Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Heybro είπε

Εγινε. Είναι μέσα και οι thread ripper. 

Screenshot_20180426-203509.jpg

E ok τελος, δεν μπορει να κανει συζητηση μαζι σου κανενας. Νικησες!!!!

Επεξ/σία από ~Palpatin~
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, ~Palpatin~ said:

E ok τελος, δεν μπορει να κανει συζητηση μαζι σου κανενας. Νικησες!!!!

Αφου σου λεει ο 8700k ειναι ο καλυτερος, τι δεν καταλαβαινεις? Αντε, μας κουρασες με την επιμονη σου. Τι και αν τρωει χλαπατσες σε 360p στο AC origins σε benchmarks στο forum απο αξιοπιστα ατομα? Αφου στο guru 3d ειναι 60 fps μπροστα ΤΕΛΟΣ. 

Το αστειο ειναι οτι συζητας (και εγω μαζι) με ατομο που κανει like στον pirmen :P 

Επεξ/σία από strawman

Σε αυτό που ανέβασε ο Palpatin βλέπουμε ότι από 4 σε 6 cores(αύξηση 50%) οι επιδόσεις αυξήθηκαν κατά 20%. Αυτό το 20% θα μπορούσε να καλυφθεί και με oc.

Μετά τα 6 cores σχεδόν τίποτα. Και στα min επίσης βλέπουμε πολύ μικρές διαφορές. Δηλαδή τα games στην πλειοψηφία τους δεν αξιοποιούν παραπάνω από ~6 cores. Γι΄αυτό και βλέπεις τους 7700Κ να τα πάνε τόσο καλά ακόμα και σήμερα με τη βοήθεια του ΗΤ και των υψηλών ρολογιών.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως το ACO και το WD2 που δεν θα τρέξουν καθόλου καλά σε 4 cores(ανέφερα ότι το ACO απαιτεί τεράστια παράλληλη ισχύ) και κάνoυν scale μέχρι τα 8 ίσως και παραπάνω. Λόγω μίας ιδιαιτερότητας του engine τους που δεν έχουμε δει πουθενά αλλού.

Ακόμα και στο BF1 που είναι και αυτό μέσα στις λαμπρές εξαιρέσεις δεν βλέπεις ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε 7700Κ και 8700Κ στο multi. Όχι πάνω από 20% κμο.

• Like 1

3 hours ago, pirmen56 said:
  Reveal hidden contents

Αν υποθέσουμε ότι τα subtimings  μπορούν να ρίξουν τη διαφορά στο 11%(βλέπε ACO στο review του computerbase.de για τους νέους ryzen) και βάλουμε ένα oc για τον 8700Κ στα 4,9Ghz(αντί για 4,2 που πάει safe ο 2600X) τότε υπάρχει συνολική διαφορά 1,11*1,1667=1.295.

H Αρχι(μη)δια αρχη ειναι αυτη? Ετσι βγαινουν τα frames ρε, χυμα ολα στη χυτρα, ριχνουμε αλατοπιπερο και ανακαταευουμε :P 

Ενημερωτικα παντως 25-30% δινουν τα optimized timings. Δες τα bench του σπαρτιατη για οποιες αποριες. Αρα 1*1,33*0,2732 = 1,295 = 8700k <= 2700x 

Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

Σε αυτό που ανέβασε ο Palpatin βλέπουμε ότι από 4 σε 6 cores(αύξηση 50%) οι επιδόσεις αυξήθηκαν κατά 20%. Αυτό το 20% θα μπορούσε να καλυφθεί και με oc.

Μετά τα 6 cores σχεδόν τίποτα. Και στα min επίσης βλέπουμε πολύ μικρές διαφορές. Δηλαδή τα games στην πλειοψηφία τους δεν αξιοποιούν παραπάνω από ~6 cores. Γι΄αυτό και βλέπεις τους 7700Κ να τα πάνε τόσο καλά ακόμα και σήμερα με τη βοήθεια του ΗΤ και των υψηλών ρολογιών.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως το ACO και το WD2 που δεν θα τρέξουν καθόλου καλά σε 4 cores(ανέφερα ότι το ACO απαιτεί τεράστια παράλληλη ισχύ) και κάνoυν scale μέχρι τα 8 ίσως και παραπάνω. Λόγω μίας ιδιαιτερότητας του engine τους που δεν έχουμε δει πουθενά αλλού.

Ακόμα και στο BF1 που είναι και αυτό μέσα στις λαμπρές εξαιρέσεις δεν βλέπεις ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε 7700Κ και 8700Κ στο multi. Όχι πάνω από 20% κμο.

Σου διέφυγε μονοοοοοο ότι λέει 2016 και είναι dx11 κατά τα άλλα αντικειμενικός όπως πάντα.

Άσε γιατί πριν έκανα ιστορική αναδρομή και διάβαζα (πάλι) για τα διαμάντια 3258/4560 φτάνει το κάρβουνο.

Εσύ είπαμε έχεις παλιό επεξεργαστή εδώ γράφουν τα θηρία 8700 μόνο.

2 λεπτά πριν, strawman είπε

H Αρχι(μη)δια αρχη ειναι αυτη? Ετσι βγαινουν τα frames ρε, χυμα ολα στη χυτρα, ριχνουμε αλατοπιπερο και ανακαταευουμε :P 

Ενημερωτικα παντως 25-30% δινουν τα optimized timings. Δες τα bench του σπαρτιατη για οποιες αποριες. Αρα 1*1,33*0,2732 = 1,295 = 8700k <= 2700x 

Εγώ βασίζομαι στα αποτελέσματα του computerbase.de όπου οι διαφορές έφταναν μέχρι το 12% περίπου. Και δεν είδαν σε όλα τα games το ίδιο όφελος.

Σχετικά με τον Σπάρταν σου έδειξα πόσο κοντά του είμαι στο Origins με τα μισά threads. Και ξέρεις καλά πόσο "διψάει" το συγκεκριμένο για παράλληλη ισχύ.

Έτσι ακριβώς τι δεν καταλαβαίνεις;

Και σε μια συζήτηση που είχα για vrm ο άλλος με τα ίδια μαθηματικά έβγαζε αριθμούς.

Σου λέω το Insomnia έχει επιστήμονες!

• Like 1

4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Λογικά σε 4 5 χρόνια όταν αρχίσουν και οι μηχανές των παιχνιδιών να αξιοποιούν πάνω από 6 πυρήνες βλέπουμε. Αυτό το ακούω από το 2012 με τους 8πυρηνους fx που τον έτρωγαν από τον 4πυρηνο 2500k. Η ιστορία προφανώς επαναλαμβανετε και τον τρώνε και οι νέοι Ryzen από λιγότερους πυρήνες. Στους Ryzen 2 αν μπορέσει να φτάσει τα 5ghz κάτι θα γίνει. Έχουμε δρόμο ακόμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, pirmen56 said:

Εγώ βασίζομαι στα αποτελέσματα του computerbase.de όπου οι διαφορές έφταναν μέχρι το 12% περίπου. Και δεν είδαν σε όλα τα games το ίδιο όφελος.

Σχετικά με τον Σπάρταν σου έδειξα πόσο κοντά του είμαι στο Origins με τα μισά threads. Και ξέρεις καλά πόσο "διψάει" το συγκεκριμένο για παράλληλη ισχύ.

Τι εδειξες βρε μπαγασα που ο αλλος ηταν σε full hd και εσυ σε 120*64 αναλυση? :P 

Εμενα γιατι με τρωει λαχανο?

1 minute ago, Heybro said:

Λογικά σε 4 5 χρόνια όταν αρχίσουν και οι μηχανές των παιχνιδιών να αξιοποιούν πάνω από 6 πυρήνες βλέπουμε. Αυτό το ακούω από το 2012 με τους 8πυρηνους fx που τον έτρωγαν από τον 4πυρηνο 2500k. Η ιστορία προφανώς επαναλαμβανετε και τον τρώνε και οι νέοι Ryzen από λιγότερους πυρήνες. Στους Ryzen 2 αν μπορέσει να φτάσει τα 5ghz κάτι θα γίνει. Έχουμε δρόμο ακόμα. 

Και γω ακουγα τα αναποδα οταν καποιοι προτειναν g3258 σαν fx killer. Οσοι τους ακουσαν ψαχνουν τωρα αυτους που τον προτειναν να τους τον φερουν κολαρο :P 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 3

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Τι εδειξες βρε μπαγασα που ο αλλος ηταν σε full hd και εσυ σε 120*64 αναλυση? :P 

Στο 6.21. Καλά τα λόγια αλλά. Ευτυχώς ο κόσμος ξέρει να διαβάζει και να βλέπει τα reviews. 

Και γω ακουγα τα αναποδα οταν καποιοι προτειναν g3258 σαν fx killer. Οσοι τους ακουσαν ψαχνουν τωρα αυτους που τον προτειναν να τους τον φερουν κολαρο :P 

Ποιος το έγραψε αυτό? 2πυρηνο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Heybro said:

Στο 6.21. Καλά τα λόγια αλλά. Ευτυχώς ο κόσμος ξέρει να διαβάζει και να βλέπει τα reviews. 

Στο ειπα 56 φορες, δεν με νοιαζουν τα reviews με default timings. Δεν σκοπευω να εχω default timings οπως και εσυ, αρα το μονο που σου προσφερουν αυτα τα reviews ειναι στο να πειθεις / κοροιδευεις τον εαυτο σου οτι εκανες καλη επιλογη. Αλλο λογο να τα επικλεισαι δεν βρισκω, οταν μονος σου παραδεχεσαι οτι θα εκανες optimize τα timings. Οχι, αληθεια, αμα υπαρχει αλλος λογος πες τον μου.

Παντως σε ευχαριστω που ανεβασες το bench, απεδειξεις τα λεγομενα μου. 30% πανω ειναι ο spartan στο Farcry 5 απο οτι δειχνει το bench , και στα min και στα avg.;) 

Επεξ/σία από strawman

Στο ειπα 56 φορες, δεν με νοιαζουν τα reviews με default timings. Δεν σκοπευω να εχω default timings οπως και εσυ, αρα το μονο που σου προσφερουν αυτα τα reviews ειναι στο να πειθεις / κοροιδευεις τον εαυτο σου οτι εκανες καλη επιλογη. Αλλο λογο να τα επικλεισαι δεν βρισκω, οταν μονος σου παραδεχεσαι οτι θα εκανες optimize τα timings. Οχι, αληθεια, αμα υπαρχει αλλος λογος πες τον μου.

Παντως σε ευχαριστω που ανεβασες το bench, απεδειξεις τα λεγομενα μου. 30% πανω ειναι ο spartan στο Farcry 5 απο οτι δειχνει το bench , και στα min και στα avg.;) 

Το bench είναι με 1070 σε 1080. Μια χαρά είναι τα reviews. Είδες ότι είναι στα 4.3 και ο 8700k ε. Βλέπουμε το 2019 με τους νέους Ryzen ίσως πλησιάσουν. Έχουμε δρόμο. 

Και γω ακουγα τα αναποδα οταν καποιοι προτειναν g3258 σαν fx killer. Οσοι τους ακουσαν ψαχνουν τωρα αυτος που τον προτειναν να τους τον φερουν κολαρο :P 

Ξέχασες να αναφέρεις ότι είχαμε και διαφορετικό κουτί. Γιατί κρύβεις αλήθειες.

Σαν τον akoinonito που μου έλεγε ότι η σύγκριση simulated 6600Κ και 1600, μεταξύ μας, ήταν άκυρη γιατί εγώ είχα 1060 και εσύ 1080Ti. Ίδιο GPU με κομμένες μονάδες δηλαδή. Σαν να μας έλεγε εμμέσως ότι με την υποβάθμιση της κάρτας σου ο 1600 θα έφτανε τον simulated 6600K.

Όποτε συμφέρει συγκρίνουμε υπερωκεάνια με βάρκες. Όποτε δεν συμφέρει μας φταίει και η παραμικρή διαφορά.

Τουλάχιστον το computerbase.de έχει κάποιες σταθερές αναφορές που συγκρίνει. Ίδιας ταχύτητας ραμ με μοναδική διαφορά τα subtimings.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Heybro said:

Το bench είναι με 1070 σε 1080. Μια χαρά είναι τα reviews. Είδες ότι είναι στα 4.3 και ο 8700k ε. Βλέπουμε το 2019 με τους νέους Ryzen ίσως πλησιάσουν. Έχουμε δρόμο. 

Ναι ρε, okay, με 1070 εγινε το review. Eναι γνωστο αλλωστε οτι η 1070 σε ultra ac origins 100 frames average βγαζει....tech guru

image.png.1362ec7281f9fe26936fdd1d2dbfa9f4.png                

6 minutes ago, pirmen56 said:

Ξέχασες να αναφέρεις ότι είχαμε και διαφορετικό κουτί. Γιατί κρύβεις αλήθειες.

Σαν τον akoinonito που μου έλεγε ότι η σύγκριση simulated 6600Κ και 1600, μεταξύ μας, ήταν άκυρη γιατί εγώ είχα 1060 και εσύ 1080Ti. Ίδιο GPU με κομμένες μονάδες δηλαδή. Σαν να μας έλεγε εμμέσως ότι με την υποβάθμιση της κάρτας σου ο 1600 θα έφτανε τον simulated 6600K.

Όποτε συμφέρει συγκρίνουμε υπερωκεάνια με βάρκες. Όποτε δεν συμφέρει μας φταίει και η παραμικρή διαφορά.

Τουλάχιστον το computerbase.de έχει κάποιες σταθερές αναφορές που συγκρίνει. Ίδιας ταχύτητας ραμ με μοναδική διαφορά τα subtimings.

Γιατι το κουτι δεν επηρεαζει τα αποτελεσματα, το οτι εισαι μονο σε 15 φορες χαμηλοτερη αναλυση το επηρεαζει. Οχι? 

Ρε pirmen, αμα με την 1080ti κατεβαινα σε 360p και εγω δεν θα εβγαζα παραπαναω frames απο οτι οταν τρεχω σε ultrawide  2560*1080? Αν μου πεις οχι, τοτε παραιτουμαι, το κανεις επιτηδες.

PS1. Ισως να το ειχα τρεξει και σε 1080p, δεν θυμαμαι. Οπως και να εχει, το point ειναι το ιδιο. 

Επεξ/σία από strawman

8 λεπτά πριν, Heybro είπε

Ποιος το έγραψε αυτό? 2πυρηνο? 

Σοβαρα τωρα αυτα τα video που τα βρισκεται ρε παιδια!!!! Αντιαμο τσιμεντο λεει ο τυπος....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...