Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χθες μιλάω με ένα φιλαράκι που μάλιστα τυχαίνει να δουλεύει στο Πλαίσιο και έχει 8700K με Aorus Gaming 7.
Του λέω «Να σου πω ρε 'συ, έχω αυτό και αυτό το θέμα, να σου δώσω τον NVMe μου να τον δουλέψεις για λίγο καιρό να δεις πώς πηγαίνει στο δικό σου σύστημα». Μου λέει «Ναι, φυσικά! Αλλά αυτά που είπες μου τα κάνει και εμένα». Του λέω «Τι σου κάνει;» (τρελαμένος εγώ). «Γυρίζω σπίτι και η οθόνη δεν ανάβει, είναι κολλημένος». 
Του λέω «πως τώρα περιπλέκεται το πράγμα».

Δεν ξέρω. 
Προς το παρόν εγώ δεν έχω θέματα χωρίς τον NVMe. Αν συνεχίσει να μην έχει, κάτι γίνεται με τη διαχείριση ενέργειας του PCI Express μάλλον. Η Palit μου έδωσε BIOS για την κάρτα γραφικών και το θέμα έφτιαξε που δεν είχα POST σε Fast Boot και η μητρική μου έβγαζε σφάλμα για το PCI Express.  Κάτι γίνεται εκεί πέρα.

Υ.Γ: Πάρε i7 μου είπαν, είναι καλοί μου είπαν... :P

Επεξ/σία από Heatspreader
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τα προβλήματα αυτά τα έχετε γιατί θέλετε να έχετε τα φτωχο-power save ανοιχτά. Αν τα κλείσεις αυτά μια χαρά δουλεύουν όλα..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα αλήθεια ρε 'συ, το θεωρείς λύση αυτό; Το σύστημα να μην δουλεύει σωστά στο Default και να πρέπει να κλείσει κάποιος τα Power Savings για να δουλεύει σωστά;
Δεν έχω επιχειρήματα για να σου εξηγήσω γιατί είναι σωστό να δουλεύει ένα σύστημα με Power Savings. Το θεωρώ αυτονόητο.

Είναι σαν να λέμε δεν ξέρω τι, ότι για να παίξουν μερικές εφαρμογές πρέπει να βγάζω το ένα στικάκι μνήμης ή να παίζει σε Single Channel, ή ξέρω γω ότι πρέπει πριν παίξω ένα παιχνίδι να βάζω πάλι Drivers για την κάρτα γραφικών.

Εγώ το PC δεν το έχω για να παίζω παιχνίδια. Το έχω για να δουλεύει σωστά πρώτον και όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα. Είμαι Enthusiast. 

Έχω NVMe όχι για τις επιδόσεις, αλλά επειδή ξέρω ότι είναι το πιο σύγχρονο μέσο αποθήκευσης και συνδέεται στο PCI Express. Γουστάρω να ξέρω ότι το έχω.

Έχω i7 όχι επειδή έχω ανάγκη τις επιδόσεις, έκανα την ίδια δουλειά με Ryzen 1600. Ξέρω όμως ότι έχω το καλύτερο και ας μου περισσεύει.

Σωστά περιμένεις εσύ να δουλεύουν αυτά όπως πρέπει, αλλά δεν δουλεύουν σχεδόν ποτέ και μάλιστα πάει και ανάλογα με την εφαρμογή. Π.χ. στους drivers της NV πολλές φορές έχεις θέμα σε διάφορα παιχνίδια αν δεν έχεις το Power Management στο ''Prefer Maximum Performance'' με τα ρολόγια να κολλάνε ή να έχουν τρελά σκαμπανεβάσματα που αυξάνουν κατά πολύ τα frametimes και έτσι δεν έχεις καθόλου ομαλό gameplay. Επειδή εγώ και οι περισσότεροι που θέλουν επιδόσεις, δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε τέτοιες περιπέτειες για να γλιτώσουμε 20 ευρώ το χρόνο από τη ΔΕΗ, τα κλείνουμε όλα αυτά.

• Like 2

5 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Σωστά περιμένεις εσύ να δουλεύουν αυτά όπως πρέπει, αλλά δεν δουλεύουν σχεδόν ποτέ και μάλιστα πάει και ανάλογα με την εφαρμογή. Π.χ. στους drivers της NV πολλές φορές έχεις θέμα σε διάφορα παιχνίδια αν δεν έχεις το Power Management στο ''Prefer Maximum Performance'' με τα ρολόγια να κολλάνε ή να έχουν τρελά σκαμπανεβάσματα που αυξάνουν κατά πολύ τα frametimes και έτσι δεν έχεις καθόλου ομαλό gameplay. Επειδή εγώ και οι περισσότεροι που θέλουν επιδόσεις, δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε τέτοιες περιπέτειες για να γλιτώσουμε 20 ευρώ το χρόνο από τη ΔΕΗ, τα κλείνουμε όλα αυτά.

Εντάξει .  Ο άνθρωπος ορθώς έχοντας δώσει μια περιουσία στο νέο του σύστημα, θέλει να παίζει default όπως πρέπει.

Αλλά όντως σε πάρα πολλές περιπτώσεις όλα αυτά τα power states  με τόσους και τόσους διαφορετικούς συνδυασμούς , πολλές φορές τα παίζουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αφηνω ποτε τα power savings ανοιχτα πουθενα.. Ειδικα στα windows..Η δικη μου εμπειρια με αυτα που ηταν σχεδον παντα απροβληματιστη μου λεει οτι οποτε αντιμετωπισα θεματα με αυτα, σχεδον παντα τα conflicts ειχαν να κανουν με power save management και κυριως με τα αποθηκευτικα μεσα. Οποτε το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να βαζω παντα high performance profile. 

Kαι με αυτο το profile ο 1Tb 960Evo πεταει οπως την πρωτη μερα..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Τώρα αλήθεια ρε 'συ, το θεωρείς λύση αυτό; Το σύστημα να μην δουλεύει σωστά στο Default και να πρέπει να κλείσει κάποιος τα Power Savings για να δουλεύει σωστά;
Δεν έχω επιχειρήματα για να σου εξηγήσω γιατί είναι σωστό να δουλεύει ένα σύστημα με Power Savings. Το θεωρώ αυτονόητο.

Εγώ το PC δεν το έχω για να παίζω παιχνίδια. Το έχω για να δουλεύει σωστά πρώτον και όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα. Είμαι Enthusiast. 

Έχω NVMe όχι για τις επιδόσεις, αλλά επειδή ξέρω ότι είναι το πιο σύγχρονο μέσο αποθήκευσης και συνδέεται στο PCI Express. Γουστάρω να ξέρω ότι το έχω.

Έχω i7 όχι επειδή έχω ανάγκη τις επιδόσεις, έκανα την ίδια δουλειά με Ryzen 1600. Ξέρω όμως ότι έχω το καλύτερο και ας μου περισσεύει.

Συγνωμη που θα στο χαλασω αλλα ο Enthusiast δεν δουλευει με power save mode ουτε τον ενδιαφερει η καταναλωση.

Παιρνεις οπως λες και εσυ σωστα το καλυτερο δυνατο το οποιο ομως το θελεις να δουλευει και αναλογα και το πληρωνεις πολλες φορες ακριβοτερα.

Δεν αγορασες επεξεργαστη των 400ευρω με δυνατοτητα για overclock μεχρι τα 4.8 με 5ghz για να δουλευει στα 800mhz λογω του Power save mode.Ουτε αγορασες την 100+ευρω υδροψυξη για αυτο το λογο.

3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

για να γλιτώσουμε 20 ευρώ το χρόνο από τη ΔΕΗ, τα κλείνουμε όλα αυτά.

Μα αυτο ειναι το θεμα οτι δεν γλυτωνεις χρηματα. Για ποιο λογο τοτε αγορασες επεξεργαστη με δυνατοτητα overclock για να τρεχει στα 800mhz?

Τι να τα κανεις τα 5ευρω που θα γλυτωσεις τον χρονο οταν εχεις δωσει πολλαπλασια χρηματα για το υπολοιπο hardware. Αν ειναι ετσι αγοραζεις ενα i5 8400 και με το καλημερα εχεις 180ευρω στην τσεπη μονο και μονο απο τον φθηνοτερο επεξεργαστη.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ καταλαβαίνω το point του heat και έχει δίκιο. Θέλει απλά να δουλεύουν όλα "ρολόι ,άσχετα αν του χρειάζονται ή αν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ. Και δεν νομίζω να το κάνει για εξοικονόμηση ρεύματος. 

Και εγώ γουστάρω να μην βλέπω bugs και δυσλειτουργίες,άσχετα αν μου χρειάζονται. 

Πχ sleep,hybernate  κλπ τα έχω στο off,αλλά τα δοκίμασα για κάποιες μέρες να δω αν είναι όλα οκ. 

Μπορείς να το πεις και ψυχαναγκασμο  ;)

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Fulgore

Μάλλον δεν διάβασες το προηγούμενο Post μου.
Αγόρασα τον συγκεκριμένο επεξεργαστή επειδή όπως είπα θέλω μου αρέσει να έχω ένα καλό σύστημα. Ακόμα και παιχνίδια να μην έπαιζα θα αγόραζα τον ίδιο επεξεργαστή και θα τον είχα με την iGPU.

Με ενδιαφέρουν 

• Η σωστή λειτουργία του συστήματος μου.
  • Φυσικά οι επιδόσεις.
  • Η ησυχία και έχω επενδύσει χρήματα σε αυτήν.
  • Και φυσικά η λιγότερη φθορά του. Δεν δουλεύω το σύστημα μου με τη λογική ότι σε 4-5 χρόνια θα το πουλήσω. Τα προσέχω τα πράγματα μου. Το PC μου το καθαρίζω τουλάχιστον μία φορά το μήνα, το σκουπίζω με πανάκι εσωτερικά μεταξύ άλλων!

Δεν έχω το PC για το αποτέλεσμα που μου προσφέρει. Αν δηλαδή το PC ξέρω ότι δεν δουλεύει απόλυτα σωστά, αλλά η απόδοση του είναι σωστή, δεν μου λέει κάτι. Το ίδιο αν είναι βρόμικο, κλπ.

Έτσι και με το Playstation. Δεν με ενδιαφέρει να παίζω τα παιχνίδια στο Playstation και τίποτα άλλο. Θέλω να είναι καθαρό στο έπιπλο του, τακτοποιημένο μαζί με τον όλο χώρο και να παίζω τα παιχνίδια.

Πάντα θυμάμαι πως ήμουν έτσι. Μικρός επί εποχή Playstation 1 φίλοι μου είχαν το Playstation πρόχειρα κάτω στο πάτωμα και παίζαμε. Τελειώναμε και το παρατούσαν κάτω και πηγαίναμε για μπάλα. Εγώ πάντα δίπλωνα τα χειριστήρια.

Edit: Ναι, αν ξέρω ότι δουλεύει κανονικά με τα PowerSavings, δεν έχω πρόβλημα να τα κλείσω.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...