Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Σε παιχνίδια δεν έχει να λέει κάτι γιατί δεν γίνεται έντονη χρήση του CPU.

Στο Cinebench δες καλύτερα μήπως άγγιξες λίγο παραπάνω.

Παίζει ρόλο και η συχνότητα, αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει η τάση φυσικά.
Με ίδια τάση και υψηλότερη συχνότητα, η υψηλότερη θερμοκρασία θα είναι στη ρύθμιση με την μεγαλύτερη συχνότητα.

Για assassins creed origins μιλάω που είναι το πιο απαιτητικό για single player. Αυτό που λες ισχύει αλλά όχι πάντα. 

5ghz στα 1.30

4.8ghz στα 1.40

Πιστευω περισσότερη θερμοκρασία θα ανεβάζει η δεύτερη ρύθμιση. 

3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Το cinebench είναι αρκετά light, ο δικός μου πήγαινε 80κάτι στα 5.1GHz/1.35v, αλλά τι να το κάνεις, δεν είναι καλό δείγμα.

Έβγαλε καινούρια (Ultra Gaming 2.0) με παραπάνω φάσεις, οπότε η 2.0 παλεύεται. Η πρώτη ήταν μάπα όντως.

Για καθημερινές εργασίες θεωρώ οτι είναι ένα καλό benchmark για να δούμε τι γίνεται. Τα prime ξεσκιζουν τον επεξεργαστή. Έβγαλε ναι ακόμα δεν υπάρχει στο skroutz. Η πρώτη έκδοση πάντως ανέβαζε 100+ θερμοκρασίες στα vrms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Heybro είπε

Για assassins creed origins μιλάω που είναι το πιο απαιτητικό για single player. Αυτό που λες ισχύει αλλά όχι πάντα. 

5ghz στα 1.30

4.8ghz στα 1.40

Πιστευω περισσότερη θερμοκρασία θα ανεβάζει η δεύτερη ρύθμιση. 

Για καθημερινές εργασίες θεωρώ οτι είναι ένα καλό benchmark για να δούμε τι γίνεται. Τα prime ξεσκιζουν τον επεξεργαστή. Έβγαλε ναι ακόμα δεν υπάρχει στο skroutz. Η πρώτη έκδοση πάντως ανέβαζε 100+ θερμοκρασίες στα vrms

Προφανώς και η δεύτερη ρύθμιση θα έχει υψηλότερες θερμοκρασίες.

Οι καθημερινές εργασίες κάποιου άλλου είναι να κάνει όλη μέρα Rendering. Γι' αυτό τα εργαλεία είναι συγκεκριμένα. Παρακάτω τα βλέπουμε αναλυτικά:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html
5a9968bceaedc_tdptools.PNG.c529da3cb119175eb4de2adb6a677c93.PNG

Επεξ/σία από Heatspreader
  • Like 1

Πολύ ενδιαφέρον όσα έβαλες παραπανω. Για stability και το cinebench στο 92% μιλάμε δηλαδή για την πλειοψηφία του κόσμου. Το prime 26.6 βγαίνει άνετα το άλλο στο 129% ανεβαίνουν 90αρια για πλάκα με 1.30 και πάνω. Μόνο με delid. Αν βάλω φουλ την ψύκτρα και ανεμιστήρες ίσως να κρατηθεί κατω από 95 σε τέτοιο benchmark στα 1.35 με 5.1 αλλά ποιος ο λόγος είναι unreal καταστάσεις για μένα. 

• Like 1

To prime95 σε small FFTs με AVX είναι thermal virus και όχι ενδεικτικό για θερμοκρασίες, δεν νομίζω να υπάρχει πρόγραμμα που να πλησιάζει καν το θερμικό του φορτίο. Το απλό (μέχρι 26.6) είναι περισσότερο ενδεικτικό, αν πχ κάνεις rendering με Blender.

To cinebench δεν είναι stability test.

• Like 3

Σε πολύωρο gaming μπορεί να μην έχεις μέσο όρο όσο βλέπεις σε ένα cinebench για παράδειγμα ,αλλά το peak μπορεί να είναι και παραπάνω σε απαιτητικά παιχνίδια.

Σίγουρα ο κάθε χρήστης έχει άλλες απαιτήσεις και χρησιμοποιεί διαφορετικά σενάρια,όπως ειπώθηκε.

Το cinebench όντως είναι αρκετά light και σου προσφέρει ένα μικρό δείγμα για το που "παίζεις" περίπου.Καλύτερο τεστάκι για μικρής διάρκειας bench για να δει κάποιος που βρίσκεται είναι το Intel xtu bench. 

Για μένα πάντως αν θέλετε να δείτε που φτάνει το τσιπάκι σε καθημερινά και ψιλοζόρικα σενάρια ,το realbench είναι πολύ καλό δείγμα για stability και έλεγχο θερμοκρασίας.

Αυτά για συστήματα που κύρια χρήση είναι το gaming,και όχι 24/7 rendering κλπ.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Παιδιά αυτές είναι οι θερμοκρασίες μου μετά απο περίπου 1 ώρα BF 1. Είναι καλές; Μήπως έχω throttling;;

Απ'όσο ξέρω τα non-K chips κάνουν throttle πριν τους 100c. Δοκίμασέ το βάζοντας το fan πιο χαμηλά.

Όπως και να'χει κάποια στιγμή πρέπει να πας σε ψύκτρα των 40-50€ για να κοτσάρεις μελλοντικά και ένα 8700/8700Κ.

1 ώρα πριν, DEADLAZARUS είπε

Έτσι όπως τα λέτε, δεν έχει νόημα να πάρεις τον 8700k αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις delid. Ακόμα και με μικρό ανέβασμα (4.8), οι θερμοκρασίες θα ξεφύγουν.

Αν θες να τον έχεις stock, παίρνεις και τον 8700 σκέτο.

Με K μοντέλο έχεις σε όλα τα cores σταθερά π.χ. 4,7Ghz ανεξαρτήτως φορτίου.

Αγνόησε επίσης εντελώς τα περί υπερθέρμανσης σε μεγαλύτερες συχνότητες, από τη στιγμή που υπάρχει το intel XTU με δυνατότητα αυτόματου throttling, αν τρέξεις κάτι πολύ βαρύ. Για αυτούς που θα πουν ότι το throttling είναι ματσακωνιά και δεν πιάνεται για κανονικό oc, απλά να υπενθυμίσω ότι και τα στοκ τσιπ έχουν αυτή τη λειτουργία. Ειδικά τα κλειδωμένα. Επίσης(το XTU) παρέχει τη δυνατότητα oc profile για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά. Όλα γίνονται αυτόματα. Καθαρά ψυχολογικό θέμα είναι το να μην μπορείς να κρατήσεις 5Ghz με καλά τεμπς σε όλα τα προγράμματα. Ακόμα και στο παρανοϊκό prime95 AVX.

Σίγουρα πάντως το oc στις μέρες μας δεν έχει την ίδια σπουδαιότητα με το παρελθόν. Και ο απλός 8700 θα κρατήσει πολύ.

Επεξ/σία από pirmen56

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να ρωτησω κατι ασχετο εγω μιας και ειμαι ασχετος εβαλα το core ratio στο 45 και την ταση στο 1,22

και εχω αυτα τα αποτελεσματα ειναι σωστα?εχω βαλει απο τα windows για υψηλες επιδοσεις επισεις το προγραμμα αυτο διχνει max 69 ενω απο το προγραμμα της μητρικης που εχω το profile με τα fan στο 57-58 ετρεξα 2 φορες το intelburntest στο maximum αν ολα ειναι καλα σκεφτομαι να αλλαξω ψυχτρα και να τον εχω στα 4,5 τωρα ειμαι με tx3i ^_^

ΥΓ να βαλω off το turbo boost?

Spoiler

asd.png

Επεξ/σία από sozz

10 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

To prime95 σε small FFTs με AVX είναι thermal virus και όχι ενδεικτικό για θερμοκρασίες, δεν νομίζω να υπάρχει πρόγραμμα που να πλησιάζει καν το θερμικό του φορτίο. Το απλό (μέχρι 26.6) είναι περισσότερο ενδεικτικό, αν πχ κάνεις rendering με Blender.

Το prime95 non AVX έχει περίπου τις ίδιες θερμοκρασίες με x265 encoding αλλά με μικρότερη κατανάλωση. Γιατί η θερμότητα παράγεται σε μικρότερη επιφάνεια στο πρώτο.

2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σίγουρα πάντως το oc στις μέρες μας δεν έχει την ίδια σπουδαιότητα με το παρελθόν. Και ο απλός 8700 θα κρατήσει πολύ.

Το oc όσο υπάρχει και μας το επιτρέπουν,την ίδια σπουδαιότητα θα έχει.Είτε για ψυχολογικούς,είτε για το γούστο και περισσότερο για πραγματική ανάγκη. Στο gaming για παράδειγμα,όσο υπάρχει κέρδος και ειδικότερα οταν κάποιος είναι σε κάποια όρια fps λόγω ανάλυσης ή παιχνιδιού ,και με ένα overclock πάει ας πούμε από τα 50 στα 60  fps ,δεν το λές και λίγο. ότι συμβαίνει και με τις ram. Ποιος δεν θέλει να έχει ραμ που παίζουν στα 3000+ ? Και εδώ το κέρδος πάλι είναι εμφανές και αρκετό ;)

• Like 2

8 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Πως την παλεύεις με τα bilstein τα κίτρινα στους δρόμους της Ελλάδας απορώ πάντως.

Με σωστή επιλογή ελαστικού ψιλοπαλευεται 

Πως την παλεύεις με τα bilstein τα κίτρινα στους δρόμους της Ελλάδας απορώ πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν καποιος επαιρνε τον απλο i7 8700 με το σκεπτικό του οτι δεν κάνει oc λογω του ότι είναι κλειδωμένος, ποια μητρική Z370 θα προτείνατε? Ας παραβλέψουμε το γεγονος πως αναμενονται νεα φθηνότερα chipset.

Επεξ/σία από music_lover

2 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Έτσι όπως τα λέτε, δεν έχει νόημα να πάρεις τον 8700k αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις delid. Ακόμα και με μικρό ανέβασμα (4.8), οι θερμοκρασίες θα ξεφύγουν.

Αν θες να τον έχεις stock, παίρνεις και τον 8700 σκέτο.

50 ευρω παραπανω εχει αυτη τη στιγμη ο 8700k και ειναι μισο ghz πιο πανω σε στοκ απο τον 8700. δε το λες και λιγο,

2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Σε κανέναν cpu που κάνει πάνω από 200 ευρώ δεν λες πάει στο καλό... Πόσο πιο ακριβή κατάσταση είναι το soldered δηλαδή; Κρίμα το μηχανάκι είναι... Έχει ωμή δύναμη που δεν το αφήνουν να την δείξει χωρίς πείραγμα.

καλα δε νομιζω οτι το εκαναν απο τσιγκουνια - κοινως φτωχομπινεδια:P - οι μηχανικοι της ιντελ. προφανως καποιες μηχανικες ιδιοτητες θα αποτρεπουν την χρηση soldered.

23 λεπτά πριν, james rod είπε

50 ευρω παραπανω εχει αυτη τη στιγμη ο 8700k και ειναι μισο ghz πιο πανω σε στοκ απο τον 8700. δε το λες και λιγο,

καλα δε νομιζω οτι το εκαναν απο τσιγκουνια - κοινως φτωχομπινεδια:P - οι μηχανικοι της ιντελ. προφανως καποιες μηχανικες ιδιοτητες θα αποτρεπουν την χρηση soldered.

Τσιγκουνιά = παραπάνω κέρδος ...

24 λεπτά πριν, james rod είπε

Ναι. Γιατί οι Xeon είναι soldered ωστόσο;
Αν ήταν και αυτοί με Thermal Paste ίσως το καταλάβαινα. Σίγουρα σηκώνει κουβέντα.

2 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Έτσι. Εμάς με ενδιαφέρει οτιδήποτε είναι κοντά στο 100%. Το άλλο ξεφεύγει.

Όπως επίσης δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση με AVX Stress Test με τους AMD.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...