kogos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε 2) Αυτός που θέλει να χρησιμοποιήσει CAD και ειδικά inventor δεν νοιάζεται καθόλου για το πόσο δίκαιο και ηθικό είναι η απουσία optimization για ryzen. Θέλει απλά να κάνει δουλειά ή ακόμα και να δει πόσο τελικά υπολείπεται ένας ryzen αν αγοραστεί. Επομένως τα τρισεκατομμύρια uploaded cinebench scores(μάντεψε τι υποστήριζε τόσα χρόνια) δεν τον βοηθάνε καθόλου. Αυτά είναι "VS bench" για να δείχνεις "πόσο μεγάλη την έχεις", όχι κάποιο πρόγραμμα που βάζει λεφτά στην τσέπη Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτά που γράφεις, και δεν αναιρούν το γεγονός ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τα cad για να κρίνεις ενα cpu στο σύνολο της. Ότι η autodesk ήταν πάντα intel optimized είναι γνωστό, και πίστεψε με το παρακολουθώ το θέμα χρόνια τώρα. Για το λόγο αυτό και η σύζυγος, μηχανικός γαρ, δεν έχει άλλη επιλογή πλην της intel για να κάνει γρηγορότερη τη δουλειά της. Ένα απλό google search βγάζει πολλά αποτελέσματα για το intel optimized της autodesk. Και μόνο αυτό το γεγονός δεν καθιστά τα autodesk προγράμματα ικανά για benchmark, εκτός αν πραγματικά κάποιος τα χρησιμοποιεί Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από kogos 1
Heybro Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Heatspreader είπε Αν έρθω σπίτι σου να κάνω μία εργασία που μου προέκυψε και χρειάζομαι να κάνω Rendering για 2-3 ώρες και δω 90άρια, αυτή θα είναι η θερμοκρασία σου, όχι τα 50C όταν παίζεις FIFA. Κοίτα τον υπολογιστή τον φτιάχνεις ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Εγώ κανω mining 6 threads μαζί με assassin creed origins και πιάνω 68 βαθμούς σετα 5ghz. Τα συγκεκριμένα benchmark τον ξεσκιζουν τον επεξεργαστή. Προφανώς αν βάλω performance την ψύκτρα και ανεμιστήρες και τρέξω Prime πάνω από 90 δεν πιστεύω να δω. Αλλά γιατί να το κάνω 3 μήνες έχει να κλείσει ο υπολογιστής δουλεύει άψογα στα 5ghz 1.3v. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από Heybro
james rod Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 15 ώρες πριν, kogos είπε Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτά που γράφεις, και δεν αναιρούν το γεγονός ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τα cad για να κρίνεις ενα cpu στο σύνολο της. Ότι η autodesk ήταν πάντα intel optimized είναι γνωστό, και πίστεψε με το παρακολουθώ το θέμα χρόνια τώρα. Για το λόγο αυτό και η σύζυγος, μηχανικός γαρ, δεν έχει άλλη επιλογή πλην της intel για να κάνει γρηγορότερη τη δουλειά της. Ένα απλό google search βγάζει πολλά αποτελέσματα για το intel optimized της autodesk. Και μόνο αυτό το γεγονός δεν καθιστά τα autodesk προγράμματα ικανά για benchmark, εκτός αν πραγματικά κάποιος τα χρησιμοποιεί καλα τα περισσοτερα τεστ σε προγραμματα ακυρα ειναι καθως αν παρω εγω ενα προγραμμα του 12-13 εποχης sb και το μετρησω σε coffee lake σαφως αδικω την νεα γενια. ποσο μαλλον αν εχουμε μετρηση απο διαφορετικες εταιριες. σιγα που θα καθησουν να γραψουν νεο compiler για το παλιο προγραμμα. 1
Heatspreader Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 19 ώρες πριν, Heybro είπε Κοίτα τον υπολογιστή τον φτιάχνεις ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Εγώ κανω mining 6 threads μαζί με assassin creed origins και πιάνω 68 βαθμούς σετα 5ghz. Τα συγκεκριμένα benchmark τον ξεσκιζουν τον επεξεργαστή. Προφανώς αν βάλω performance την ψύκτρα και ανεμιστήρες και τρέξω Prime πάνω από 90 δεν πιστεύω να δω. Αλλά γιατί να το κάνω 3 μήνες έχει να κλείσει ο υπολογιστής δουλεύει άψογα στα 5ghz 1.3v. Αυτό σου εξηγώ. Το Prime 26.6, ειδικά σε Blend είναι χαμηλότερα από ρεαλιστικό σενάριο. Αν έρθω εγώ και σου βάλω 1 ώρα Rendering να δούμε τι θα γίνει. Θα δουλεύει άψογα; 1
Heybro Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Heatspreader είπε Αυτό σου εξηγώ. Το Prime 26.6, ειδικά σε Blend είναι χαμηλότερα από ρεαλιστικό σενάριο. Αν έρθω εγώ και σου βάλω 1 ώρα Rendering να δούμε τι θα γίνει. Θα δουλεύει άψογα; Δεν ξέρω ρε συ να σου πω. Εντάξει θα είναι πάνω από 90 δεν πρόκειται να δούμε. Σε άλλη περίπτωση βάζουμε 4.9 1.25v και είμαστε κομπλέ. Για αυτό αρκετοί βάζουν AVX offset ώστε σε τέτοιες εφαρμογες ώστε να πέφτει 0.1 0.2ghz σε περιπτώσεις δύσκολες. Εγώ δεν έχω avx offset παντού στα 5 τρέχει.
d4ydr33m3r Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Heatspreader είπε Αυτό σου εξηγώ. Το Prime 26.6, ειδικά σε Blend είναι χαμηλότερα από ρεαλιστικό σενάριο. Αν έρθω εγώ και σου βάλω 1 ώρα Rendering να δούμε τι θα γίνει. Θα δουλεύει άψογα; Ενα μεγαλο 4k βιντεακι transcoding σε premiere για να κάνεις σωστη δουλεια ή σε κανα handbrake roku convertion και εγινες.. Εκει να δεις σταθεροτητες Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2018 από d4ydr33m3r
Psycho_Warhead Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 IBT σε Very High, εκεί βλέπεις ξεπώλιασμα πυρήνων.. 2
Heybro Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Πως το βλέπετε 5.1ghz 1.328volt. Οι θερμοκρασιες ειναι μετα απο cpu z validate. Βλέπω να πιάσαμε ταβάνι στα 5.1 τα 5.2 ούτε με 1.34 δεν τα κρατούσε. Για θερμοκρασίες κυρίως τα spikes είναι οι μεγάλες. Το average είναι χαμηλότερα αλλά εκεί που είσαι στα 75 βλέπεις να κάνει spike στα 80 85 από το πουθενά. Όχι ότι έχει θέμα με 105 tj max αλλά πανω από 90 δεν θέλω να πηγαίνει στα benchmarks. https://valid.x86.fr/htmbss
Fulgore Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 33 λεπτά πριν, Heybro είπε Πως το βλέπετε Αφου ειδες ποσο ταβανι πιανει ο επεξεργαστης σου(εχεις και την ακριβη kraken αν θυμαμαι καλα),τωρα τον γυρνας σε οτι ρολογια/ρυθμισεις σε βολευουν περισσοτερο για την χρηση που κανεις.
Heybro Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Αφου ειδες ποσο ταβανι πιανει ο επεξεργαστης σου(εχεις και την ακριβη kraken αν θυμαμαι καλα),τωρα τον γυρνας σε οτι ρολογια/ρυθμισεις σε βολευουν περισσοτερο για την χρηση που κανεις. Προφανώς στα 5 το άφησα με 1.29 κάτι παραπάνω δεν χρειάζομαι πουθενά. Περιμενα να πιάνει πάντως 5.2 ίσως να θελει λίγο παραπάνω ρεύμα.
Fulgore Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 17 λεπτά πριν, Heybro είπε Προφανώς στα 5 το άφησα με 1.29 κάτι παραπάνω δεν χρειάζομαι πουθενά. Περιμενα να πιάνει πάντως 5.2 ίσως να θελει λίγο παραπάνω ρεύμα. delid θελει για να δοκιμασεις παραπανω.Μεχρι 5 πιανει(αναλογα το τσιπακι)μεχρι και στις μεγαλες αεροψυξεις και 5.1-5.2αναλογα παλι το τσιπακι/λοταρια σε ακριβοτερες ψυξεις κλπ. Αυτα ολα βεβαια για τα ματια του κοσμου παντα.
Heybro Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Fulgore είπε delid θελει για να δοκιμασεις παραπανω.Μεχρι 5 πιανει(αναλογα το τσιπακι)μεχρι και στις μεγαλες αεροψυξεις και 5.1-5.2αναλογα παλι το τσιπακι/λοταρια σε ακριβοτερες ψυξεις κλπ. Αυτα ολα βεβαια για τα ματια του κοσμου παντα. Αναμφίβολα για το μεταξύ μας είναι αυτά τα benchmark σαν χόμπι. Αν βάλω τέρμα την ψύκτρα κρατιούνται σε πολύ καλά επίπεδα οι θερμοκρασιες ακόμα και με μεγάλα voltage. Μετά θες η 360 η custom loop. Για 280 πάντως είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος χαλάλι τα 160.
mcrae13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 6 ώρες πριν, Heybro είπε Πως το βλέπετε 5.1ghz 1.328volt. Οι θερμοκρασιες ειναι μετα απο cpu z validate. Βλέπω να πιάσαμε ταβάνι στα 5.1 τα 5.2 ούτε με 1.34 δεν τα κρατούσε. Για θερμοκρασίες κυρίως τα spikes είναι οι μεγάλες. Το average είναι χαμηλότερα αλλά εκεί που είσαι στα 75 βλέπεις να κάνει spike στα 80 85 από το πουθενά. Όχι ότι έχει θέμα με 105 tj max αλλά πανω από 90 δεν θέλω να πηγαίνει στα benchmarks. https://valid.x86.fr/htmbss Από 1.29 που θες για 5.0 ,μετά πάει 5,1 με 1.328 που σημαίνει οτι θέλει 0.04 περίπου για 100mhz,οπότε λογικο να μην κρατάει τα 5.2 με 1.34.Λογικά θα τα έχεις με 1.37 περίπου. Το ταβάνι (εκτος των θερμοκρασιών) είναι οταν αρχίζει και ζητάει δυσανάλογα ρεύματα για 100mhz. Δηλαδή αν πχ θες 1.4v για 5.2 τότε είσαι στα όρια. Ετσι όπως είσαι καλά κάνεις και το αφήνεις στα 5.0,μην σου πώ και στα 4.9 καλύτερα για να μην έχεις spikes ψηλά. Χωρίς delid πάντως από ένα σημειο και μετά ότι ψύκτρα και να έχεις δεν κάνει τίποτα. 2
Heybro Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, mcrae13 είπε Από 1.29 που θες για 5.0 ,μετά πάει 5,1 με 1.328 που σημαίνει οτι θέλει 0.04 περίπου για 100mhz,οπότε λογικο να μην κρατάει τα 5.2 με 1.34.Λογικά θα τα έχεις με 1.37 περίπου. Το ταβάνι (εκτος των θερμοκρασιών) είναι οταν αρχίζει και ζητάει δυσανάλογα ρεύματα για 100mhz. Δηλαδή αν πχ θες 1.4v για 5.2 τότε είσαι στα όρια. Ετσι όπως είσαι καλά κάνεις και το αφήνεις στα 5.0,μην σου πώ και στα 4.9 καλύτερα για να μην έχεις spikes ψηλά. Χωρίς delid πάντως από ένα σημειο και μετά ότι ψύκτρα και να έχεις δεν κάνει τίποτα. Πολύ σωστά τα υπολόγισες. Έχω όριο 1.35 οπότε δοκίμασα 1.34 με llc 7 και δεν εμπαινε windows. Ίσως με λίγο παραπάνω να τα κράταγε αλλά δεν χρειάζεται. 4.9 έχω σταθερά με 1.25 με αρκετά λογικές θερμοκρασίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί να χρειάζονται delid δεν έπρεπε από την αρχή να έχουν σωστή πάστα για σωστές θερμοκρασίες?
BabisTs Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε IBT σε Very High, εκεί βλέπεις ξεπώλιασμα πυρήνων.. +1 από μένα IBT σε very high με 10 run και εκεί βλέπεις αρκετά δυνατό στρεσάρισμα αλλά και πραγματικό stability......1.278v / 5.0ghz Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2018 από BabisTs 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις