Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sozz είπε

να ρωτησω κατι ασχετο εγω μιας και ειμαι ασχετος εβαλα το core ratio στο 45 και την ταση στο 1,22

και εχω αυτα τα αποτελεσματα ειναι σωστα?εχω βαλει απο τα windows για υψηλες επιδοσεις επισεις το προγραμμα αυτο διχνει max 69 ενω απο το προγραμμα της μητρικης που εχω το profile με τα fan στο 57-58 ετρεξα 2 φορες το intelburntest στο maximum αν ολα ειναι καλα σκεφτομαι να αλλαξω ψυχτρα και να τον εχω στα 4,5 τωρα ειμαι με tx3i ^_^

ΥΓ να βαλω off το turbo boost?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

asd.png

κανενας να με βοηθησει? μετα απο 5 λεπτα στο prime95 μου βγαζει error στον 3 core και σταματαει εχω ταση στα 1,2 οι αλλοι συνεχιζουν

Επεξ/σία από sozz
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

52 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Ναι. Γιατί οι Xeon είναι soldered ωστόσο;
Αν ήταν και αυτοί με Thermal Paste ίσως το καταλάβαινα. Σίγουρα σηκώνει κουβέντα.

ειναι σιγουρα soldered οι skylake sp?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Ζ370/390 ποστ στο overclock.net

Για όσους ενδιαφέρονται

Z370 Taichi

PWM IC: ISL69138

MOSFET: DPC5030(Fairchild) and M7341(Sinopower): main source and second source

Power: V10+2

Z370 Gaming K6/Z370 Extreme4

attachment.php?attachmentid=99753&stc=1&

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, sozz είπε

κανενας να με βοηθησει? μετα απο 5 λεπτα στο prime95 μου βγαζει error στον 3 core και σταματαει εχω ταση στα 1,2 οι αλλοι συνεχιζουν

ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας :P αλλα νομιζω οτι το ψηλοκαταλαβα λιγο θα δοκιμασω και αυριο

τον εριξα στα 4,3 και το ετρεξα κανενα 20λεπτο και τα περνουσε οποτε μαλλον ηθελε παραπανω ρευμα για 4,5  και παιζεις καπως ετσι ανεβασεις τρεχεις περναει τα τεστ ανεβαζεις ρολογια τρεχεις ανεβαζεις ρευμα κτλπ... τουλαχιστων να τον παω στα 4,5 να μην κλαιω τα λεφτα του μιας και οταν τον πηρα δεν υπηρχαν ουτε 8400 ουτε 8700 :(

ΥΓ οι μπλε γραμμες στην διαχειριση εργασιων φαινοντε στον πατο σε μερικους core μια εχτρα γραμμη ειναι throttle ? για να φτιαξει αυτο ανεβαζω λιγο ρευμα? γτ απο θερμοκρασιες στο prime95 ειμαι 50 βαθμους

Επεξ/σία από sozz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sozz είπε

να ρωτησω κατι ασχετο εγω μιας και ειμαι ασχετος εβαλα το core ratio στο 45 και την ταση στο 1,22

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

asd.png

Για το Overclock που ρωτας και για να εχεις μια ματια του τι να κοιταξεις απο πλευρας ρυθμισεων και θερμοκρασιων ριξε μια ματια στο παρακατω video και δωσε βαση στις κουβεντες του κυριου κυριως στο γιατι βαζει οτι ρυθμισεις βαζει και αφου τελειωσει με τις ρυθμισεις δες τις παρατηρησεις του μετα που δοκιμαζει τον επεξεργαστη σε διαφορα τεστ τι ακριβως λεει κυριως για τις θερμοκρασιες.Σιγουρα μπορει και παραπανω ο 8600κ απο 4.5 με 1.22.Φυσικα παιζει ρολο και η ψυκτρα που εχεις.

2 ώρες πριν, music_lover είπε

Αν καποιος επαιρνε τον απλο i7 8700 με το σκεπτικό του οτι δεν κάνει oc λογω του ότι είναι κλειδωμένος, ποια μητρική Z370 θα προτείνατε? Ας παραβλέψουμε το γεγονος πως αναμενονται νεα φθηνότερα chipset.

Οποια Z μητρικη θελεις,συνηθως μια απο τις φθηνοτερες που υπαρχουν ή που σου αρεσουν στο θεμα εμφανισης.

Επεξ/σία από Fulgore

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Από Ζ370/390 ποστ στο overclock.net

Για όσους ενδιαφέρονται

Z370 Taichi

Z370 Gaming K6/Z370 Extreme4

attachment.php?attachmentid=99753&stc=1&

Τα χρώματα τι δηλώνουν?

6 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Ναι βέβαια. Μετά παίζεις στα 5GHz με θερμοκρασίες σαν σε Stock με Default ρολόγια.
Αν κάποιος από Αθήνα πάρει τα εργαλεία να τα πληρώσουμε μισά μισά και να κάνουμε τη δουλειά.

Δεν είναι μεγάλο το κόστος....Εγώ τσίμπησα ένα τέτοιο

https://www.caseking.de/en/der8auer-delid-die-mate-2-fsd8-019.html

και ξένοιασα από temps......με ένα 50ρικο είσαι jet και τον ανοίγεις τον cpu όσες φορές θέλεις safe πάνω από όλα.....

Delid tools version 2.jpg

• Like 4
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Θα προτιμούσα το Rockit για να είμαι πιο ήσυχος.
https://rockitcool.myshopify.com/

Την ίδια δουλειά κάνουν και τα δύο tools....

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Iamthagod είπε

Z370 aorus gaming 7; αξιζει? Να σημειωσω πως δε με ενδιαφερουν ιδιαιτερα τα φωτακια αλλα το oc capability.

Το έχουμε ξαναπεί, αν πέσεις σε σκατά μπανάνα κομμάτι ότι κτήνος μητρική και να βάλεις μια σταγόνα στο νερό θα είναι.  Μιλάμε καθαρά για silicon lottery

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Z370 aorus gaming 7; αξιζει? Να σημειωσω πως δε με ενδιαφερουν ιδιαιτερα τα φωτακια αλλα το oc capability.

Αν αξίζει για τις επιδόσεις;
Όχι. Καμία μητρική δεν θα σου χαρίσει καλύτερες επιδόσεις. Οι διαφορές που υπάρχουν είναι πολύ μικρές και συνήθως έχουν να κάνει με το σετάρισμα στο BIOS στα Default Settings. Για παράδειγμα να μην κρατάει ρολόγια στα πρώτα BIOS.

Από εκεί και πέρα αγοράζεις κάτι που νιώθεις εσύ άνετα. Δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι η συγκεκριμένη μητρική είναι καλής ποιότητας, αλλά θεωρώ ότι είναι. Αν πιστεύεις και εσύ το ίδιο προχωράς.

Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, πας σε μία των 100€-150€ και τα υπόλοιπα χρήματα τα ρίχνεις κάπου αλλού.

Από το 1.30, πήγαμε στο 1.60  και το 1.40 μετά την απόσυρση του παρακάμφθηκε τελείως.

Fatal1ty Z370 Gaming K6 

BIOS.PNG.4755e414866501078e9d21342dbb43c9.PNG

Επεξ/σία από Heatspreader
  • Like 1

1 ώρα πριν, Iamthagod είπε

Το πόσο καλό ή κακό θα είναι το OC το καθορίζει κατά 99% το τσιπάκι, οπότε το τι αξίζει στην μητρική είναι σχετικό. Πάντως οι φθηνές <150-160€ κατά κανόνα έχουν 4 φάσεις για τον επεξεργαστή και σε μεγάλα OC + φορτία πέφτει throttling, μιλώντας για 8700Κ πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Αν αξίζει για τις επιδόσεις;
Όχι. Καμία μητρική δεν θα σου χαρίσει καλύτερες επιδόσεις. Οι διαφορές που υπάρχουν είναι πολύ μικρές και συνήθως έχουν να κάνει με το σετάρισμα στο BIOS στα Default Settings. Για παράδειγμα να μην κρατάει ρολόγια στα πρώτα BIOS.

Από εκεί και πέρα αγοράζεις κάτι που νιώθεις εσύ άνετα. Δεν μπορώ να σου αποδείξω ότι η συγκεκριμένη μητρική είναι καλής ποιότητας, αλλά θεωρώ ότι είναι. Αν πιστεύεις και εσύ το ίδιο προχωράς.

Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, πας σε μία των 100€-150€ και τα υπόλοιπα χρήματα τα ρίχνεις κάπου αλλού.

Από το 1.30, πήγαμε στο 1.60  και το 1.40 μετά την απόσυρση του παρακάμφθηκε τελείως.

Fatal1ty Z370 Gaming K6 

BIOS.PNG.4755e414866501078e9d21342dbb43c9.PNG

Γιατι κόπηκε η 1.40? Ενδιαφέρομαι για αυτό το mobo, είσαι ευχαριστημένος?

Επεξ/σία από music_lover

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...