DEADLAZARUS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Πάνω που είχα αποφασίσει να πάρω τον 8700k (μαζί με 1440p@100hz ultrawide οθόνη), με προβληματίσατε. Κάπου πήρε το μάτι μου 8700k με έτοιμο το delid από πριν. Πιο ακριβοί, αλλά ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Τα 280€ πάντως μου ζητάει ο 8700 non K, είναι τσάμπα. Αν κάποιος θέλει να πάρει τον K με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα κάνει Delid, OK. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anastazio Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Πολυς ντορος για τα vrm βλεπω,τον πρωτο και τελευταιο λογο εχει το τσιπακι...μην ειστε θυματα και αγοράζετε πανάκριβες μητρικές γιατι αν το κομματι παει θα παει και με μητρικη των 100 ευρω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Εξαρτάται πάντα πιο είναι το μέτρο σύγκρισης... αν το μέτρο είναι Prime95 με small FFTs, τότε ναι, θες οπωσδήποτε delid. Σε πιο ρεαλιστικά σενάρια χρήσης, δεν είναι απαραίτητο το delid, εκτός αν κυνηγάς τα 5GHz+ και τον ταΐζεις με 1.35v+. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Για λίγο ίσως και να πάει. Για καθημερινή χρήση στα 5GHz μάλλον όχι. Νομίζω πως μέχρι τα 150€ για μητρική είναι καλά. Εγώ κοιτάω πάντα το χειρότερο σενάριο για να είμαι καλυμμένος. Αυτό βέβαια δεν είναι προσωπική εκτίμηση, το σωστό Overclocking έτσι γίνεται. Τα εργαλεία που γίνεται είναι συγκεκριμένα. http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, Anastazio είπε Πολυς ντορος για τα vrm βλεπω,τον πρωτο και τελευταιο λογο εχει το τσιπακι...μην ειστε θυματα και αγοράζετε πανάκριβες μητρικές γιατι αν το κομματι παει θα παει και με μητρικη των 100 ευρω... Max 200 ευρώ για μητρική. Η taichi, ας πούμε, είναι στα 194 στο amazon.de. Η msi m5 είναι στα 182 (χθες, ήταν στα 172). Carbon+extreme 4 πιο κάτω. Όλες αυτές δεν τινάζουν και τη μπάνκα στον αέρα. Μια χαρά μητρικές σε νορμάλ τιμές. 3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Εξαρτάται πάντα πιο είναι το μέτρο σύγκρισης... αν το μέτρο είναι Prime95 με small FFTs, τότε ναι, θες οπωσδήποτε delid. Σε πιο ρεαλιστικά σενάρια χρήσης, δεν είναι απαραίτητο το delid, εκτός αν κυνηγάς τα 5GHz+ και τον ταΐζεις με 1.35v+. Για ρεαλιστικά σενάρια μιλάω. Gaming+browsing. Πίστευα ότι για τέτοιες διεργασίες, ένα overclock στα 4.8-4.9 με νορμάλ θερμοκρασίες θα ήταν εφικτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 32 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Μωρέ μπράβο κουράγιο. Να δίνεις 300+ για τον 8700k και να τον κάνεις delid. Φέρτε ποτά. Δηλαδή, ένα overclock στα 4.8-4.9 αποκλείεται να δουλέψει με νορμάλ θερμοκρασίες (μέχρι 65); Εννοείται με καλή αερόψυκτρα ή υδρόψυξη. Εγώ στα 5 σταθερά με 1.30 είμαι σε gaming και καθημερινές εργασίες δεν πάει πάνω από 65 βαθμούς. Σε 8 συνεχόμενα cinebench ειδα μέχρι 76 βαθμούς. Σε mining 10 threads στο φουλ είδα 86 βαθμούς. Όλα αυτά με τα stock ανεμιστηρακια με τα καινούργια έχω 5 6 βαθμούς λιγότερο. 21 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου. 3 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Max 200 ευρώ για μητρική. Η taichi, ας πούμε, είναι στα 194 στο amazon.de. Η msi m5 είναι στα 182 (χθες, ήταν στα 172). Carbon+extreme 4 πιο κάτω. Όλες αυτές δεν τινάζουν και τη μπάνκα στον αέρα. Μια χαρά μητρικές σε νορμάλ τιμές. Για ρεαλιστικά σενάρια μιλάω. Gaming+browsing. Πίστευα ότι για τέτοιες διεργασίες, ένα overclock στα 4.8-4.9 με νορμάλ θερμοκρασίες θα ήταν εφικτό. Prime A έχω ποτέ δεν έχω δει υψηλές θερμοκρασίες στα vrms δουλεύει άψογα από την πρώτη μέρα. Και εγώ έλεγα για 300 ευρώ μητρική αλλά τελικά δεν υπάρχει λόγος και μια χαρά 24/7 overclock έχω στα 5ghz έχει να κλείσει 2 μήνες ο υπολογιστής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε Max 200 ευρώ για μητρική. Η taichi, ας πούμε, είναι στα 194 στο amazon.de. Η msi m5 είναι στα 182 (χθες, ήταν στα 172). Carbon+extreme 4 πιο κάτω. Όλες αυτές δεν τινάζουν και τη μπάνκα στον αέρα. Μια χαρά μητρικές σε νορμάλ τιμές. Για ρεαλιστικά σενάρια μιλάω. Gaming+browsing. Πίστευα ότι για τέτοιες διεργασίες, ένα overclock στα 4.8-4.9 με νορμάλ θερμοκρασίες θα ήταν εφικτό. Καλές είναι αυτές που είπες, τις φθηνότερες να αποφύγεις. Για ρεαλιστικά σενάρια, στα 4.8, δεν θέλει delid. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε Καλές είναι αυτές που είπες, τις φθηνότερες να αποφύγεις. Για ρεαλιστικά σενάρια, στα 4.8, δεν θέλει delid. Δεν είναι τα 4.8 τα volt παίζουν ρόλο. Και 4.5 αν έχεις αν βάλεις 1.40 volt οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κατακόρυφα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, Zaknafein είπε Καλές είναι αυτές που είπες, τις φθηνότερες να αποφύγεις. Για ρεαλιστικά σενάρια, στα 4.8, δεν θέλει delid. Ε, όχι. Για πιο κάτω δεν αξίζει. 150-190, άντε 200. Βάζω και τη fatality k6 μέσα. Είχα καταλήξει στην msi m5 gaming, αλλά με δελεάζει και η carbon. Γλιτώνεις και ένα 20άρι περίπου. Αλλιώς, η extreme 4 είναι μια χαρά. Η taichi μου αρέσει περισσότερο απ' όλες, αλλά είναι λίγο πιο τσιμπημένη. Στα 185, την έπαιρνα με κλειστά μάτια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Το ξέρω, αλλά οι περισσότεροι δεν θέλουν υψηλή τάση για 4.8, γι'αυτό το βάζω ως όριο. Παραπάνω αρχίζει η λοτταρία (στην τάση αλλά και στην σταθερότητα). @DEADLAZARUS Κι εμένα μ'άρεσε η Taichi, αλλά όταν ψώνιζα ήταν ακριβούτσικη και η Gaming 5 έδινε και 20€ στο Steam, οπότε την προτίμησα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από Zaknafein Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μακριά από gaming ultra της gigabyte και όλες καλές είναι. Θα δοκιμάσω για 5.3 καμία μέρα να δούμε τι ψάρια πιάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, Heybro είπε Εγώ στα 5 σταθερά με 1.30 είμαι σε gaming και καθημερινές εργασίες δεν πάει πάνω από 65 βαθμούς. Σε 8 συνεχόμενα cinebench ειδα μέχρι 76 βαθμούς. Σε mining 10 threads στο φουλ είδα 86 βαθμούς. Όλα αυτά με τα stock ανεμιστηρακια με τα καινούργια έχω 5 6 βαθμούς λιγότερο. 21 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου. Prime A έχω ποτέ δεν έχω δει υψηλές θερμοκρασίες στα vrms δουλεύει άψογα από την πρώτη μέρα. Και εγώ έλεγα για 300 ευρώ μητρική αλλά τελικά δεν υπάρχει λόγος και μια χαρά 24/7 overclock έχω στα 5ghz έχει να κλείσει 2 μήνες ο υπολογιστής. Σε παιχνίδια δεν έχει να λέει κάτι γιατί δεν γίνεται έντονη χρήση του CPU. Στο Cinebench δες καλύτερα μήπως άγγιξες λίγο παραπάνω. 1 λεπτό πριν, Heybro είπε Δεν είναι τα 4.8 τα volt παίζουν ρόλο. Και 4.5 αν έχεις αν βάλεις 1.40 volt οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κατακόρυφα. Παίζει ρόλο και η συχνότητα, αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει η τάση φυσικά. Με ίδια τάση και υψηλότερη συχνότητα, η υψηλότερη θερμοκρασία θα είναι στη ρύθμιση με την μεγαλύτερη συχνότητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, Zaknafein είπε Το ξέρω, αλλά οι περισσότεροι δεν θέλουν υψηλή τάση για 4.8, γι'αυτό το βάζω ως όριο. Παραπάνω αρχίζει η λοτταρία (στην τάση αλλά και στην σταθερότητα). 4.8 με 1.20 λογικά θα παίζουν όλα τα chip υποθέτω. Με 1.15 τον δούλευα κανα 2 βδομάδες αλλά ειχα 2 φορές κολλήματα και ανέβασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Το cinebench είναι αρκετά light, ο δικός μου πήγαινε 80κάτι στα 5.1GHz/1.35v, αλλά τι να το κάνεις, δεν είναι καλό δείγμα. 3 λεπτά πριν, Heybro είπε Μακριά από gaming ultra της gigabyte και όλες καλές είναι. Θα δοκιμάσω για 5.3 καμία μέρα να δούμε τι ψάρια πιάνει. Έβγαλε καινούρια (Ultra Gaming 2.0) με παραπάνω φάσεις, οπότε η 2.0 παλεύεται. Η πρώτη ήταν μάπα όντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις