Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 minutes ago, Heybro said:

Αυτό κυρίως οφείλεται στο chip πόσο καλό είναι αλλά ναι εφόσον υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μητρικές πάνε στην καλύτερη με τα χρήματα που διαθέτεις. Εγώ παίζω στα 1.28 στα 5ghz με μητρικη με ίδια vrms των strix f e. Τώρα αν με taichi θα έπαιζα πιο κάτω σε ρεύμα δεν γνωρίζω. 

Αν επεσες σε καλο chip τοτε δεν σε καιει η mobo. Εγω που συνηθως πεφτω σε μπανανες ομως...

5 minutes ago, Heybro said:

Ξανά λέω το chip παίζει το βασικό ρόλο. Αν δεν είναι καλό ότι μητρική και να πάρεις θα υπάρχει θέμα. 

Μα προφανως το chip παιζει βασικο ρολο, αλλα το chip δεν μπορεις να το διαλεξεις, ειναι random τι θα σου κατσει. Οποτε παιρνεις καλη μητρικη ωστε το μετριο chip να κλοκαριστι. Οπως σου ειπα, την πατησα ηδη μια φορα με την b350 που δεν μπορει να χτυπησει 4ghz στον 1600 μου. Παρολο που εχω κακο chip μια asus hero μπορει και τον τεζαρι. 

5 minutes ago, d4ydr33m3r said:

Το μονο που θεωρω οτι ισως να ειναι καλυτερη η Hero ειναι στο o/c των μνημων και στο w/c pump header που νομιζω δεν εχει η Taichi.. 

Κατα τα αλλα Taichi ειχα παραγγειλει απο εξωτερικο αλλα μου εριξαν ακυρο δυο φορες στις αρχες που ειχαν θεματα με την διαθεσιμοτητα και ετσι πηρα την πιο ακριβη κιολας hero.. 

Βασικα περα απο τα VRMs εχει και περισσοτερα sata ports και καλυτερο συνδυασμο με περισσοτερα διαθεσιμα sata+ u.2 nvme ..

Επισης μου αρεσει πολυ περισσοτερο το design της απο το led τσιρκο μου, που οταν κανω κανα bios update ή reset και το ξεχναω ανοιχτο γελαω μονος μου.. 

Σιγουρα και τα δυο ειναι παρα πολυ καλα board οπως και το rog f, αλλα σιγουρα δεν θα επερνα gigabyte.. Για την τιμη του παντως ειδικα το taichi ειναι ανπαιχταμπλ..

Με επεισες. Ειναι και κατω απο 200€, λουκουμι θα μου ερθει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Delid και όλα γίνονται ακόμα και κακό chip να έχεις. Πρέπει να μαζευτούμε όσοι έχουμε 8700m να βρουμε κάποιον που κάνει Delid και ξέρει να τους ξεπεταξει να παίζουμε με 15 βαθμούς κάτω ακόμα και στα 1.40 volt. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Delid και όλα γίνονται ακόμα και κακό chip να έχεις. Πρέπει να μαζευτούμε όσοι έχουμε 8700Κ να βρουμε κάποιον που κάνει Delid και ξέρει να τους ξεπεταξει να παίζουμε με 15 βαθμούς κάτω ακόμα και στα 1.40 volt. 

ψηθείτε :P

Επεξ/σία από Chrysostomos
  • Like 2

3 ώρες πριν, strawman είπε

Επειδη μεσα στην βδομαδα μαλλον θα παω για 8700k, για πειτε μια γνωμη ρε παιδες.

Taichi / rog F gaming / gaming 7? Εμπειριες? Γνωμες? 

Βασικά για ποιο λόγο θελεις να πας απο r5 1600 σε 8700k?

• Like 1

1 minute ago, music_lover said:

Βασικά για ποιο λόγο θελεις να πας απο r5 1600 σε 8700k?

Ο κυριως λογος ειναι για να ερθεις εσυ να μου πεις τι νοημα εχει μια τετοια αλλαγη και γιατι πεταω τα λεφτα μου (τα οποια μαζι τα βγαλαμε), και οτι το κανω καθαρα για χομπυ κλπα. 

• Confused 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, strawman είπε

Ο κυριως λογος ειναι για να ερθεις εσυ να μου πεις τι νοημα εχει μια τετοια αλλαγη και γιατι πεταω τα λεφτα μου (τα οποια μαζι τα βγαλαμε), και οτι το κανω καθαρα για χομπυ κλπα. 

Δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια σου, έχεις προηγούμενα μαζι μου? Οι προθεσεις μου είναι αγνές. Προσπαθώ να καταλάβω αν πρέπει να παω σε r7 1700 ή i7 8700 και θα ήθελα να μάθω απο εναν που έχει πλατφόρμα amd τι δεν του άρεσε..γιατί αρπαχτηκες εσύ?

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλακα πλακα, γνωριζει καποιος, καποιο καταστημα στην Ελλαδα, που να εχει καποιο delid tool ; Ειτε die mate ειτε rockit 88;

Επεξ/σία από kaklikos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Πλακα πλακα, γνωριζει καποιος, καποιο καταστημα στην Ελλαδα, που να εχει καποιο delid tool ; Ειτε die mate ειτε rockit 88;

Από Ελλάδα δεν......αλλά είναι φτηνό και κάνεις την δουλειά σου......

https://www.caseking.de/en/der8auer-delid-die-mate-2-fsd8-019.html

εγώ προσωπικά ηρέμησα με αυτό......

1 ώρα πριν, d4ydr33m3r είπε

Το μονο που θεωρω οτι ισως να ειναι καλυτερη η Hero ειναι στο o/c των μνημων και στο w/c pump header που νομιζω δεν εχει η Taichi.. 

Κατα τα αλλα Taichi ειχα παραγγειλει απο εξωτερικο αλλα μου εριξαν ακυρο δυο φορες στις αρχες που ειχαν θεματα με την διαθεσιμοτητα και ετσι πηρα την πιο ακριβη κιολας hero.. 

Βασικα περα απο τα VRMs εχει και περισσοτερα sata ports και καλυτερο συνδυασμο με περισσοτερα διαθεσιμα sata+ u.2 nvme ..

Επισης μου αρεσει πολυ περισσοτερο το design της απο το led τσιρκο μου, που οταν κανω κανα bios update ή reset και το ξεχναω ανοιχτο γελαω μονος μου.. 

Σιγουρα και τα δυο ειναι παρα πολυ καλα board οπως και το rog f, αλλα σιγουρα δεν θα επερνα gigabyte.. Για την τιμη του παντως ειδικα το taichi ειναι ανπαιχταμπλ..

Θα συμφωνήσω για το z370 taichi αν και από τα specs φαίνεται να σηκώνει καλύτερα κλόκια σε μνήμες 4333 mhz (taichi) vs 4133mhz (hero) ... Όσο για τα power phases τα specs δείχνουν την Asrock Z370 Taichi με 10+2 power phases vs Asus ROG Maximus X Hero με 10 power phases......Συνολικά για μένα καλύτερο board είναι το Asrock Z370 Taichi από το Hero και σίγουρα φτηνότερο και τώρα πια κάτω των 200 ευρώ....... Να επισημάνω τέλος ότι δεν αναιρείται το γεγονός ότι μιλάμε για κορυφαία board και από τις δύο εταιρείες......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, BabisTs είπε

Από Ελλάδα δεν......αλλά είναι φτηνό και κάνεις την δουλειά σου......

https://www.caseking.de/en/der8auer-delid-die-mate-2-fsd8-019.html

εγώ προσωπικά ηρέμησα με αυτό......

Θα συμφωνήσω για το z370 taichi αν και από τα specs φαίνεται να σηκώνει καλύτερα κλόκια σε μνήμες 4333 mhz (taichi) vs 4133mhz (hero) ... Όσο για τα power phases τα specs δείχνουν την Asrock Z370 Taichi με 10+2 power phases vs Asus ROG Maximus X Hero με 10 power phases......Συνολικά για μένα καλύτερο board είναι το Asrock Z370 Taichi από το Hero και σίγουρα φτηνότερο και τώρα πια κάτω των 200 ευρώ....... Να επισημάνω τέλος ότι δεν αναιρείται το γεγονός ότι μιλάμε για κορυφαία board και από τις δύο εταιρείες......

Απο μια μικρη ερευνα που εκανα στις αρχες το στατιστικο δειγμα παροτι υποστηριζει (θεωρητικα) μεγαλυτερη συμβατοτητα μνημων και καλυτερη υποστηριξη σε μεγαλυτερου χρονισμου μνημες σε Taichi, σηκωνει καλυτερο και σταθεροτερο o/c με καλυτερα timings στα asus boards τυπου hero για αυτο το ανεφερα, ειχα διαβασει για αρκετες ασυμβατοτητες στην αρχη ειδικα σε καποια modules και σε mix&match περιπτωσεις με τα ASRock γενικοτερα. Αυτο βεβαια εξυπακουεται οτι εχει να κανει και με τα memory chips του καθενος και πιθανοτατα τα περισσοτερα θα εχουν λυθει μετα απο τοσο καιρο με bios updates..

Επισης εχει πολυ ωραια heatsinks και μεγαλα το Taichi και οπως ειπα μου αρεσει και το design του..

Γενικοτερα εξ αρχης ηταν no brainer το Taichi αλλα δεν υπηρχε πουθενα στον οριζοντα, μου βγηκε η παναγια να το περιμενω και βαρεθηκα και πηγα σε Asus .. Ειμαι υπερ της ASRock τα προηγουμενα δυο board μου ηταν ASRock σε Sandybridge και Haswell-E και την θεωρω τρομερο vfm και ποτε δεν ειχα προβλημα με αυτα τα board.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

1 ώρα πριν, music_lover είπε

Η Asrock Z370 gaming K6 είναι ίδια σε specs με την Taichi με την διαφορά οτι δεν έχει wifi,bluetooth και είναι 35 ευρω φθηνότερη.

Και δεν είναι τόσο απαράδεκτα άσχημη όσο η Taichi. Να μου την χάριζαν δεν την έπαιρνα!
Μάλιστα όταν κοιτούσα για μητρική, ούτε τα Specs της δεν είχα διαβάσει. Δεν με ενδιέφερε καν! :lol:

• Like 1

Προσωπικα δεν θα πηγαινα σε Asrock για 2 λογους.

1)2 χρονια εγγυηση με οτι αυτο συνεπαγεται(αλλους τους ενδιαφερει αλλους οχι).

2)bios updates και υποστηριξη. Νομιζω στο κομματι αυτο η Asus,ειδικα στις ακριβες καρτες εχει αποδειξει τελευταια οτι τα παει παρα πολυ καλα,βεβαια ζηταει και αρκετα παραπανω χρηματα.

Τωρα μεταξυ Gigabyte και Asrock αν μιλαμε με βαση τις χαμηλοτερες τιμες του σκρουτζ,δηλαδη 200-210ευρω περιπου η Asrock και 230περιπου ευρω η gigabyte εγω προσωπικα θα πηγαινα σε gigabyte λογω 3 ετων εγγυησης. Φυσικα και σε vram ειναι πολυ καλη και εχει και επιπλεον επιλογες σε φωτισμο για να παιξεις μπαλα αν το κουτι σου εχει τζαμακι/TG ή φυσικα(και αν δεν σε ενδιαφερουν τα σβηνεις παντα).

Επισης η Gigabyte εχει μια επισης πολυ αξιολογη μητρικη την Gigabyte Gaming 5 που σε αντιθεση με την 7 εχει αν δεν κανω λαθος και Wi Fi πανω.

Βεβαια μιας και μιλαμε για Gigabyte εδω ισως η Asrock να ειναι καλυτερη στο κομματι των bios,αλλα προσωπικα το θεωρω απαραδεκτο να δινει 2χρονια εγγυηση στις μητρικες οταν ολοι οι αλλοι δινουν 3(γιατι μπορει πχ καποιος το 2020 να θελει να αλλαξει πλατφορμα λογω αρχιτεκτονικων,στην μια περιπτωση θα δωσεις μητρικη εκτος εγγυησης και στην αλλη εντος εγγυησης).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Και δεν είναι τόσο απαράδεκτα άσχημη όσο η Taichi. Να μου την χάριζαν δεν την έπαιρνα!
Μάλιστα όταν κοιτούσα για μητρική, ούτε τα Specs της δεν είχα διαβάσει. Δεν με ενδιέφερε καν! :lol:

Αυτο ρε φιλε ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο..
Eγω αυτο το industrial (almost cyberpunk) look της το θεωρω πολυ ωραιο, πολυ πιο ωραιο απο το led τσιρκο festival που εχει η Hero μου λες και ειμαι 10 χρονων να εχω rgb και στα ηχεια που λεει ο λογος.. :)

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

11 ώρες πριν, music_lover είπε

Δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια σου, έχεις προηγούμενα μαζι μου? Οι προθεσεις μου είναι αγνές. Προσπαθώ να καταλάβω αν πρέπει να παω σε r7 1700 ή i7 8700 και θα ήθελα να μάθω απο εναν που έχει πλατφόρμα amd τι δεν του άρεσε..γιατί αρπαχτηκες εσύ?

Τι ακριβως παραπανω θες να μαθεις απο αυτα που ηδη γνωριζεις?Αν θες υπολογιστη κυριως για επαγγελματικη χρηση πας σε ryzen 7. Αν θες για πιο gaming φαση(ειδικα για 144hz monitors) πας σε i7.

Αν θες απλα ενα all around συστημα οποιον απο τους δυο και να διαλεξεις τα ιδια ειναι.

Gigabyte = no no no απο εμενα σε boards.. Ποτε των ποτων για πολλους λογους διαχρονικα και την εχω πατησει και προσωπικα.. 

Η Asus σιγουρα προσφερει μεγαλυτερη σταθεροτητα και υποστηριξη για αυτο αλλωστε ζηταει και τα μαλλιοκεφαλα της και ειναι overpriced..

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...