mcrae13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, Iamthagod είπε Καταλαβα, δυστυχως δεν εκανα και εγω την ερευνα μου και με ενα απλο search στο google εβαλα κατευθειαν το 1.33. Θα ριξω voltage να ελεγξω stability. Ποιο stability test ειναι καλυτερα να χρησιμοποιησω για το συστημα γενικοτερα ; Προσωπικά χρησιμοποιώ realbench αφου πρώτα περάσω μερικά cinebench και intel xtu bench. Γιατί αν κρασάρει σε μικρά bench δεν έχει νόημα το stress test Αν το τρέξεις κλείσε πριν όλα τα monitoring software γιατί δεν του "αρέσουν" . 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Όσοι κάνετε oc τον 8700k το κάνετε απο χόμπυ? Χρειάζεστε την επιπλέον δύναμη? Για ψυχολογικούς λόγους? Προσπαθώ να καταλάβω γιατί να τον προτιμήσει κάποιος απο εναν 8700. Τι κερδίζεται δλδ. Και μη μου πείτε κοιτα τα reviews, τα εχω δη αλλά είναι διαφορετικό το review και διαφορετικό το τι κερδιζει ο καθένας απο το oc. Στο gaming πχ η βελτιωση είναι μηδαμινή. Στην επεξεργασία βίντεο κάτι γίνεται αλλά και πάλι όλοι εσείς ασχολείστε με αυτό? Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από music_lover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, sozz είπε τι ηθελα και εβαλα το καινουργιο bios καλυτερα ημουν με το f6h εστειλα και στην gigabyte να μου το στειλει εκτος και εαν ξερει κανενας που μπορω να το βρω... ουτε και το SIV με τα fan δεν διαβαζει καλα εκτος οτι εφαγα 2 freeze στο Hearts of Iron IV Waking the Tiger ενω με το προηγουμενο ημουν μια χαρα Και εγώ πριν, το F6h είχα, προς το παρόν δεν έχω θέμα με το F6. Ελπίζω να μην παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο μέλλον. Αν έχεις κάνει OC, δοκίμασε να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, music_lover είπε Όσοι κάνετε oc τον 8700k το κάνετε απο χόμπυ? Χρειάζεστε την επιπλέον δύναμη? Για ψυχολογικούς λόγους? Προσπαθώ να καταλάβω γιατί να τον προτιμήσει κάποιος απο εναν 8700. Τι κερδίζεται δλδ. Γενικότερα το Overcloking νομίζω πως το κάνεις αρχικά για έναν βασικό λόγο. Ο λόγος είναι επειδή μπορείς. Το σκεπτικό είναι να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς από αυτό που έχεις πληρώσει. Ναι μεν οι επιδόσεις του είναι τρομερές, αλλά γιατί να μην πας για παραπάνω αν μπορείς; Πρώτα απ' όλα ναι, είναι ψυχολογικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Heatspreader είπε Γενικότερα το Overcloking νομίζω πως το κάνεις αρχικά για έναν βασικό λόγο. Ο λόγος είναι επειδή μπορείς. Το σκεπτικό είναι να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς από αυτό που έχεις πληρώσει. Ναι μεν οι επιδόσεις του είναι τρομερές, αλλά γιατί να μην πας για παραπάνω αν μπορείς; Πρώτα απ' όλα ναι, είναι ψυχολογικό. Αυτο το συμπέρασμα έβγαλα αλλά είπα να ρωτησω κιόλας. Αξίζει όμως ο κόπος, το χρήμα και η ικανοποίηση για ενα πχ boost του 10%? Γιατι oc στον 8700k συνεπάγεται καλυτερη ψυξη-καλύτερη mobo-καλύτερο tower κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 13 minutes ago, music_lover said: Όσοι κάνετε oc τον 8700k το κάνετε απο χόμπυ? Χρειάζεστε την επιπλέον δύναμη? Για ψυχολογικούς λόγους? Προσπαθώ να καταλάβω γιατί να τον προτιμήσει κάποιος απο εναν 8700. Για τον ιδιο λογο που θα προτιμησει καποιος τον 8700 απο εναν 7700 , τον 7700 απο εναν 7600 και ουτω καθεξης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Αν έχεις οθόνη με 144HZ ίσως δείς κάποιες διαφορές σε fps σε χαμηλές αναλύσεις (1080p,1440p) κάνοντας OC. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, music_lover είπε Αυτο το συμπέρασμα έβγαλα αλλά είπα να ρωτησω κιόλας. Αξίζει όμως ο κόπος, το χρήμα και η ικανοποίηση για ενα πχ boost του 10%? Γιατι oc στον 8700k συνεπάγεται καλυτερη ψυξη-καλύτερη mobo-καλύτερο tower κτλ. Αξίζει τον κόπο να δίνεις λεφτά για χρωματιστά καλώδια, όμορφα κουτιά, ακριβότερες μητρικές, ψύκτρες, κλπ, όταν μπορείς με λιγότερα λεφτά να έχεις ίδιες επιδόσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, strawman είπε Για τον ιδιο λογο που θα προτιμησει καποιος τον 8700 απο εναν 7700 , τον 7700 απο εναν 7600 και ουτω καθεξης. Οι καλυτερες επιδόσεις ανεξάρτητα απο το αν τις χρειάζεσαι ή οχι και αδιαφορώντας για το κόστος και το vfm? Αρα για ψυχολογικούς λόγους. 2 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Αξίζει τον κόπο να δίνεις λεφτά για χρωματιστά καλώδια, όμορφα κουτιά, ακριβότερες μητρικές, ψύκτρες, κλπ, όταν μπορείς με λιγότερα λεφτά να έχεις ίδιες επιδόσεις; Οχι φυσικά, ουτε τα μπιχλιμπίδια αξίζουν, ουτε όμως και οι επιδόσεις αν δεν τις κανεις ποτε χρήση. Το βλέπω πολύ και απο την σκοπια του vfm. Τον πηρες, τον εστησες, του έκανες και ένα oc στα 5.0, κέρδος επι της ουσίας υπάρχει? Εξαρτάται απο την χρήση που θα κανει ο καθένας. Αλλιώς είναι ψυχολογικό και το vfm του χαμηλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Γουστάρεις που το έχεις απλά. Ας μην την αξιοποιείς πλήρως τη δύναμη. Από χθες έχω ανοίξει το κουτί 4 φορές επειδή άκουγα θόρυβο. Προσπαθούσα να καταλάβω ποιος ανεμιστήρας μου την κάνει και δεν έβγαζα άκρη. Πήγαινα το αφτί μου κοντά στο κουτί και δεν ακουγόταν, απομακρυνόμουν και το έκανε πάλι. Τελικά ήταν το AirCondition του γείτονα. Έχει γίνει σχεδόν dead silent το PC και ακούγεται το παραμικρό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε Οχι, μη μου δείχνεις μονο το GTA V γιατί ειναι ενα απο τα ελάχιστα games που κερδίζεις κάτι. Αν δείς τα reviews 10 ή παραπανω games άντε να πάρεις 1-2 fps στο καθενα. https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_8700K/12.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, music_lover είπε Οι καλυτερες επιδόσεις ανεξάρτητα απο το αν τις χρειάζεσαι ή οχι και αδιαφορώντας για το κόστος και το vfm? Αρα για ψυχολογικούς λόγους. Οι καλύτερες επιδόσεις είναι πάντα χρήσιμες, το αν αξίζουν ή όχι το εκάστοτε εξτρά κόστος, είναι άλλη κουβέντα και εξαρτάται και απ'τις παραμέτρους που θέτεις. Πχ κοιτάς μόνο την CPU; Κοιτάς την πλατφόρμα; Κοιτάς το σύστημα συνολικά; Έχεις αυστηρό ταβάνι στο budget; Αν συγκρίνεις 8700 με 8700Κ μόνους τους, είναι μπακαλίστικα 10% επιδόσεις για 20% παραπάνω κόστος, λες δεν αξίζει. Αν δεις πλατφόρμα (+μητρική δλδ) τότε είναι ακόμα χειρότερα, θες 35% παραπάνω χρήματα για αυτό το 10%. Αν όμως δεις το συνολικό κόστος συστήματος, τότε η διαφορά μπορεί να έρθει περίπου στα ίδια (δλδ 10% παραπάνω κόστος για 10% παραπάνω επιδόσεις). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iamthagod Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 19 λεπτά πριν, music_lover είπε Οι καλυτερες επιδόσεις ανεξάρτητα απο το αν τις χρειάζεσαι ή οχι και αδιαφορώντας για το κόστος και το vfm? Αρα για ψυχολογικούς λόγους. Οχι φυσικά, ουτε τα μπιχλιμπίδια αξίζουν, ουτε όμως και οι επιδόσεις αν δεν τις κανεις ποτε χρήση. Το βλέπω πολύ και απο την σκοπια του vfm. Τον πηρες, τον εστησες, του έκανες και ένα oc στα 5.0, κέρδος επι της ουσίας υπάρχει? Εξαρτάται απο την χρήση που θα κανει ο καθένας. Αλλιώς είναι ψυχολογικό και το vfm του χαμηλό. Προσωπικα για εμενα ειναι απλο. Εχω την οικονομικη ανεση να αναβαθμισω απο 4790k και ετσι και το εκανα. Θα μπορουσα να ξοδευω εξισου ευλογα ποσα στον οικονομοπουλο σε ξιδια, σε προγραμμα στο αυτοκινητο, ολοσωμη εξατμιση στη μηχανη, εξοπλισμο παρα πεντε και παει λεγοντας, αν αυτο ηταν που μου κεντριζε το ενδιαφερον... αλλα αυτο που μου αρεσει ειναι η τεχνολογια και εκει μου αρεσει να τα σκαω... η αναβαθμιση μου βγηκε στα 720... cpu-mobo-ram. Τα υπολοιπα τα ειχα. Επομενη αναβαθμιση σε 3 χρονια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Iamthagod είπε Καλησπερα, μετα την αναβαθμιση εβαλα τον 8700k στα 5.0 ghz με 1.33 vcore αλλα οι θερμοκρασιες που πιανει στο aida64 ειναι 90c. Idle γυρω στους 45. Πολυ δεν ειναι stressed; Υποψιαζομαι ισως και πολυκαιρισμενη θερμικη παστα της υδροψυξης. Με 1.30 5ghz έχω 27 σε idle και 50 σε βαριά παιχνίδια. Τα 90 ειναι πολλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις