Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σε ό,τι βλέπεις σήμερα πρέπει να προσθέσεις άλλους 7-10 βαθμούς περίπου για το καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν το stability. Δεν είπα για φθορά.

Στις Asus μητρικές στο "tweakers' paradise" sections έχει μια ρύθμιση internal PLL voltage(αναφέρεται στο VccPLL voltage). Δοκίμασε να το βάλεις στο ελάχιστο που πάει. Σε μένα 0,9V. Για πολύ υψηλά oc ενδέχεται να χρειαστεί μια μικρή αύξηση. Το default είναι 1.0V για i7 έκτης(6700Κ) έως και όγδοης γενιάς. Είναι ο βηματοδότης του επεξεργαστή κατά κάποιον τρόπο.

Το καλοκαίρι θα ρίξουμε σίγουρα το oc 4.8 με 1.18 και τέλος. Θα το δοκιμάσω θα το βάλω 0.95. Θα δω καλύτερες θερμοκρασίες τι ακριβώς κάνει αυτή η ρύθμιση? 

Βρήκα. 15 20 βαθμούς κάτω λένε. Δεν το πιστεύω αλλά ας το δοκιμάσουμε. 

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/6oi3lu/cpu_pll_oc_voltage_and_7700k/&ved=2ahUKEwin7eOAwvbZAhWmYZoKHRAPDpsQrAIoAjAAegQIBxAG&usg=AOvVaw3maDJkS3ACCEgT5EOOj8tH

Επεξ/σία από Heybro
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 λεπτά πριν, Heybro είπε

Το καλοκαίρι θα ρίξουμε σίγουρα το oc 4.8 με 1.18 και τέλος. Θα το δοκιμάσω θα το βάλω 0.95. Θα δω καλύτερες θερμοκρασίες τι ακριβώς κάνει αυτή η ρύθμιση? 

Βρήκα. 15 20 βαθμούς κάτω λένε. Δεν το πιστεύω αλλά ας το δοκιμάσουμε. 

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/6oi3lu/cpu_pll_oc_voltage_and_7700k/&ved=2ahUKEwin7eOAwvbZAhWmYZoKHRAPDpsQrAIoAjAAegQIBxAG&usg=AOvVaw3maDJkS3ACCEgT5EOOj8tH

Είναι η τάση για τον clock generator του επεξεργαστή. Τόσο σε παλιότερες cpu, όπως oι nehalem που είχα, όσο και στους νεότερους, αν το μειώσεις μπορεί να πετύχεις σταθερό oc με τάση στην οποία πριν δεν ήσουν σταθερός. Και στα πολύ ακραία oc πετυχαίνεις το ίδιο αν το αυξήσεις. Δοκίμασε πρώτα με 0,95 και μετά με 0,9.

Ας πούμε με τον skylake για τα 4,5Ghz έβαζα offset στα -0,04v για να είμαι απόλυτα σταθερός. Μετά από τη μείωσή του στα 0,9V(στοκ δεν ξέρω καν πόσο ακριβώς έδινε η μητρική) μπορώ και με μικρότερη τάση -0,06v να είμαι σταθερός στα ίδια προγράμματα(handbrake και folding@home) στην ίδια συχνότητα. Στον nehalem μου έδινε 100Mhz oc επιπλέον. Σημαντική αύξηση για τέτοια cpu.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε η ψύκτρα με ACS και απ' ότι κατάλαβα έκαναν επισκευή, όχι αντικατάσταση. Για να δούμε τι θα δούμε..

***Edit: Νέα έστειλαν τελικά.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 5

Τελικά επιβεβαιώνω ότι έφτιαξε το μηχανάκι μου με το BIOS update. Δεν ξέρετε πόσο είχα στεναχωρηθεί.
Μου περνούσαν σκέψεις από το μυαλό να το πουλήσω και να πάω σε Ryzen.

Το να μην δουλεύει κάτι όπως πρέπει με τρελαίνει.

Ήρθε και η οθόνη... Κομπλέ όλα.

• Like 3

2 ώρες πριν, strawman είπε

Επειδη μεσα στην βδομαδα μαλλον θα παω για 8700k, για πειτε μια γνωμη ρε παιδες.

Taichi / rog F gaming / gaming 7? Εμπειριες? Γνωμες? 

Παροτι εχω Asus hero θα πηγαινα σε taichi ασυζητητι..

Γενικά πολλά ακούω για μητρικές και πιστεύω όσες έχουν 10 phases και πάνω είναι κομπλέ. Τι παραπάνω θα μου έδινε η taichi η ή gaming 7 όταν έχω σταθερά 5.1 στη μητρική που έχω? Λίγο υπερβολικό το όλο θέμα με τα vrms νομίζω. 

• Like 1

26 minutes ago, d4ydr33m3r said:

Παροτι εχω Asus hero θα πηγαινα σε taichi ασυζητητι..

Και εγω εχω διαβασει οτι η taichi ειναι καλυτερη της hero. Βασικα ειμαι κυριως μεταξυ Taichi και gaming 7, αν και ψιλοσιχενομαι τις rgbourdes της gigabyte, βλεπω οτι εχει απιστευα καλη καρτα ηχου και τα καλυτερα vrm's. 

Just now, Heybro said:

Γενικά πολλά ακούω για μητρικές και πιστεύω όσες έχουν 10 phases και πάνω είναι κομπλέ. Τι παραπάνω θα μου έδινε η taichi η ή gaming 7 όταν έχω σταθερά 5.1 στη μητρική που έχω? Λίγο υπερβολικό το όλο θέμα με τα vrms νομίζω. 

Καλυτερο overclock ή / και χαμηλοτερα voltage για τα ιδια clocks. Ειδικα αν πεσεις και σε μπανανα chip. Ας πουμε ο 1600 μου θελει 1.4 για τα 4ghz στην b350 strix που εχω. Σε x370 hero παει 4 με 1.33. Αντιστοιχα ενας 8700k παει 5.2 με 1.26 στην Taichi ενω θελει 1.31 στην hero. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου... Αν θες την καλύτερη από τις φθηνές, παίρνεις Asrock Z370 Extreme 4. Αν θες την φθηνότερη από τις καλύτερες παίρνεις Taichi. Αν θες την καλύτερη παίρνεις gaming 7. Οι ακόμα πιο ακριβές asus και msi στην αγορά δεν έχουν λόγο ύπαρξης για αγοραστές όπως εμείς

Επεξ/σία από godslayerxp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, strawman είπε

Και εγω εχω διαβασει οτι η taichi ειναι καλυτερη της hero. Βασικα ειμαι κυριως μεταξυ Taichi και gaming 7, αν και ψιλοσιχενομαι τις rgbourdes της gigabyte, βλεπω οτι εχει απιστευα καλη καρτα ηχου και τα καλυτερα vrm's. 

Καλυτερο overclock ή / και χαμηλοτερα voltage για τα ιδια clocks. Ειδικα αν πεσεις και σε μπανανα chip. Ας πουμε ο 1600 μου θελει 1.4 για τα 4ghz στην b350 strix που εχω. Σε x370 hero παει 4 με 1.33. Αντιστοιχα ενας 8700k παει 5.2 με 1.26 στην Taichi ενω θελει 1.31 στην hero. 

Αυτό κυρίως οφείλεται στο chip πόσο καλό είναι αλλά ναι εφόσον υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μητρικές πάνε στην καλύτερη με τα χρήματα που διαθέτεις. Εγώ παίζω στα 1.28 στα 5ghz με μητρικη με ίδια vrms των strix f e. Τώρα αν με taichi θα έπαιζα πιο κάτω σε ρεύμα δεν γνωρίζω. 

Βρήκα το παρακάτω 

Ξανά λέω το chip παίζει το βασικό ρόλο. Αν δεν είναι καλό ότι μητρική και να πάρεις θα υπάρχει θέμα. 

Επεξ/σία από Heybro

3 λεπτά πριν, strawman είπε

Το μονο που θεωρω οτι ισως να ειναι καλυτερη η Hero ειναι στο o/c των μνημων και στο w/c pump header που νομιζω δεν εχει η Taichi.. 

Κατα τα αλλα Taichi ειχα παραγγειλει απο εξωτερικο αλλα μου εριξαν ακυρο δυο φορες στις αρχες που ειχαν θεματα με την διαθεσιμοτητα και ετσι πηρα την πιο ακριβη κιολας hero.. 

Βασικα περα απο τα VRMs εχει και περισσοτερα sata ports και καλυτερο συνδυασμο με περισσοτερα διαθεσιμα sata+ u.2 nvme ..

Επισης μου αρεσει πολυ περισσοτερο το design της απο το led τσιρκο μου, που οταν κανω κανα bios update ή reset και το ξεχναω ανοιχτο γελαω μονος μου.. 

Σιγουρα και τα δυο ειναι παρα πολυ καλα board οπως και το rog f, αλλα σιγουρα δεν θα επερνα gigabyte.. Για την τιμη του παντως ειδικα το taichi ειναι ανπαιχταμπλ..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...