Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλλον πρόκειται δυστυχώς για σάπιο πράγμα ο NVMe της Samsung. Ο 960 Pro ο οποίος είναι γνωστός για τα προβλήματα του, αλλά φαίνεται να είναι  και ο μικρότερες αδελφός του, ο 960 EVO.

Από τότε που έβαλα τον NVMe, δηλαδή πριν από λιγότερο 2 μήνες, είχα ένα θέμα. 
Κάθε φορά που πήγαινα στη βραδινή μου δουλειά η οποία είναι κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε νυχτερινό κέντρο (όποιος θέλει έρχεται να κεράσω ποτό :P ), κάτι που σημαίνει πως έλειπα από το σπίτι για τουλάχιστον 9 ώρες, όταν γυρνούσα σπίτι και πατούσα το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι για να ανοίξει η οθόνη, το PC δεν ανταποκρινόταν.

Έχω ρυθμίσει να σβήνει μόνο η οθόνη μετά από 10 λεπτά και τίποτα άλλο. Το PC δεν μπαίνει ποτέ σε Sleep, Hibernate ή κάτι άλλο.

Αυτό γινόταν για όσο καιρό έχω τον NVMe. Σκεφτόμουν ότι μπορεί να φταίει το Overclock, το Downvoltage που είχα κάνει, ή το τελευταίο BIOS της Asrock, το 1.40 το οποίο είχε το Spectre bux Fix και το οποίο αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων που ανέφεραν κάποιοι χρήστες (περιμένω το νέο BIOS αυτές τις μέρες). Αυτή τη στιγμή είμαι με το τελευταίο επίσημο BIOS της Asrock, το 1.30. Όλα Default στο BIOS (Φυσικά το MCE απενεργοποιημένο).

Δοκίμασα να βγάλω USB συσκευές όπως Bluetouth, Xbox Controller adapter, κλπ. Καμία τύχη.

Έτσι λοιπόν έκανα Format και σέταρα το σύστημα από την αρχή. Σήμερα που σηκώθηκα μετά από 8 ώρες ύπνου, το πρόβλημα υπήρξε πάλι.
Λέω θα βγάλω την κάρτα γραφικών μου και θα μείνω με του Intel. Έτσι και αλλιώς έχω στείλει την οθόνη μου στο Eshop για RMA και για 20 μέρες θα είμαι με ένα 19άρι 4:3 monitor. Είπα ωστόσο να ρίξω μια ματιά για το πρόβλημα και κάτι βρήκα.
Εδώ φαίνεται πως αρκετός κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον NVMe 960 Evo, αλλά και σε άλλα Sites.

Θα μου πει κάποιος και γιατί ρε φίλε έβγαλες την κάρτα γραφικών;
1) Αν θυμάστε είχα ένα θέμα με την κάρτα γραφικών και την Coffee Lake πλατφόρμα. Ήθελε BIOS Update η κάρτα γραφικών μου για να συνεργαστεί με τα νεότερα BIOS της μητρικής. (Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει κάτσει πολύ καλά η Intel πλατφόρμα, χωρίς να φταίει απαραίτητα αυτή. Σχεδόν Day 1, συμβαίνουν αυτά...

2) Μου ήταν πιο εύκολο αρχικά και δεν θα με ενοχλούσε μιας και δεν θα παίξω παιχνίδια για αρκετές μέρες.

Αυτό που περιμένω τώρα είναι αύριο τα ξημερώματα που θα γυρίσω από τη δουλειά να έχει κρασάρει το PC. Αν συμβεί αυτό σημαίνει ότι είμαι σε καλό δρόμο. Θα πρέπει να επαναληφθεί τουλάχιστον 2 φορές ακόμα και σημαίνει πως είναι δυστυχώς ο Samsung 960 EVO. Αν δεν συμβεί θα πρέπει να μιλήσω με την Palit για νέο BIOS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, strawman είπε

Και απο τα video που σου εβαλε εδειξε οτι εχει δικιο :lol:

Βασικα, διορθωνω, σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι ακομα μεγαλυτερες. Ενα run του tomb raider με το canned benchmark αρκει να πειστει ο καθενας με IQ πανω απο 80. Τωρα το οτι εσυ το παιρνεις προσωπικα επειδη εχεις 2400 ram δεν πα να πει οτι θα βγαλεις το ασπρο μαυρο. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Farcry 4 και witcher 3 οι διαφορες ειναι 40%+. Τσιχλιτσα ? Προφανως μιλαμε για CPU  BOUND σεναρια, με την 1060 που ο επεξεργαστης ειναι 20% τι διαφορες θα δεις ρε αδερφακι μου? Ρωτα εμας που εχουμε τις 1080ti να σου πουμε αν εχει διαφορα

Κανεις δεν ειπε οτι ειναι μια χαρα παρα μονο εσυ με τα strawmans. Εγω εγραψα κατα λεξη οτι δεν αποτελει μπουκαλι ο g4560 σε μια 1070 σε 1440p high / ultra settings. Το οποιο αποτελει 100% αληθεια. Και οντως, καλα εκανες και δεν εγραφες τοσο καιρο. Αν ειναι να γραφεις ανακριβειες και να λες οτι εγραψα πραματα πυο δεν εγραψα (οπως για την 1080) τοτε αστο καλυτερα.

παντως εδω δειχνει οτι εχει διαφορες απο i3 σε i7 αναλογως το παιχνιδι και τα σεταρισματα. στο witcher παιζει high, στο andromeda νομιζω low.

Spoiler

εδω με 4560 με επεξεργαστες της γενιας του. προσεξε το gpu  usage οταν αυξανονται η απαιτησεις μεσα στην πολη με τον κοσμο στο unity.

Spoiler

48 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Μάλλον πρόκειται δυστυχώς για σάπιο πράγμα ο NVMe της Samsung. Ο 960 Pro ο οποίος είναι γνωστός για τα προβλήματα του, αλλά φαίνεται να είναι  και ο μικρότερες αδελφός του, ο 960 EVO.

Κάθε φορά που πήγαινα στη βραδινή μου δουλειά η οποία είναι κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε νυχτερινό κέντρο (όποιος θέλει έρχεται να κεράσω ποτό :P ), κάτι που σημαίνει πως έλειπα από το σπίτι για τουλάχιστον 9 ώρες, όταν γυρνούσα σπίτι και πατούσα το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι για να ανοίξει η οθόνη, το PC δεν ανταποκρινόταν.

Έχω ρυθμίσει να σβήνει μόνο η οθόνη μετά από 10 λεπτά και τίποτα άλλο. Το PC δεν μπαίνει ποτέ σε Sleep, Hibernate ή κάτι άλλο.

Αυτό γινόταν για όσο καιρό έχω τον NVMe. Σκεφτόμουν ότι μπορεί να φταίει το Overclock, το Downvoltage που είχα κάνει, ή το τελευταίο BIOS της Asrock, το 1.40 το οποίο είχε το Spectre bux Fix και το οποίο αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων που ανέφεραν κάποιοι χρήστες (περιμένω το νέο BIOS αυτές τις μέρες). Αυτή τη στιγμή είμαι με το τελευταίο επίσημο BIOS της Asrock, το 1.30. Όλα Default στο BIOS (Φυσικά το MCE απενεργοποιημένο).

Δοκίμασα να βγάλω USB συσκευές όπως Bluetouth, Xbox Controller adapter, κλπ. Καμία τύχη.

Έτσι λοιπόν έκανα Format και σέταρα το σύστημα από την αρχή. Σήμερα που σηκώθηκα μετά από 8 ώρες ύπνου, το πρόβλημα υπήρξε πάλι.
Λέω θα βγάλω την κάρτα γραφικών μου και θα μείνω με του Intel. Έτσι και αλλιώς έχω στείλει την οθόνη μου στο Eshop για RMA και για 20 μέρες θα είμαι με ένα 19άρι 4:3 monitor. Είπα ωστόσο να ρίξω μια ματιά για το πρόβλημα και κάτι βρήκα.
Εδώ φαίνεται πως αρκετός κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον NVMe 960 Evo, αλλά και σε άλλα Sites.

1) Αν θυμάστε είχα ένα θέμα με την κάρτα γραφικών και την Coffee Lake πλατφόρμα. Ήθελε BIOS Update η κάρτα γραφικών μου για να συνεργαστεί με τα νεότερα BIOS της μητρικής. (Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει κάτσει πολύ καλά η Intel πλατφόρμα, χωρίς να φταίει απαραίτητα αυτή. Σχεδόν Day 1, συμβαίνουν αυτά...

2) Μου ήταν πιο εύκολο αρχικά και δεν θα με ενοχλούσε μιας και δεν θα παίξω παιχνίδια για αρκετές μέρες.

Αυτό που περιμένω τώρα είναι αύριο τα ξημερώματα που θα γυρίσω από τη δουλειά να έχει κρασάρει το PC. Αν συμβεί αυτό σημαίνει ότι είμαι σε καλό δρόμο. Θα πρέπει να επαναληφθεί τουλάχιστον 2 φορές ακόμα και σημαίνει πως είναι δυστυχώς ο Samsung 960 EVO. Αν δεν συμβεί θα πρέπει να μιλήσω με την Palit για νέο BIOS.

οι θερμοκρασιες σου ειναι νορμαλ? ειχαν κατι θεματα με θερμοκρασιες αυτοι αν και νομιζω οτι δεν ειναι θεμα του ssd. ακριβως το ιδιο πραγμα εχει κανει και σε μενα και ειμαι με hdd σε win 7. το προβλημα λυνεται σε μενα απο το power button.:P αλλα ετσι κι αλλιως το εχει κανει καπου 4-5 φορες στα 10 χρονια. στο advance sets του power option τι ρυθμισεις εχεις στο sleep και στο turn off hard disk after ή στο sleep button action?

Επεξ/σία από james rod

με την 960(στο μελλον 2060) που εχω θα δω καμια διαφορα αν παω απο 2400 σε 3200? γτ σκεφτομαι να πουλησω αυτες που εχω και να παω σε 3200 1080p αναλυση

επισης ποσο θα κοστολογουσατε

https://www.skroutz.gr/s/7847665/MSI-H110M-Pro-VH.html

https://www.skroutz.gr/s/7546175/Intel-Pentium-Dual-Core-G4400-Box.html

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/ram-mnimes/Corsair-RAM-Desktop-8-GB-DDR4-2400-MHz-CMK8GX4M1A2400C16.htm

Πεταμένα λεφτά ο NVMe από όποια άποψη κι αν το δεις με λίγα λόγια. Εμ δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τους απλούς SSDs(Δεν μιλάω για transfer αρχείων που προφανώς οι διαφορές είναι μεγάλες), εμ έχουν και θέματα με instability(Τουλάχιστον αυτοί της Samsung).

• Like 1

8 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Οι σκληροί δίσκοι κλείνουν μετά από 20 λεπτά αδράνειας.
Το Sleep Button και τα υπόλοιπα είναι στο Default.

Πως τον τρέχεις τον NVME ? 

default ?

Παίζει να έχεις πέσει και σε ελαττωματικό κομμάτι και απλά να πρέπει να τον στείλεις για RMA .

Τον δουλεύω με το τελευταίο Firmware και τον NVMe Driver της Samsung 2.3.0.1709. Και με τον Driver των Windows το ίδιο συνέβαινε. 
Δεν νομίζω πως πρόκειται για ελαττωματικό Hardware καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές.

nvme.PNG.072d245a3863845f5ad6ddc91f72677b.PNG

• Like 1

4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Πεταμένα λεφτά ο NVMe από όποια άποψη κι αν το δεις με λίγα λόγια. Εμ δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τους απλούς SSDs(Δεν μιλάω για transfer αρχείων που προφανώς οι διαφορές είναι μεγάλες), εμ έχουν και θέματα με instability(Τουλάχιστον αυτοί της Samsung).

Οχι και πεταμενα λεφτα! Μια χαρα εχω ηρεμησει απο τα σατα στο cable management! Παντως εγω κοντα 2 μηνες που τον εχω δεν μ εχει παρουσιασει κανενα θεμα. Και οταν τον αγορασα ημουν επιφυλακτικος γιατι ειχα ηδη 2 850 Pro και γνωριζα για τυχον προβληματα και θερμοκρασιες στος nvme.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Heatspreader είπε

Κάτι παίζει με τα Windows. Μήπως ξεκινάει κανένας scheduler  των Windows και σου κάνει καμία ματσακονια ?

Οταν σου κάνει το freeze αυτό μήπως κάτω δεξιά - task bar - βλέπεις κατι σαν μαυρο ρολογακι με λευκούς δείκτες;

Επεξ/σία από 7nisiotis

Θα δείξει. Αν είναι χαλασμένος ο δίσκος πράγμα που δεν νομίζω. Δεν μου κάνει για χαλασμένος, θα πρέπει να τον χαλάσω τελείως για να περάσει το RMA.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλείσε ότι power friendly saving κλπ εξοικονόμηση, ότι αναφέρεται σε αυτά δεις από bios/windows αρχικά

Επεξ/σία από 7nisiotis

Το όλο σκηνικό μου κάνει για διαχείριση ενέργειας.

Κάτι γίνεται με τα ρεύματα του PCI Express. Αυτό έχω καταλάβει.

Σήμερα πάντως που γύρισα από τη δουλειά δεν είχε κολλήσει. Θα δω και αύριο και γενικά αυτές τις μέρες και αν συνεχίσει να μην κολλάει θα βάλω την κάρτα γραφικών επάνω.

Αν κολλήσει με την κάρτα γραφικών θα αλλάξω το Power Managment της PCI Express.

• Like 2

1 ώρα πριν, Heatspreader είπε

Το όλο σκηνικό μου κάνει για διαχείριση ενέργειας.

Κάτι γίνεται με τα ρεύματα του PCI Express. Αυτό έχω καταλάβει.

Σήμερα πάντως που γύρισα από τη δουλειά δεν είχε κολλήσει. Θα δω και αύριο και γενικά αυτές τις μέρες και αν συνεχίσει να μην κολλάει θα βάλω την κάρτα γραφικών επάνω.

Αν κολλήσει με την κάρτα γραφικών θα αλλάξω το Power Managment της PCI Express.

δοκιμασε να βαλεις τα αλλα στο never. pci-e εγω το εχω στο moderate αλλα δοκιμασε στο off.

Καλημερα παιδια. Λεω τελικα να πουλησω τον 4790k ( γυρω στα 150 Ε ), τη mobo hero vii γυρω στα 80 και τις ραμ ddr3 που εχω, και να παω σε coffeelake με 8700k με μια διαφορα γυρω στα 350-400 ευρω. Πιστεύω πως αξίζει αυτή η επένδυση εσείς τι λέτε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...