_Theo_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Συνεχίζεις να υποστηρίζεις την ανοησία που είχες πει τότε δηλαδή. Παίξε Origins με τον 4560 με 1070 έστω και σε 4Κ τότε να δούμε αν θα κάνει βήμα απ' τον λόξιγκα. Καλά εδώ αυτός είχε πει ότι οι διαφορές στις 2400-3200 MHz DDR4 RAM είναι τόσο μεγάλες στο gaming που σε μερικές περιπτώσεις είναι σαν να μεταπηδάς από GTX1080 σε GTX1080ti...Τι να λέμε τώρα... Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από _Theo_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μόνο εδώ μέσα γράφονται αυτά..Συζητάμε για 2C CPUs και λέμε ότι είναι και μια χαρά για γκειμινγκ.. Καλά έκανα και δεν έγραφα τόσο καιρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, _Theo_ said: Καλά εδώ αυτός είχε πει ότι οι διαφορές στις 2400-3200 MHz DDR4 RAM είναι τόσο μεγάλες στο gaming που σε μερικές περιπτώσεις είναι σαν να μεταπηδάς από GTX1080 σε GTX1080ti...Τι να λέμε τώρα... Και απο τα video που σου εβαλε εδειξε οτι εχει δικιο Βασικα, διορθωνω, σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι ακομα μεγαλυτερες. Ενα run του tomb raider με το canned benchmark αρκει να πειστει ο καθενας με IQ πανω απο 80. Τωρα το οτι εσυ το παιρνεις προσωπικα επειδη εχεις 2400 ram δεν πα να πει οτι θα βγαλεις το ασπρο μαυρο. https://www.youtube.com/watch?v=Er_Fuz54U0Y Farcry 4 και witcher 3 οι διαφορες ειναι 40%+. Τσιχλιτσα ? Προφανως μιλαμε για CPU BOUND σεναρια, με την 1060 που ο επεξεργαστης ειναι 20% τι διαφορες θα δεις ρε αδερφακι μου? Ρωτα εμας που εχουμε τις 1080ti να σου πουμε αν εχει διαφορα 33 minutes ago, Psycho_Warhead said: Μόνο εδώ μέσα γράφονται αυτά..Συζητάμε για 2C CPUs και λέμε ότι είναι και μια χαρά για γκειμινγκ.. Καλά έκανα και δεν έγραφα τόσο καιρό. Κανεις δεν ειπε οτι ειναι μια χαρα παρα μονο εσυ με τα strawmans. Εγω εγραψα κατα λεξη οτι δεν αποτελει μπουκαλι ο g4560 σε μια 1070 σε 1440p high / ultra settings. Το οποιο αποτελει 100% αληθεια. Και οντως, καλα εκανες και δεν εγραφες τοσο καιρο. Αν ειναι να γραφεις ανακριβειες και να λες οτι εγραψα πραματα πυο δεν εγραψα (οπως για την 1080) τοτε αστο καλυτερα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 25 λεπτά πριν, strawman είπε Και απο τα video που σου εβαλε εδειξε οτι εχει δικιο Βασικα, διορθωνω, σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι ακομα μεγαλυτερες. Ενα run του tomb raider με το canned benchmark αρκει να πειστει ο καθενας με IQ πανω απο 80. Τωρα το οτι εσυ το παιρνεις προσωπικα επειδη εχεις 2400 ram δεν πα να πει οτι θα βγαλεις το ασπρο μαυρο. Απόκρυψη περιεχομένων https://www.youtube.com/watch?v=Er_Fuz54U0Y Farcry 4 και witcher 3 οι διαφορες ειναι 40%+. Τσιχλιτσα ? Προφανως μιλαμε για CPU BOUND σεναρια, με την 1060 που ο επεξεργαστης ειναι 20% τι διαφορες θα δεις ρε αδερφακι μου? Ρωτα εμας που εχουμε τις 1080ti να σου πουμε αν εχει διαφορα Κανεις δεν ειπε οτι ειναι μια χαρα παρα μονο εσυ με τα strawmans. Εγω εγραψα κατα λεξη οτι δεν αποτελει μπουκαλι ο g4560 σε μια 1070 σε 1440p high / ultra settings. Το οποιο αποτελει 100% αληθεια. Και οντως, καλα εκανες και δεν εγραφες τοσο καιρο. Αν ειναι να γραφεις ανακριβειες και να λες οτι εγραψα πραματα πυο δεν εγραψα (οπως για την 1080) τοτε αστο καλυτερα. Έχεις δίκιο, τελικά στην επεξεργασία γραφικών μετράει και...η ταχύτητα της RAM. Σε δικαιολογώ που το υποστηρίζεις, R5 1600 έχεις αν δεν κάνω λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, _Theo_ said: Έχεις δίκιο, τελικά στην επεξεργασία γραφικών μετράει και...η ταχύτητα της RAM. Σε δικαιολογώ που το υποστηρίζεις, R5 1600 έχεις αν δεν κάνω λάθος. Oι ειρωνειες δεν βοηθανε να δειξεις οτι εχεις δικιο. Τα στοιχεια βοηθανε, τα οποια δυστηχως δεν ειναι με το μερος σου. Αλλωστε δεν ειμαι ο μονος, ολοι εδω μεσα που εχουν 1080ti λενε οτι εισαι λαθος και οτι η ταχυτητα στις ram παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο. Δεν μιλαμε για επεξεργασια γραφικων φιλε μου, μιλαμε για ολα τα υπολοιπα τα οποια τα κανει η CPU. Οταν λοιπον εισαι cpu bound, η ταχυτητα στις ram παιζει τεραστιο ρολο. Αφου εχω ανεβασει και απο το δικο μου PC video που το δειχνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ, δεν καταλαβαινω γιατι διαφωνεις. Και αλλα μελη επισης με 1080ti εχουν κανει το ιδιο, οπως ο whitefanged και ο spartan117. Πηγαινε ρωτα αυτους λοιπον να με επιβεβαιωσουν. Τωρα εσυ με την 1060 προφανως τι διαφορες να δεις απτην ram... Οσον για τον 1600, που διαολο κολλαει αυτος? 1 hour ago, Psycho_Warhead said: Συνεχίζεις να υποστηρίζεις την ανοησία που είχες πει τότε δηλαδή. Παίξε Origins με τον 4560 με 1070 έστω και σε 4Κ τότε να δούμε αν θα κάνει βήμα απ' τον λόξιγκα. Στα 4k σε high / ultra settings συμφωνω οτι δεν θα κανει βημα απο τον λοξιγκα. Λογω 1070 και οχι λογω cpu PS1. Και για να παντρεψω τα θεματα και των 2 σας, να και ενα ram speed test με το ac origins Μιλαμε για 15%+ μειωση, απο τα 80-85 avg στα 70-75. 15 εως 25% ειναι η 1080ti μπροστα απο την 1080. https://www.techspot.com/article/1525-assassins-creed-origins-cpu-test/ For those wondering dropping the memory speed on the 7600K configuration to DDR4-2400, from 3200, reduced the frame rate by 5 - 10 fps. So a decent reduction there but not massive and performance was still playable. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, strawman είπε Oι ειρωνειες δεν βοηθανε να δειξεις οτι εχεις δικιο. Τα στοιχεια βοηθανε, τα οποια δυστηχως δεν ειναι με το μερος σου. Αλλωστε δεν ειμαι ο μονος, ολοι εδω μεσα που εχουν 1080ti λενε οτι εισαι λαθος και οτι η ταχυτητα στις ram παιζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο. Δεν μιλαμε για επεξεργασια γραφικων φιλε μου, μιλαμε για ολα τα υπολοιπα τα οποια τα κανει η CPU. Οταν λοιπον εισαι cpu bound, η ταχυτητα στις ram παιζει τεραστιο ρολο. Αφου εχω ανεβασει και απο το δικο μου PC video που το δειχνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ, δεν καταλαβαινω γιατι διαφωνεις. Και αλλα μελη επισης με 1080ti εχουν κανει το ιδιο, οπως ο whitefanged και ο spartan117. Πηγαινε ρωτα αυτους λοιπον να με επιβεβαιωσουν. Τωρα εσυ με την 1060 προφανως τι διαφορες να δεις απτην ram... Οσον για τον 1600, που διαολο κολλαει αυτος? Στα 4k σε high / ultra settings συμφωνω οτι δεν θα κανει βημα απο τον λοξιγκα. Λογω 1070 και οχι λογω cpu Τον R5 1600 τον ανέφερα γιατί είναι γνωστό το πρόβλημα που έχουν οι Ryzen με την ταχύτητα της RAM, η οποία αν δεν είναι από 3000 MHz και πάνω χαντακώνει τις επιδόσεις του CPU. Νόμιζα ότι εννοούσες ΚΑΙ με middle range κάρτα οι διαφορές είναι μεγάλες. Όπως και να έχει κρατάω και μια πισινή διότι GTX1080ti δεν έχω, οπότε μπορεί να έχεις δίκιο, αν και τόσο μεγάλες διαφορές νομίζω είναι υπερβολή. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από _Theo_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Στο AC origins πάντως που δοκίμασα να τρέξω με στοκ μνήμες ([email protected]/gtx1080ti/1440p) για να δώ τι παίζει,οι διαφορές σε σχέση με @3200 ήταν καμια δεκαπενταριά fps κάτω τα min , που σημαίνει και αυτόματα χαμηλότερα average. Σημαντική διαφορά 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Just now, _Theo_ said: Τον R5 1600 τον ανέφερα γιατί είναι γνωστό το πρόβλημα που έχουν οι Ryzen με την ταχύτητα της RAM, η οποία αν δεν είναι από 3000 MHz και πάνω χαντακώνει τις επιδόσεις του CPU. Νόμιζα ότι εννοούσες ΚΑΙ με middle range κάρτα οι διαφορές είναι μεγάλες. Όπως και να έχει κρατάω και μια πισινή διότι GTX1080ti δεν έχω, οπότε μπορεί να έχεις δίκιο, αν και τόσες μεγάλες διαφορές νομίζω είναι υπερβολή. Δεν υπαρχει μονο στους Ryzen, και στους Intel τα ιδια κανει. Ρωτα τον whitefanged που εχει 7700k να στα πει. Απλα οι ryzen εχουν κυριως θεμα στα minimum με χαμηλες ram, και αρα τους χτυπαει ανεξαρτητα απο την καρτα γραφικων. Και οχι, προφανως με middle range καρτα οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες. Βασικα δεν ειναι θεμα καρτας, ειναι θεμα του αν δουλευει το CPU η οχι, οποτε παιζει ρολο η καρτα, το παιχνιδι και τα settings. Aν εισαι CPU bound θες γρηγορη ram, αν εισαι gpu bound δεν εχει σημασια η ram οπως δεν εχει σημασια και ο επεξεργαστης σε τετοια σεναρια. 1 minute ago, mcrae13 said: Στο AC origins πάντως που δοκίμασα να τρέξω με στοκ μνήμες ([email protected]/gtx1080ti/1440p) για να δώ τι παίζει,οι διαφορές σε σχέση με @3200 ήταν καμια δεκαπενταριά fps κάτω τα min , που σημαίνει και αυτόματα χαμηλότερα average. Σημαντική διαφορά 15αρια στα ποσα? Ποσοστιαια η διαφορα παω στοιχημα οτι ειναι μεγαλυτερη απο οτι η μεταβαση απο 1080 σε 1080ti, πραγμα που αμφισβητει ο φιλος. Επισης, δοκιμασε το σε 1080p ετσι for science και θα δεις τις διαφορες να εκτοξευονται στη στρατοσφαιρα. Σε 1440p θα σε κοβει και η καρτα φανταζομαι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, strawman είπε Δεν υπαρχει μονο στους Ryzen, και στους Intel τα ιδια κανει. Ρωτα τον whitefanged που εχει 7700k να στα πει. Απλα οι ryzen εχουν κυριως θεμα στα minimum με χαμηλες ram, και αρα τους χτυπαει ανεξαρτητα απο την καρτα γραφικων. Και οχι, προφανως με middle range καρτα οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες. Βασικα δεν ειναι θεμα καρτας, ειναι θεμα του αν δουλευει το CPU η οχι, οποτε παιζει ρολο η καρτα, το παιχνιδι και τα settings. Aν εισαι CPU bound θες γρηγορη ram, αν εισαι gpu bound δεν εχει σημασια η ram οπως δεν εχει σημασια και ο επεξεργαστης σε τετοια σεναρια. Mea Culpa. Θα επιδιώξω κάποια στιγμή να τις αλλάξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) από τα 70min είδα 57min στα 1440p .Για Αλεξάνδρεια μιλαω. Γενικώς παίζω στα 80+ avg . Σε 1080p έχω δοκιμάσει μόνο με ανεβασμένες ram όπου "κόβει" από cpu.Δεν θυμάμαι fps. Η κάρτα όντως τερματίζει στα 2k Έχω ανεβάσει και βιντεο στα 4.6/3200 αλεξάνδρεια. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από mcrae13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 1 minute ago, _Theo_ said: Mea Culpa. Θα επιδιώξω κάποια στιγμή να τις αλλάξω. Αν δεν εισαι οπαδος των low settings δεν υπαρχει λογος να τις αλλαξεις. Και γω τωρα με 1060 ειμαι στο PC (τις Ti της εβαλα στο ορυχειο) και εχω γρηγορες μνημες γιατι παιζω ultra low για να πιασω τα 144hz του monitor. Just now, mcrae13 said: από τα 70min είδα 57min στα 1440p .Για Αλεξάνδρεια μιλαω. Γενικώς παίζω στα 80+ avg . Σε 1080p έχω δοκιμάσει μόνο με ανεβασμένες ram όπου "κόβει" από cpu.Δεν θυμάμαι fps. Η κάρτα όντως τερματίζει . Έχω ανεβάσει και βιντεο στα 4.6/3200 αλεξάνδρεια. Περιπου δηλαδη 22% πανω με τις ram στα 3200. Χοντρικα οση ειναι η διαφορα 1080 και 1080ti. Και αυτα ενω εισαι gpu bound σε 1440p. Στα λεω ρε theo, δεν τα βγαζω απτο κεφαλι μου, τα ιδια εβλεπα και εγω στο PC μου live οσο το tinkara. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Αν δεν εισαι οπαδος των low settings δεν υπαρχει λογος να τις αλλαξεις. Και γω τωρα με 1060 ειμαι στο PC (τις Ti της εβαλα στο ορυχειο) και εχω γρηγορες μνημες γιατι παιζω ultra low για να πιασω τα 144hz του monitor. Δηλαδή αν μελλοντικά βάλω μια GTX2070 σε ανάλυση 1440p δεν θα δω διαφορές;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, strawman είπε Περιπου δηλαδη 22% πανω με τις ram στα 3200. Χοντρικα οση ειναι η διαφορα 1080 και 1080ti. Και αυτα ενω εισαι gpu bound σε 1440p. Στην Αλεξάνδρεια οριακά είναι gpu bound το game έτσι όπως λειτουργεί. Οπότε μόνο εκεί έχει τέτοιες διαφορές και φαντάζομαι στα 1080p θα είναι μεγαλύτερες. Θεωρώ πάντως πως σε γενικές γραμμές,αν βάλουμε στην εξίσωση περισσότερα games,θα υπάρχει μια διαφορά >10% overall . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 8 minutes ago, _Theo_ said: Δηλαδή αν μελλοντικά βάλω μια GTX2070 σε ανάλυση 1440p δεν θα δω διαφορές;; Oπως σου ειπα εξαρταται απο το game και τα settings. Με τα games που παιζω εγω για παραδειγμα που εξαρτονται κατα κυριο λογο απο την CPU (dota 2 / pubg) οι ram κανουν διαφορα. Αν παιζεις παιχνιδια που ειναι GPU bound τοτε δεν θα δεις διαφορες αξιες λογου. Γενικοτερο rule of thumb ειναι πως οταν η καρτα ειναι στο 99% οι διαφορες μεταξυ 2400 - 3200 ram ειναι απο 0 εως 10%. Οσο αρχιζει και πεφτει το GPU usage , δηλαδη το μπουκαλι στο προκαλει ο επεξεργαστης τοσο μεγαλωνουν και οι διαφορες και φτανουν μεχρι 25-30%. Παραπανω δεν εχω δει στο δικο μου συστημα, αλλα ο spartan 117 εχει καταγραψει κατι τρελα νουμερα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) στο witcher που ανεβασες σε καποια στιγμη ειναι 72-102 τα fps οποτε ειναι 40% και αυτα με ιντελ. μεσο ορο περιπου στα 12 fps ειναι. δε τα λες και λιγα. η διαφορα που λεω ειναι απο 2133 σε 3200. επισης διαφορες εδω απο ποσοτητα μνημης. βουτιες στα 9 -20 fps ειδικα στο πρωτο. απο 4-8gb τεραστιες διαφορες. Spoiler Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από james rod Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις