Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, strawman είπε

Μιας και για μενα γινεται ο λογος με τις μητρικες, προσωπικα τουλαχιστον την λιγο πιο ακριβη μητρικη την θελω για 2 λογους. Πρωτον, γιατι αν κατσεις σε μπανανα chip και εχεις και κακη μητρικη δεν κλοκαρις με τιποτα. Τρανταχτο παραδειγμα ο 1600 που εχω τωρα, που για τα 4ghz θελει 1.4v στην strix και μολις 1.31 στην hero. Δευτερον, γιατι ακομα και αν η μετρια μητρικη σηκωσει τα κλοκια που θες δεν θα ημουν ησυχος να τον αφησω ολο το βραδυ να δουλευει για παραδειγμα clockarismeno στα 4.8-5ghz. 

Το πρώτο απόλυτα σεβαστό και έχεις δίκιο εκεί θα φανεί μια καλύτερη μητρική. Για το δεύτερο που λες δεν θα το άφηνες όλο το βράδυ για πιο λόγο εφόσον είσαι stable? Επειδή κάνω mining και με cpu εκτός gpu τον έχω συνέχεια ανοικτό δεν κλείνει ποτέ. Στα 5 σταθερά με 65 70 μέγιστες θερμοκρασίες. Μέτριες μητρικες ποιες θεωρούμαι? Για μένα οι μητρικές με 7 phases δεν είναι για oc. Με 10 και πάνω όλες καλές είναι. Από εκεί και πέρα ελπίζω να πέσεις σε καλό chip να τον ευχαριστηθείς. Είναι εξαιρετικός επεξεργαστής. 

Δημοσ.
3 minutes ago, Heatspreader said:

Οπότε πάμε για 16 Threads. 
Για παραπάνω STP δεν μας βλέπω.

Ούτε αυτοί δεν ξέρουν αν τελικά θα βγάλουν Z390 με 8c/16t Coffee-Lake. Στο επίσημο roadmap τους έχουν τον 8700Κ μέχρι το τέλος του 2018. Τώρα βγήκε αυτό..Ό,τι να 'ναι..

Δημοσ.

Δεν μας απασχολεί, αλλά αν αλλάξουν πάλι Chipset πριν το 2018, μιλάμε πως είναι απίστευτα απατεώνες.

Θα αρχίσω δηλαδή να ψωνίζω με βάση την ηθική και όχι τις επιδόσεις. Κάπου και αυτοί πρέπει να σεβαστούν. 

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Heybro said:

Το πρώτο απόλυτα σεβαστό και έχεις δίκιο εκεί θα φανεί μια καλύτερη μητρική. Για το δεύτερο που λες δεν θα το άφηνες όλο το βράδυ για πιο λόγο εφόσον είσαι stable? Επειδή κάνω mining και με cpu εκτός gpu τον έχω συνέχεια ανοικτό δεν κλείνει ποτέ. Στα 5 σταθερά με 65 70 μέγιστες θερμοκρασίες. Μέτριες μητρικες ποιες θεωρούμαι? Για μένα οι μητρικές με 7 phases δεν είναι για oc. Με 10 και πάνω όλες καλές είναι. Από εκεί και πέρα ελπίζω να πέσεις σε καλό chip να τον ευχαριστηθείς. Είναι εξαιρετικός επεξεργαστής. 

To mining δεν ειναι καν σοβαρο workload ρε συ, βαζω και γω τον 1600 και ειναι semi idle. Το gaming stressari περισσοτερο την CPU απο το mining σκεψου. Επισης, το γεγονος οτι ακομα δεν εχει παθει τιποτα δεν σημαινει οτι δεν θα παθει ποτε τιποτα. Τα vrms εχουν συγκεκριμενες lifetime σε ωρες που μπορουν να δουλεψουν πανω απο Χ θερμοκρασιες. Επισης ο αριθμος των phases απο μονος του δεν λεει κατι, μετραει και η ποιοτητα. Ο 8700k καλος η κακος ειναι αρκετα ενεργοβορος, οπως πχ. ηταν και ο fx 8350, και τετοιους επεξεργαστες απλα δεν ρισκαρω να τους κλοκαρο σε μετριες μητρικες. 

Ασχετο, ποσο hash εχει το τερας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ούτε αυτοί δεν ξέρουν αν τελικά θα βγάλουν Z390 με 8c/16t Coffee-Lake. Στο επίσημο roadmap τους έχουν τον 8700Κ μέχρι το τέλος του 2018. Τώρα βγήκε αυτό..Ό,τι να 'ναι..

Αυτό θα βγει αν η AMD πιάσει τα 4,5 έστω και με OC.

Αυτή είναι η εικόνα που έχω.

Μετά η AMD θα βγάλει κάτι cherry peak  2800X , που μάλλον το κρατάει για αυτό τον λόγο , όσο τσιτωμένο γίνεται.

Και όλα αυτά .... για λόγους εντυπωσιασμού ..... 

Εξάλλου υπάρχει μια χαρά επεξεργαστής από την intel  ο 7820Χ και με παραπάνω lanes είδη στην μεγάλη πλατφόρμα.

Και από την απέναντι θα ετοιμάζουν τον 2900Χ ...

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Αν έρθει ο 9700K δεν θα 'ναι σαν τον 7820X. Θα είναι 8c/16t μεν, αλλά θα έχει και τις επιδόσεις του 8700Κ στα παιχνίδια.

3 minutes ago, Heatspreader said:

Δεν μας απασχολεί, αλλά αν αλλάξουν πάλι Chipset πριν το 2018, μιλάμε πως είναι απίστευτα απατεώνες.

Θα αρχίσω δηλαδή να ψωνίζω με βάση την ηθική και όχι τις επιδόσεις. Κάπου και αυτοί πρέπει να σεβαστούν. 

Η φήμη για το Z390 υπάρχει από τότε που βγήκε το Z370 πάντως, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βγάλουν νέο chipset(Αν ισχύουν οι φήμες για 8c/16t CFL και δεν είναι μπαρμπούτσαλα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Αν έρθει ο 9700K δεν θα 'ναι σαν τον 7820X. Θα είναι 8c/16t μεν, αλλά θα έχει και τις επιδόσεις του 8700Κ στα παιχνίδια.

Η φήμη για το Z390 υπάρχει από τότε που βγήκε το Z370 πάντως, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βγάλουν νέο chipset(Αν ισχύουν οι φήμες για 8c/16t CFL και δεν είναι μπαρμπούτσαλα).

Γιατί τι διαφορετικό θα έχει και γιατί η intel να πάει να αυξήσει το κόστος παραγωγής στα chip της , αντί να πάρει το ίδιο die και να το βάλει σε άλλο πακετάκι κόβοντας απλά κάποια lanes?

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Γιατί δεν πρόκειται να βγάλει αντικαταστάτη του 8700Κ που δεν είναι το λιγότερο στα ίδια σε gaming performance. Η ίδια ανησυχία υπήρχε και με τον 8700Κ για το αν θα πέρναγε τον 7700Κ και τελικά τον πέρασε και η Intel τον διαφημίζει ως τον top gaming CPU αυτή τη στιγμή. Αν δεν την παίρνει να βγάλει 9700Κ που θα βαράει 5Ghz δεν θα τον βγάλει απλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Γιατί δεν πρόκειται να βγάλει αντικαταστάτη του 8700Κ που δεν είναι το λιγότερο στα ίδια σε gaming performance. Η ίδια ανησυχία υπήρχε και με τον 8700Κ για το αν θα πέρναγε τον 7700Κ και τελικά τον πέρασε και η Intel τον διαφημίζει ως τον top gaming CPU αυτή τη στιγμή. Αν δεν την παίρνει να βγάλει 9700Κ που θα βαράει 5Ghz δεν θα τον βγάλει απλά.

Τον πέρασε γιατί πολλά games ήθελαν 6 πραγματικά Cores.

Τα 8 πραγματικά cores έχει φανεί πως δεν είναι απαραίτητα. Αντιθετως σε πολλές περιπτώσεις ΄λόγω load balancing είναι και χειρότερα .

Και ο 7820Χ νομίζω πιάνει 5Ghz ή αν όχι 4,8Ghz.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, strawman είπε

To mining δεν ειναι καν σοβαρο workload ρε συ, βαζω και γω τον 1600 και ειναι semi idle. Το gaming stressari περισσοτερο την CPU απο το mining σκεψου. Επισης, το γεγονος οτι ακομα δεν εχει παθει τιποτα δεν σημαινει οτι δεν θα παθει ποτε τιποτα. Τα vrms εχουν συγκεκριμενες lifetime σε ωρες που μπορουν να δουλεψουν πανω απο Χ θερμοκρασιες. Επισης ο αριθμος των phases απο μονος του δεν λεει κατι, μετραει και η ποιοτητα. Ο 8700k καλος η κακος ειναι αρκετα ενεργοβορος, οπως πχ. ηταν και ο fx 8350, και τετοιους επεξεργαστες απλα δεν ρισκαρω να τους κλοκαρο σε μετριες μητρικες. 

Ασχετο, ποσο hash εχει το τερας?

Απόλυτα σεβαστό ο χρόνος θα δείξει μέχρι στιγμής δουλεύει απρόσκοπτα. Έχω ανεμιστήρες ψυκτρας στο 60% και κρατάω πολύ καλές θερμοκρασίες όλη μέρα. Average 62 στα cores που δουλεύουν. Παίζω με lyra2 330 με 2 miner threads έχω την μεγαλύτερη απόδοση έχω 1080 hash rate. Με cryptonight light είχα 1000 νομίζω και crypto night 380.

Δημοσ.
Just now, Heybro said:

Απόλυτα σεβαστό ο χρόνος θα δείξει μέχρι στιγμής δουλεύει απρόσκοπτα. Έχω ανεμιστήρες ψυκτρας στο 60% και κρατάω πολύ καλές θερμοκρασίες όλη μέρα. Average 62 στα cores που δουλεύουν. Παίζω με lyra2 330 με 2 miner threads έχω την μεγαλύτερη απόδοση έχω 1080 hash rate. Με cryptonight light είχα 1000 νομίζω και crypto night 380.

380 στα 5ghz? Λιγο δεν ειναι? Ο 1600 εβγαζε 380 σε stock και ~440 oced. 

Δημοσ.
Just now, adtakhs said:

Τα 8 πραγματικά cores έχει φανεί πως δεν είναι απαραίτητα. Αντιθετως σε πολλές περιπτώσεις ΄λόγω load balancing είναι και χειρότερα .

Υπήρχε ανησυχία για το αν θα πιάνει έστω τα 4.8Ghz ο 8700K και αποδείχτηκε ότι και το χειρότερο κομμάτι τα έχει άνετα. Τα 5Ghz είναι για ελάχιστα κομμάτια(Χωρίς delid) αλλά παρ' όλα αυτά είναι εφικτά ας πούμε. Ο 9700K θα είναι τουλάχιστον στα επίπεδα του 8700Κ σε gaming performance και O/C, αλλιώς δεν θα βγει στα 14nm++.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δύσκολα να δούμε 8 cores 16 threads στα 5ghz. Αν προσπαθήσει και βγάλει κάτι πολύ καλό η AMD σίγουρα θα προσπαθήσει και η Intel το ίδιο. 

Δημοσ.
3 minutes ago, adtakhs said:

Nαι απλα αυτο που σου λεει ειναι οτι δεν θα ειναι χειροτερος σε gaming workloads λογω περιεργων core ring bus / if και λοιπα τερτιπια.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...