Heatspreader Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Αυτό ίσως γίνεται λόγω του Latency που είχε προκύψει. Όταν είσαι σε Balanced το CPU πρέπει να ρίχνει τη συχνότητα και να την ανεβάζει ανάλογο το Load που έχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Γενικά όπως το λες είναι, πριν μιλούσα για oc καταστάσεις και όχι stock Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Συμφωνώ με @Psycho_Warhead High Performance πάντα στο os. Δες και τι power state έχεις αφήσει ανοιχτά. Προσωπικά μόνο C1E, έχω ΟΝ, τα άλλα όπως C3/C6 + Package τα έχω οφφ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα σκαμπανεβάσματα στα ρολόγια δημιουργούν θέματα με stuttering και υψηλά frame-times πολλές φορές στο gaming. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από Psycho_Warhead 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) https://videocardz.com/newz/nzxt-n7-z370-motherboard-pictured BTW έχει κορυφαίο after sales support η εταιρεία. Δύο φορες που χρειάστηκα ήταν άψογη Μακάρι να τα πάει καλά ως νέος παίκτης σε μια κατηγορία που δε συγχωρεί λάθη, ελπίζω σε καλά υλικά κατασκευής, εγγύηση, καλό vrm cooling, bios κλπ. Edit OEM φαίνεται να είναι η ECS. Η τιμή κυμαίνεται στα ~$300. Ακριβή. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από 7nisiotis Edit: Info+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Αυτό το chipset δεν είναι να το σβήσεις από device manager. Δεν boot-άρει στα Windows μετά. Η πλάκα είναι ότι αυτό συμβαίνει σε ΟΛΕΣ τις πλατφόρμες(Intel/AMD). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 8700k 5ghz 1.28v https://valid.x86.fr/bd8i75 Και ενα cinebench. Οι θερμοκρασιες ειναι μετα απο 7 συνεχομενα cinebench στο 90% οι ανεμιστηρες της x62. Παραπανω απο 5 δεν εχω δοκιμασει αλλα βλεπω περνει ανετα ο επεξεργαστης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sozz Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 ξερετε τι εχει γινει με την διαθεσιμοτητα των 8400 γιατι δεν τον βρισκω απο κανενα μαγαζι αναμενοντε τελος του μηνα γραφει στο e-shop στο πλαισιο μου εριξαν ακυρο ακομα και οταν παραλαβουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Τι να πω; Παράξενα πράγματα γενικά με το Hardware. Ανεβασμένες τιμές και μικρή διαθεσιμότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FeelsBadMan Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 8 ώρες πριν, Heybro είπε 8700k 5ghz 1.28v https://valid.x86.fr/bd8i75 Και ενα cinebench. Οι θερμοκρασιες ειναι μετα απο 7 συνεχομενα cinebench στο 90% οι ανεμιστηρες της x62. Παραπανω απο 5 δεν εχω δοκιμασει αλλα βλεπω περνει ανετα ο επεξεργαστης. Πολύ λογικά temps. Αν δε βαριεσαι τρεξε 20-30 mins ενα realbench ή Prime 95 small FFTs για να δεις που θα σταθεροποιηθουν τα temps/θερμοκρασία υγρού. Με τι LLC είσαι για 5GHz/1.28 V? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, FeelsBadMan είπε Πολύ λογικά temps. Αν δε βαριεσαι τρεξε 20-30 mins ενα realbench ή Prime 95 small FFTs για να δεις που θα σταθεροποιηθουν τα temps/θερμοκρασία υγρού. Με τι LLC είσαι για 5GHz/1.28 V? 1.264 το εχω στο bios με llc7 που το παει μεχρι 1.28 max οποτε ειναι πολυ καλα. Idle εχω 26-27 βαθμους και σε gaming 45-55 με σπανια spikes στα 60-65. Αν παιξω ενα 4ωρο και μετα τρεξω cinebench η θερμοκρασια πιανει 86. Λογικα λογω θερμοκρασιας κουτιου που ανεβαινει κατακορυφα με την gpu ενω οταν ειναι κρυο κραταει καλυτερα. Το realbench και το prime ειναι πολυ βαρια benchmark θα με πανε 95+ σιγουρα για αυτο βολευομαι με 5-10 cinebench. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Όταν τα C states είναι στο Auto, είναι Enabled ή Disabled; Μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχει κάποιος που να δουλεύει το σύστημα του Stock σε Default Settings να ρωτήσω τα εξής πράγματα: Επειδή όπως είπα κάποιες φορές κολλάνε τα ρολόγια είτε χαμηλά, είτε ψηλά, είπα να δοκιμάσω τα εξής: 1) Αρχικά ένα ένα Restore Default UEFI Settings. 2) Απενεργοποίησα το Load Optimized CPU OC Setting το οποίο το είχα Turbo στα 4.7GHz. 3) Άφησα μόνο το Per Core Ratio με αποτέλεσμα να κρατάει τα ρολόγια όπως πρέπει ανάλογα με το utilization των πυρήνων. Το δεύτερη βήμα το έκανα μιας και η επιλογή Turbo στα CPU Settings είναι ενεργοποιημένη, οπότε δεν χρειάζεται σκέφτηκα αυτή. Το CPU ξέρει. Το MCE ποτέ δεν το έχω ενεργοποιημένο εννοείται. Το πρόβλημα ποιο είναι; Η μητρική σε Auto πάντα τάση, δίνει 1.43V VID σε Full Load με αποτέλεσμα να βλέπω 85άρια από το πουθενά. Αν ωστόσο ενεργοποιήσω το Load Optimized CPU OC Setting σε Turbo 4.7 (έχει 4.8, 4.9 και 5.0) τότε η τάση επαναφέρεται στη σωστή της τιμή και δεν έχω θέμα με θερμοκρασίες όπως είναι λογικό. Τι γίνεται εδώ; Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2018 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FeelsBadMan Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Heatspreader είπε Υπάρχει κάποιος που να δουλεύει το σύστημα του Stock σε Default Settings να ρωτήσω τα εξής πράγματα: Επειδή όπως είπα κάποιες φορές κολλάνε τα ρολόγια είτε χαμηλά, είτε ψηλά, είπα να δοκιμάσω τα εξής: 1) Αρχικά ένα ένα Restore Default UEFI Settings. 2) Απενεργοποίησα το Load Optimized CPU OC Setting το οποίο το είχα Turbo στα 4.7GHz. 3) Άφησα μόνο το Per Core Ratio με αποτέλεσμα να κρατάει τα ρολόγια όπως πρέπει ανάλογα με το utilization των πυρήνων. Το δεύτερη βήμα το έκανα μιας και η επιλογή Turbo στα CPU Settings είναι ενεργοποιημένη, οπότε δεν χρειάζεται σκέφτηκα αυτή. Το CPU ξέρει. Το MCE ποτέ δεν το έχω ενεργοποιημένο εννοείται. Το πρόβλημα ποιο είναι; Η μητρική σε Auto πάντα τάση, δίνει 1.43V VID σε Full Load με αποτέλεσμα να βλέπω 85άρια από το πουθενά. Αν ωστόσο ενεργοποιήσω το Load Optimized CPU OC Setting σε Turbo 4.7 (έχει 4.8, 4.9 και 5.0) τότε η τάση επαναφέρεται στη σωστή της τιμή και δεν έχω θέμα με θερμοκρασίες όπως είναι λογικό. Τι γίνεται εδώ; Μου είχε τύχει ενα παρόμοιο πρόβλημα να κολλάνε τυχαία τα ρολόγια στα 800MHz μετά απο λίγη ώρα σε i7 6700 και msi H170 μητρική. Ειχα δοκιμάσει τα πάντα στο bios αρχικα απο C-States, υψηλό voltage επίτηδες, standard clocks, reset/CMOS clear bios, bios update κλπ, μετά το πήγα πλαισιο το είχαν να τρεχει stress tests 3-4 μερες μου ειπαν και δεν το παρουσιασε κι αφού το πήρα πάλι το εκανε. Στο τελος είπα να ρίξω κι ενα format μπας και αφού ηταν το τελευταίο που έμενε και έφτιαξε, ενώ δε φαινονταν να'ναι θέμα OS... Αν δεν έχεις κανει ήδη format δοκιμασε το, ίσως κανα να'ναι καποιο conflict στο power management. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Και πώς γίνεται κατά το Restart όποτε γίνεται αυτό να σβήνει και να ανοίγει πάλι το PC σαν να έχει αλλάξει κάποια ρύθμιση στο BIOS; Θα το κάνω κάποια στιγμή. Μια άλλη παρατήρηση: Έχετε δει ποτέ ρολόγι πάνω από 4.3GHz στο CPU όταν για παράδειγμα τρέχετε Cinebench Single Thread ή Super Pi ή άλλα Single Threaded Benches; Αρχίζω και ψάχνομαι πολύ σήμερα να δω τι γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις