music_lover Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Πόσες μητρικές χαλάνε μετά τις πρώτους 3 μήνες λειτουργίας ρε παιδιά? Αν δεν σου έρθει προβληματική εξαρχής τότε δεν πρόκειται να χαλάσει ούτε σε 2 ή 3 ή 4 χρόνια. Εκτός αν την κάψεις ο ίδιος κάνοντας καμιά ταρζανιά αλλά αμφιβάλλω τότε αν σου την κάνει δεκτή οποιαδήποτε εταιρία. Ρίξτε επίσης μια ματιά στο newegg, οι αμερικανοί αγοράζουν σαν τρελλοί Asrock και είναι σε συντριπτική πλειοψηφία ευχαριστημένοι απο αυτήν, το τι θάψιμο πέφτει σε gigabyte, asus και msi δεν περιγράφεται.. https://www.newegg.com/global/sg/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&N=100007627 601306867&IsNodeId=1&Description=z370&bop=And&Order=REVIEWS&PageSize=36 Killer SLI, Extreme4 και Taichi πουλάνε σαν ζεστό ψωμί, ειδικά η πρώτη. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από music_lover
Fulgore Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 15 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Απλά τα αναφέρω για να μην νομίζουμε ότι υπάρχει η γαμάτη εταιρία. Δεν ειδα πουθενα να αναφερθηκε κατι τετοιο.
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Πληρώνουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες γενικά. Μου χάλασε η αντλία στην H115i τώρα που την πλήρωσα 150 ευρω σε λιγότερο από 6 μήνες..Οκ τυχαίνει, αλλά η Corsair είναι γνωστή γι' αυτά τα θέματα στις AIO της..
Heatspreader Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Οι επίσημοι συνεργάτες με την Asrock ποιοι είναι; Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με την εγγύηση. Η Sabertooth ήταν από τις κορυφαίες και η πιο γνωστή. Η Extreme 9 ήταν επίσης από τις κορυφαίες (καλύτερη κατά τη γνώμη μου) και όχι τόσο γνωστή. Πάντως τα μεγαλύτερα ρεκόρ έγιναν με την Formula-Z. https://valid.x86.fr/records.html Το ίδιο και με την Hero. Είναι λογικό οι περισσότεροι στα Fora να προτιμούν τα πιο γνωστά όπως Corsair για παράδειγμα η οποία φυσικά και δεν αξίζει αυτά που ζητάει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλή. Απλά υπάρχουν και καλύτερες λύσεις πιο οικονομικές συχνά. Ε καλά δεν είναι κακό να πας σε ακριβή μητρική. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να λογοδοτήσεις γι' αυτό. Παίρνεις μία ακριβή μητρική για δώρο στον εαυτό σου απλά επειδή έτσι γουστάρεις. Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε Πληρώνουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες γενικά. Μου χάλασε η αντλία στην H115i τώρα που την πλήρωσα 150 ευρω σε λιγότερο από 6 μήνες..Οκ τυχαίνει, αλλά η Corsair είναι γνωστή γι' αυτά τα θέματα στις AIO της.. Απλά είναι φορεμένες από πολλούς και κατ' επέκταση βλέπεις περισσότερες βλάβες. Τουλάχιστον δίνει παραπάνω εγγύηση (5 χρόνια) από τον ανταγωνισμό ο οποίος δίνει συνήθως 2. Αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι πως πρόκειται για μέτριας ποιότητας Κινέζικα προϊόντα. Δεν σου δίνουν πλέον τη σιγουριά της ποιότητας και της αντοχής. Να πεις δηλαδή ότι δίνεις παραπάνω, αλλά παίρνεις κάτι καλό. Πλέον όλα είναι φασόν. Τα δίνουν εκεί σ' έναν Κινέζο και βάζουν τα αυτοκόλλητα τους πάνω. Από ακουστικά, gamepads, μέχρι μητρικές.
Fulgore Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Οι επίσημοι συνεργάτες με την Asrock ποιοι είναι; Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με την εγγύηση. Αυτο δεν το γνωριζω,αλλα θυμαμαι που και εσυ οταν ειχες μιλησει με Asrock στο ειχαν επιβεβαιωσει αυτο για τα 2χρονια εγγυηση εκτος αν αλλαξαν πολιτικη οπως και η Palit. Οσο για την sabertooth μην ξεχνας οτι ειχε το τεραστιο θετικο της εγγυησης 5 ετων,που στα χρηματα που ζητουσε σιγουρα μετραει πολυ περαν απο ολα τα αλλα που εδινε. Επισης τα περισσοτερα φθηνα σκρουτζομαγαζα οπως αναφερω ειναι οντως οτι να ναι. Μπαινεις στο site τους και ουτε τα χαρακτηριστικα της μητρικης αναφερουν και φυσικα ουτε και την εγγυηση. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Fulgore
Heybro Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 10 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αυτη ειναι εγγυηση Πλαισιου και οχι εταιρειας ομως. Εγω σου ανεφερα τα Msystems και You επειδη ειναι επισημοι συνεργατες με την Asus. Επισης μιλησα για bios καθαρα υπο την εννοια του τι εχω διαβασει απο χρηστες στο κομματι αυτο(τι προτιμανε δηλαδη και γιατι).Επισης αν δεν κανω λαθος απο τις κορυφαιες μητρικες στην am3+ πλατφορμα δεν ηταν της Asus η γνωστη Sabertooth?Τα καλυτερα λογια θυμαμαι και ανεφεραν ολοι,οπως και για την σειρα Hero επισης συνεχεια διαβαζω τα καλυτερα λογια ακομα και στην αντιστοιχη στους Ryzen. Τελος στο κομματι της εγγυησης που λες ενα ενδεχομενο ειναι αυτο που περιγραφεις.Ενα αλλο ειναι αν θες να αναβαθμισεις σε λιγοτερο απο 3χρονια οπως ανεφερα και παραπανω και εκει θα εχεις και καλυτερη μεταπωληση και θα φυγει και πιο γρηγορα. Εγω οπως ειχα γραψει και στο προηγουμενο θεμα πηγα σε ακριβη/καλη μητρικη καθαρα επειδη ειναι η πρωτη φορα που ασχοληθηκα με το oc και αρα ηθελα κατι καλο. Προφανως στο μελλον δεν θα ξαναδωσω τοσα χρηματα για μητρικη mainstream πλατφορμας και αν αγοραζα σημερα σιγουρα θα αγοραζα κατι τελειως διαφορετικο(ισως γενικα οχι asus μιας και σε φθηνοτερες μητρικες δεν μου γεμιζει το ματι). Μαλλον δεν καταλαβες/εδωσες σημασια σε αυτο που ειπε για ποιοτητα μητρικης σε βαθος χρονου. Επισης πιστεψε με αλλα δεν ειναι παραλογο να εχεις καλη μητρικη οταν εχεις υδροψυξη 160ευρω..... Ουτως ή αλλως εσυ γενικα η αγορα που εκανες ηταν τελειως overkill για την χρηση που ηθελες οταν εφτιαξες το Pc(gaming 1080p σε βαθος 5ετιας). Και η ακριβη ψυκτρα που πηρες με αυτο το σκεπτικο ψιλο αχρηστη σου ηταν,δεν ειναι μονο στην μητρικη το πραγμα αυτο. ? Μην το βλέπεις έτσι το πράγμα. Όλα άχρηστα μπορεί να είναι για σένα αλλά εγώ χαίρομαι έναν υπολογιστή στα 5ghz με μια ψυκτρα που αν ανεβάσω λιγο ανεμιστήρες έχω εξαιρετικές θερμοκρασίες για το oc. Επίσης αυτή τη στιγμή παίζω σε 2560x1080 στα 75fps σταθερά οπότε μόνο overkill δεν είναι. Η μητρική σηκώνει ίδιο oc με την hero περνει ίδια bios update είναι πολύ όμορφη και απλά δεν έχει cmos κουμπιά και άλλα τέτοια που δεν θα τα χρησιμοποιουσα ποτέ. Εκτός αν θεωρείς τα 5ghz με 1.28 κακό overlock η ότι το σύστημα δουλεύει 4 μήνες χωρίς να κλείσει χωρίς κανένα πρόβλημα κακο σύστημα και έπρεπε να πάω σε καλύτερη μητρική.
Heatspreader Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δεν το θυμάμαι αυτό, αλλά για να το λες έτσι θα είναι. Για να μην παρεξηγηθώ εμένα με πέθανε η Asrock. Τώρα το σύστημα μου δουλεύει σωστά. Απλά ξέρω και φίλο που με Gigabyte έχει θέματα. Μπορεί να έχει και κάποιος άλλος με ASUS. Δεν κόβω το κεφάλι μου για καμία εταιρία. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα όλοι τρέχουν να βγάλουν τα προϊόντα τους με όσα περισσότερα μπορούν και όσο πιο γρήγορα μπορούν και στο τέλος γίνεται χαμός. Το outsider η Palit, η γνωστή Gainward για όσους δεν ξέρουν, έκανε την έκπληξη με το support της στο θέμα με το BIOS που είχα. Αμέσως μου έστειλαν BIOS Update για την κάρτα γραφικών μου και όλα καλά. Θέλω να πω ότι στο μέλλον θα την προτιμήσω αν βρω πάλι σχετικά καλή τιμή. Από την άλλη μία καλή λύση είναι να αγοράζει κάποιος αυτό που αγοράζει ο περισσότερες κόσμος ώστε να μπορεί να λύσει πιο εύκολα τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν. Πάλι βέβαια δύσκολο αυτό για Intel πλατφόρμα που αλλάζει τα Chipsets σαν τα πουκάμισα.
Heybro Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 8 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Πληρώνουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες γενικά. Μου χάλασε η αντλία στην H115i τώρα που την πλήρωσα 150 ευρω σε λιγότερο από 6 μήνες..Οκ τυχαίνει, αλλά η Corsair είναι γνωστή γι' αυτά τα θέματα στις AIO της.. Εφόσον είσαι στην εγγύηση ας χαλάσει μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα. 6 χρόνια έχει εγγύηση η x62 η nzxt είναι υπόδειγμα support θέλω να πω ότι για μένα και 200 να είχε η ψυκτρα έχω 6 χρόνια σίγουρα λειτουργίας ότι και να πάθει. Όπως το τροφοδοτικό έχει 10. Μέσα στο ποσό είναι και η εγγύηση.
Fulgore Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Heybro είπε Μην το βλέπεις έτσι το πράγμα. Όλα άχρηστα μπορεί να είναι για σένα αλλά εγώ χαίρομαι έναν υπολογιστή στα 5ghz με μια ψυκτρα που αν ανεβάσω λιγο ανεμιστήρες έχω εξαιρετικές θερμοκρασίες για το oc. Επίσης αυτή τη στιγμή παίζω σε 2560x1080 στα 75fps σταθερά οπότε μόνο overkill δεν είναι. Η μητρική σηκώνει ίδιο oc με την hero περνει ίδια bios update είναι πολύ όμορφη και απλά δεν έχει cmos κουμπιά και άλλα τέτοια που δεν θα τα χρησιμοποιουσα ποτέ. Εκτός αν θεωρείς τα 5ghz με 1.28 κακό overlock η ότι το σύστημα δουλεύει 4 μήνες χωρίς να κλείσει χωρίς κανένα πρόβλημα κακο σύστημα και έπρεπε να πάω σε καλύτερη μητρική. Δεν το βλεπω ετσι το πραγμα,εσυ το βλεπεις ετσι. Αφου σου εκατσε σχετικα καλο τσιπακι 5ghz πηγαινες ανετα και με μια αεροψυξη των 60-65ευρω της Noctua,δηλαδη κοντα το 1/3 του κοστους της δικης σου. Επισης αυτα που αναφερεις στα της ψυκτρας μπορει καποιος να τα αναφερει και για την ακριβοτερη/καλυτερη μητρικη.Γιατι λοιπον στην μια περιπτωση ειναι τσαμπα αγορα(η ακριβη μητρικη)και στην αλλη δεν ειναι τσαμπα αγορα η πανακριβη ψυξη?Επειδη δεν την αγορασες? Αυτο ακριβως λεω. Τωρα για την αναλυση που παιζεις και τα hz το κατα ποσο overkill δεν ειναι ας μην το σχολιασω καλυτερα γιατι γελανε και οι πετρες(ειδικα ο Psycho). Εκτος αν θεωρειται φυσιολογικο για την παραπανω αναλυση/οθονη να στηνεται ολοκληρο pc 2000κοντα ευρω. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Fulgore
Heybro Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, Fulgore είπε Δεν το βλεπω ετσι το πραγμα,εσυ το βλεπεις ετσι. Αφου σου εκατσε σχετικα καλο τσιπακι 5ghz πηγαινες ανετα και με μια αεροψυξη των 60-65ευρω της Noctua,δηλαδη κοντα το 1/3 του κοστους της δικης σου. Επισης αυτα που αναφερεις στα της ψυκτρας μπορει καποιος να τα αναφερει και για την ακριβοτερη/καλυτερη μητρικη.Γιατι λοιπον στην μια περιπτωση ειναι τσαμπα αγορα(η ακριβη μητρικη)και στην αλλη δεν ειναι τσαμπα αγορα η πανακριβη ψυξη?Επειδη δεν την αγορασες? Αυτο ακριβως λεω. Τωρα για την αναλυση που παιζεις και τα hz το κατα ποσο overkill δεν ειναι ας μην το σχολιασω καλυτερα γιατι γελανε και οι πετρες(ειδικα ο Psycho). Εκτος αν θεωρειται φυσιολογικο για την παραπανω αναλυση/οθονη να στηνεται ολοκληρο pc 2000κοντα ευρω. Κάτσε να βγουν τα νέα παιχνίδια και βλέπουμε αν είναι overkill η όχι. Στο origins είμαι οριακά στα 75 80. Η καλύτερη μητρική τι παραπάνω θα μου έδινε πραγματικά? Η ψυκτρα έχει 6 χρόνια εγγύηση είναι eye candy όσο δεν πάει και μου δίνει κορυφαίες θερμοκρασίες. Αν θυμάσαι για u14s στα 70 πήγαινα αλλά αυτό το καφέ και το μέγεθος θα με χαλούσε όλο το κουτί. Δεν έχουμε όλοι το κουτί κάτω από το γραφείο ή χωρίς τζάμι οπότε όταν είναι δίπλα σου θες να έχει και καλή εμφάνιση. Για το overkill το ξανά λέω οριακά είμαι στα 75 και που να έρθουν και νέα παιχνίδια. 2k ανάλυση κοντά και 75 ζορίζουν τα πάντα. Τώρα αν είναι να ρίχνω medium ε δεν έχει και πολύ νόημα.
Fulgore Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Heybro είπε Κάτσε να βγουν τα νέα παιχνίδια και βλέπουμε αν είναι overkill η όχι. Στο origins είμαι οριακά στα 75 80. Η καλύτερη μητρική τι παραπάνω θα μου έδινε πραγματικά? Η ψυκτρα έχει 6 χρόνια εγγύηση είναι eye candy όσο δεν πάει και μου δίνει κορυφαίες θερμοκρασίες. Αν θυμάσαι για u14s στα 70 πήγαινα αλλά αυτό το καφέ και το μέγεθος θα με χαλούσε όλο το κουτί. Δεν έχουμε όλοι το κουτί κάτω από το γραφείο ή χωρίς τζάμι οπότε όταν είναι δίπλα σου θες να έχει και καλή εμφάνιση. Για το overkill το ξανά λέω οριακά είμαι στα 75 και που να έρθουν και νέα παιχνίδια. 2k ανάλυση κοντά και 75 ζορίζουν τα πάντα. Τώρα αν είναι να ρίχνω medium ε δεν έχει και πολύ νόημα. Το οτι εισαι οριακα στα παιχνιδια αφορα την καρτα γραφικων και οχι το συστημα ψυξης ή την μητρικη,που κολλαει το ενα με το αλλο? Εσυ επελεξες να δωσεις παραπανω χρηματα στον 8700κ και την υδροψυξη παρα σε ακριβοτερη καρτα γραφικων(1080ti),αρα.... Μόλις τώρα, Heatspreader είπε Τι κάρτα γραφικών έχεις; 1070ti. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Fulgore
Heybro Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Fulgore είπε Το οτι εισαι οριακα στα παιχνιδια αφορα την καρτα γραφικων και οχι το συστημα ψυξης ή την μητρικη,που κολλαει το ενα με το αλλο? Εσυ επελεξες να δωσεις παραπανω χρηματα στον 8700κ και την υδροψυξη παρα σε ακριβοτερη καρτα γραφικων(1080ti),αρα.... 1070ti. Αν θυμάσαι είχα φτιάξει ένα build με trio 1080ti 879 ευρώ είχε. Αλλά έπεφτα σε όλα τα άλλα 8600k φθηνή ψυκτρα ram κτλ. Overkill δεν είναι και σε 1 2 χρόνια θα είναι και mainstream όσο δεν πάει. Και επειδή η gpu αλλάζετε εύκολα εδωσα 200 παραπάνω σε 8700k x62 που ξέρω ότι για 7 8 χρόνια θα είμαι καλυμμένος ενώ η gpu σε 2 χρόνια πάει για αλλαγή. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Heybro
Heatspreader Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Fulgore είπε Το οτι εισαι οριακα στα παιχνιδια αφορα την καρτα γραφικων και οχι το συστημα ψυξης ή την μητρικη,που κολλαει το ενα με το αλλο? Εσυ επελεξες να δωσεις παραπανω χρηματα στον 8700κ και την υδροψυξη παρα σε ακριβοτερη καρτα γραφικων(1080ti),αρα.... 1070ti. Κάτσε ρε 'συ, και τι να έπαιρνε; 1080Ti με 8600K; Καλά θα πήγαινε, αλλά ποιος ο λόγος να μην πάρει και τον καλύτερο όπως θεωρείται Gaming CPU; Την ψύξη άσε την, μην του τη λες. Η ψύξη είναι αυτή που είναι επειδή του αρέσει εμφανισιακά. Προσφέρει επίσης καλές επιδόσεις (αμφιβάλω ωστόσο αν είναι καλύτερες από μία κορυφαία αερόψυξη) και έχει και την εγγύηση. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Heatspreader
Fulgore Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Heatspreader είπε Κάτσε ρε 'συ, και τι να έπαιρνε; 1080Ti με 8600K; Καλά θα πήγαινε, αλλά ποιος ο λόγος να μην πάρει και τον καλύτερο όπως θεωρείται Gaming CPU; Την ψύξη άσε την, μην του τη λες. Η ψύξη είναι αυτή που είναι επειδή του αρέσει εμφανισιακά. Προσφέρει επίσης καλές επιδόσεις (αμφιβάλω αν είναι καλύτερες από μία κορυφαία αερόψυξη) και έχει και την εγγύηση. Αγοραζε στα ιδια χρηματα i7 8700 κλειδωμενο με φθηνοτερη αεροψυξη και μητρικη και χωραγε ανετα μια 1080ti. Αυτα σε ιντελ μερια,χωρις να αναφερουμε αντιστοιχους ryzen. Αυτο που προσπαθω να του πω αλλα δεν μπορει(ή δεν θελει)να καταλαβει ειναι οτι ετσι οπως διαλεξε αυτος την ακριβοτερη ψυξη λογω εμφανισης πχ,μπορει καποιος αλλος να διαλεξει μια ακριβοτερη μητρικη για τον ιδιο λογο οπως και για το οτι αντεχει και καλυτερα σε βαθος χρονου το overclock. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Fulgore 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις