Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, strawman είπε

380 στα 5ghz? Λιγο δεν ειναι? Ο 1600 εβγαζε 380 σε stock και ~440 oced. 

Είχα λίγα threads ίσως με ένα παραπάνω να έπερνε και άλλο. Με Lyra 2 πάντως στα 4.8 έχω 1040hash και στα 5 1080 με 2 threads. 6 threads είχα στο crypto night τραβούσε 40watt ο επεξεργαστής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, strawman είπε

Nαι απλα αυτο που σου λεει ειναι οτι δεν θα ειναι χειροτερος σε gaming workloads λογω περιεργων core ring bus / if και λοιπα τερτιπια.

Γιατί ξέρει κανείς αν θα είναι με ring bus ή όχι ?

Τα coffelake chip είναι 6πύρηνα με 1 die.

Θα βάλει σε λειτουργία μια ολόκληρη γραμμή παραγωγής για 1 die των 8 cores, μόνο για τον 9700Κ ?

Εντύπωση θα μου έκανε.

Αν βγάλει τον 9700Κ θα τον βγάλει από την ίδια γραμμή παραγωγής του 7820Χ με λίγο πείραγμα, για να πάρει κεφάλι σε MT στο μεσαίο σοψκετ.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
Just now, Heybro said:

Είχα λίγα threads ίσως με ένα παραπάνω να έπερνε και άλλο. Με Lyra 2 πάντως στα 4.8 έχω 1040hash και στα 5 1080 με 2 threads. 6 threads είχα στο crypto night τραβούσε 40watt ο επεξεργαστής. 

Δοκιμασες μονο με τα 6 phyiscal cores? Στους AMD τουλαχιστον ετσι δουλευει καλυτερα, με πανω απο 6threads γινεται ο κακος χαμος.

Just now, adtakhs said:

Γιατί ξέρει κανείς να θα είναι με ring bus ή όχι ?

Τα coffelake chip είναι 6πύρηνα με 1 die.

Θα βάλει σε λειτουργία μια ολόκληρη γραμμή παραγωγής για 1 die των 8 cores, μόνο για τον 9700Κ ?

Εντύπωση θα μου έκανε.

Μα αυτο λεει και ο psycho, οτι αν δεν ειναι να τον βγαλει χωρις ring αλλα μονολιθικο τοτε μαλλον δεν θα τον βγαλει καθολου, προς το παρον τουλαχιστον. Και δεν εχει αδικο, ποιος gamer θα προτιμησει εναν 7820x απο τον 8700k? 

Επισης, δεν ειναι μονο ο 9700k. Φανταζομαι αντιστοιχα 8cores θα ειναι και οι i5. Ποιος ξερει βεβαια...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, strawman είπε

Δοκιμασες μονο με τα 6 phyiscal cores? Στους AMD τουλαχιστον ετσι δουλευει καλυτερα, με πανω απο 6threads γινεται ο κακος χαμος.

Δεν ξέρω αν είναι κανονικά 6 cores η 6 threads δηλαδή 3 cores θα σε γελάσω. Με Lyra που παίζω με 1 core 1080 hash είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εφόσον λειτουργούν ίδια threads με 1600 θα πρέπει να έχει παραπάνω hash. Ίσως φταίει η αρχιτεκτονική δεν ξέρω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, strawman είπε

Μα αυτο λεει και ο psycho, οτι αν δεν ειναι να τον βγαλει χωρις ring αλλα μονολιθικο τοτε μαλλον δεν θα τον βγαλει καθολου, προς το παρον τουλαχιστον. Και δεν εχει αδικο, ποιος gamer θα προτιμησει εναν 7820x απο τον 8700k? 

Επισης, δεν ειναι μονο ο 9700k. Φανταζομαι αντιστοιχα 8cores θα ειναι και οι i5. Ποιος ξερει βεβαια...

Θα τον προτιμήσουν αυτοί που σήμερα κοιτάνε σε Ryzen για mt applications και σε πλατφόρμα οικονομικότερη της 2066, αν βέβαια μπορέσει να τον δώσει και σε νορμάλ τιμή. 

8C/16T για gamers την στιγμή που τα 8 threads δεν δίνουν το παραπάνω, δεν έχει λόγο να το κάνει.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Τον πέρασε γιατί πολλά games ήθελαν 6 πραγματικά Cores.

Τον περασε γιατι ακομα και μπανανα κομματι να σου κατσει χωρις delid παιζεις σε 4.8-4.9,για να μην μιλησω για 5ghz σε αερα ο 8700κ σε αντιθεση με τις ''προφητειες''ορισμενων στο forum οτι ο 8700κ θα ειναι πισω σε ρολογια απο τον 7700κ.

Ποια ειναι τα πολλα παιχνιδια που ηθελαν/θελουν 6 πραγματικα cores?

Επισης παρολες τις χαμηλες τιμες και το value for money του ryzen 5 1600 αλλα και του i5 8400,μολις το 2% εχει απο 6πυρηνο και πανω.

Η πλειοψηφια σε desktop και laptop ειναι ακομα με 2πυρηνα και 4πυρηνα.

http://store.steampowered.com/hwsurvey

Αρα ειναι δωρο αδωρο να βγαλει 8πυρηνο οταν δεν αξιοποιειται στην παρουσα φαση πληρως ουτε καν ο τωρινος 8700κ και θεωρειται απο τον μεσο χρηστη ως overkill.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Δημοσ.

Τα 8 cores ρε παιδιά δεν είναι για παιχνίδια. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Εδώ κάναμε αμάν για 4 και σιγά σιγά και 6. Για βαριά προγράμματα που θέλουν cores ryzen all the way. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Heybro είπε

Τα 8 cores ρε παιδιά δεν είναι για παιχνίδια. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Εδώ κάναμε αμάν για 4 και σιγά σιγά και 6. Για βαριά προγράμματα που θέλουν cores ryzen all the way. 

Εδω τα 6cores δεν τα εχουμε δει καλα καλα σε laptops,σιγα μην παμε κατευθειαν στα 8cores απλα για να λεμε οτι εχουμε πυρηνες να καθονται.

Παντα ο βασικος παραγοντας στα παιχνιδια ηταν η καρτα γραφικων.Γιαυτο ουτως ή αλλως παρα πολλοι εχουν μεινει στα αυγα τους με κατι i7 3770k/4770k/4790k και παει λεγοντας.

Γιατι βλεπουν οτι και οι επεξεργαστες αποδιδουν τα μεγιστα,και ετσι οπως πανε τα πραγματα και με τις τιμες στις μνημες καλυτερα να κοιταξουν μια και καλη απο 2020 και μετα.

Επεξεργαστες υπαρχουν και μαλιστα εχουν πεσει και οι τιμες και συμφερουν πολυ,το μεγαλο προβλημα ειναι στις καρτες γραφικων.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι είναι με καλό cpu είσαι καλυμμένος για πολλά χρόνια με καλή gpu 3 βαριά βαριά. Χρησιμοποιούν κάποια 6 cores συν μερικά threads για αυτό ένας 2600k πάει καλύτερα από έναν 2500k μετά από τόσα χρόνια. Στις gpu αν δεν μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη κάθε 2 3 χρόνια τα πράγματα είναι δύσκολα για 60αρια και ultra. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για gaming και ο 6c/12t κάθεται πάντως. Φτάσαμε να θέλουμε όλοι 350 πυρήνες τώρα και να ονειρευόμαστε super multi-threading παιχνίδια. Καλά κρασιά, πριν το PS5 ούτε ο 8700K δεν θα max-άρει. Για άλλες συγκεκριμένες εφαρμογές ναι θες πυρήνες, αλλά πόσοι ασχολείστε με τέτοια προγράμματα ; Οι περισσότεροι που έχουν Ryzen δεν με πείθουν με τίποτα ότι αξιοποιούν τα 16 threads.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Για gaming και ο 6c/12t κάθεται πάντως. Φτάσαμε να θέλουμε όλοι 350 πυρήνες τώρα και να ονειρευόμαστε super multi-threading παιχνίδια. Καλά κρασιά, πριν το PS5 ούτε ο 8700K δεν θα max-άρει.

Για πολλά fps πάντως ένα ζόρι το τρώει. 50 60% σε origins και payback δεν το λες λιγο. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

50-60% είναι αραχτός και light ο CPU. Μόνο στο R6: Siege έχω δει 70%+ σε όλα τα threads για να βγάλει 120+FPS.

Ναι στα πολλά fps σίγουρα δείχνει τα δόντια του. Δεν καταλαβαίνει πολλά πάντως σε ότι και αν κάνεις. Mining μαζί με unrar ταινίας να τρέχει παιχνίδι στο background και άνοιγμα 140 tabs στον chrome μονοκοπανιά και πάει άνετα λες και δεν κάνει τίποτα. Πολύ τούμπανο επεξεργαστής. 

Δημοσ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για mainstream 8 core intel είναι να μην υστερεί καθόλου(ή ελάχιστα) στα games από τον 8700K. Πράγμα που σημαίνει, είτε κάποιο επαναστατικό process για 8 core single die στα ~5Ghz, ή το πρώτο cpu με το IF της ίντελ( EMIB).

Πάντως πιστεύω ότι δεν συμφέρει την ίντελ να δώσει από σήμερα 8 cores στη ΖΧ70 πλατφόρμα, γιατί αν τα games φτάσουν κάποια στιγμή στα 16 θρεντ, δεν θα έχει να δώσει κάτι δελεαστικό για αναβάθμιση. Σκέφτομαι μήπως τα οκταπύρηνα αφορούν άλλη κατηγορία αγοραστών.

Αν δεν είναι εντελώς μούφα η είδηση(πολύ πιθανό).

Δημοσ.
13 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Gigabyte = no no no απο εμενα σε boards.. Ποτε των ποτων για πολλους λογους διαχρονικα και την εχω πατησει και προσωπικα.. 

Η Asus σιγουρα προσφερει μεγαλυτερη σταθεροτητα και υποστηριξη για αυτο αλλωστε ζηταει και τα μαλλιοκεφαλα της και ειναι overpriced..

Εξαρτάται το board ίσως; Η Ζ87x-OC έχει τραβήξει πολλά (πχ 4500 ώρες σε BOINC με OC στον 4770Κ) και ακόμα δουλεύει ρολόι (πλην μιας PCI-e ίσως, λόγω 5Κ+ ωρών mining :P ). Οπότε γιατί το hate; Εκτός αν είχες κάποια Χ79/Χ99, εκεί κάποιες είχαν θέματα νομίζω.

Για τον 9700Κ με 8/16 το βλέπω πολύ απίθανο εντός του '18, εκτός αν πέσουν φάπες από τους 2700/2800(Χ). Συν ότι μετά θα έχει το die μόνο για 1 άντε 2 SKUs (K/non-K), εκτός αν πάει σε refresh με 8C/16T i7 & 8C i5... που μιλώντας για την ιντέλα από χλωμό έως απίθανο. Βέβαια παίζει και το σενάριο να τους πλασάρει σαν βελτιωμένους και σε θέματα ασφαλείας με HW fixes για MD/Spectre.

Αλλά μετά είναι κι αυτό που λέει ο Ψυχάκιας, πέραν από κάποια compute tasks & synthetics (benchmarks/stability tests), ο δικός μου κάθεται ότι και να κάνω <60%... οπότε mainstream 8core απλά γιατί στην παρούσα φάση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...