Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) Να ενεργοποιήσεις το XMP Profile.
2) Αν το BCLK δεν είναι 100MHz, να το βάλεις ώστε να σου βγει στρογγυλή η συχνότητα της μνήμης.
3) Να δεις τι συχνότητα είναι το FCLK και να μου πεις. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 1/15/2018 at 8:40 PM, Fulgore said:

Theo αν διαβαζεις το θεμα ή καποιος αλλος με i5 8400 μιας και αναφερθηκε και πιο διπλα αυτο μια ερωτηση για το turbo boost.

Οταν ανοιγεις πχ τον υπολογιστη και με το καλημερα ανοιγεις το Cpuz πχ(χωρις να τρεξεις το benchmark του)τι ρολογια δειχνει στον 8400,2800 ή 3800?

Το λεω αυτο γιατι θυμαμαι και απο πιο παλια οτι μονο σε ψιλο εντονες σε επεξεργαστικη χρηση εφαρμογες ανεβαιναν τα ρολογια πανω απο αυτα του στοκ,αλλα τα παιδια στο αλλο θεμα λενε οτι σε ολα τα σεναρια πλεον ο 8400 εχει τα ρολογια στα 3800-3900 ακομα και σε idle(ή τελος παντων αν καθεσαι στην επιφανεια εργασιας).

Αν στα παιδια αναφερεσαι και σε μενα, συγκεκριμενα για τα benchmark του digital foundry λεγαμε, οπως π.χ. το Witcher 3. Σε αυτα λεω οτι δεν τρεχει στα 2800. Προφανως idle σε desktop παιζει να κανει και underclock πιο χαμηλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

1) Να ενεργοποιήσεις το XMP Profile.
2) Αν το BCLK δεν είναι 100MHz, να το βάλεις ώστε να σου βγει στρογγυλή η συχνότητα της μνήμης.
3) Να δεις τι συχνότητα είναι το FCLK και να μου πεις. :)

1 εχει μονο ενα profile  και το εκανε DRAM fr..  στα 1200 οποτε 2400

2 δεν το βρηκα αυτο αλλα οπου και αν ειδα 100mhz γραφει τιποτα 99 η 101 :P

3 εδω μου γραφει 1ghz ενω εχει αλλες δυο επιλογες 400 και 800 αν δεν κανω λαθος

ΥΓ στο SPD δεν αλλαξε κατι αλλαξε στο memory

ΥΓ2 κατι που ξεχασα να γραψω ειναι οτι δεν περασα τιποτα απο το cd της gigabyte τα κατεβασα απο το driver booster 5

ΥΓ3 παντως δεν πεφτει ποτε κατω απο τα 4100-4200

1.png

Επεξ/σία από sozz

8 λεπτά πριν, strawman είπε

Αν στα παιδια αναφερεσαι και σε μενα, συγκεκριμενα για τα benchmark του digital foundry λεγαμε, οπως π.χ. το Witcher 3. Σε αυτα λεω οτι δεν τρεχει στα 2800. Προφανως idle σε desktop παιζει να κανει και underclock πιο χαμηλα.

Πες τον να μας δειξει ποιος εγραψε οτι ο 8400 σε idle παιζει στα 3.8

Συγνωμη για το offtopic 

Ανεφερα στο αλλο γειτονικο θεμα οτι τα ρολογια του i5 8400 out of the box δηλαδη σε συνθηκες που δεν ενεργοποιειται το turbo οτι δεν ειναι στα 2.8 και σε αλλο θεμα μου εγραψαν οτι μονο σε μια περιπτωση δεν παιζει αυτο γιαυτο και το ανεφερα εδω.

3 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Και γιατί να τους αγοράσει κάποιος, λαμβανομένων υπόψιν των θεμάτων ασφαλείας;

Πιστεύεις πραγματικά ότι είναι πολύς ο κόσμος που το πήρε πρέφα;

Πάω στοίχημα ότι οι περισσότεροι είναι σε φάση: "A και άλλη ενημέρωση στο pcaki μου τόσο σύντομα αυτές τις μέρες"...

• Like 1

Στις 15/1/2018 στις 8:40 ΜΜ, Fulgore είπε

Theo αν διαβαζεις το θεμα ή καποιος αλλος με i5 8400 μιας και αναφερθηκε και πιο διπλα αυτο μια ερωτηση για το turbo boost.

Οταν ανοιγεις πχ τον υπολογιστη και με το καλημερα ανοιγεις το Cpuz πχ(χωρις να τρεξεις το benchmark του)τι ρολογια δειχνει στον 8400,2800 ή 3800?

Το λεω αυτο γιατι θυμαμαι και απο πιο παλια οτι μονο σε ψιλο εντονες σε επεξεργαστικη χρηση εφαρμογες ανεβαιναν τα ρολογια πανω απο αυτα του στοκ,αλλα τα παιδια στο αλλο θεμα λενε οτι σε ολα τα σεναρια πλεον ο 8400 εχει τα ρολογια στα 3800-3900 ακομα και σε idle(ή τελος παντων αν καθεσαι στην επιφανεια εργασιας).

Γεια χαρά μάγκες. Είχα να μπω καιρό. Καταρχήν η Gigabyte έβγαλε νέο BIOS το οποίο κάνει αναβάθμιση το microcode του CPU, οπότε πιστεύω πρέπει να το κατεβάσετε όσοι έχετε μητρική της συγκεκριμένης εταιρείας.

Δεύτερον, όσον αφορά αυτό που λέει ο Fulgore, με το νέο BIOS τα ρολόγια λειτουργούν πλέον "as advertised". Δηλαδή όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες, ανεβαίνουν στα 3,8 GHz  και όταν χρησιμοποιείται ο ένας ανεβαίνει στα 4 GHz. Πριν οι τιμές είχαν μια πολύ μικρή απόκλιση. Στο ζουμί τώρα, σε Windows 10 και με το σχέδιο ενέργειας στην "εξισορρόπηση" όταν ο επεξεργαστής δεν κάνει απολύτως τίποτα πέφτει στα 800 MHz. Φυσικά αν αλλάξεις το σχέδιο παροχής ενέργειας και το βάλεις στην "μέγιστη ισχύ" ανεβαίνει κανονικά στα 3,8+ GHz. Ελπίζω να βοήθησα!

• Like 2

1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε

Γεια χαρά μάγκες. Είχα να μπω καιρό. Καταρχήν η Gigabyte έβγαλε νέο BIOS το οποίο κάνει αναβάθμιση το microcode του CPU, οπότε πιστεύω πρέπει να το κατεβάσετε όσοι έχετε μητρική της συγκεκριμένης εταιρείας.

Δεύτερον, όσον αφορά αυτό που λέει ο Fulgore, με το νέο BIOS τα ρολόγια λειτουργούν πλέον "as advertised". Δηλαδή όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες, ανεβαίνουν στα 3,8 GHz  και όταν χρησιμοποιείται ο ένας ανεβαίνει στα 4 GHz. Πριν οι τιμές είχαν μια πολύ μικρή απόκλιση. Στο ζουμί τώρα, σε Windows 10 και με το σχέδιο ενέργειας στην "εξισορρόπηση" όταν ο επεξεργαστής δεν κάνει απολύτως τίποτα πέφτει στα 800 MHz. Φυσικά αν αλλάξεις το σχέδιο παροχής ενέργειας και το βάλεις στην "μέγιστη ισχύ" ανεβαίνει κανονικά στα 3,8+ GHz. Ελπίζω να βοήθησα!

Ωραιος ευχαριστω πολυ.

με την tx3i και 3 φαν μπροστα πλαι να βαζουν πισω να βγαζει σε silent  mod και 2 φαν στην ψυκτρα εβγαλα αυτα σε εναν κυκλο καλα δεν ειναι?περιμενα χειροτερα πραγματα δεν ακουγετε καθολου το κουτι.δεν εχω σκοπω να τον ανεβασω μιας και η gtx 960 δεν ειναι για αυτη την δουλεια απο καλοκαιρι και με νεα σειρα σε καρτες γραφικων

1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συγνωμη παιδια που ρωτω και ξανα ρωτω αλλα δεν εχω ιδεα...γτ ακουω ενα περιεργο ηχο σαν κατι να σφυριζει και αυξομειονετε απο το κουτι αναλογα το φορτο εργασιας?παει κατι λαθος?μηπως μπορει να φταιει που επειδη δεν ειχα 8pin καλοδιο για να συνδεσω πανω απο την cpu εβαλα ενα καλοδιο που κανει το 4πινο σε 8πινο?

Επεξ/σία από sozz

10 hours ago, _Theo_ said:

Aρα δικιο ειχα, thnx

14 ώρες πριν, sozz είπε

1 εχει μονο ενα profile  και το εκανε DRAM fr..  στα 1200 οποτε 2400

2 δεν το βρηκα αυτο αλλα οπου και αν ειδα 100mhz γραφει τιποτα 99 η 101 :P

3 εδω μου γραφει 1ghz ενω εχει αλλες δυο επιλογες 400 και 800 αν δεν κανω λαθος

ΥΓ στο SPD δεν αλλαξε κατι αλλαξε στο memory

ΥΓ2 κατι που ξεχασα να γραψω ειναι οτι δεν περασα τιποτα απο το cd της gigabyte τα κατεβασα απο το driver booster 5

ΥΓ3 παντως δεν πεφτει ποτε κατω απο τα 4100-4200

1.png

1) Ωραία.
2) Ναι εντάξει. Αν θες το γράφεις με το πληκτρολόγιο. Λόγω του Profile που έβαλες στις RAM, μπήκε σωστά και το BCLK.

3) Εμένα στη μητρική μου Default είναι 800MHz, ενώ απ' ότι βλέπω στις περισσότερες είναι 1GHz. Θα το αλλάξω.

Υ.Γ. Το SPD δεν αλλάζει. Είναι ακρωνύμιο (Serial Presence Detect). Εκεί είναι αποθηκευμένες πληροφορίες για τις δυνατότητες της RAM τις οποίες διαβάζει το BIOS.

Υ.Γ.2 Θα βάλεις Chipset Drivers και Sound Card Drivers. Ιδανικά από το Site του εκάστοτε κατασκευαστή. Intel και Realtek αντίστοιχα. Θα εγκαταστήσεις επίσης Intel RST Driver και στο Device Manager, στα Sata, θα πρέπει να βλέπεις Intel Controller και όχι Microsoft, όπως φαίνεται παρακάτω:

5a5f22643939e_DeviceManager.PNG.13b4235ebc5d3c71809e62998750bc16.PNG

Intel Chipset Driver:
https://downloadcenter.intel.com/download/20775/Intel-Chipset-Device-Software-INF-Update-Utility-?product=1145

Intel RST Driver:
https://downloadcenter.intel.com/download/27400/Intel-Rapid-Storage-Technology-Intel-RST-?product=55005

Realtek Driver:
http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

realtek.PNG.429c6fe10ef05d4db5155540174f2a2b.PNG

Υ.Γ.3. Για να πέσει κάτω από τη μέγιστη συχνότητα, θα πρέπει από το Power Management των Windows να επιλέξεις το Balanced.

12 ώρες πριν, sozz είπε

με την tx3i και 3 φαν μπροστα πλαι να βαζουν πισω να βγαζει σε silent  mod και 2 φαν στην ψυκτρα εβγαλα αυτα σε εναν κυκλο καλα δεν ειναι?περιμενα χειροτερα πραγματα δεν ακουγετε καθολου το κουτι.δεν εχω σκοπω να τον ανεβασω μιας και η gtx 960 δεν ειναι για αυτη την δουλεια απο καλοκαιρι και με νεα σειρα σε καρτες γραφικων

1.png

Πολύ καλά. Ρίξε μια ματιά για το πως δουλεύουν οι αισθητήρες και το πιο σημαντικό, τι είδους Stress κάνουν τα προγράμματα. Δώσε βάση στο TDP.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html

tdpstress.PNG.48e3523b9fc60bf43c2e456b2b9672e9.PNG

10 ώρες πριν, sozz είπε

συγνωμη παιδια που ρωτω και ξανα ρωτω αλλα δεν εχω ιδεα...γτ ακουω ενα περιεργο ηχο σαν κατι να σφυριζει και αυξομειονετε απο το κουτι αναλογα το φορτο εργασιας?παει κατι λαθος?μηπως μπορει να φταιει που επειδη δεν ειχα 8pin καλοδιο για να συνδεσω πανω απο την cpu εβαλα ενα καλοδιο που κανει το 4πινο σε 8πινο?

Στο CPU πρέπει να βάλεις 8Pin. Αν δεν έχει 8Pin το τροφοδοτικό σου, βάζεις το 4pin και μένει κενό στη μητρική. Δεν πειράζει αν δεν κάνεις Overclocking.

Το ερώτημα είναι τι τροφοδοτικό έχεις και δεν έχει 8Pin.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το chipset αυτό που linkαρες είναι παλιό.

Εδώ το τελευταίο και να για να μπει σωστά πρέπει να φτιάξεις shortcut και να προσθέσεις το ''-OVERALL''.

http://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=3237&lang=fr

PqtDYUA.png

Επεξ/σία από Psycho_Warhead

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ουσιαστικά δεν είναι Standalone. Το εγκαθιστάς και το κατεβάζει. Αυτή την έκδοση έχω και εγώ. 

Edit:
Μπορεί να μου το έχει βάλει και το Software της μητρικής, το App Shop.

Επεξ/σία από Heatspreader

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ μια χαρα νομιζω πως ειμαι με τους driver ευχαριστω για την βοηθεια ανοιξα και ενα θεμα στο hardware γενικα

αλλα οκ εβαλα το σατα καλοδιο της μητρικης και διαβαζει τουλαχιστον τον ssd στα 6 gbs ενω και με το προηγουμενο καλοδιο και την αλλη μητρικη 6 το ειχε τουλαχιστον εφτιαξε

το τροφοδοτικο μου ειχε 8πινο βυσμα αλλα τα ειχα πεταξει(οχι εγω :P ) θα παω να αγορασω ειδα και κουμπωνει

τωρα με το σφυριγμα δεν εχω βρει ακρη μπορει να ειναι και απο το καλοδιο οταν το βαλω θα σας πω ευχαριστω και παλι

ΥΓ μετα το τελεφταιο bios πηγε 100 το bus πριν επεζε 99,60-70

Επεξ/σία από sozz

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...