pirmen56 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Ερώτηση προς κατόχους coffee. Πόση ram speed υποστηρίζει το cpu σας χωρίς καμία αλλαγή στα vccio/vccsa; Όχι auto. Να μένουν τελείως σταθερά οι τάσεις αυτές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 3400 είναι οι δικές μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Την Παρασκευή μαζί με τα Sleeved καλώδια έβαλα ξανά τον NVMe μιας και βγήκε νέο BIOS για την μητρική μου. Έκανα φρέσκια εγκατάσταση Windows. Έκτοτε κανένα πρόβλημα δεν έχει προκύψει. Όλα τρέχουν ρολόι όπως φαίνεται. Για να είμαι 100% σίγουρος, θα πρέπει να περάσουν άλλες 20 μέρες βέβαια. Μάλλον έφτιαξε για έναν από τους δύο παρακάτω λόγους αν και πιστεύω ότι είναι ο πρώτος. 1) Το νέο BIOS της μητρικής. 2) Δεν είχα σφίξει τη βίδα του NVMe στη μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 20 ώρες πριν, pirmen56 είπε Ερώτηση προς κατόχους coffee. Πόση ram speed υποστηρίζει το cpu σας χωρίς καμία αλλαγή στα vccio/vccsa; Όχι auto. Να μένουν τελείως σταθερά οι τάσεις αυτές. Τι εννοείς ακριβώς, οι μητρικές αλλάζουν πέραν απ'το DRAM voltage και τα VCCIO/VCCSA όταν ενεργοποιείς το XMP. Εσύ μιλάς για χειροκίνητη ρύθμιση, μετά την ενεργοποίηση XMP και αν ναι, σε ποια τάση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Ναι. Πόση ταχύτητα ram σηκώνει το cpu χωρίς να πειραχτούν τάσεις vccio/vccsa. Βάζοντας χειροκίνητα την τάση που απαιτεί η μνήμη για μια συχνότητα μαζί με τα ανάλογα timings. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δεν χρειάζεται να βάλεις χειροκίνητα τις ρυθμίσεις για την μνήμη, το XMP τα αναλαμβάνει αυτά. Μπορείς μετά την ενεργοποίηση του XMP να κατεβάσεις χειροκίνητα τα VCCIO/VCCSA. Δεν θυμάμαι στοκ τάσεις, εμένα είναι σταθερός με vccio / vccsa 1.0/1.10v και το XMP με 3600 16-16-16-36. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Σχεδόν στοκ τάσεις είναι αυτά που μου λες. Οπότε η ποιότητα του imc έχει ανέβει πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 28 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Δεν χρειάζεται να βάλεις χειροκίνητα τις ρυθμίσεις για την μνήμη, το XMP τα αναλαμβάνει αυτά. Μπορείς μετά την ενεργοποίηση του XMP να κατεβάσεις χειροκίνητα τα VCCIO/VCCSA. Δεν θυμάμαι στοκ τάσεις, εμένα είναι σταθερός με vccio / vccsa 1.0/1.10v και το XMP με 3600 16-16-16-36. Μπορεις αν εχεις ορεξη καποια στιγμη να τρεξεις ενα aida64 cache & memory benchmark ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Μπορεις αν εχεις ορεξη καποια στιγμη να τρεξεις ενα aida64 cache & memory benchmark ? Ask and ye shall receive... Το έτρεξα με άλλα πράγματα ανοιχτά, δεν ξέρω πόσο ευαίσθητο είναι... θα δοκιμάσω άλλη στιγμή clean run & με την CPU στα 5, έχει ξεμείνει στα 4.6 από πολυήμερο compute run. Write 48625 MB/s Copy 44742 MB/s από το Aida report, για L2/L3 latency δεν έχει κάτι. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε Ask and ye shall receive... Το έτρεξα με άλλα πράγματα ανοιχτά, δεν ξέρω πόσο ευαίσθητο είναι... θα δοκιμάσω άλλη στιγμή clean run & με την CPU στα 5, έχει ξεμείνει στα 4.6 από πολυήμερο compute run. Write 48625 MB/s Copy 44742 MB/s από το Aida report, για L2/L3 latency δεν έχει κάτι. Σε ευχαριστω πολυ. Μην σε παιδευω αυτο που ηθελα πανω κατω το ειδα να σαι καλα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Έχω πρόβλημα. Άνοιξα το PC και μου έβγαλε CPU Fan speed error. Τα fans της AIO έχουν πάρει φωτιά και ο CPU ανεβάζει θερμοκρασία. Δοκίμασα load optimized defaults, CMOS, τίποτα.. Χάλασε η AIO? Έβαλα το fan του case στο CPU header για να μπορέσω να μπω Windows και την pump στο AIO pump και το Corsair link έλεγε 0 RPM στο pump και τα temps στα ύψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Έχω πρόβλημα. Άνοιξα το PC και μου έβγαλε CPU Fan speed error. Τα fans της AIO έχουν πάρει φωτιά και ο CPU ανεβάζει θερμοκρασία. Δοκίμασα load optimized defaults, CMOS, τίποτα.. Χάλασε η AIO? Έβαλα το fan του case στο CPU header για να μπορέσω να μπω Windows και την pump στο AIO pump και το Corsair link έλεγε 0 RPM στο pump και τα temps στα ύψη. Λογικα χαλασε η αντλια σου και δεν κυκλοφορει το νερο. Βγαλτην και συνδεσε την εκτος κουτιου και προσπαθησε να ακουσεις αν βγαζει θορυβο η αντλια. Παντως οπως φαινεται μαλλον σου αφησε χρονους. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Οπότε είναι να πάει πίσω.. Το ledακι της pump δουλεύει πάντως αλλά αυτό έχει ξεχωριστή τροφοδοσία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Οπότε είναι να πάει πίσω.. Το ledακι της pump δουλεύει πάντως αλλά αυτό έχει ξεχωριστή τροφοδοσία. Δεν εχει σχεση το λεντ ναι, αν εχεις εγγυηση ακομα εννοειται οτι την στελνεις πισω και δεν ασχολεισαι παραπανω. Και μετα την πουλας και παιρνεις ενα ετοιμο κιτ απο την ek Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimtsef Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 8100 και τα μυαλά στα κάγκελα ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις