Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε heybro, παλι τα ιδια, χτες τα ειπαμε. Το guru3d τρεχει με κατεστραμενες μνημες. Προφανως αμα τρεχεις με κατεστραμενες μνημες εισαι και 150 fps μπροστα. Λογικο ειναι. Δες εδω τα παιδια που δεν εοχυν κατεστραμενες μνημες ομως που ειναι 30 fps πανω απο το bench του guru3d. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, strawman είπε

Ρε heybro, παλι τα ιδια, χτες τα ειπαμε. Το guru3d τρεχει με κατεστραμενες μνημες. Προφανως αμα τρεχεις με κατεστραμενες μνημες εισαι και 150 fps μπροστα. Λογικο ειναι. Δες εδω τα παιδια που δεν εοχυν κατεστραμενες μνημες ομως που ειναι 30 fps πανω απο το bench του guru3d. 

Αχ την πατησες για ακομα μια φορα.Το συστημα που τρεχουν εχει τις παρακατω μνημες

2x8 GB DDR4 3200 CL14 MHz (G.Skill FlareX)

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_2700x_review,8.html

Ειναι οι flarex optimized για ryzen με cl14 3200 και κορυφαια timings. Δεν μπορουμε να συννενοηθουμε απλα παραδεξου αυτο που εβαλα και τελος. Μην μου δειξεις benchmark απο του spartan εχει 1080ti τερμα oc και εγω 1070ti. 1080 εχουν στο guru3d και εγω εχω 1070ti με 3333cl16 rams και ειμαι 31fps μπροστα. Με ιδιες μνημες 3200cl14 ισως ειχα ακομα 2 3fps πανω στα 153. 

Παρακατω μερικες φωτογραφιες που εβγαλα σημερα απο το wildlands που παιζω. Παρατηρησε το frametime σε ολες. Ισια γραμμη οπου και αν ειμαι. Αυτο σημαινει οτι η εμπειρια ειναι το απολυτο στα 75fps που εχω 13.3frametime συνεχεια χωρις drops χωρις stutter χωρις τιποτα. 

https://postimg.cc/gallery/25m8kv414/

Επεξ/σία από Heybro

1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Αχ την πατησες για ακομα μια φορα.Το συστημα που τρεχουν εχει τις παρακατω μνημες

2x8 GB DDR4 3200 CL14 MHz (G.Skill FlareX)

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_2700x_review,8.html

Ειναι οι flarex optimized για ryzen με cl14 3200 και κορυφαια timings. Δεν μπορουμε να συννενοηθουμε απλα παραδεξου αυτο που εβαλα και τελος. Μην μου δειξεις benchmark απο του spartan εχει 1080ti τερμα oc και εγω 1070ti. 1080 εχουν στο guru3d και εγω εχω 1070ti με 3333cl16 rams.

Και πάλι ρε συ.Στα 720p δεν είναι? Πότε θα φανούν αυτές οι διαφορές αν υπάρχουν? Μάλλον ποτέ

1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Και πάλι ρε συ.Στα 720p δεν είναι? Πότε θα φανούν αυτές οι διαφορές αν υπάρχουν? Μάλλον ποτέ

Υπαρχουν αυτο εχει σημασια και φαινονται ακομα και τωρα σε 1080p ειδικα στα min fps. Απο την αρχη μιλαω για τα min και ολοι μου δειχνουν τα average. Δηλαδη να εχω 2 πυρηνες ακομα να καθονται ενω να καταστρεφω την εμπειρια στα παιχνιδια που αυτο κανω δεν μου λεει κατι. Λιγο σουρεαλισμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε ανθρωπε του θεου, παλι τα ιδια λεμε? Αφου εχουν SCREENSHOT απο CPU-Z στο review.  Στο screenshot λοιπον φαινεται οτι το TRC ειναι σχεδον το διπλασιο απο οτι θα επρεπε. Και τα υπολοιπα subs φανταζομαι την ιδια τυχη θα εχουν. Παιζουν με 60% χειροτερα timmings απο οτι πρεπει. Ποσες φορες να το γραψω να το κατανοησεις? 

Και γιατι να μην σου δειξω benchmark απο καποιον που εχει τις μνημες εκει που πρεπει, οπως τις εχουμε και εμεις με 8700k? Επειδη σε βγαζει λαθος? :P Εγω βγαζω παραπανω fps απο σενα και παρολαυτα ειμαι 2-3 fps διαφορα απο spartan, και σε fc5 και σε ac origins. 

Επισης cl14 @ 3200 δεν τις λες καν καλες ξερω γω. Ειναι χειροτερα απο οτι τις τρεχω εγω currently. 3466 c14 ειναι οι boss για ryzen. Toσο πανε αν δεν κανω λαθος, αυτος τις αφησε stock

Επεξ/σία από strawman

Μόλις τώρα, strawman είπε

Ρε ανθρωπε του θεου, παλι τα ιδια λεμε? Αφου εχουν SCREENSHOT απο CPU-Z στο review.  Στο screenshot λοιπον φαινεται οτι το TRC ειναι σχεδον το διπλασιο απο οτι θα επρεπε. Και τα υπολοιπα subs φανταζομαι την ιδια τυχη θα εχουν. Παιζουν με 60% χειροτερα timmings απο οτι πρεπει. Ποσες φορες να το γραψω να το κατανοησεις? 

Και γιατι να μην σου δειξω benchmark απο καποιον που εχει τις μνημες εκει που πρεπει, οπως τις εχουμε και εμεις με 8700k? Επειδη σε βγαζει λαθος? :P Εγω βγαζω παραπανω fps απο σενα και παρολαυτα ειμαι 2-3 fps διαφορα απο spartan, και σε fc5 και σε ac origins. 

Τις flare x έχουν που είναι ότι καλύτερο για ryzen για αυτό βγήκαν παραδέξου μια φορά ότι έχεις λάθος και τέλος. Πολλά λόγια λες αλλά να δείξεις κάνα screenshot όχι. Έχεις 1080ti το guru3d είναι με 1080 όπως έχω εγώ αλλά έχει καλύτερες ram. Γιατί είστε τόσο κολλημένοι δεν ξέρω. Έχω 2000 φωτογραφίες από όσα παιχνίδια έχω παίξει κάτω από 75fps δεν έπεσα σε κανένα. Αυτή είναι η εμπειρία του 8700Κ που κανένας Ryzen δεν προσφέρει ακόμα. Λόγια λόγια δεν βαρέθηκες. Πάω να δω masterchef. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλι λαχανοντολμαδες τα εχεις κανει στο μυαλο σου.

Αγορι μου, το guru 3d στο review που ανεβαζεις στην 3η σελιδα εχει screenshot απο το μαμημενο CPU Z που δειχνει οτι εχει αθλια timings. Τι αλλο να πω για να σε πεισω δεν ξερω. Το βλεπεις ξεκαθαρα, στο ΔΙΚΟ σου link! 

Τι σημασια εχει οτι εχω 1080ti σε 360p benchmarks παλι μονο εσυ γνωριζεις. Αν θες να με clue in πες μου.

Screenshots ανεβασα, και εγω και ο mcrae και ο spartan. 

Aμα δεν καταλαβαινεις αυτο τι σημαινει δεν μπορω να βοηθησω περαιτερω, θα σου πω ναι εχεις δικιο, μαμαει το CPU σου +300fps! Κομπλε? Κομπλε

image5.png.04cb5cad8f49489c269002e80aa8e3f3.png

PS1. Στον 1600 που ειχα με τις μη optimized για Ryzen μνημες επαιζε 52. Απο stock. Χωρις να το ακουμπησω...

Επεξ/σία από strawman

5 ώρες πριν, Heybro είπε

Γιατι δεν εβαλε σωστο tim αυτο μπορει να μου το απαντησει καποιος? Δεν θα μπορουσε να βαλει την παστα που βαζουν στο delid ωστε να μην χρειαζεται delid μετα την αγορα? Τσιγκουνευτηκε τα 1 2 ευρω η παιζει κατι αλλο?

1. Η πάστα που βάζει είναι καλή και ειδική για αυτόν τον σκοπό. Νομίζω είναι Shin Etsu και είναι πιο στόκος από τις πάστες που βάζεις πάνω στο IHS. Άλλωστε αν κάνεις delid και βάλεις κάτω κανονική πάστα, πχ ΜΧ4 μετά από λίγο καιρό θα φύγει όλη πάνω από το die, δεν αντέχουν το thermal cycling.

2. Το πρόβλημα είναι κυρίως η απόσταση που δημιουργείται από την κόλλα. Είναι περίπου όσο ένα κομμάτι χαρτί αλλά αρκετή για να απομακρύνει το die από το IHS.

3. Δεν μπορεί να βάλει liquid metal λόγω: κόστους, μικρότερης αντοχής στον χρόνο (μάλλον) και ότι μετά δεν παίζουν οι επεξεργαστές σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το liquid metal είναι liquid σε θερμοκρασίες δωματίου normal, πιο κάτω γίνεται απλά metal. :) Φαντάσου να πάρεις Intel και να μένεις Νορβηγία/Καναδά με -20 βαθμούς και να έχεις κανέναν υπολογιστή σε γκαράζ (για κάποιο λόγο) και να μην παίζει όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι κάτω από 0 ή whatever.

4. Δεν τους νοιάζει αν θα πάει 5.2ghz με 1.5V ρεύμα, τους νοιάζει να δουλεύει σωστά μέσα στις παραμέτρους που θέτουν. Και δουλεύει μια χαρά έτσι (όπως βλέπουμε από τον 8700 πχ). Τους νοιάζει να μην χαλάσει πριν λήξει η εγγύηση, εσύ μπορείς να τον ρίξεις και σε ηφαίστειο αν θες, δεν είναι δική τους δουλειά αυτό.

• Like 1

Έγινε strawman. Είπαμε από λόγια άλλο τίποτα. Απλά κρίμα είναι ένας gamer να πάει σε Ryzen και να τραβάει τα μαλλιά του μετά. 

Οι ram που δούλεψε το guru3d στα benchmark 

https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c14d-16gfx

2 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

1. Η πάστα που βάζει είναι καλή και ειδική για αυτόν τον σκοπό. Νομίζω είναι Shin Etsu και είναι πιο στόκος από τις πάστες που βάζεις πάνω στο IHS. Άλλωστε αν κάνεις delid και βάλεις κάτω κανονική πάστα, πχ ΜΧ4 μετά από λίγο καιρό θα φύγει όλη πάνω από το die, δεν αντέχουν το thermal cycling.

2. Το πρόβλημα είναι κυρίως η απόσταση που δημιουργείται από την κόλλα. Είναι περίπου όσο ένα κομμάτι χαρτί αλλά αρκετή για να απομακρύνει το die από το IHS.

3. Δεν μπορεί να βάλει liquid metal λόγω: κόστους, μικρότερης αντοχής στον χρόνο (μάλλον) και ότι μετά δεν παίζουν οι επεξεργαστές σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το liquid metal είναι liquid σε θερμοκρασίες δωματίου normal, πιο κάτω γίνεται απλά metal. :) Φαντάσου να πάρεις Intel και να μένεις Νορβηγία/Καναδά με -20 βαθμούς και να έχεις κανέναν υπολογιστή σε γκαράζ (για κάποιο λόγο) και να μην παίζει όταν η θερμοκρασία δωματίου είναι κάτω από 0 ή whatever.

4. Δεν τους νοιάζει αν θα πάει 5.2ghz με 1.5V ρεύμα, τους νοιάζει να δουλεύει σωστά μέσα στις παραμέτρους που θέτουν. Και δουλεύει μια χαρά έτσι (όπως βλέπουμε από τον 8700 πχ). Τους νοιάζει να μην χαλάσει πριν λήξει η εγγύηση, εσύ μπορείς να τον ρίξεις και σε ηφαίστειο αν θες, δεν είναι δική τους δουλειά αυτό.

Μπραβο ρε φίλε κρατάω το ποστ σου από τα πιο χρήσιμα που διάβασα τον τελευταίο καιρό. Βγήκε κάποιο νόημα γιατί βάζει ότι βάζει που αυτό ρώτησα αρχικά. Να σε καλά. 

11 minutes ago, Heybro said:

Έγινε strawman. Είπαμε από λόγια άλλο τίποτα. Απλά κρίμα είναι ένας gamer να πάει σε Ryzen και να τραβάει τα μαλλιά του μετά. 

Οι ram που δούλεψε το guru3d στα benchmark 

https://www.gskill.com/en/product/f4-3200c14d-16gfx

Μακράν από τα πιο κολλημένα άτομα που έχω δει. Αν αυτές είναι optimized για ryzen τότε το μόνο που αποδεικνύεις είναι ότι οι optimized για ryzen ram είναι κάκιστες, μιας και οι δικές μου μη optimized είχαν μακράν καλύτερα timings. Η φώτο που σου ανέβασα είναι από το review του guru3d, πανω σε αυτό έχεις κάτι να πεις η πάμε όλοι μαζί να πετάξουμε χαρταετό? 

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Μακράν από τα πιο κολλημένα άτομα που έχω δει. Αν αυτές είναι optimized για ryzen τότε το μόνο που αποδεικνύεις είναι ότι οι optimized για ryzen ram είναι κάκιστες, μιας και οι δικές μου μη optimized είχαν μακράν καλύτερα timings. Η φώτο που σου ανέβασα είναι από το review του guru3d, πανω σε αυτό έχεις κάτι να πεις η πάμε όλοι μαζί να πετάξουμε χαρταετό? 

Προ τελευταία σελίδα 

What you need to do:

1. Enable and start at 4200 MHz (42 Multiplier)
  2. Apply 1.40V to the CPU (or simply leave it at auto)
  3. Enable XMP on your memory kit (3200 MHz CL14)

Ryzen likes fast memory, so with this dual-channel (single rank) setup we really can recommend higher frequency memory like the 3200 MHz kits used. G.Skill will also release a Ryzen optimized 3400 MHz kit, only you can decide whether or not that is worth the extra dough, you'll be fine with 3200 MHz in out opinion.

Βαριέμαι να γράψω αλλα αν έχουν τέτοιες επιδόσεις οι optimized rams φαντάζομαι οι μη optimized. Στα 3200cl14 τις έτρεξαν το γράφουν. 

1 ώρα πριν, mcrae13 είπε

@Heybro

Νταξ εγώ γράφω συγκεκριμένα για το GTA5.

Στο μεταξύ δεν είπε κανείς οτι οι ιντελ είναι χειρότεροι.Ο χαμός έγινε όταν έγραφες οτι είναι 30-40 fps πιο πάνω ο 8700Κ 

Άνετα μπορεί να είναι μπροστά ο 8700K 30-40FPS. Το θέμα είναι στα πόσα όμως;

Ένας από τους λόγους που δεν πήγα στους πρώτους Ryzen, είναι επειδή δεν πήγαινα σε budget (στην κατηγορία όπου ήταν καλή - όπως ο 1600).

Βλέποντας το παρακάτω Video Κάθομαι και σκέφτομαι: «Πόσο πια καλύτεροι είναι οι Ryzen 2 από τους πρώτους Ryzen;».

Τον TechDeals τον εμπιστεύομαι και γενικά είναι AMD Friendly. Βλέπουμε ότι ο 8700K διαλύει τον 1700.

Το να έχουν οι Ram ένα 100άρικο, να πάρεις και μία μητρική των 100€ και αν πάρεις και έναν 1600 στα 180-200€ μια χαρά Deal. Τώρα αν έχεις τα 600€, έχεις και τα 750€. Θέλω να πω με τις τιμές που έχουν οι RAM...

• Like 1

1 hour ago, mcrae13 said:

Στο origins έχω δοκιμάσει πολλές φορές (σε 1440p ) κιαι έχω γύρω στα 40-45 το 0.1% ,και στο FC5 65

Εγώ από όσα έχω δει,δεν βλέπω να έχουν κακά minimum οι ryzen.

Στο μεταξύ-δικό μου συμπέρασμα- μεγαλύτερη σημασία έχει το 1% low και όχι το 0.1%.

Μα το πλέον δυνατό σημείο των ryzen είναι τα frame times. Ο Σπάρτακος με ξεφτιλίσε στο ac origins στα frame times, τα είδες τα graphs? Μου ερχόταν να τον πετάξω από το παράθυρο τον δικό μου

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Μα το πλέον δυνατό σημείο των ryzen είναι τα frame times. Ο Σπάρτακος με ξεφτιλίσε στο ac origins στα frame times, τα είδες τα graphs? Μου ερχόταν να τον πετάξω από το παράθυρο τον δικό μου

Σου έδειξα frametimes παραπάνω. Θες και από far cry 5? Να σου δείξω γιατί ολο μπλα μπλα μπλα είσαι. Αν ήσουν στα 4.3 λογικά ναι ο 2700x είναι χειρότερος. 

3 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Άνετα μπορεί να είναι μπροστά ο 8700K 30-40FPS. Το θέμα είναι στα πόσα όμως;

Ένας από τους λόγους που δεν πήγα στους πρώτους Ryzen, είναι επειδή δεν πήγαινα σε budget (στην κατηγορία όπου ήταν καλή - όπως ο 1600).

Βλέποντας το παρακάτω Video Κάθομαι και σκέφτομαι: «Πόσο πια καλύτεροι είναι οι Ryzen 2 από τους πρώτους Ryzen;».

Τον TechDeals τον εμπιστεύομαι και γενικά είναι AMD Friendly. Βλέπουμε ότι ο 8700K διαλύει τον 1700.

Το να έχουν οι Ram ένα 100άρικο, να πάρεις και μία μητρική των 100€ και αν πάρεις και έναν 1600 στα 180-200€ μια χαρά Deal. Τώρα αν έχεις τα 600€, έχεις και τα 750€. Θέλω να πω με τις τιμές που έχουν οι RAM...

10% πάνω είναι ο 2700x από τον 1700x. O 8700k 5ghz είναι 30 40% πάνω από 1700x. Οπότε do the math. Το 2019 ίσως έρθουν στα ίσια με επεξεργαστή του 2017.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...