Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Καλημερα παιδια. Λεω τελικα να πουλησω τον 4790k ( γυρω στα 150 Ε ), τη mobo hero vii γυρω στα 80 και τις ραμ ddr3 που εχω, και να παω σε coffeelake με 8700k με μια διαφορα γυρω στα 350-400 ευρω. Πιστεύω πως αξίζει αυτή η επένδυση εσείς τι λέτε?

Τι χρηση κανεις στον υπολογιστη? Αν τον εχεις περισσοτερο για παιχνιδια εγω στην θεση σου δεν θα αλλαζα γιατι δεν αξιζει. Προσωπικα μεχρι και οι 2600κ 4 core 8 threads κρατανε μια χαρα. Αν ειχες καποιον 4 πυρηνο θα σου λεγα ναι. Εαν παιζεις παιχνιδια καλυτερα επενδυσε σε μια καρτα γραφικων αν και ειναι εντελως λαθος εποχη για αγορα καρτας. Σε πρωτη φαση περιμενε να ανακοινωθουν οι νεοι ιντελ που κατι ακουγεται για 8 core 16 threads i7. Η να πας σε κατι τετοιο η να πας σε εναν 8700κ οικονομικοτερα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, kaklikos είπε

Τι χρηση κανεις στον υπολογιστη? Αν τον εχεις περισσοτερο για παιχνιδια εγω στην θεση σου δεν θα αλλαζα γιατι δεν αξιζει. Προσωπικα μεχρι και οι 2600κ 4 core 8 threads κρατανε μια χαρα. Αν ειχες καποιον 4 πυρηνο θα σου λεγα ναι. Εαν παιζεις παιχνιδια καλυτερα επενδυσε σε μια καρτα γραφικων αν και ειναι εντελως λαθος εποχη για αγορα καρτας. Σε πρωτη φαση περιμενε να ανακοινωθουν οι νεοι ιντελ που κατι ακουγεται για 8 core 16 threads i7. Η να πας σε κατι τετοιο η να πας σε εναν 8700κ οικονομικοτερα!

Καρτα γραφικων υπαρχει ήδη 1080Ti και οθόνη υπαρχει η vg248qe και μεσα στο μαρτιο μαλλον θα αγοραστει η aoc ag352ucg. Οποτε λεω να αγορασω 350 cpu, 210 ram, 200 mobo και να ειμαι καλυμμενος μεχρι το 2020 τουλαχιστον. Η χρηση ειναι εργασιες για τη σχολη, ελαφρυ programming και gaming. Το μόνο που με χαλαει ειναι οτι πρεπει να ψαχνω να πουλησω το τωρινο συστημα που θελει χρονο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Iamthagod είπε

Καρτα γραφικων υπαρχει ήδη 1080Ti και οθόνη υπαρχει η vg248qe και μεσα στο μαρτιο μαλλον θα αγοραστει η aoc ag352ucg. Οποτε λεω να αγορασω 350 cpu, 210 ram, 200 mobo και να ειμαι καλυμμενος μεχρι το 2020 τουλαχιστον. Η χρηση ειναι εργασιες για τη σχολη, ελαφρυ programming και gaming. Το μόνο που με χαλαει ειναι οτι πρεπει να ψαχνω να πουλησω το τωρινο συστημα που θελει χρονο.

Aν έχεις τα 4,7-4,8ghz stable δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις σε gaming από τους καινούργιους που να δικαιολογεί το έξτρα κόστος...εννοείται ότι σε multitasking βρίσκεται πίσω ο 4790Κ από 8600Κ/8700Κ......χώρια ότι αν τα έχεις τότε χαλαρά σε βγάζει το υπάρχων rig μέχρι το 2020 που θα αλλάξουν και οι κονσόλες (ακα και οι απαιτήσεις σε επεξεργαστική δύναμη των pc games).Με 8700Κ που λές όχι μέχρι το 2020 θα είσαι καλυμμένος αλλά τουλάχιστον 5ετία + .....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Και με πιο οικονομική μητρική κανεις τη δουλειά σου. Εδώ και χρόνια έχει πάψει το σκηνικό : όσο πιο ακριβή τουμπανιαριμη μητρική με 1000 phases, τόσο το καλύτερο. Άμα πέσεις σε μπανάνα κομμάτι....

Ανάλογα όπως είπε και ο @BabisTs πράττεις.

Επεξ/σία από 7nisiotis

8 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Καλημερα παιδια. Λεω τελικα να πουλησω τον 4790k ( γυρω στα 150 Ε ), τη mobo hero vii γυρω στα 80 και τις ραμ ddr3 που εχω, και να παω σε coffeelake με 8700k με μια διαφορα γυρω στα 350-400 ευρω. Πιστεύω πως αξίζει αυτή η επένδυση εσείς τι λέτε?

Τι χρήση κάνεις με τον υπολογιστή? Επένδυση σε προϊόντα τεχνολογίας δεν υπάρχει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει τι χρήση κάνεις, υπάρχει αν σου έχει μπει το μικρόβιο της αναβάθμισης. :P

Η ερώτηση του φίλου έχει γίνει για απενοχοποίηση.  :lol:

Επεξ/σία από Heatspreader

Στις 22/2/2018 στις 11:59 ΠΜ, noFEARgr είπε

Γιατι συγκρινετε coffee lake με ryzen ?

Γιατι δεν υπαρχει ενεργο moderation σε ολο το pc hardware και ο καθενας γραφει οτι θελει και οπου θελει.

Μπηκα στο θεμα να δω αν υπαρχουν λεπτομερειες απο το τελευταιο patch για το spectre και διαβαζω παλι συγκρισεις με τους ryzen απο τα ιδια ατομα που τα εγραφαν και στο προηγουμενο θεμα.

Κλειδωθηκε που κλειδωθηκε το προηγουμενο θεμα των coffee lake,αντε φροντιστε οι γνωστοι/αγνωστοι να το κλειδωσετε και αυτο.

4 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Με βαση το παραπανω που τονιζω δεν αξιζει η αναβαθμιση/αλλαγη πλατφορμας.Αν βεβαια θες να πας σε κατι πιο καινουργιο και δεν σε ενδιαφερει το οικονομικο προφανως και αγοραζεις.

• Like 2

Η αληθεια ειναι πως δεν υπαρχει καποιο οικονομικο προβλημα αλλα παρολα αυτα θελω να παει η αναβαθμιση μεχρι 400 ευρω συν τα χρηματα απο το παλιο rig, επειδη υπαρχει και η αγορα της οθονης στη μεση που θα παει γυρω στα 9 κατοσταρικα και εχουμε και 2 παιδια να μεγαλωσουμε χεχε. 

Απο εκει και περα, ο 4790k μου σηκωνει 4.7oc, αλλα οπως ειπα θα ηθελα να κανω αναβαθμιση, γιατι ναι μεν θα με κρατησει και φετος το build αλλα αργα ή γρηγορα το upgrade θα ερθει και το κοστος θα ειναι θαρρω μεγαλυτερο γιατι θα εχει πεσει και περαιτερω η τιμη του υπαρχοντος hw μου. 

5 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Η αληθεια ειναι πως δεν υπαρχει καποιο οικονομικο προβλημα αλλα παρολα αυτα θελω να παει η αναβαθμιση μεχρι 400 ευρω συν τα χρηματα απο το παλιο rig, επειδη υπαρχει και η αγορα της οθονης στη μεση που θα παει γυρω στα 9 κατοσταρικα και εχουμε και 2 παιδια να μεγαλωσουμε χεχε. 

Απο εκει και περα, ο 4790k μου σηκωνει 4.7oc, αλλα οπως ειπα θα ηθελα να κανω αναβαθμιση, γιατι ναι μεν θα με κρατησει και φετος το build αλλα αργα ή γρηγορα το upgrade θα ερθει και το κοστος θα ειναι θαρρω μεγαλυτερο γιατι θα εχει πεσει και περαιτερω η τιμη του υπαρχοντος hw μου. 

με 1080ti μπορείς να πάρεις ότι θέλεις, προφανώς 8700k, πιστεύω αν περιμένεις μέχρι τους ryzen 2 η τιμή του 8700k θα πάρει μείωση  

6 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Πολυ ωραια λοιπον. Αφου θες να πας σε κατι καινουργιο αλλα δεν θες να κανεις αναλογη αγορα οπως αυτη του 4790κ θα σου προτεινα 8700(κλειδωμενο),φθηνη Z370 μητρικη και μνημες για να μην ξεφυγεις χρηματικα.

Η οθονη που θες να αγορασεις https://www.skroutz.gr/s/10873178/AOC-AG352UCG.html?keyphrase=aoc+ag352ucg

ουτως ή αλλως δεν χρειαζεται το overclock του 8700κ(και αρα τα παραπανω χρηματα σε καλυτερη ψυξη,μητρικη και ακριβοτερες ram)αφου τις μεγαλυτερες διαφορες στην αναλυση αυτη και στα hz αυτα θα την εχεις απο την δυνατη καρτα γραφικων.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν αξίζει να πας στον 8700k η μηπως είναι καλύτερα να πας στον πιο οικονομικό 8600k

Στο λέω γιατί αυτόν έχω και είναι υπεραρκετός για την 1080ti. 

100ευρω για ούτε μισό fps δεν είναι και λίγο 

Επεξ/σία από Acmilangr2

34 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Δεν ξέρω αν αξίζει να πας στον 8700k η μηπως είναι καλύτερα να πας στον πιο οικονομικό 8600k

Στο λέω γιατί αυτόν έχω και είναι υπεραρκετός για την 1080ti. 

100ευρω για ούτε μισό fps δεν είναι και λίγο 

Μισό fps τώρα 20fps σε 3 4 χρονια. Ίδια κατάσταση με 2500k 4 threads  και 2600k 8 threads. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, Heybro είπε

Μισό fps τώρα 20fps σε 3 4 χρονια. Ίδια κατάσταση με 2500k 4 threads  και 2600k 8 threads. 

Μιλάμε για την 1080ti. 

Τελικά παιδιά ο δίσκος δεν φαίνεται να έχει θέμα.
Χωρίς την κάρτα γραφικών όλα κομπλέ. Θα δοκιμάσω μία άλλη κάρτα γραφικών να κουμπώσω στο PCI Express να δω τι γίνεται. Αν δεν κολλήσει ούτε με την άλλη κάρτα γραφικών, τότε το θέμα είναι στο BIOS της Palit.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...