adtakhs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Heatspreader είπε Το ότι έβγαλε καλά CPU ήταν απλά θέμα χρόνου. Τι να έβγαζε μετά από 6 χρόνια κακά CPU; Το IPC είναι αρκετά πίσω από τα Intel. Είναι ωστόσο αυξημένο επειδή είναι πιο νέα CPU. Μιλάω για επίπεδο User και όχι για Servers, κλπ. Αν θες αφήνουμε την Adobe στην άκρη. Πάμε Handbrake. https://www.anandtech.com/show/11859/the-anandtech-coffee-lake-review-8700k-and-8400-initial-numbers/10 Μπορεί πράγματι να φταίει η εφαρμογή. Εγώ σου λέω ότι η Intel πληρώνει τις εταιρίες και κάνουν Optimize τα παιχνίδια και τα προγράμματα για εκείνη πρώτα. Εμένα σαν καταναλωτή τι με ενδιαφέρει; Το ηθικό κομμάτι ή το τελικό αποτέλεσμα; Εγώ δεν λέω ότι δεν είναι καλοί οι Ryzen, αλλά δεν δέχομαι οι ίδιοι που έκραζαν τους FX, να εκθειάζουν τους Ryzen. Δεν τρώω το hype όπως μου το πλασάρουν. Το «επιτέλους ανταγωνισμός», δεν είναι λόγω των φοβερών CPU που έβγαλε η AMD, είναι λόγω ότι η AMD έβγαλε CPU. Από τους πρώτους είμαι που λέω ότι με 170€ παίρνεις 1600 με πολύ καλή ψύκτρα και στήνεις ένα σύστημα για παιχνίδια και για δουλειά που πηγαίνει σφαίρα. Χρειάζεσαι δηλαδή τα μισά χρήματα από έναν Intel i7 8700K και ταυτόχρονα το κουμπώνεις σε πιο φθηνή μητρική. Δηλαδή με τα 200€ που γλιτώνεις, ανεβαίνεις Tier σε κάρτα γραφικών και στο τέλος έχεις καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια για παράδειγμα. Ταυτόχρονα απολαμβάνεις χαμηλές θερμοκρασίες και Upgrade Path. 1800X παίρνεις με 300€ περίπου. Μια χαρά. Όταν όμως μου ζητάς 500€ καλή μου AMD, θα έρθω και θα σου πω άσε μας κουκλίτσα μου. Με 500€ παίρνω i7 και σε διαλύω παντού. Μην πας να παίξεις μπάλα εκεί που δεν σε παίρνει. Όχι, δεν θα φάω το Hype. Καλά κόψε κάτι. Τι σημαίνει διαλύω παντού. Ο 1950X έχει τόση δύναμη πάνω του που καταστρέφει τα πάντα σε πραγματική χρήση (δεν μιλάω για gaming) . Η ποσότητα των παραλληλιζόμενων εργασιών μετρά περισσότερο από αποστειρωμένα benches μιλώντας για γενική βαριά χρήση. Αλλά δεν έχεις καταλάβει κάτι. Οι RYZEN έφεραν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. 1) Εφεραν ενοποίηση πλατφόρμας. 2) Εφεραν υψηλό IPC /CORE 3) Εφεραν υψηλότερο IPC / THread από κάθε άλλη αρχιτεκτονική. 4) Εφεραν πολύ δυνατό efficiency . 5) Εφεραν πολύ καλές τιμές (performance/€€€). 6) Εφεραν (επιτέλους) ολοκληρωμένο APU στην αγορά , αξιώσεων !!!! Τι δεν έχουν φέρει ακόμα ? Υψηλά ρολόγια . Αυτό είναι το μόνο που θέλουν για να είναι η TOP επιλογή ώστε να ανέβει το STP .
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα πρέπει να πιάσει τουλάχιστον τα 4.5Ghz ο Ryzen για να μπορεί να παίζει στα ίσια(Ας πούμε) με τους Intel σε STP. Με 3.8-4Ghz δεν στέκεσαι. Τα ωραία πράγματα θα έρθουν στους Zen 2 @ 7nm που φημολογείται ότι τα 5Ghz θα τα έχουν για πλάκα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από Psycho_Warhead
adtakhs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, james rod είπε o kanter μετραει παντα με spec οποτε αυτο λαμβανει υποψιν του περισσοτερο. ετσι κι αλλιως για εκτιμηση μιλαμε παντα. 60% παντως ειναι υπερβολη σε σχεση παντα με piledriver. sorry σωστος, μπερδευτηκα με τους excavator που ηταν το τελευταιο μοντελο. Αν βάλεις στα ίδια clocks FX 8350 με RYZEN αυτό το αποτέλεσμα θα βγάλεις. Τουλάχιστον οι δικές μου μετρήσεις αυτό έδειξαν. Είναι τεράστιο νούμερο αν συνυπολογίσεις πως καταναλώνεις και λιγότερα από τα μισά watt. 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Θα πρέπει να πιάσει τουλάχιστον τα 4.5Ghz ο Ryzen για να μπορεί να παίζει στα ίσια(Ας πούμε) με τους Intel σε STP. Με 3.8-4Ghz δεν στέκεσαι. Τα ωραία πράγματα θα έρθουν στους Zen 2@7nm που φημολογείται ότι τα 5Ghz θα τα έχουν για πλάκα. Ναι αυτό λείπει από τα RYZEN . Προσωπικά ελπίζω κάποια SKU σαν τον 2800Χ ας πούμε να καταφέρει να πιάσει τα 4,5Ghz έστω με OC αλλά σε ποσοτά που να αγγίζουν το 80% + για να θεωρηθεί πραγματικό για τον καταναλωτή.
james rod Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Αν βάλεις στα ίδια clocks FX 8350 με RYZEN αυτό το αποτέλεσμα θα βγάλεις. Τουλάχιστον οι δικές μου μετρήσεις αυτό έδειξαν. Είναι τεράστιο νούμερο αν συνυπολογίσεις πως καταναλώνεις και λιγότερα από τα μισά watt. ναι, μπερδευτηκα με τους excavator που ειναι η τελευταια εκδοση. 55% ειναι απο streamroller, οποτε μπορει και παραπανω απο 60% απο piledriver, δηλαδη 8350.
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φτάνει με τους Ryzen σ' αυτό το νήμα.. Intel makes Spectre fixes for Intel Kaby and Coffee Lake available Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από Psycho_Warhead
adtakhs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Φτάνει με τους Ryzen σ' αυτό το νήμα.. Καλά , φέρνει η Intel CELERON με τιμή καταλόγου 50 και 60$ ? Και φέρνει Pentium με 70 - 90$ ? Να πουλήσει που ? Απέναντι στον R5 2200G των 95€ και στον ATHLON που έρχεται με τιμή στα 60-70€ ? Κάπου το έχουν χάσει εκεί στην Intel . Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από adtakhs
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Γιατί ; Εδώ κάνα 2-3 παλιότερα έλεγαν ότι με G4560 τερματίζεις 1070-1080 και ότι δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο..
james rod Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 10 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Θα πρέπει να πιάσει τουλάχιστον τα 4.5Ghz ο Ryzen για να μπορεί να παίζει στα ίσια(Ας πούμε) με τους Intel σε STP. Με 3.8-4Ghz δεν στέκεσαι. Τα ωραία πράγματα θα έρθουν στους Zen 2@7nm που φημολογείται ότι τα 5Ghz θα τα έχουν για πλάκα. λογικα για τον 2800x θα εχουμε 4.0 με τουρμπο πολυ παραπανω.
adtakhs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Γιατί ; Εδώ κάνα 2-3 παλιότερα έλεγαν ότι με G4560 τερματίζεις 1070-1080 και ότι δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο.. Εντάξει , πριν είχαν κάτι excavator απέναντι και σε τελειωμένη πλατφόρμα FM2+ . Τώρα πάνε ξεβράκωτοι στα αγγούρια. σε μια εποχή που στα value συστήματα μια καλή ενσωματωμένη IGP είναι βάλσαμο με τις τιμές που βλέπουμε στις discrete ... ακόμα και entry level κάρτες . Αυτοί εδώ κάνουν ανατιμολόγηση σε σχέση με την παλαιά γενιά που έπαιζε από 27-30€ και 50-70€ για να δώσουν στην τελική , μισούς κλειδωμένους πυρήνες και IGP του κ@λου ... Βλέποντας και το φτηνό chip Η310 , στερείται και NVME υποστήριξης , ΟCing και ορισμένων επιπλέον features . Μου κάνει πραγματικά εντύπωση. Περίμενα τιμές χώμα στην νέα γενιά, λόγω ανταγωνιστικού πακέτου των AMD APUs. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από adtakhs 1
james rod Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Εντάξει , πριν είχαν κάτι excavator απέναντι και σε τελειωμένη πλατφόρμα FM2+ . Τώρα πάνε ξεβράκωτοι στα αγγούρια. σε μια εποχή που στα value συστήματα μια καλή ενσωματωμένη IGP είναι βάλσαμο με τις τιμές που βλέπουμε στις discrete ... ακόμα και entry level κάρτες . ακριβως. τοτε με 350 επαιρνες 290 και τωρα παιρνεις midrange καρτουλα. ακομα και οι εντρι ειναι ακριβες γι' αυτο που προσφερουν.
Heatspreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 12 λεπτά πριν, adtakhs είπε Καλά κόψε κάτι. Τι σημαίνει διαλύω παντού. Ο 1950X έχει τόση δύναμη πάνω του που καταστρέφει τα πάντα σε πραγματική χρήση (δεν μιλάω για gaming) . Η ποσότητα των παραλληλιζόμενων εργασιών μετρά περισσότερο από αποστειρωμένα benches μιλώντας για γενική βαριά χρήση. Αλλά δεν έχεις καταλάβει κάτι. Οι RYZEN έφεραν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. 1) Εφεραν ενοποίηση πλατφόρμας. 2) Εφεραν υψηλό IPC /CORE 3) Εφεραν υψηλότερο IPC / THread από κάθε άλλη αρχιτεκτονική. 4) Εφεραν πολύ δυνατό efficiency . 5) Εφεραν πολύ καλές τιμές (performance/€€€). 6) Εφεραν (επιτέλους) ολοκληρωμένο APU στην αγορά , αξιώσεων !!!! Τι δεν έχουν φέρει ακόμα ? Υψηλά ρολόγια . Αυτό είναι το μόνο που θέλουν για να είναι η TOP επιλογή ώστε να ανέβει το STP . 1) Δηλαδή; Ότι τα APUs κουμπώνουν στο ήδη υπάρχον AM4; 2-3) Εμένα με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα και τι προσφέρει ο ανταγωνισμός πάνω σε αυτό. 4) Ναι. Λογικό. Τόσα χρόνια πέρασαν. 5) Δεν θα το έλεγα. Με 500€ που είχε ο 1800X δεν το λες Performance Per €. 6) Ναι συμφωνώ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ωστόσο. Δεν μίλησα ωστόσο για Threadripper, μίλησα για την mainstream πλατφόρμα και για τις δύο εταιρίες. Αυτό μας έλειπε 1000€ CPU να μην είναι καλό. Φυσικά τα αποστειρωμένα Benchmarks δεν σου δίνουν ολόκληρη την εικόνα. Ολόκληρη την εικόνα την έχεις αν έχεις ταυτόχρονα δύο διαφορετικές πλατφόρμες και τις δουλεύεις καθημερινά. Επειδή όμως αυτό δεν είναι εφικτό, δυστυχώς καταφεύγουμε στα αποστειρωμένα Benchmarks. Έτσι και αλλιώς η κουβέντα έχει να κάνει για διαφορές χιλιοστού. Πρόκειται για νέες πλατφόρμες και από τις δύο εταιρίες, οπότε πρόκειται πολλή δύναμη έτσι και αλλιώς. Απλά με την AMD πληρώνεις κλασσικά λιγότερα, αλλά όχι για σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις. Δεν διαφωνώ μαζί σου. Με το Hype διαφωνώ. Συνοψίζοντας πάντα για την mainstream πλατφόρμα. 1) Είναι καλύτερα τα Intel; Ναι όπως πάντα. 2) Είναι πιο συμφέρουσα αγορά ένας AMD; Ναι, πάντα ήταν. 3) Αποτελεί Bottleneck μια AMD πλατφόρμα για τα παιχνίδια; Όχι, απλά η Intel αποδίδει καλύτερα. 4) Σε καθημερινή χρήση υπάρχουν διαφορές; Όχι, δεν μπορείς να τις καταλάβεις αν δεν κάνεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
adtakhs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Heatspreader είπε 1) Δηλαδή; Ότι τα APUs κουμπώνουν στο ήδη υπάρχον AM4; 2-3) Εμένα με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα και τι προσφέρει ο ανταγωνισμός πάνω σε αυτό. 4) Ναι. Λογικό. Τόσα χρόνια πέρασαν. 5) Δεν θα το έλεγα. Με 500€ που είχε ο 1800X δεν το λες Performance Per €. 6) Ναι συμφωνώ. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ωστόσο. Δεν μίλησα ωστόσο για Threadripper, μίλησα για την mainstream πλατφόρμα και για τις δύο εταιρίες. Αυτό μας έλειπε 1000€ CPU να μην είναι καλό. Φυσικά τα αποστειρωμένα Benchmarks δεν σου δίνουν ολόκληρη την εικόνα. Ολόκληρη την εικόνα την έχεις αν έχεις ταυτόχρονα δύο διαφορετικές πλατφόρμες και τις δουλεύεις καθημερινά. Επειδή όμως αυτό δεν είναι εφικτό, δυστυχώς καταφεύγουμε στα αποστειρωμένα Benchmarks. Έτσι και αλλιώς η κουβέντα έχει να κάνει για διαφορές χιλιοστού. Πρόκειται για νέες πλατφόρμες και από τις δύο εταιρίες, οπότε πρόκειται πολλή δύναμη έτσι και αλλιώς. Απλά με την AMD πληρώνεις κλασσικά λιγότερα, αλλά όχι για σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις. Δεν διαφωνώ μαζί σου. Με το Hype διαφωνώ. Συνοψίζοντας πάντα για την mainstream πλατφόρμα. 1) Είναι καλύτερα τα Intel; Ναι όπως πάντα. 2) Είναι πιο συμφέρουσα αγορά ένας AMD; Ναι, πάντα ήταν. 3) Αποτελεί Bottleneck μια AMD πλατφόρμα για τα παιχνίδια; Όχι, απλά η Intel αποδίδει καλύτερα. 4) Σε καθημερινή χρήση υπάρχουν διαφορές; Όχι, δεν μπορείς να τις καταλάβεις αν δεν κάνεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα. 500€ είχει ο R7 1800X όταν ο I7 6900K είχε 1100€ και ο 6950κ 1700€ .... Μην ξεχνιόμαστε. Επίσης ο 1800X ήταν ο λιγότερο VFM της σειράς . Το πραγνατικό κελεπούρι ήταν ο 1700 και ο 1600. Ο ανταγωνισμός απέναντι στα APU δεν προσφέρει τίποτα. Είναι ένα μοναδικό προϊόν. Όχι φυσικά και δεν είναι καλύτερα τα intel από τα amd πλέον. Σε πάρα πολλούς τομείς τα AMD είναι ανώτερα, όπως σε άλλους είναι τα intel. Όχι δεν είναι πάντα και παντού πιο συμφέροντα τα AMD από τα Intel. Εξαρτάται τι ζητάς. Δεν με ενδιαφέρει ποιες συνιστώσες ενδιαφέρουν προσωπικά εσένα. Μιλάω γενικά για την αγορά. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από adtakhs
Heatspreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο R7 1800X ανήκει στην Mainstream πλατφόρμα και συγκρίνεται με βάση τιμής με τον 8700K. Μπορείς να μου στείλεις μερικά Links για το που είναι καλύτερα τα AMD; No offence, απλά για να τα έχω αρχείο να τα ποστάρω στους Intelάκιδες. Από τα Reviews που έχω κοιτάξει εγώ το πράγμα έχει: 1) Παιχνίδια καλύτερη η Intel. 2) Εφαρμογές Editing όπως adobe και opensource (handbrake) καλύτερη η Intel. 3) Εφαρμογές 3D Modeling καλύτερη η Intel. Ενδεικτικά στα γρήγορα. Μην βάλω Youtube το οποίο και εγώ δεν θέλω να το επικαλούμαι. http://www.tomshardware.com/reviews/intel-coffee-lake-i7-8700k-cpu,5252-10.html https://www.anandtech.com/show/11859/the-anandtech-coffee-lake-review-8700k-and-8400-initial-numbers Προσοχή! Δεν λέω τι αξίζει περισσότερο. Λέω στεγνά πιο είναι καλύτερο. Υ.Γ.: Γιατί πήρατε καφέδες πολλοί από εδώ μέσα αφού είναι καλύτεροι οι Ryzen; Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από Heatspreader
adtakhs Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Ο R7 1800X ανήκει στην Mainstream πλατφόρμα και συγκρίνεται με βάση τιμής με τον 8700K. Μπορείς να μου στείλεις μερικά Links για το που είναι καλύτερα τα AMD; No offence, απλά για να τα έχω αρχείο να τα ποστάρω στους Intelάκιδες. Η AMD έκανε τα 8CORE/ 16 THREADS να μπαίνουν στην ΑΜ4 , την στιγμή που η Intel είχε τα 8C/16Threads να μπαίνουν στην Hedt. Αυτό για τo κόστος των CPU δεν θα έπρεπε να λέει κάτι. Αντε να υπερκοστολογήσεις το 8core της hedt για 40-50€. Για το κόστος της πλατφόρμας να συμφωνήσω. Αλλά εγώ δεν μίλησα για συνολικό κόστος πλατφόρμας . Για να σου απαντήσω θα πρέπει 1) Μαζί με το εκάστοτε bench να σου δώσω α) CPU USAGE (που θα δείχνει πόσα πράγματα μπορείς να φορτώσεις παράλληλα) Μπορεί σε πάρα πολλά σενάρια ένας 4πύρηνος στα 4,5Ghz να είναι πάνω από έναν 10-πύρηνο στα 3,6Ghz της ίδιας εταιρίας και της ίδιας αρχιτεκτονικής. β) Κατανάλωση στο εκάστοτε σενάριο. γ) Κόστος ψύξης για το εκάστοτε σενάριο. Αυτό το λέω γιατί μπορείς να έχεις τον 7980XE με υδρόψυξη των 200€ και κατανάλωση στα 700Watt να πιάνει κορυφαία απόδοση σε πολλά single και mt σενάρια απέναντι στον ripper, sky, coffee, broad. Αλλά μιλάμε για 700Watt με το ανάλογο κόστος σε περιφαρειακά , πλατφόρμα. Για εσένα ένα ξερό νούμερο στο εκάστοτε bench μπορεί να σημαίνει πανηγύρι. Για μια εταιρία που θα αγοράσει 100 τέτοια συστήματα, ένα τέτοιο σενάριο είναι μπούρδα ολικής. Για αυτό τον λόγο σου απάντησα πως καμιά εταιρία δεν είναι πάντα και παντού καλύτερη. Πρέπει να πιάσεις όλες τις συνιστώσες για να δεις τι αξίζει και πόσο αξίζει. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από adtakhs
Heatspreader Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν πα να έβαλε και 64 Cores στην Mainstream πλατφόρμα. Μπράβο της. Τι απόδοση έχουν αυτά μπορείς να μου πεις με νούμερα για να ξέρω τι θα αγοράσω; Ποιο CPU Usage; Δεν κοιτάω πώς θα απέδιδε αν ήταν τα προγράμματα σωστά γραμμένα. Τώρα βάζω έναν 8700K και έναν 1800X στον πάγκο. Ποιος θα κάνει πιο γρήγορα 3Ds Max, στο Premiere και στο Handbrake και ποιος θα παίξει καλύτερα τα παιχνίδια; Την ψύξη άσε την. 70€ μία καλή ψύξη και για τις δύο πλατφόρμες. Stock, χωρίς Overclock. Να θες να αγιάσεις και να μην μπορείς. Άλλο να μου πεις ότι δεν αξίζει ο Intel και να σου πω μαζί σου και άλλο να μου λες ότι είναι καλύτερος ο Ryzen. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Περιμένω να μου δώσεις μετρήσεις πάντως. Όχι από ξερά Benchmarks που λες και εσύ τύπου Cinebench. Από προγράμματα που κάποιος βγάζει δουλειά. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από Heatspreader
Προτεινόμενες αναρτήσεις