Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Heybro, σκέψου ότι ο 6700Κ κυκλοφόρησε σε μια εποχή που ο Linus και άλλοι διάσημοι tech tubers έβγαζαν άχρηστο το ΗΤ και γενικά τα πολλά cores/threads.  Ο κόσμος όμως ξέρει τι αξίζει στην πράξη και τι είναι αξιοποιήσιμο στο άμεσο μέλλον. 

Δες ας πούμε τον 7700Κ που είναι cpu για upgrade σε αυτές τις πλατφόρμες ότι δεν τα πήγε τόσο καλά εν όψει coffee lake. Δες επίσης ότι ο 2500Κ πούλησε πολύ καλύτερα από τον 2600Κ. Γιατί τότε η multicore εποχή ήταν ακόμα πολύ μακριά.

Γενικά φαίνεται ότι ο κόσμος σκαμπάζει από gaming επιδόσεις και δεν τσιμπάει από marketing. Και ο 1600 πούλησε επειδή ήταν φθηνός περισσότερο και βγήκε σε εποχή που τα cores του αξιοποιούνται έτσι ώστε να του δώσουν ένα σεβαστό προβάδισμα έναντι του 7600Κ. Ειδικά όταν τρέχεις και κάτι άλλο στο background.

Πάντως εγώ έδειξα μέσω simulated 6600K, ότι ακόμα και αυτά τα τσιπ αποδίδουν αξιοπρεπώς σε θεόβαρα games σαν το Origins. Όμως ο κόσμος δεν θέλει πια οριακές επιδόσεις.

Ο 2500k πάντως έχει διαφορές 15 20 fps με τον 2600k 6 χρόνια μετά. Για αυτό φαίνεται ο 6700k πούλησε τόσο πολύ ώστε να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση. Ειδικά σε χαμηλές αναλύσεις. Δεν είναι μόνο το gaming όταν πολλές εφαρμογές είναι Intel optimize δεν πας σε AMD. Εδώ το far cry 5 γράφει Ryzen στην αρχή και είναι τόσο καλύτερο σε intel.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, strawman είπε

Αστο, θα ξενερωσεις και αλλο, οπως ξενερωσα και εγω :P 

Μετα θα πας πισω στο guru3d να συγκρινεις vs των Ryzen με σαπιες μνημες να αισθανεσαι καλυτερα. Αφου 4k παιζεις, τι σε νοιαζει μωρε, αραξε εκει, την καλυτερη δουλεια απο ολους μας κανεις

Γιατί να ξενερώσω; στο far cry είμαι επάνω. 

Πιστεύω ότι εκτός το assassin's creed θα είμαι μπροστά σε όλα 

• Like 1

2 λεπτά πριν, strawman είπε

Ρε pirmen, μας trollaris τωρα? Ολοι αυτοι πουλησαν γιατι δεν ειχε επεξεργαστες η AMD. Kαι γω αμα παιζω μπαλα μονος μου πρωτος θα βγω. Ολα αυτα που γραφεις δεν εξηγουν το τι κανει ο 4460 εκει πανω...

Πες μου ενα πραμα που γραφω και σου φαινεται παραλογο. Ειπα εγω οτι τρωει μπλε οθονες? Απο που τα βγαζεις θα θελα να ηξερα ρε φιλε.....

Καλά μπες mindfactory να δεις πόσοι 1700 και 1700Χ πουλήθηκαν εκεί από το release.

Οι 4460 και 6500 πουλήθηκαν σαν value. Αυτούς που έχουν κάρτες επιπέδου GTX 1060 και κάτω σύμφωνα με εσάς. Αυτοί που αγόρασαν τον πανάκριβο για τότε, σαν πλατφόρμα, 6700Κ με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους CPU να φανταστώ ότι έχουν από μία Titan V ο καθένας.

1 minute ago, Acmilangr2 said:

Γιατί να ξενερώσω; στο far cry είμαι επάνω. 

Πιστεύω ότι εκτός το assassin's creed θα είμαι μπροστά σε όλα 

Στο farcry και απο μενα πανω εισαι αλλα παρολαυτα μου πες να κανουμε τραμπα επεξεργαστες :P 

1 minute ago, pirmen56 said:

Καλά μπες mindfactory να δεις πόσοι 1700 και 1700Χ πουλήθηκαν εκεί από το release.

Οι 4460 και 6500 πουλήθηκαν σαν value. Αυτούς που έχουν κάρτες επιπέδου GTX 1060 και κάτω σύμφωνα με εσάς. Αυτοί που αγόρασαν τον πανάκριβο για τότε, σαν πλατφόρμα, 6700Κ με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους CPU να φανταστώ ότι έχουν από μία Titan V ο καθένας.

Oχι, ολοι με 1060 τον εχουν :P 

Φαινεται και απτο forum αλλωστε, ο μονος που εχει i7 k με 1060 παιζει να εισαι εσυ.

Στο farcry και απο μενα πανω εισαι αλλα παρολαυτα μου πες να κανουμε τραμπα επεξεργαστες :P 

145 Average παρακαλώ. 

2 λεπτά πριν, Heybro είπε

Ο 2500k πάντως έχει διαφορές 15 20 fps με τον 2600k 6 χρόνια μετά. Για αυτό φαίνεται ο 6700k πούλησε τόσο πολύ ώστε να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση. Ειδικά σε χαμηλές αναλύσεις. Δεν είναι μόνο το gaming όταν πολλές εφαρμογές είναι Intel optimize δεν πας σε AMD. Εδώ το far cry 5 γράφει Ryzen στην αρχή και είναι τόσο καλύτερο σε intel.

Ακριβώς αυτό. Όταν βάλεις μπροστά τον Ryzen/intel βλέπεις τι κάνει και αν δεν σου αρέσει αλλάζεις. Δεν μπορεί να σε κοροϊδέψει κανένας.

Έχουμε παράδειγμα από δω μέσα που πήγε σε ίντελ να βρει την υγειά του. :lol:

Just now, pirmen56 said:

Ακριβώς αυτό. Όταν βάλεις μπροστά τον Ryzen/intel βλέπεις τι κάνει και αν δεν σου αρέσει αλλάζεις. Δεν μπορεί να σε κοροϊδέψει κανένας.

Έχουμε παράδειγμα από δω μέσα που πήγε σε ίντελ να βρει την υγειά του. :lol:

Moνο που οταν ειχα Ryzen δεν ειχα τον Intel μπροστα μου ;) 

Αλλωστε, αν καταλαβα καλα, αν αντι για Ryzen ειχα παει στον 7600 - 7500 θα τον ειχα κρατησει ε? Τι, οχι? 

6 λεπτά πριν, strawman είπε

Ρε pirmen, μας trollaris τωρα? Ολοι αυτοι πουλησαν γιατι δεν ειχε επεξεργαστες η AMD. Kαι γω αμα παιζω μπαλα μονος μου πρωτος θα βγω. Ολα αυτα που γραφεις δεν εξηγουν το τι κανει ο 4460 εκει πανω...

Πες μου ενα πραμα που γραφω και σου φαινεται παραλογο. Ειπα εγω οτι τρωει μπλε οθονες? Απο που τα βγαζεις θα θελα να ηξερα ρε φιλε.....

Με αυτά που γράφεις ρε συ δεν ξέρω μου φαίνεται το θέατρο του παραλόγου παίζουμε. Οι μνήμες του guru3d είναι οι καλύτερες που υπάρχουν μην το ξανά λέμε απλά είναι με 1080καρτα για αυτο τα λιγότερα fps. Τους έστειλα μήνυμα να το σιγουρέψω αλλά το γράφουν ότι τις δούλεψαν 3200cl14. Το cpuz δεν ξέρω τι γράφει αλλά στα gaming benchmarks τις δούλεψαν ως 3200cl14 είναι ίδιες με του spartan. Οι διαφορές υπάρχουν και είναι μεγάλες. Και θα γίνουν μεγαλύτερες με τις νέες κάρτες εδώ θα είμαστε να το δούμε. 

Τοτε τι τον θες τον 8700k μου? :P 

Είπα. Ψυχολογικό είναι πιο πολύ. 

Και επίσης αν μετακομίσω σε 1440p θα έχω βελτίωση 

Θέλω benchmark από sparta ωρε. 

Είμαστε 1-1. Θέλω να παρω ρεβάνς. 

Moνο που οταν ειχα Ryzen δεν ειχα τον Intel μπροστα μου ;) 

Αλλωστε, αν καταλαβα καλα, αν αντι για Ryzen ειχα παει στον 7600 - 7500 θα τον ειχα κρατησει ε? Τι, οχι? 

Σε 7700k αν πήγαινες ναι θα τον είχες κρατήσει. Σε 7600 δεν ξέρω. Απλά είχες έτοιμη πλατφόρμα am4 έβγαιναν σε 3 βδομάδες οι νέοι Ryzen αλλά όχι δεν άντεξες πήρες Intel και απο τότε κράζεις. Seems legit. 

1 minute ago, Heybro said:

Με αυτά που γράφεις ρε συ δεν ξέρω μου φαίνεται το θέατρο του παραλόγου παίζουμε. Οι μνήμες του guru3d είναι οι καλύτερες που υπάρχουν μην το ξανά λέμε απλά είναι με 1080καρτα για αυτο τα λιγότερα fps. Τους έστειλα μήνυμα να το σιγουρέψω αλλά το γράφουν ότι τις δούλεψαν 3200cl14. Το cpuz δεν ξέρω τι γράφει αλλά στα gaming benchmarks τις δούλεψαν ως 3200cl14 είναι ίδιες με του spartan. Οι διαφορές υπάρχουν και είναι μεγάλες. Και θα γίνουν μεγαλύτερες με τις νέες κάρτες εδώ θα είμαστε να το δούμε. 

Ρε αγορι μου γλυκο, ρε πασα μου ομορφε, συμφωνω οτι τις δουλεψαν 3200cl14. Τοσο γραφει και το CPU Z. Τα subtimings ΞΕΡΕΙΣ τι ειναι ή τζαμπα συζηταμε τοση ωρα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, Heybro said:

Σε 7700k αν πήγαινες ναι θα τον είχες κρατήσει. Σε 7600 δεν ξέρω. Απλά είχες έτοιμη πλατφόρμα am4 έβγαιναν σε 3 βδομάδες οι νέοι Ryzen αλλά όχι δεν άντεξες πήρες Intel και απο τότε κράζεις. Seems legit. 

Ναι αλλα ο 7700k θα εβγαινε +200€, γιαυτο λεω 7500-7600 που ειναι στην ιδια τιμη. Αρα συμπερασμα, και στον αντιστοιχο Intel να ειχα παει παλι στα τσακιδια θα τον εστελνα, αλλα το επιχειρημα που χρησιμοποιειται ξερετε και οι ιδιοι οτι δεν στεκει παρολαυτα το χρησιμοποιειται. Seems legit.

Και οπως προειπα, σε ανενεργη αγγελια μου στειλανε και τον εδωσα. Τοσο πολυ καιγομουνα :) 

PS1. Επισης και η mobo που ειχα ηταν πατσαβουρα. Το οποιο επισης εγραψα απο την 1η μερα. Θες να αρχισω να ξεθαβω posts? Εκανα γενικοτερα κακη αγορα σε μητρικη και μνημες τοτες. Δεν το εψαξα και πολυ, πηγα βουρ στον πατσα. 

Επεξ/σία από strawman

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...