Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@Heatspreader

Αυτό!
Όταν αγοράζεις ένα pc, αγοράζεις και την ανάγκη να το προσέχεις και την ανάγκη του να ξέρεις ότι δουλεύει παντού σωστά ακόμα και δεν το ανοίξεις ποτέ.
Το ποστ σου περιγράφει ακριβώς τον τρόπο που σκέφτομαι και γω.

Δοκίμασες αυτά που σου έστειλα σε pm;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Εγώ καταλαβαίνω το point του heat και έχει δίκιο. Θέλει απλά να δουλεύουν όλα "ρολόι ,άσχετα αν του χρειάζονται ή αν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ. Και δεν νομίζω να το κάνει για εξοικονόμηση ρεύματος. 

Και εγώ γουστάρω να μην βλέπω bugs και δυσλειτουργίες,άσχετα αν μου χρειάζονται. 

Πχ sleep,hybernate  κλπ τα έχω στο off,αλλά τα δοκίμασα για κάποιες μέρες να δω αν είναι όλα οκ. 

Μπορείς να το πεις και ψυχαναγκασμο  ;)

Βρε καλα κανει και δικαιωμα του να λειτουργει το pc οπως θελει αλλα οταν γινονται καποιες δηλωσεις οπως αυτη

11 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Είμαι Enthusiast.

ε εκει αλλαζει το πραγμα. Αν δεν το εγραφε αυτο τοτε θα ελεγα οτι εχει 100% δικιο.

Και δευτερη παρατηρηση σε αυτα που γραφτηκαν.

11 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

@Fulgore

• Και φυσικά η λιγότερη φθορά του. Δεν δουλεύω το σύστημα μου με τη λογική ότι σε 4-5 χρόνια θα το πουλήσω.

Αν σε ενδιαφερει οντως η λιγοτερη φθορα τοτε δεν θα ειχες αγορασει ξεκλειδωτο(μιας και μιλαμε για intel)επεξεργαστη για να του κανεις overclock.

Α και enthusiast δεν εισαι/γινεσαι αν αγορασεις μια φορα καθε 10χρονια ενα ακριβο pc.

Ο προηγουμενος επεξεργαστης σου ηταν ο 8320 που αν ησουν πραγματικος enthusiast δεν θα τον ειχες αγορασει εξ αρχης.

Ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι δινω συγκεκριμενα βαση στην παραπανω λεξη/κατηγορια και οχι στα υπολοιπα που αναφερεις που φυσικα δεν διαφωνω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο enthusiast θέλει να δουλεύουν όλα ρολόι. Ακόμα κι αν δεν τα χρειάζεται. Και δεν απαγορεύεται να έγινε τώρα enthusiast

Επεξ/σία από kogos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, kogos είπε

Ο enthusiast θέλει να δουλεύουν όλα ρολόι. Ακόμα κι αν δεν τα χρειάζεται. Και δεν απαγορεύεται να έγινε τώρα enthusiast

Δεν απαγορευεται αρκει να το πεις ομως.Αλλο το'' ειμαι γενικα enthusiast''και αλλο ''εγινα (με την τελευταια αγορα) enthusiast''.

Επεξ/σία από Fulgore

6 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

@Heatspreader

Αυτό!
Όταν αγοράζεις ένα pc, αγοράζεις και την ανάγκη να το προσέχεις και την ανάγκη του να ξέρεις ότι δουλεύει παντού σωστά ακόμα και δεν το ανοίξεις ποτέ.
Το ποστ σου περιγράφει ακριβώς τον τρόπο που σκέφτομαι και γω.

Δοκίμασες αυτά που σου έστειλα σε pm;

Έτσι ακριβώς.
Όχι. Δοκίμασα να βγάλω τον NVMe πρώτα για να δω τι γίνεται.

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Βρε καλα κανει και δικαιωμα του να λειτουργει το pc οπως θελει αλλα οταν γινονται καποιες δηλωσεις οπως αυτη

ε εκει αλλαζει το πραγμα. Αν δεν το εγραφε αυτο τοτε θα ελεγα οτι εχει 100% δικιο.

Και δευτερη παρατηρηση σε αυτα που γραφτηκαν.

Αν σε ενδιαφερει οντως η λιγοτερη φθορα τοτε δεν θα ειχες αγορασει ξεκλειδωτο(μιας και μιλαμε για intel)επεξεργαστη για να του κανεις overclock.

Α και enthusiast δεν εισαι/γινεσαι αν αγορασεις μια φορα καθε 10χρονια ενα ακριβο pc.

Ο προηγουμενος επεξεργαστης σου ηταν ο 8320 που αν ησουν πραγματικος enthusiast δεν θα τον ειχες αγορασει εξ αρχης.

Ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι δινω συγκεκριμενα βαση στην παραπανω λεξη/κατηγορια και οχι στα υπολοιπα που αναφερεις που φυσικα δεν διαφωνω.

Enthusiast  χρήστης μπορείς να είσαι έχοντας έναν R3 1200 και μία κάρτα γραφικών 1050Ti. Enthusiast συνώνυμα της λέξης στα ελληνικά είναι ο ταμένος, ο λάτρης ο θιασώτης, ο θαυμαστής.

Αν δεν είναι λοιπόν Enthusiast, ένας χρήστης με FX 8320 σε ένα άριστα στημένο PC με μία από τις  καλύτερες μητρικές της αγοράς για την πλατφόρμα με πολύ καλά περιφερειακά (όχι απαραίτητα τα πιο ακριβά), τότε δεν είναι ούτε κάποιος με 8700K, μιας και υπάρχουν και οι i9.

Enthusiast δεν γίνεσαι από το PC και το Hardware που έχεις γενικότερα ωστόσο, γίνεσαι από τον τρόπο σκέψης σου. Γνωρίζω άτομο με GTX 1080 που το μόνο που κάνει είναι να παίζει Games. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Το PC είναι βρόμικο, το καθαρίζω εγώ ή ένας άλλος φίλος μία φορά το χρόνο. Οι θερμοκρασίες στο θεό, οι Drivers παλιοί, σπασμένες USB στο κουτί, κλπ. Τη δουλειά του την κάνει παρόλα αυτά. Τι δεν κάνει; Δεν εκτιμάει. Και εκεί είναι το κλειδί, η διαφορά, η λεπτή γραμμή από τον Enthusiast. Έχει το PC ως εργαλείο.

Ελπίζω να σε κάλυψα και να σου εξήγησα της έννοια του Enthusiast.

2 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Enthusiast  χρήστης μπορείς να είσαι έχοντας έναν R3 1200 και μία κάρτα γραφικών 1050Ti. Enthusiast συνώνυμα της λέξης στα ελληνικά είναι ο ταμένος, ο λάτρης ο θιασώτης, ο θαυμαστής.

Οχι εισαι λαθος,μιλαμε συγκεκριμενα για pc enthusiasts,και προφανως δεν μπορεις να εισαι με i3 ή ryzen 3

https://en.wikipedia.org/wiki/Enthusiast_computing

focus on extremely high-end computers.

3 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

τότε δεν είναι ούτε κάποιος με 8700K, μιας και υπάρχουν και οι i9.

Εχεις δικιο στο παραπανω γιατι οντως υπαρχουν και οι i9. Ο μονος λογος που αναφερεται ο 8700κ ειναι γιατι ειναι ας το πουμε ο enthusiast επεξεργαστης(απο πλευρας κοστους κυριως)που προσφερει τα περισσοτερα στους gamers. Enthusiasts στην Ελλαδα ουτως ή αλλως ελαχιστοι ειναι και θα τους βρεις κυριως σε αλλα forum.

7 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Enthusiast δεν γίνεσαι από το PC και το Hardware που έχεις γενικότερα ωστόσο, γίνεσαι από τον τρόπο σκέψης σου. Γνωρίζω άτομο με GTX 1080 που το μόνο που κάνει είναι να παίζει Games. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Το PC είναι βρόμικο, το καθαρίζω εγώ ή ένας άλλος φίλος μία φορά το χρόνο. Οι θερμοκρασίες στο θεό, οι Drivers παλιοί, σπασμένες USB στο κουτί, κλπ. Τη δουλειά του την κάνει παρόλα αυτά. Τι δεν κάνει; Δεν εκτιμάει. Και εκεί είναι το κλειδί, η διαφορά, η λεπτή γραμμή από τον Enthusiast. Έχει το PC ως εργαλείο.

Ελπίζω να σε κάλυψα και να σου εξήγησα της έννοια του Enthusiast.

Αρα ελπιζω να σου εξηγησα οτι το παραπανω σου σκεπτικο ειναι τελειως ακυρο απο τον pc enthusiast. Τωρα για το ατομο με το βρωμικο pc και γενικα δωματιο ειναι κουβεντα για αλλο θεμα.

Έτσι ακριβώς.  Στο θέμα "Δείξτε το κουτί σας " υπάρχουν πολλά σεταπ από enthusiasts users,που ασχέτως με το hardware,έχει προσεχθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια. 

Είναι ένα παράδειγμα για το ποιοί είναι enthusiasts. 

Προφανώς ο fulgore ,το "μπερδεύει " με την κατηγορία hardware και περιφερειακών, που λόγω marketing ονομάστηκαν από τις εταιρείες,enthusiasts products.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Προφανώς ο fulgore ,το "μπερδεύει " με την κατηγορία hardware και περιφερειακών, που λόγω marketing ονομάστηκαν από τις εταιρείες,enthusiasts products.

Οταν μιλαμε για pc enthusiasts ειναι μια μονο κατηγορια και καλως ή κακως ειναι αυτη που ''τα σκαει' χοντρα στο pc hardware εκτος των αλλων,γιαυτο το λογο και δεν ειναι πολλοι.

Αυτοι ειναι οι pc enthusiasts και οχι οπως το ερμηνευει ο καθενας για τον εαυτο του. Δεν ειμαι pc enthusiast,ουτε τους παω,ουτε θελω να γινω αλλα καποια πραγματα ειναι αυτα που ειναι.

Επεξ/σία από Fulgore

Ένας "enthusiast user" έχει τουλάχιστον δυο λειτουργικά, μια ντουζίνα προγράμματα (η επιφάνεια εργασίας είναι γεμάτη με shortcuts), και ρισκάρει να σκαλίζει και να πειραματίζεται, και ας μην έχει ιδέα τι κάνει... Το τι σύστημα θα έχει και πόσα led είναι περισσότερο θέμα χρημάτων.

Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Οταν μιλαμε για pc enthusiasts ειναι μια μονο κατηγορια και καλως ή κακως ειναι αυτη που ''τα σκαει' χοντρα στο pc hardware εκτος των αλλων,γιαυτο το λογο και δεν ειναι πολλοι.

Αυτοι ειναι οι pc enthusiasts και οχι οπως το ερμηνευει ο καθενας για τον εαυτο του.

Δεν έχεις λάθος προσέγγιση. Παρόλα αυτά διαφωνώ εν μέρει γιατί:

Προσωπικά θεωρώ enthusiast για παράδειγμα αυτόν που θα δώσει 50 ευρώ παραπάνω για να πάρει strix υλοποίηση στην gpu και ας είναι  gtx1060. Αντίστοιχα παραπάνω σε μητρική κουτί,καλύτερα fans και γενικά ασχολείται με το κάθε part ξεχωριστά και ας έχει στοιχίσει τα μισά από κάποιον άλλο που μπορεί να έχει τον τοπ cpu γιατί πχ τον χρειάζεται για μια δουλειά,και απλά τα πέταξε σε ένα σάπιο κουτί που θα το ανοίξει όταν χαλάσει. 

• Like 1

Κολλάτε στις ταμπέλες και έχετε όλοι δίκιο.

Σαν market segment, "enthusiast / high end" αναφέρεται στο hardware που έχει ο χρήστης. Δλδ σαν κατηγορία αγοράς, δεν είναι "enthusiast" κάποιος που έχει ένα PC-κουκλί με R3/i3 + 560 / 1050.

Είναι σαν να λέμε στα αυτοκίνητα, αυτός που έχει κουκλί Fiesta είναι σε άλλο segment από αυτόν που έχει παρτάλι Mondeo (χρησιμοποιώ ίδια μαρκά γιατί δεν αφορά μάρκες/κατασκευαστές αυτή η κατηγοριοποίηση της αγοράς).

Αυτό που λέτε εσείς και φυσικά δεν έχει σχέση με το hardware, είναι το μεράκι που αφιερώνει κάποιος (σε Η/Υ, αμάξι, μηχανάκι, δεν έχει σημασία το αντικείμενο) και δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες τις αγοράς, αλλά με το χόμπυ και η "παρεξήγηση" δημιουργήθηκε γιατί οι μαρκετινίστες έχουν περάσει τον όρο "enthusiast" σαν συνώνυμο/ταυτόσημο του high-end.

• Like 3

4 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Κολλάτε στις ταμπέλες και έχετε όλοι δίκιο.

Δεν κολλαω προσωπικα στις ταμπελες,απλα δεν γινεται να διαβαζω σε τεχνολογικο forum οτι pc enthusiast μπορει να ειναι και καποιος με fx 8320 ή ryzen 3 1200 επειδη το pc του ειναι καθαρο.

Προφανως και οι λιγοι πραγματικοι pc enthusiasts που υπαρχουν ασχολουνται παρα πολυ με το pc ακριβως γιατι δινουν και ενα σκασμο λεφτα.Δεν πανε πχ σε ετοιμη corsair υδροψυξη,εχουν custom που προφανως θελει συντηρηση και ελεγχο/ανταλλακτικα.

Δες πχ εδω τι γραφτηκε

17 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Προσωπικά θεωρώ enthusiast για παράδειγμα αυτόν που θα δώσει 50 ευρώ παραπάνω για να πάρει strix υλοποίηση στην gpu και ας είναι  gtx1060.

19 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Δεν κολλαω προσωπικα στις ταμπελες,απλα δεν γινεται να διαβαζω σε τεχνολογικο forum οτι pc enthusiast μπορει να ειναι και καποιος με fx 8320 ή ryzen 3 1200 επειδη το pc του ειναι καθαρο.

Προφανως και οι λιγοι πραγματικοι pc enthusiasts που υπαρχουν ασχολουνται παρα πολυ με το pc ακριβως γιατι δινουν και ενα σκασμο λεφτα.Δεν πανε πχ σε ετοιμη corsair υδροψυξη,εχουν custom που προφανως θελει συντηρηση και ελεγχο/ανταλλακτικα.

Δες πχ εδω τι γραφτηκε

Ορίστε το έγραψες και μόνος σου εδώ. Αυτό σου εξηγούμε τόσην ώρα και διαφωνείς ενώ το περιγράφεις περίπου. Και λέω περίπου γιατί το πόσα έχει δώσει κάποιος δεν σημαίνει πάντα ότι ασχολείται κιόλας.

Με λίγα λόγια εσύ λες ότι ανάλογα το ποσό που δίνει κάποιος παίρνει και την ταμπέλα για το τι χρήστης είναι. Εμ δε πάει έτσι.  

Η custom υδροψυξη ας πούμε που λες,χρησιμοποιείται από enthusiasts,σωστά; 

Θες να σου δείξω κάμποσα σεταπ με custom loop που δεν έχουν high end cpu/gpu?

Ή ο άλλος που έχει δώσει 3000 ευρώ για σύστημα με 64gb ram και high end cpu και gpu για να κάνει video editing τι είναι; enthusiast pc user ;

Εγώ νομίζω πως είναι enthusiast video editor πάντως. 

Ή θες να μου πεις πως ο enthusiast που έστησε pc το 2016 ,έπαψε πλέον να είναι enthusiast γιατί το pc του τώρα στοιχίζει ούτε τα μισά. 

Ο άλλος ας πούμε τα χώνει γιατί τον ενδιαφέρει μόνο να παίζει 144fps bf1. Δεν τον κάνει enthusiast pc user αυτό. Χεστηκε κιόλας. Hardcore gamer λέγεται. 

Τεσπα ο χομπιστας είναι ο enthusiast,άσχετο με το τι λένε οι εταιρείες για marketing. Και όλοι από κάπου ξεκινάνε. Δεν είναι ανάγκη να έχεις δώσει 5 χιλιάρικα. Και με 1 χιλιαρικο αν έχεις το μικρόβιο γίνεσαι και συνεχίζοντας ανεβαίνεις. 

Οι συλλέκτες ρολογιών ας πούμε,δεν είναι απαραίτητο να έχουν rolex και omega  .Και με seiko ,tissot και casio πάλι συλλέκτης είσαι  ;)

Σου είπα και πριν ,κάνε μια βόλτα στο "δείξτε το κουτί σας " ή ακόμα και στο pcpartpicker να δεις συστήματα που άσχετα με το πόσο στοίχισαν,έχουν φτιαχτεί από enthusiasts. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Αυτοι ειναι οι pc enthusiasts και οχι οπως το ερμηνευει ο καθενας για τον εαυτο του. Δεν ειμαι pc enthusiast,ουτε τους παω,ουτε θελω να γινω αλλα καποια πραγματα ειναι αυτα που ειναι.

Δεν διαφωνώ. Ναι, κάπως έτσι είναι.
Το «τα σκάει» χοντρά όμως είναι κάτι γενικό. Πάντα υπάρχει κάποιος που τα έχει σκάσει παραπάνω. 

Μπορεί κάποιος να έχει R3 1200 με μία πολύ καλή οθόνη και περιφερειακά. Με λίγα λόγια να ψάχνεται, να ασχολείται, να εκτιμά και να τιμά το αντικείμενο.

1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

Δεν έχεις λάθος προσέγγιση. Παρόλα αυτά διαφωνώ εν μέρει γιατί:

Προσωπικά θεωρώ enthusiast για παράδειγμα αυτόν που θα δώσει 50 ευρώ παραπάνω για να πάρει strix υλοποίηση στην gpu και ας είναι  gtx1060. Αντίστοιχα παραπάνω σε μητρική κουτί,καλύτερα fans και γενικά ασχολείται με το κάθε part ξεχωριστά και ας έχει στοιχίσει τα μισά από κάποιον άλλο που μπορεί να έχει τον τοπ cpu γιατί πχ τον χρειάζεται για μια δουλειά,και απλά τα πέταξε σε ένα σάπιο κουτί που θα το ανοίξει όταν χαλάσει. 

Έτσι ακριβώς. Θα έκανα τη δουλειά μου με μία GTX 1060 η οποία κόστιζε 40€ λιγότερα. Ήθελα όμως να είναι αρκετά κλοκαρισμένη και να έχει LEDs, άσχετα αν η απόδοση της (επειδή δεν έχουν τόση σημασία τα ρολόγια) θα ήταν ίδια με την πιο φθηνή. Σαφώς θα μπορούσα να πάω σε καλύτερη υλοποίηση, δεν είχα τη δυνατότητα όμως και δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα κάτι καλύτερο.

1 ώρα πριν, thanosAIAS είπε

Συγγνώμη κιόλας...η intel, είναι στην ίδια μοίρα κατά τη γνώμη σας με την AMD σε ότι αφορά τα meltdown και specter exploits;

Καλό διάβασμα. :)

https://www.pcsteps.gr/236228-meltdown-και-spectre-κενά-ασφαλείας-επεξεργαστών/

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Δες πχ εδω τι γραφτηκε

Μην τα υπεραπλουστεύεις παραποιώντας ταυτόχρονα τα λεγόμενα τον συνομιλητών σου.

Παραθέτω ξανά λοιπόν:

Αναφορά σε κείμενο

Enthusiast συνώνυμα της λέξης στα ελληνικά είναι ο ταμένος, ο λάτρης ο θιασώτης, ο θαυμαστής.

Αναφορά σε κείμενο

Γνωρίζω άτομο με GTX 1080 που το μόνο που κάνει είναι να παίζει Games. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Το PC είναι βρόμικο, το καθαρίζω εγώ ή ένας άλλος φίλος μία φορά το χρόνο. Οι θερμοκρασίες στο θεό, οι Drivers παλιοί, σπασμένες USB στο κουτί, κλπ. Τη δουλειά του την κάνει παρόλα αυτά. Τι δεν κάνει;

Και εκεί είναι το κλειδί, η διαφορά, η λεπτή γραμμή από τον Enthusiast. Έχει το PC ως εργαλείο.

Όπως λέει και ο φίλος από κάτω, τι έχεις να πεις που είχα SLI με 8150 και Custom WC; Πριν το SLI είχα νερό και στην GPU (ATi 5870).

29 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Ορίστε το έγραψες και μόνος σου εδώ. Αυτό σου εξηγούμε τόσην ώρα και διαφωνείς ενώ το περιγράφεις περίπου. Και λέω περίπου γιατί το πόσα έχει δώσει κάποιος δεν σημαίνει πάντα ότι ασχολείται κιόλας.

Με λίγα λόγια εσύ λες ότι ανάλογα το ποσό που δίνει κάποιος παίρνει και την ταμπέλα για το τι χρήστης είναι. Εμ δε πάει έτσι.  

Η custom υδροψυξη ας πούμε που λες,χρησιμοποιείται από enthusiasts,σωστά; 

Θες να σου δείξω κάμποσα σεταπ με custom loop που δεν έχουν high end cpu/gpu?

Ή ο άλλος που έχει δώσει 3000 ευρώ για σύστημα με 64gb ram και high end cpu και gpu για να κάνει video editing τι είναι; enthusiast pc user ;

Εγώ νομίζω πως είναι enthusiast video editor πάντως. 

Ή θες να μου πεις πως ο enthusiast που έστησε pc το 2016 ,έπαψε πλέον να είναι enthusiast γιατί το pc του τώρα στοιχίζει ούτε τα μισά. 

Ο άλλος ας πούμε τα χώνει γιατί τον ενδιαφέρει μόνο να παίζει 144fps bf1. Δεν τον κάνει enthusiast pc user αυτό. Χεστηκε κιόλας. Hardcore gamer λέγεται. 

Τεσπα ο χομπιστας είναι ο enthusiast,άσχετο με το τι λένε οι εταιρείες για marketing. Και όλοι από κάπου ξεκινάνε. Δεν είναι ανάγκη να έχεις δώσει 5 χιλιάρικα. Και με 1 χιλιαρικο αν έχεις το μικρόβιο γίνεσαι και συνεχίζοντας ανεβαίνεις. 

Οι συλλέκτες ρολογιών ας πούμε,δεν είναι απαραίτητο να έχουν rolex και omega  .Και με seiko ,tissot και casio πάλι συλλέκτης είσαι  ;)

Σου είπα και πριν ,κάνε μια βόλτα στο "δείξτε το κουτί σας " ή ακόμα και στο pcpartpicker να δεις συστήματα που άσχετα με το πόσο στοίχισαν,έχουν φτιαχτεί από enthusiasts. 

Αυτό, έτσι ακριβώς.

Υ.Γ: Τώρα είμαι Enthusiast ή όχι; Χρειάζομαι GTX 1080 Ti για να είμαι; Όποιος έχει GTX 1080Ti και δεν έχει NVMe είναι; Πότε είναι; Ποιο είναι το κατώφλι που αρχίζεις να λέγεσαι Enthusiast;
Με λίγα εγώ έγραψα ακριβώς τον ορισμό, τουλάχιστον όπως τον καταλαβαίνω και όποιος θέλει διαφωνεί ή συμφωνεί. Ο Fulgore δεν έχει δώσει σαφή περιγραφή.

Επεξ/σία από Heatspreader
  • Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...