james rod Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 9 λεπτά πριν, adtakhs είπε Μόνο ? Τι άλλα παίζεις ? Πως να έχει όλα τα recourses αφού είναι περισσότερα απ ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα νήμα. Αυτός είναι και ο ρόλος του SMT. Να φορτώσει τα υπόλοιπα. αυτο εξαρταται απο το thread αν ειναι light, heavy Κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 LineAge II που έβαλα πρόσφατα μετά από 10 χρόνια, ακόμα και με τον Intel στο Stutter είναι φρικτό στην πόλη. 10-15FPS. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, james rod είπε αυτο εξαρταται απο το thread αν ειναι light, heavy Κλπ. Aν δεις την αρχιτεκτονική όπως την έχουν κάνει, ποτέ σε gaming δεν θα πάρεις όλα τα recourses του core με ένα νήμα. Tεσπα για Intel είναι εδώ. Πείτε κανένα νέο για τα επερχόμενα chipset. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2018 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Τα καινούργια BIOS πότε θα βγούν άραγε; Από της 20 Φεβρουαρίου τα έχει διαθέσει η Intel στους κατασκευαστές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Εγώ το έχω φορεμένο. Asrock Rulezzz. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 9 ώρες πριν, strawman είπε Επισης να θυμισω εγω στους περιεργους που εχουν μνημη χρυσοψαρου οτι ο R5 1600 (και γενικοτερα η σειρα Ryzen) βγηκε μαζι με kabylake. O ανταγωνιστης του R5 1600 ηταν το ανεκδοτο, ο 7600 / 7500 τιμολογιακα. Περιμενω τωρα τον Pirmen να μας βαλει συγκριτικα σε CPU intensive games με εναν kabylake i5 να δουμε αν οντως οι πυρηνες σε κανουν πιο futureproof η οχι. Τι λετε, θα δουμε τετοια graphs στο ACO? Να αναφερω εδω, ετσι για την ιστορια, οτι ο 1600 τον παταει κατω τον 7600k στο ACO. Αλλωστε φαινεται και απο το screenshot που ανεβασε, ο 6700k που εβαλε με μια 1060 ειναι οριακα στο 100% usage. Μαντεψτε τωρα που θα βρισκεται ο ανταγωνιστης του 1600 και αν επρεπε τελικα να διαλεξουμε τα παραπανω cores του 1600 η το STP του 7600k... 3 ώρες πριν, strawman είπε Αρκετα τα παραδειγματα. Ενα προσφατο ειναι ο 1600 με τον 7500 / 7600 / 7600k. Ο 2ος ηταν σχεδον στα παντα μπροστα σε 720p benchmarks. Σημερα απλα δεν κανει για high end gaming, οποτε τι καρτα να του αλλαξεις και τι βελτιωσεις να δεις? Δες λοιπόν και τον 6600Κ(simulated) στα 4,7Ghz με ram 3Ghz. Ο 8350Κ και ο 7600Κ ξεκινούν από τα 4,8Ghz και φτάνουν μέχρι και τα 5,1Ghz τα καλά κομμάτια, με ανώτερη υποστήριξη σε γρήγορες ram. Η ομαλότητα/σταθερότητα φαίνεται από τις πράσινες γραμμές στο πλάι. Spoiler Όπως βλέπεις είναι σχεδόν το ίδιο με έναν 1600. Και σε ομαλότητα δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Απλά στην Alexandria θα έχει βουτιές στα 52 καρέ κάθε 10 με 20 δεύτερα όσο κινείσαι. Σε γενικές γραμμές πολύ playable, αλλά όχι εντελώς smooth. Πάντως ούτε από 1600 δεν βρήκα κάτι που να τον δείχνει να κρατάει έστω και 55 καρέ στα ίδια σημεία. Θα μου πεις ότι ο 1600 μπορεί να τρέξει και άλλα πράγματα παράλληλα και θα έχεις δίκιο. Θα σου πω ότι ο 7600K/8350K είναι πολύ μπροστά σε games, αλλά και προγράμματα που δεν μπορούν να γεμίσουν πάνω από 4 cores και θα έχω δίκιο. Καταλήγουμε στο ότι τα δύο cpu είναι ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία και ο καθένας επιλέγει εκείνο που τον εξυπηρετεί περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Δες λοιπόν και τον 6600Κ(simulated) στα 4,7Ghz με ram 3Ghz. Ο 8350Κ και ο 7600Κ ξεκινούν από τα 4,8Ghz και φτάνουν μέχρι και τα 5,1Ghz τα καλά κομμάτια, με ανώτερη υποστήριξη σε γρήγορες ram. Η ομαλότητα/σταθερότητα φαίνεται από τις πράσινες γραμμές στο πλάι. Απόκρυψη περιεχομένων Όπως βλέπεις είναι σχεδόν το ίδιο με έναν 1600. Και σε ομαλότητα δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Απλά στην Alexandria θα έχει βουτιές στα 52 καρέ κάθε 10 με 20 δεύτερα όσο κινείσαι. Σε γενικές γραμμές πολύ playable, αλλά όχι εντελώς smooth. Πάντως ούτε από 1600 δεν βρήκα κάτι που να τον δείχνει να κρατάει έστω και 55 καρέ στα ίδια σημεία. Θα μου πεις ότι ο 1600 μπορεί να τρέξει και άλλα πράγματα παράλληλα και θα έχεις δίκιο. Θα σου πω ότι ο 7600K/8350K είναι πολύ μπροστά σε games, αλλά και προγράμματα που δεν μπορούν να γεμίσουν πάνω από 4 cores και θα έχω δίκιο. Καταλήγουμε στο ότι τα δύο cpu είναι ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία και ο καθένας επιλέγει εκείνο που τον εξυπηρετεί περισσότερο. με 5 πυρήνες/ threads παίζει ο 6600Κ ? Λάθος το ολικό είναι το 5ο 100% .... οκ ... Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2018 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Με έστειλες. Είναι 4 cores και συνολικό cpu usage. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε Με έστειλες. Είναι 4 cores και συνολικό cpu usage. Εχω κάνει edit. Μου έβγαλες τα μάτια με το screen. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, pirmen56 said: Δες λοιπόν και τον 6600Κ(simulated) στα 4,7Ghz με ram 3Ghz. Ο 8350Κ και ο 7600Κ ξεκινούν από τα 4,8Ghz και φτάνουν μέχρι και τα 5,1Ghz τα καλά κομμάτια, με ανώτερη υποστήριξη σε γρήγορες ram. Η ομαλότητα/σταθερότητα φαίνεται από τις πράσινες γραμμές στο πλάι. Hide contents Όπως βλέπεις είναι σχεδόν το ίδιο με έναν 1600. Και σε ομαλότητα δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Απλά στην Alexandria θα έχει βουτιές στα 52 καρέ κάθε 10 με 20 δεύτερα όσο κινείσαι. Σε γενικές γραμμές πολύ playable, αλλά όχι εντελώς smooth. Πάντως ούτε από 1600 δεν βρήκα κάτι που να τον δείχνει να κρατάει έστω και 55 καρέ στα ίδια σημεία. Θα μου πεις ότι ο 1600 μπορεί να τρέξει και άλλα πράγματα παράλληλα και θα έχεις δίκιο. Θα σου πω ότι ο 7600K/8350K είναι πολύ μπροστά σε games, αλλά και προγράμματα που δεν μπορούν να γεμίσουν πάνω από 4 cores και θα έχω δίκιο. Καταλήγουμε στο ότι τα δύο cpu είναι ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία και ο καθένας επιλέγει εκείνο που τον εξυπηρετεί περισσότερο. Nαι ρε pirmen, 1000 δικια εχεις. Απτα 4.8 ξεκιναει ο 7600k και απτα 5.5 ο 8350k, με τις stock ψυκτρες μαλιστα.. Τι το ιδιο, καλυτερος απο τον 1600 ειναι. Κατι γατακια που ονομαζονται review sites και τον δειχνουν να τρωει χωμα ειναι ασχετοι αυτοι και στημενα τα bench. Ετσι, για το χαβαλε, τρεξτο αλλη μια με τον 6700k σε stock, να γελασουμε ακομα περισσοτερο. Και αν δεν καταλαβες τι εννοω, ο 6700k θα τρεχει καλυτερα σε stock απο οτι ο 7600k στα 4.8 και τα 5ghz, και ταυτοχρονα θα σου βγει φτηνοτερος χωρις Z μητρικη, 100€ ψυκτρα και delid. Αλλα ελα μωρε, τερας ο 7600k. Δεν θα με συγχυσεις εσυ. ps1. Ελπιζω μονο πριν το ετρεξες να πατησεις ctrl alt del να κλεισεις τα παντα (και τον explorer τον windows), μη σου ρθει κανα μνμα στο skype και εκραγει το CPU. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2018 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Αν και είμαστε εντελώς offtopic, απλά και εγώ να υπενθυμίσω με την σειρά μου στον φίλτατο pirmen την ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ εκείνης της περιόδου (καλοκαίρι 2017). Επειδή αγόρασα το σύστημα λίγο μετά την περίοδο που βγήκαν oi ryzen 5, ο 1600 εκείνη την στιγμή είχε ακριβώς ίδια τιμή ~200 με τον 7500 (κλειδωμένο 4/4 στα 3.8). Το δίλημμά μου ήταν εκείνη την περίοδο δηλαδή ή 1600 που πήγαινε και με την stock ψύκτρα στα 3.8 ή 7600κ (+50 euros) + καλή ψύκτρα (+50 euros) + την διαφορά που είχε μια z270 με b350 μητρική (που δεν την βάζω γιατί τελικά πήρα x370). Δηλαδή πάνω κάτω +100 ευρώ για SIDEGRADE από τον overclocked 2500k μου. Περιττό να σου πω τι πήρε τελικά η Intel (που θα έπρεπε να είχε πάρει χρόνια τώρα αν είχαμε οι περισσότεροι από εμάς καταναλωτική συνείδηση). Εξάλλου αν όλα ήταν μέλι γάλα δε θα βιαζόταν να επισπεύσει τους CL με όλα τα τραγελαφικά με το ίδιο socket και τα spectre/meltdown που επακολούθησαν. Όσο για το αν γουστάρεις να παίζεις games σε 4/4 threads την σήμερον ημέρα δικαίωμα σου, αλλά μη κλαίγεσαι μετά για χαμηλά minimum σε cpu heavy σενάρια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, strawman είπε Nαι ρε pirmen, 1000 δικια εχεις. Απτα 4.8 ξεκιναει ο 7600k και απτα 5.5 ο 8350k. Τι το ιδιο, καλυτερος απο τον 1600 ειναι. Κατι γατακια που ονομαζονται review sites και τον δειχνουν να τρωει χωμα ειναι ασχετοι αυτοι και στημενα τα bench. ps1. Ελπιζω μονο πριν το ετρεξες να πατησεις ctrl alt del να κλεισεις τα παντα (και τον explorer τον windows), μη σου ρθει κανα μνμα στο skype και εκραγει το CPU. Πέρα από τα κουλά που μου λες, είναι αλήθεια ότι αν έτρεχα το shadowplay παράλληλα θα είχα σίγουρα κάποια αξιοσημείωτη υποβάθμιση. Δεν κάνεις και streaming με τέτοια cpu προς Θεού. Αλλά κρατάνε ακόμα. Στο BF1 μόλις διόρθωσαν τους σαπιοκώδικες έφυγε το stuttering από τα 4c/4t cpu και παίζεις ανθρώπινα. Ακόμα και το AC:O είναι playable στο μεγαλύτερο κομμάτι του έστω και με κάποιες δυσκολίες εδώ και κει. Που σημαίνει ότι για το υπόλοιπο 98% των games 4c/4t maxed σε κρατάνε άνετα. 3 λεπτά πριν, ilos είπε Αν και είμαστε εντελώς offtopic, απλά και εγώ να υπενθυμίσω με την σειρά μου στον φίλτατο pirmen την ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ εκείνης της περιόδου (καλοκαίρι 2017). Επειδή αγόρασα το σύστημα λίγο μετά την περίοδο που βγήκαν oi ryzen 5, ο 1600 εκείνη την στιγμή είχε ακριβώς ίδια τιμή ~200 με τον 7500 (κλειδωμένο 4/4 στα 3.8). Το δίλημμά μου ήταν εκείνη την περίοδο δηλαδή ή 1600 που πήγαινε και με την stock ψύκτρα στα 3.8 ή 7600κ (+50 euros) + καλή ψύκτρα (+50 euros) + την διαφορά που είχε μια z270 με b350 μητρική (που δεν την βάζω γιατί τελικά πήρα x370). Δηλαδή πάνω κάτω +100 ευρώ για SIDEGRADE από τον overclocked 2500k μου. Περιττό να σου πω τι πήρε τελικά η Intel (που θα έπρεπε να είχε πάρει χρόνια τώρα αν είχαμε οι περισσότεροι από εμάς καταναλωτική συνείδηση). Εξάλλου αν όλα ήταν μέλι γάλα δε θα βιαζόταν να επισπεύσει τους CL με όλα τα τραγελαφικά με το ίδιο socket και τα spectre/meltdown που επακολούθησαν. Όσο για το αν γουστάρεις να παίζεις games σε 4/4 threads την σήμερον ημέρα δικαίωμα σου, αλλά μη κλαίγεσαι μετά για χαμηλά minimum σε cpu heavy σενάρια. Οι τιμές ήταν τρενάκι από τότε που βγήκαν οι 1600, τόσο για τους 1600 όσο και για τους 7600Κ. Θυμάμαι πάντως τους 1600 στα 250€ σαν αρχική τιμή. Σχετικά με τα minimum αυτό το σκριν που πόσταρα είναι το πιο heavy κομμάτι του επίσημου bench. Και το σύνολο του bench κρύβει/εξομαλύνει αυτή την πτώση του κομματιού αυτού. Δηλαδή τα επίσημα bench που σου βγάζουν π.χ.(τυχαία νούμερα) τον 8700Κ μόλις 10% πάνω από τον 1700Χ(λέμε τώρα) δεν σου δείχνουν τα χειρότερα, αλλά τη συνολική εικόνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Να πω τη μαύρη αλήθεια: με τον ταπεινό 4570, παίζω bf1 online (64 players) και δεν έχω δει, πλην 1-2 περιπτώσεων, stuttering. Φυσικά, όλα τα graphic settings είναι στο low (πλην δύο, που δεν θυμάμαι τώρα, που τα έχω στο high) και ο cpu είναι μονίμως στο 100% usage. Αν, λοιπόν, είχα κάποιον 4c/[email protected] και άνω cpu, δεν θα κουνιούμουν (εκτός αν είχα θέμα με stuttering). Από το 2019-2020 και βλέπουμε. Τώρα, γλυκοκοιτάζω τον 8700k/2700/2600x. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 50 minutes ago, pirmen56 said: Πέρα από τα κουλά που μου λες, είναι αλήθεια ότι αν έτρεχα το shadowplay παράλληλα θα είχα σίγουρα κάποια αξιοσημείωτη υποβάθμιση. Δεν κάνεις και streaming με τέτοια cpu προς Θεού. Αλλά κρατάνε ακόμα. Στο BF1 μόλις διόρθωσαν τους σαπιοκώδικες έφυγε το stuttering από τα 4c/4t cpu και παίζεις ανθρώπινα. Ακόμα και το AC:O είναι playable στο μεγαλύτερο κομμάτι του έστω και με κάποιες δυσκολίες εδώ και κει. Που σημαίνει ότι για το υπόλοιπο 98% των games 4c/4t maxed σε κρατάνε άνετα. Και ποσο εχει ρε pirmen αρχοντα ενας 7600k για να τον πας στα 4.8 και τα 5ghz, για πες μας? Με 300€ επαιρνες 1600 + ψυκτρα + μητρικη με oc στα 3.8. Με 300€ ουτε ψυκτρα δεν χωραει στο build του i5 , τι συγκρισεις πας και μου κανεις? Θες 400 minimum για να τον πας 4.8 ΑΝ κατσεις σε καλο κομματι και τον κανεις και delid και τι καταφερες? Να εισαι λιγο αντι για πολυ πισω στα καινουργια multithreaded παιχνιδια. Δεν θα κανεις το ασπρο μαυρο. Η AMD η οποια ειπες οτι προσπαθουσε να πεισει τον κοσμο να προτιμησει τα πολλα threads τελικα ειχε δικιο, οπως φαινεται απο τη συγκριση 7600 / 1600. Τελος. Δεν χωραει αποψη εδω, ειναι fact. Ο 7600k σημερα ειναι για τα σκουπιδια για high end gaming. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2018 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 thread title: CL + Z370, αλλά η κουβέντα για ρύζια και 7600Κ καλά πάει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις