Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, james rod είπε

πολυ δυνατα τσιπακια και εδω φαινεται οτι η amd χανει το ματς απο τα αποδυτηρια καθως δεν εχει αντιστοιχα προιοντα.

http://www.guru3d.com/news-story/intel-six-core-mobile-core-i9-8950hki7-8850hi7-8750h-cinebench-scores-leaked.html

Πως γινεται ο i9 με μεγαλύτερα ρολογια να βγαζει χαμηλότερο Multi score στο cinebench από τα αλλα δυο ? :blink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πως γινεται ο i9 με μεγαλύτερα ρολογια να βγαζει χαμηλότερο Multi score στο cinebench από τα αλλα δυο ? :blink:

Μπουστάρει σε single υψηλά στιγμιαία  και τρώει throttle σε multi μάλλον  πηγαίνοντας σε base.

Οι άλλοι δεν πάνε πολύ υψηλά το ένα core αλλά καταφέρνουν να κρατάνε το all cores turbo.

Ανάλογα την χρήση επιλέγει κανείς .

Λογικά διαφορετική διαχείριση ενέργειας φόρτου κάνουν για να ξεχωρίσουν τα chip για gaming ή productivity.

Επεξ/σία από adtakhs

1 λεπτό πριν, adtakhs είπε

Μπουστάρει σε single υψηλά και τρώει throttle σε multi μάλλον  πηγαίνοντας σε base.

Οι άλλοι δεν πάνε πολύ υψηλά το ένα core αλλά καταφέρνουν να κρατάνε το all cores turbo.

Μ@λακια oμως να πληρωνεις i9 και να εχεις χαμηλοτερη Multi επιδοση από i7...

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Εχει και 2 MB CACHE παραπάνω ο Ι9 .

Αρα και μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ενέργεια.

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καλά αυτά παίζουν στα φορητά ανάλογα και την υλοποίηση.

Μην περιμένεις στο 80% των περιπτώσεων ούτε καν τα αναγραφόμενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, adtakhs είπε

:P

https://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=asus+amd+1700

Όποτε θελήσει βγάζει ....

Το ίδιο με διαφορετική διαχείριση ενέργειας και ένα γράμμα Μ στο πίσω μέρος πλέον στα 12nm ...:lol:

Αν δεις το screen που έδωσες, απλά παίζει με την διαχείριση ενέργειας στο ίδιο προιόν με base και turbo clocks στα 3 SKU .

Σε άλλους παίζει με υψηλά single και σε άλλους με υψηλό all cores turbo απ` ότι καταλαβαίνω από το cinebench που δίνει.

καλα τα εχω δει αυτα, κυκλοφορουν καιρο τωρα. ακομα και εσυ ξερεις οτι δεν ειναι το ιδιο προιον. μιλαμε για 20w διαφορα, που σε mobile επιπεδο εχουν μεγαλη σημασια. δηλαδη ποσο θα πεσεις σε performance και θα κερδισεις σε καταναλωση που ειναι πολυ σημαντικο. γιατι ο 1700 να παει 4,1 ειναι αδυνατο πoσο μαλλον 4,8 και μαλιστα να μπει σε λαπτοπ.

16 ώρες πριν, akoinonitos είπε

αυτο που λεει ο adtakhs αλλα ας περιμενουμε να δουμε και τα τελικα τσιπακια, αυτα ειναι es.

16 ώρες πριν, adtakhs είπε

Εχει και 2 MB CACHE παραπάνω ο Ι9 .

Αρα και μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ενέργεια.

3mb cache παραπανω εχει ο i9.

Επεξ/σία από james rod

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, james rod είπε

καλα τα εχω δει αυτα, κυκλοφορουν καιρο τωρα. ακομα και εσυ ξερεις οτι δεν ειναι το ιδιο προιον. μιλαμε για 20w διαφορα, που σε mobile επιπεδο εχουν μεγαλη σημασια. δηλαδη ποσο θα πεσεις σε performance και θα κερδισεις σε καταναλωση που ειναι πολυ σημαντικο. γιατι ο 1700 να παει 4,1 ειναι αδυνατο πσο μαλλον 4,8 και μαλιστα να μπει σε λαπτοπ.

Δεν πάει με all cores βρε εσύ εκεί υψηλά.... το single παει.

Και δεν κρατά υψηλά το all cores σε load όλως των πυρήνων για να έχει 45+watt TDP που σημαίνει το (+) πως ίσως να ανεβαίνει στα 65watt ... για κάποιο διάστημα όπως κάνει το Turbo boost 3.0 που έχει η intel  και που εξαρτάται από την μητρική που χρησιμοποιείται και μετά πέφτει.

Να σου θυμίσω πως το Turbo boost 3.0 της Intel ανάλογα την μητρική επιτρέπει να ανέβει το TDP στο 1,3 του ονομαστικού για ένα διάστημα έως και 100Sec. .... και με αυτό τον τρόπο επιτρέπει για ένα μικρό διάστημα να ανέβουν τα ρολόγια.

Απλά είναι άλλος τρόπος διαχείρισης του ίδιου chip για να μπει σε mobile.

Η amd σου έχει δείξει 4c/8T με 15watt TDP μαζί με κάρτα και boost στα 3,8Ghz , all core turbo στα 3,2Ghz νομίζω.

https://www.theinquirer.net/w-images/2aa30dab-1b4b-48a0-a2a7-fe942367b33c/2/RyzenAPUlaunchOct2017Cinebenchcomparison-590x360.jpg

Λογικά το ίδιο θα μπορούσες να δεις με single core turbo στα 4,1/4,2 /4,3 στα 12nm σε 8 πύρηνο,  κρατώντας κι όλας  τα turbo πάνω από τα 3Ghz και στα 45watt ίσως και λιγότερο. ;)

Απλά δεν νομίζω την amd να την ενδιαφέρει αυτή η αγορά. Είναι πολύ περιορισμένη.

Επεξ/σία από adtakhs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Δεν πάει με all cores βρε εσύ εκεί υψηλά.... το single παει.

Και δεν κρατά υψηλά το all cores σε load όλως των πυρήνων για να έχει 45+watt TDP που σημαίνει το (+) πως ίσως να ανεβαίνει στα 65watt ... για κάποιο διάστημα όπως το Turbo boost 3.0 που έχει η intel  και που εξαρτάται από την μητρική που χρησιμοποιείται.

Η amd σου έχει δείξει 4c/8T με 15watt TDP μαζί με κάρτα και boost στα 3,8Ghz , all core turbo στα 3,2Ghz νομίζω.

Λογικά το ίδιο θα δεις με single core turbo στα 4,1/4,2 .

καλα για το single μιλαω και εγω, αν και ανεβαινουν οι δυο. 4,8 δε υπαρχει περιπτωση να δεις απο 1700. επισης ο i9 αν παρατηρησεις στα links ανεβαινει 4,3 ολοι οι cores,  θεωρητικα τουλαχιστον γιατι για ποση ωρα τα κραταει δε το ξερουμε. τα 15w τσιπακια ειναι χαμηλης καταναλωσης, αλλη κατηγορια.

Επεξ/σία από james rod

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, james rod είπε

καλα για το single μιλαω και εγω. 4,8 δε υπαρχει περιπτωση να δεις απο 1700. επισης ο i9 αν παρατηρησεις στα links ανεβαινει 4,3 ολοι οι cores,  θεωρητικα τουλαχιστον γιατι για ποση ωρα τα κραταει δε το ξερουμε. τα 15w τσιπακια ειναι χαμηλης καταναλωσης, αλλη κατηγορια.

Single core στον AMD δεν θα έβλεπες στα 4,8 λόγω λιθογραφίας. Θα έβλεπες όσο μπορεί να δώσει η λιθογραφία.

Από την άλλη θα έβλεπες σε all cores turbo να κρατά υψηλότερα ρολόγια από τον intel,  όπως κάνει ο 2700U απέναντι στο 8550U  που και οι δυο είναι 15watt TDP.

Με βάση τα screen του cinebench τα 4,3 δεν τα κρατά ή τα κρατά για λίγο με το παραπάνω χαρακτηριστικό (tb3.0) που σου είπα. Διαφορετικά δεν θα ήταν τόσο χαμηλά τα σκορ.  ;)

Ιδια αρχιτεκτονική είναι ο πυρήνας apu/cpu ryzen.

Όπως ίδιος είναι και της intel mobile/desktop.

Άλλη διαχείριση turbo έχουν τα mobile .

Επεξ/σία από adtakhs

27 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Single core στον AMD δεν θα έβλεπες στα 4,8 λόγω λιθογραφίας. Θα έβλεπες όσο μπορεί να δώσει η λιθογραφία.

Από την άλλη θα έβλεπες σε all cores turbo να κρατά υψηλότερα ρολόγια από τον intel,  όπως κάνει ο 2700U απέναντι στο 8550U  που και οι δυο είναι 15watt TDP.

Με βάση τα screen του cinebench τα 4,3 δεν τα κρατά ή τα κρατά για λίγο με το παραπάνω χαρακτηριστικό (tb3.0) που σου είπα. Διαφορετικά δεν θα ήταν τόσο χαμηλά τα σκορ.  ;)

Ιδια αρχιτεκτονική είναι ο πυρήνας apu/cpu ryzen.

Όπως ίδιος είναι και της intel mobile/desktop.

Άλλη διαχείριση turbo έχουν τα mobile .

προφανως και δε μπορει να τα κρατησει, αλλα ας περιμενουμε τα τελικα τσιπακια. φυσικα θα πανε σε ακριβα λαπτοπ τα οποια  θα πρεπει να εχουν παρα πολυ καλη ψυξη.

βασικα θα πρεπει να δουμε απο την amd, αντιστοιχα τσιπακια των 2700u, στην πιο πανω κατηγορια. για να παρει παραπανω μεριδιο αγορας θα πρεπει να καλυψει ολες τις κατηγοριες.

αρχιτεκτονικη ιδια ειναι αλλα αλλη κατηγορια προιοντων.

τωρα εχω μια αμφιβολια για τα τραντζιστορς αν ειναι ιδιας σχεδιασης.

Ετρεξα ενα prime95 26.6 Small FFTS να δω θερμοκρασιες. 4.9ghz με 1.26vcore και με llc7 παει στα 1.28 μεγιστο. Να δωσω 5ghz και λιγο ακομα vcore θα ειναι καλα για 24/7?

Screenshot_1.png

1 ώρα πριν, Heybro είπε

Ετρεξα ενα prime95 26.6 Small FFTS να δω θερμοκρασιες. 4.9ghz με 1.26vcore και με llc7 παει στα 1.28 μεγιστο. Να δωσω 5ghz και λιγο ακομα vcore θα ειναι καλα για 24/7?

Screenshot_1.png

αν και δεν φαινεται καλά στην φώτο, αν το χεις τρέξει μονο 8 λεπτα δεν δειχνει τπτ. Ούτε καν τις max θερμοκρασίεςσ δεν εχεις πιάσει, θελει κανα 20λεπτο για να τις πιασει. Πρέπει να το αφήσεις τουλάχιστον 2,5 ωρες για να πεις οτι ειναι σταθερο για 24/7

2 ώρες πριν, Heybro είπε

Δεν είναι καλές θερμοκρασίες για αυτή την εποχή, για πάσα χρήση.

Σταθερότητα θα δεις καλύτερα με encoding. Τα stress tests τύπου prime95 δεν έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία αλγόριθμων για να πιάσεις (σχεδόν)όλα τα σφάλματα. Εναλλακτικά τρέξε real bench.

Επίσης μπορείς να παίξεις με το cpu pll του επεξεργαστή σου(να το μειώσεις). Εμένα με βοήθησε στο να κατεβάσω λίγο την τάση για την ίδια συχνότητα. 

Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

Δεν είναι καλές θερμοκρασίες για αυτή την εποχή, για πάσα χρήση.

Σταθερότητα θα δεις καλύτερα με encoding. Τα stress tests τύπου prime95 δεν έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία αλγόριθμων για να πιάσεις (σχεδόν)όλα τα σφάλματα. Εναλλακτικά τρέξε real bench.

Επίσης μπορείς να παίξεις με το cpu pll του επεξεργαστή σου(να το μειώσεις). Εμένα με βοήθησε στο να κατεβάσω λίγο την τάση για την ίδια συχνότητα. 

Ετρεξα και realbench ειδα μεχρι 86. 100% stable. Περισσοτερο με νοιαζει να εχω σταθεροτητα. Οι θερμοκρασιες σε gaming και στα υπολοιπα που κανω με το ζορι πιανω 65 70 και αυτα σε πολυ βαρια παιχνιδια. Στο rise of the tomb raider μετα απο 2 3 ωρες ειμαι στους 40-45 βαθμους στα 75fps ολα ultra. Σε κανα origins θα πιασει 60 και στο payback 65 με μεγιστο 70. Τα 86αρια ειναι σε πολυ βαρια stress που δεν υπαρχει περιπτωση να τα δω σε πραγματικες συνθηκες. Το καλο ειναι οτι tjmax εχουν 100 βαθμους οποτε και να πιασουν 10 20 λεπτα 85 δεν υπαρχει κανενα θεμα. Εχω δει 2500k να τρεχει μονιμα στους 75 βαθμους για μηνες και ακομα δουλευει αψογα μετα απο 4 χρονια. Εφοσον ειμαστε stable αρκει.Pll c states κτλ δεν γνωριζω να τα πειραξω δεν ξερω τι κανουν. vcore llc πειραζω μονο εχει 100 ρυθμισεις το bios.

3 ώρες πριν, Heybro είπε

Ετρεξα και realbench ειδα μεχρι 86. 100% stable. Περισσοτερο με νοιαζει να εχω σταθεροτητα. Οι θερμοκρασιες σε gaming και στα υπολοιπα που κανω με το ζορι πιανω 65 70 και αυτα σε πολυ βαρια παιχνιδια. Στο rise of the tomb raider μετα απο 2 3 ωρες ειμαι στους 40-45 βαθμους στα 75fps ολα ultra. Σε κανα origins θα πιασει 60 και στο payback 65 με μεγιστο 70. Τα 86αρια ειναι σε πολυ βαρια stress που δεν υπαρχει περιπτωση να τα δω σε πραγματικες συνθηκες. Το καλο ειναι οτι tjmax εχουν 100 βαθμους οποτε και να πιασουν 10 20 λεπτα 85 δεν υπαρχει κανενα θεμα. Εχω δει 2500k να τρεχει μονιμα στους 75 βαθμους για μηνες και ακομα δουλευει αψογα μετα απο 4 χρονια. Εφοσον ειμαστε stable αρκει.Pll c states κτλ δεν γνωριζω να τα πειραξω δεν ξερω τι κανουν. vcore llc πειραζω μονο εχει 100 ρυθμισεις το bios.

Σε ό,τι βλέπεις σήμερα πρέπει να προσθέσεις άλλους 7-10 βαθμούς περίπου για το καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν το stability. Δεν είπα για φθορά.

Στις Asus μητρικές στο "tweakers' paradise" sections έχει μια ρύθμιση internal PLL voltage(αναφέρεται στο VccPLL voltage). Δοκίμασε να το βάλεις στο ελάχιστο που πάει. Σε μένα 0,9V. Για πολύ υψηλά oc ενδέχεται να χρειαστεί μια μικρή αύξηση. Το default είναι 1.0V για i7 έκτης(6700Κ) έως και όγδοης γενιάς. Είναι ο βηματοδότης του επεξεργαστή κατά κάποιον τρόπο.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...