Heatspreader Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν μου έκατσε καλά ο καφές δυστυχώς. Μία με το BIOS της κάρτας και τώρα αυτό που μάλλον είναι από την κάρτα και το Power Managment που κάνει. Αν με την άλλη κάρτα κάνει τα ίδια, τότε είναι θέμα μητρικής... Δεν νομίζω βέβαια, γιατί το σύστημα που έχω φτιάξει σε πελάτη με ακριβώς τα ίδια πράγματα, αλλά με EVGA 1080Ti, δεν του κάνει τίποτα. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 5 ώρες πριν, Heatspreader είπε Τελικά παιδιά ο δίσκος δεν φαίνεται να έχει θέμα. Χωρίς την κάρτα γραφικών όλα κομπλέ. Θα δοκιμάσω μία άλλη κάρτα γραφικών να κουμπώσω στο PCI Express να δω τι γίνεται. Αν δεν κολλήσει ούτε με την άλλη κάρτα γραφικών, τότε το θέμα είναι στο BIOS της Palit. Για ψυχική οδύνη να ζητήσεις αντικατάσταση με 1080ti , μη χαραμίζεται και ο 8700k Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 5 ώρες πριν, Heatspreader είπε Δεν μου έκατσε καλά ο καφές δυστυχώς. Μία με το BIOS της κάρτας και τώρα αυτό που μάλλον είναι από την κάρτα και το Power Managment που κάνει. Αν με την άλλη κάρτα κάνει τα ίδια, τότε είναι θέμα μητρικής... Δεν νομίζω βέβαια, γιατί το σύστημα που έχω φτιάξει σε πελάτη με ακριβώς τα ίδια πράγματα, αλλά με EVGA 1080Ti, δεν του κάνει τίποτα. Μήπως έχεις εγκατεστημένο κανένα πρόγραμμα σεταρίσματος μνημών ή OC ή διαχείρισης προτεραιότητας εφαρμογών στο pc ? Παλαιότερα είχα κάτι θέματα σε ASUS μητρικη και τα δημιουργούσε μια εφαρμογή (δεν θυμάμαι ποια ήταν) σεταρίσματος των μνημών από τα win. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι, τίποτα. Είχα αφήσει να παίζει ένας σταθμός και είχα ξαπλώσει. Πήγα να κάτσω στο γραφείο και μου έβγαλε αυτή την παρακάτω οθόνη. Το σύστημα δεν είχε παγώσει. Έπαιζε κανονικά ο ήχος και το ποντίκι κουνιόταν στο πάνω πάνω μέρος όπου δεν υπάρχει το γκρι χρώμα του Glitch. Όταν πατούσα Windows + P, έβγαζε το Project που φαίνεται πάνω αριστερά. Για να τελειώνω, κάνω τώρα migrate των NVMe στον Sata SSD, τον βγάζω και βλέπουμε. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από Heatspreader 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είχα δει ποτέ 4.7GHz στο σύστημα μου. Μέχρι 4.6GHz. Σκεφτόμουν ότι είναι λόγο της κατανομής που κάνουν τα Windows. Άνοιξα ένα Hardware Monitor και βλέπω πολλές φορές το ρολόι να φτάνει 4.7GHz. Θυμάσαι που σας ρωτούσα κιόλας. Όλα αυτά από τη στιγμή που έβγαλα τον NVMe. Δεν πείραξα τίποτα άλλο. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2018 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Ευτυχώς που θα έβγαινε σύντομα ο i7-9700K 8c/16t και θα είχαμε πετάξει τα λεφτά μας εμείς που πήραμε 8700Κ.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 καλα ποσες φορες θα αλλαξει αυτο το roadmap, οπως και στο παρελθον..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δεν έχει αλλάξει τίποτα, πριν καν σκάσει η φούσκα με το Meltdown η Intel είχε διαψεύσει την ύπαρξη του 9700K και απ' ότι φαίνεται δεν πρόκειται να έρθει μέχρι το Q1 '19. The main roadmap confirms Coffee Lake-S to last until at least Q1 2019. Shortly after the rest of mid-range CFL-S SKUs become available Intel has plans to release Coffee Lake-H, consumer high-end gaming mobile series. The roadmap also lists Cascade Lake-SP as Skylake-SP replacement and Coffee Lake-E as Kaby Lake-E replacement. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) για το παρελθον μιλαω και ειδικα για την εποχη μεταβασης απο τα 22 στα 14. coffee lake επισης δεν υπηρχαν στο '17 αλλα μας ηρθαν λογω ανταγωνισμου. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2018 από james rod 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanosAIAS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Κάτσε να βγούνε και οι καινούριοι Ryzen+ ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Η ιντελ ποτέ δεν έδινε άχρηστες επιδόσεις για εντυπωσιασμό των καταναλωτών. Αν δεν εμφανιστούν mainstream προγράμματα και κυρίως games ικανά να κερδίσουν κάτι ουσιαστικό από 8c/16t θα μείνουμε για αρκετό διάστημα στα 6c/12t με μικροβελτιώσεις, προκειμένου να διατηρηθεί απόσταση ασφαλείας από τον ανταγωνισμό. υ.γ.: Οι 6c/12t ήταν προγραμματισμένοι να βγουν στη θέση των 7700Κ, ως cannonlake, για όποιον θυμάται/βρει παλιότερα leaks*. Και πήραν αναβολή λόγω των ευρύτερων προβλημάτων με τη λιθογραφία. Τα 6 cores ήταν δεδομένα ασχέτως του-τρόπος του λέγειν-ανταγωνισμού. *π.χ.: https://www.eteknix.com/intel-may-increase-mainstream-core-count-cannonlake/ Αναφορά σε κείμενο Intel has long limited the mainstream platform to 4 physical cores, with 8 threads due only to Hyper-Threading. This has held true for the longest time, with power users who wanted more cores making the jump to LGA 1366 and 2011. According to an Intel CPU engineer profile, Intel will start offering more cores starting with Cannonlake in 2017. Instead of a jump to 6 cores, the alleged Cannonlake SoC will feature up to 8 cores. Αυτό σχεδίαζαν αλλά δεν τους βγήκε. Παρόλο που η φήμη έκανε λόγο για πρόθεση κυκλοφορίας 8 core cpu η ιντελ δεν έχει λόγο για κάτι τέτοιο. Φαίνεται και από τις πωλήσεις των 8700K έναντι των 1800X/1700. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Κάτσε να βγούνε και οι καινούριοι Ryzen+ ... Ακριβώς. Αν τα RYZEN+ πιάσουν τα 4,5Ghz και έχουν και ένα 5%+ σε IPC , ο 8C/16T 9700Κ θα εμφανιστεί σε ένα μήνα . Εξάλλου υπάρχει ήδη και λέγεται 7820Χ, μητρικές υπάρχουν στο 200€ , οπότε και σήμερα όποιος θέλει αγοράζει ... Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2018 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Όχι δεν είναι ο 7820X ο αντίστοιχος 9700Κ ο οποίος 7820Χ μένει πίσω από τον 8700Κ στα games. Ο 9700K όοοοταν εμφανιστεί, θα είναι μπροστά σε όλα. Επίσης νομίζω ότι είστε λίγο παραπάνω ρομαντικοί απ' ότι θα 'πρεπε για τα 4.5Ghz στους Zen+ και το +5% IPC. Πιο πιθανή η αύξηση στο IPC παρά τα 4.5Ghz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι Ryzen είναι τόσο πίσω σε Single Core Performance, που μόνο με ένα θαύμα θα βγουν μπροστά από τους Coffee Lake. + Ότι είναι εντελώς unoptimized. Δεν ξέρω αν έχει βγάλει ποτέ τόσο unoptimized αρχιτεκτονική η AMD. Το θετικό είναι πως έχει κερδίσει κάποιο μερίδιο αγοράς, έχει μια σοβαρή βάση για τα επόμενα χρόνια που μπορεί να κάνει βελτιώσεις και (λόγω του μεριδίου αγοράς), ίσως δούμε τους devs να ασχολούνται μαζί της. Επί του θέματος... και να έβγαιναν νέοι Intel, εμάς δεν θα μας απασχολούσε πέραν του ότι θα έπεφτε η αξία μεταπώλησης τους λίγο περισσότερο. Η δύναμη υπάρχει. Το νέο προϊόν αφορά εκείνον που δεν έχει καθόλου, ή έχει μείνει πίσω. Η Intel πρέπει να φτιάξει καταρχάς το θέμα με τις θερμοκρασίες της. Μιλάμε για γελοία πράγματα. 85C Default ρολόγια. Απίστευτοι. Οπότε πάμε από του χρόνου στη νέα γενιά; Υ.Γ.: Το μόνο που με ανησυχεί στα συνεχόμενα λανσαρίσματα νέων επεξεργαστών, είναι τα προβλήματα. Ανοίγουν πολλά μέτωπα, υπάρχει κατακερματισμός και στο τέλος γίνεται ένα μπάχαλο. Υ.Γ.2: Χωρίς τον NVMe το σύστημα μου φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά. Σίγουρα θα είχε κολλήσει όλες αυτές τις μέρες που το έχω αφήσει τόσες ώρες σε Idle. Σε ένα μήνα θα τον βάλω πάλι ώστε να είμαι σίγουρος. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 10 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Οι Ryzen είναι τόσο πίσω σε Single Core Performance, που μόνο με ένα θαύμα θα βγουν μπροστά από τους Coffee Lake. + Ότι είναι εντελώς unoptimized. Δεν ξέρω αν έχει βγάλει ποτέ τόσο unoptimized αρχιτεκτονική η AMD. Το θετικό είναι πως έχει κερδίσει κάποιο μερίδιο αγοράς, έχει μια σοβαρή βάση για τα επόμενα χρόνια που μπορεί να κάνει βελτιώσεις και (λόγω του μεριδίου αγοράς), ίσως δούμε τους devs να ασχολούνται μαζί της. Επί του θέματος... και να έβγαιναν νέοι Intel, εμάς δεν θα μας απασχολούσε πέραν του ότι θα έπεφτε η αξία μεταπώλησης τους λίγο περισσότερο. Η δύναμη υπάρχει. Το νέο προϊόν αφορά εκείνον που δεν έχει καθόλου, ή έχει μείνει πίσω. Οπότε πάμε από του χρόνου στη νέα γενιά; Υ.Γ.: Το μόνο που με ανησυχεί στην έντονη συχνότητα νέων επεξεργαστών, είναι τα προβλήματα. Ανοίγουν πολλά μέτωπα, υπάρχει κατακερματισμός και στο τέλος γίνεται ένα μπάχαλο. Υ.Γ.2: Χωρίς τον NVMe το σύστημα μου φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά. Σίγουρα θα είχε κολλήσει όλες αυτές τις μέρες που το έχω αφήσει τόσες ώρες σε Idle. Σε ένα μήνα θα τον βάλω πάλι ώστε να είμαι σίγουρος. Αυτό με τον nvme με μπέρδεψε. Αν έχουν τόσα προβλήματα είναι προτιμότερος ένας ssd με διπλάσια χωρητικότητα στην ίδια τιμή. Εκτός αν υπάρχει άλλο θέμα πχ μητρική nvme η κάποιο άλλο υποσύστημα να μην συνεργάζονται σωστά. Υπάρχει μεγάλο θέμα αν αφήνεις τον υπολογιστή ανοιχτό και γυρνάς και τον βρίσκεις κολλημένο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις