προηγουμενως ολοι 7700κ,ουτε βεβαια ολοι παιζουν σε ιδιες αναλυσεις και εχουν αναλογες καρτες.

Ο συμφορουμιτης παραπανω που μιλας που ειχε αναφερει και αυτος για περιπτωση 8700κ δεν τι επεξεργαστη εχει στην υπογραφη του.

Για να ξερουμε τι λεμε ετσι?

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ποιοι ειναι παλι οι ολοι που ετρεξαν να παρουν 8700,τι εννοεις ακριβως δεν καταλαβα?Το γραφημα πιο πανω του steam survey το ειδες,ή μηπως το ολοι ειναι το 1.5 οι οποιοι γενικα εχουν 6πυρηνο%?Για να ξερουμε τι γραφουμε δηλαδη.

Επισης οσοι αγορασαν 8700κ δεν ειχαν προηγουμενως ολοι 7700κ,ουτε βεβαια ολοι παιζουν σε ιδιες αναλυσεις και εχουν αναλογες καρτες.

Ο συμφορουμιτης παραπανω που μιλας που ειχε αναφερει και αυτος για περιπτωση 8700κ δεν τι επεξεργαστη εχει στην υπογραφη του.

Για να ξερουμε τι λεμε ετσι?

βλεπω απο τις πωλησεις του 8700κ στο mindfactory. τις πιο πολλες πωλησεις εχει, απο τα ιντελ. το ιδιο και οι αντιστοιχοι amd. το θεμα ειναι οτι για τον αφρο των παιχνιδιων πλεον θες πυρηνες. ειτε τωρα εχεις 4 ειτε 10 πυρηνες μερικα games θα τους αξιοποιησουν. επισης στο steam που λες δε γραφει τι παιχνιδια παιζει ο καθενας, πραγμα πολυ σημαντικο. δηλαδη εγω μπορω να παιζω στον 6750 crysis 1 ή τιποτα αλλα αρχαια αλλα σιγουρα δε θα παιζω a/c origin ή w/d.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, james rod είπε

βλεπω απο τις πωλησεις του 8700κ στο mindfactory. τις πιο πολλες πωλησεις εχει, απο τα ιντελ. το ιδιο και οι αντιστοιχοι amd. το θεμα ειναι οτι για τον αφρο των παιχνιδιων πλεον θες πυρηνες. ειτε τωρα εχεις 4 ειτε 10 πυρηνες μερικα games θα τους αξιοποιησουν. επισης στο steam που λες δε γραφει τι παιχνιδια παιζει ο καθενας, πραγμα πολυ σημαντικο. δηλαδη εγω μπορω να παιζω στον 6750 crysis 1 ή τιποτα αλλα αρχαια αλλα σιγουρα δε θα παιζω a/c origin ή w/d.

Εχει τις πιο πολλες πωλησεις γιατι οταν εχεις μονο Z μητρικες που κοστιζουν ακριβοτερα πχ απο τον i3 8100 στο launch+τις τοτε τιμες στις μνημες ram σου λεει ο αλλος οτι καλυτερα να δωσει κατι παραπανω να παει σε I7. 

Το τι παιχνιδια παιζει ο καθενας απο που και ως που μας ενδιαφερει εμας?

Η αναλυση μας ενδιαφερει που ειναι 1080p (απο 60hz-144hz).

Το θεμα ειναι οτι για τον αφρο των παιχνιδιων οπως λες και εσυ το σημαντικοτερο πραγμα ειναι η καρτα γραφικων.Τι να τον κανω τον 8700κ αν παιζω σε 1080p 144hz και εχω πχ gtx 1050ti?

Οταν μιλαμε για παιχνιδια παντα τον σημαντικοτερο ρολο παιζει η καρτα γραφικων και μετα παιζει σε δευτερη μοιρα ο επεξεργαστης.

Αν πχ παιζεις σε 1080p 144hz οθονη και εχεις 1080ti,τι i5 8400 εχεις,τι 8700κ εν μερη το ιδιο πραγμα ειναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, james rod είπε

Ας υποθέσουμε οτι θα τους αξιοποιήσουν τους cores και θα βγάλουν 100fps+ σε κάθε game σε high settings. Την ανάλογη οθόνη άνω των 60hrz (και την ανάλογη κάρτα φυσικά) την έχουν ή πετούν τα επιπλέον frames στον καιαδα?

Και αν την έχουν την οθόνη και βλέπουν ολα αυτά τα frames να χτυπάνε κόκκινο παίζουν τα games στα οποια έχει νόημα το υψηλό frame rate πχ first person shooters ή παίζουν τιποτα civilization?

Και αν παίζουν τέτοια games είναι τόσο δα competitive players ολοι αυτοι που θέλουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να παραμένουν σε αυτό το επίπεδο ή μήπως νομίζουν ότι παίζοντας με τόσα frames αυτοί διασκεδάζουν και εμεις οι υπόλοιποι των 60hrz οχι? Με την εννοια οτι gaming=διασκέδαση και οχι..επιδόσεις, mad of the village mode off.

Και επειδή θα μου πείτε μα ακομα και στα 75fps η διαφορά είναι εμφανής και θα συμφωνήσω, δεν είναι απαραίτητη όμως προϋπόθεση για τίποτα, ουτε για more fun, ουτε για competitive gaming, ούτε must have για να παίξεις.

Επεξ/σία από music_lover
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, music_lover είπε

Ας υποθέσουμε οτι θα τους αξιοποιήσουν τους cores και θα βγάλουν 100fps+ σε κάθε game σε high settings. Την ανάλογη οθόνη άνω των 60hrz (και την ανάλογη κάρτα φυσικά) την έχουν ή πετούν τα επιπλέον frames στον καιαδα? Και αν την έχουν την οθόνη και βλέπουν ολα αυτά τα frames να χτυπάνε κόκκινο παίζουν τα games στα οποια έχει νόημα το υψηλό frame rate πχ first person shooters ή παίζουν τιποτα civilization? Και αν παίζουν τέτοια games είναι τόσο δα competitive players ολοι αυτοι που θέλουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να παραμένουν σε αυτό το επίπεδο ή μήπως νομίζουν ότι παίζοντας με τόσα frames αυτοί διασκεδάζουν και εμεις οι υπόλοιποι των 60hrz οχι? Με την εννοια οτι gaming=διασκέδαση και οχι..επιδόσεις, mad of the village mode off.

Με βαση τις πωλησεις στις αντιστοιχες high end καρτες γραφικων κυριως απο 1080 και πανω αμφιβαλλω.Γιαυτο και το ποσοστο του 1440p και 4κ ειναι τοσο χαμηλο.Γιατι βλεπεις τις top 10 σε πωλησεις καρτες να ειναι κατω απο 1070.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εχει τις πιο πολλες πωλησεις γιατι οταν εχεις μονο Z μητρικες που κοστιζουν ακριβοτερα πχ απο τον i3 8100 στο launch+τις τοτε τιμες στις μνημες ram σου λεει ο αλλος οτι καλυτερα να δωσει κατι παραπανω να παει σε I7. 

Το τι παιχνιδια παιζει ο καθενας απο που και ως που μας ενδιαφερει εμας?

Η αναλυση μας ενδιαφερει που ειναι 1080p (απο 60hz-144hz).

Το θεμα ειναι οτι για τον αφρο των παιχνιδιων οπως λες και εσυ το σημαντικοτερο πραγμα ειναι η καρτα γραφικων.Τι να τον κανω τον 8700κ αν παιζω σε 1080p 144hz και εχω πχ gtx 1050ti?

Οταν μιλαμε για παιχνιδια παντα τον σημαντικοτερο ρολο παιζει η καρτα γραφικων και μετα παιζει σε δευτερη μοιρα ο επεξεργαστης.

Αν πχ παιζεις σε 1080p 144hz οθονη και εχεις 1080ti,τι i5 8400 εχεις,τι 8700κ εν μερη το ιδιο πραγμα ειναι.

καλα παρε τοτε τις πωλησεις τοων 6700κ/7700κ σε σχεση με μικροτερους επεξεργαστες. παλι το ιδιο ειναι. εκει υπαρχουν/υπηρχαν μητρικες.

σαφεστατα παιζει μεγαλο ρολο η καρτα γραφικων, δεν ειπα ποτε το αντιθετο.

Επεξ/σία από james rod
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, james rod είπε

καλα παρε τοτε τις πωλησεις τοων 6700κ/7700κ σε σχεση με μικροτερους επεξεργαστες. παλι το ιδιο ειναι. εκει υπαρχουν/υπηρχαν μητρικες.

Να τις παρω να τις κανω τι?Το θεμα δεν ειναι αν οι περισσοτεροι αγοραζαν 6700κ ή 7700κ απο τους αντιστοιχους i5,αλλα οτι σε αυτες τις προηγουμενες γενιες δεν αγοραζαν γενικα πολλοι επειδη οι 6700κ και 7700κ δεν ειχαν διαφορες απο τους προ ετων προηγουμενους τυπου 2600κ και 3770κ(+οτι επρεπε να πανε και σε ddr4 μνημες).

Δες και τις πωλησεις σε καρτες γραφικων απο το εν λογω site και συγκρινε τες με αυτες απο steam(που εκει εχουμε και μοντελα)και δες κατα ποσο στεκει τι.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Πρόσφατα φίλος έφτιαξε pc με την εξης σύνθεση:

i7 8700k, msi z370 gaming plus, 16gb ddr4 3200mhz, gtx1060 3gb δίνοντας περίπου 1000 ευρώ για την αναβάθμιση αυτή.

Αρχίσαμε τα gaming test με αντίπαλο το δικό μου σύστημα:

i5 4690k, asrock z97m killer, 12gb ddr3 1866mhz, gtx1070 8gb

Ε μαντέψτε, δεν υπήρχε ούτε ενα game στο οποίο να μην υπερέχει το σύστημα με την gtx1070, ούτε ενα και δοκιμασαμε διαφορά tests απο διαφορά games ακόμα και origins.

Θα μου πεις ρε φιλε αν είχε και αυτός μια gtx1070 θα σε άφηνε πίσω, ε ναι αλλα δεν είχε, ξόδεψε τα χρήματα του για cpu κτλ και οταν ήρθε η ώρα για κάρτα λογω και των υψηλών τιμων τους πηγε σε κατι με λογική τιμή.

Θέλω να πω πως το οσο δυνατή cpu και να βάλεις το α και το ω στο gaming είναι η gpu, είναι fact, τέλεια και παύλα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...