Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Zaknafein είπε

Δεν ισχύει ότι θα ανέβαζαν όλοι 5.2 αν είχαν καλύτερο ΤΙΜ/ήταν soldered κτλ. Με τους Sky/Kaby δεν το παρακολούθησα, αλλά από Ivy/Haswell & Coffee, αυτό που άλλαζε ήταν θερμοκρασίες κ λίγο τάση. Κάποια (λίγα) ξε-καπακωμένα άντε να κέρδιζαν 100 MHz, αυτό.

Επίσης τα LM δεν νομίζω να έχουν ίδια αντοχή στο χρόνο (στο heat cycling δλδ) σε σχέση με τα παραδοσιακά ΤΙΜ. Τώρα για την τσιγκουνιά, απλά να θυμίσω ότι το "1 ευρώ" είναι μερικά εκατομμύρια για το σύνολο της παραγωγής, οπότε και μισό ευρώ θα τσιγκουνευτούν, και 10 λεπτά ακόμα, γιατί όλα αυτά είναι + στο bottom line... τον λόγο ύπαρξης δηλαδή της εταιρείας.

Εσυ και εγω δεν θα παιζαμε στα 5.2 με 1.4volt αν ηταν σωστες οι θερμοκρασιες? Εβαλα προχθες 1.40volt και ειδα 91 βαθμους σε ενα core. Με delid η σωστο tim θα ηταν στους 70. Αψογα δηλαδη. Οταν δινεις 410 ευρω για ενα cpu πρεπει να ειναι αψογο μολις βγει απο το κουτι. Ας χασει 2 3 εκατομμυρια δις βγαζει δεν θα παθει τιποτα. Και θα ηταν και ολοι ευχαριστημενοι ενω τωρα ο αλλος το σκεφτεται. Ειναι γυφτια ξανα λεω ειδικα για μια εταιρια σαν την intel. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, Heybro είπε

Εσυ και εγω δεν θα παιζαμε στα 5.2 με 1.4volt αν ηταν σωστες οι θερμοκρασιες? Εβαλα προχθες 1.40volt και ειδα 91 βαθμους σε ενα core. Με delid η σωστο tim θα ηταν στους 70. Αψογα δηλαδη. Οταν δινεις 410 ευρω για ενα cpu πρεπει να ειναι αψογο μολις βγει απο το κουτι. Ας χασει 2 3 εκατομμυρια δις βγαζει δεν θα παθει τιποτα. Και θα ηταν και ολοι ευχαριστημενοι ενω τωρα ο αλλος το σκεφτεται. Ειναι γυφτια ξανα λεω ειδικα για μια εταιρια σαν την intel. 

δεν ειναι μονο οι θερμοκρασιες το να τρωει το chip 1.4v 24/7 δεν ειναι και οτι καλυτερο

• Like 1

52 λεπτά πριν, Heybro είπε

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν πάνε καν 5.2 (με τάση <1.5v, within specs δλδ). Το 1.4 δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει, σίγουρα είναι αρκετά υψηλή τάση πάντως και να ξέρεις ότι οι φθορές/degrade κτλ δεν είναι απλά ανάλογες με την παραπάνω τάση και τις θερμοκρασίες, αλλά αυξάνονται εκθετικά... πχ Αν στα 1.5v βγάζει 5Κ ώρες, στα 1.6v μπορεί να βγάζει 1Κ, στα 1.7v 200 και σε κάποια τάση πχ 2v απλά insta death. Τα νούμερα τυχαία, αλλά καταλαβαίνεις τι λέω.

• Like 1

1 ώρα πριν, Zaknafein είπε

Δεν ισχύει ότι θα ανέβαζαν όλοι 5.2 αν είχαν καλύτερο ΤΙΜ/ήταν soldered κτλ. Με τους Sky/Kaby δεν το παρακολούθησα, αλλά από Ivy/Haswell & Coffee, αυτό που άλλαζε ήταν θερμοκρασίες κ λίγο τάση. Κάποια (λίγα) ξε-καπακωμένα άντε να κέρδιζαν 100 MHz, αυτό.

Επίσης τα LM δεν νομίζω να έχουν ίδια αντοχή στο χρόνο (στο heat cycling δλδ) σε σχέση με τα παραδοσιακά ΤΙΜ. Τώρα για την τσιγκουνιά, απλά να θυμίσω ότι το "1 ευρώ" είναι μερικά εκατομμύρια για το σύνολο της παραγωγής, οπότε και μισό ευρώ θα τσιγκουνευτούν, και 10 λεπτά ακόμα, γιατί όλα αυτά είναι + στο bottom line... τον λόγο ύπαρξης δηλαδή της εταιρείας.

καλα μη μου πεις τωρα οτι αν σου χρεωνε 5 ευρω παραπανω τον 8700κ δε θα τα εδινες, γιατι το 1 παραπανω σε αυτην θα ερχοταν και παραπανω σε εσενα.

Ναι, άλλα αυτοί πάντα έχουν και ένα στόχο τιμής, δεν σχεδιάζουν κάτι και λένε α τόσο μας κόστισε, βάλε και 50% καπέλο και αυτό είναι. Οπότε σε δεδομένη τιμή θέλουν μέγιστο κέρδος, όχι το ίδιο κέρδος σε όποια τιμή.

Εγώ θα τα έδινα btw, αλλά προφανώς και είμαι μειοψηφία.

1 ώρα πριν, Heybro είπε

και 70 βαθμους να εβλεπες παλι το τσιπακι θα ειχε θεματα με τοση ταση.

• Like 1

53 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δεν ειναι μονο οι θερμοκρασιες το να τρωει το chip 1.4v 24/7 δεν ειναι και οτι καλυτερο

5 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν πάνε καν 5.2 (με τάση <1.5v, within specs δλδ). Το 1.4 δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει, σίγουρα είναι αρκετά υψηλή τάση πάντως και να ξέρεις ότι οι φθορές/degrade κτλ δεν είναι απλά ανάλογες με την παραπάνω τάση και τις θερμοκρασίες, αλλά αυξάνονται εκθετικά... πχ Αν στα 1.5v βγάζει 5Κ ώρες, στα 1.6v μπορεί να βγάζει 1Κ, στα 1.7v 200 και σε κάποια τάση πχ 2v απλά insta death. Τα νούμερα τυχαία, αλλά καταλαβαίνεις τι λέω.

Αρα δεν ειναι μονο η θερμοκρασια που φθηρει αλλα και η ταση απο μονη της. Δηλαδη μπορει να παιζω με υγρο αζωτο στους 50 βαθμους με 1.60volt αλλα μετα απο λιγες ωρες να τον παρω στα χερια. Οποτε καθομαστε στα αυγα μας με τα 1.3 και τελος. Για αυτο καπου ειχα διαβασει οτι η θερμοκρασια και 90 να δεις δεν φθηρει τοσο τον επεξεργαστη εφοσον εχεις χαμηλο vcore. 

Πχ 90 θερμοκρασια με 1.25vcore ειναι προτιμοτερο απο 70 θερμοκρασια με 1.50vcore.Καλα το καταλαβα?

1 λεπτό πριν, james rod είπε

και 70 βαθμους να εβλεπες παλι το τσιπακι θα ειχε θεματα με τοση ταση.

Το καταλαβα οποτε ας το ξεχασουμε το delid και ας ευχαριστηθουμε τον cpu και οσο παει με 1.3. 

2 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Ναι, άλλα αυτοί πάντα έχουν και ένα στόχο τιμής, δεν σχεδιάζουν κάτι και λένε α τόσο μας κόστισε, βάλε και 50% καπέλο και αυτό είναι. Οπότε σε δεδομένη τιμή θέλουν μέγιστο κέρδος, όχι το ίδιο κέρδος σε όποια τιμή.

410 δωσαμε ρε συ. Σημερα εχει 320. Γυφτια ειναι οτι και να γραψουμε. Αλλα ενταξει η εγγυηση εδω ειναι. Μπορεις λιγο να μου πεις τι batch number εχεις? Πρεπει να ειμαστε στα ιδια γιατι κλοκαρουμε ακριβως με ιδιες τασεις σε ιδιες συχνοτητες.

Γυφτιά της ιντέλας που μας γδάρανε οι ενδιάμεσοι όσο είχε θέματα η αλυσίδα τροφοδοσίας; Εγώ το ήξερα ότι πληρώνω καπέλο, όπως και στις κάρτες γραφικών, δεν ήθελα να περιμένω 6 μήνες, αυτό κοστίζει. Απλά όταν μιλάς για ποσά, πρέπει να θυμάσαι ότι έχει γραμμές παραγωγής για εκατοντάδες χιλιάδες/εκατομμύρια τσιπάκια, όχι για 5-10. Οπότε το θέμα κόστους το βλέπουν εντελώς διαφορετικά.

Σαν γενικότερο νόημα δεν έχεις άδικο, απλά τσιγκουνιά κ μαζική παραγωγή πάνε μαζί και προφανώς προσπαθούνε πάντα να είναι στο όριο που τσιγκουνεύονται τα μέγιστα, χωρίς να χάνουν μερίδιο αγοράς. Τώρα που επιτέλους έχουν ανταγωνισμό (οι 2600/2600Χ έχουν στείλει τους i5 για τσαγάκι, λίγο-πολύ), για να δούμε... αν και κρατάω μικρό καλάθι.

12 λεπτά πριν, Heybro είπε

Αρα δεν ειναι μονο η θερμοκρασια που φθηρει αλλα και η ταση απο μονη της. Δηλαδη μπορει να παιζω με υγρο αζωτο στους 50 βαθμους με 1.60volt αλλα μετα απο λιγες ωρες να τον παρω στα χερια. Οποτε καθομαστε στα αυγα μας με τα 1.3 και τελος. Για αυτο καπου ειχα διαβασει οτι η θερμοκρασια και 90 να δεις δεν φθηρει τοσο τον επεξεργαστη εφοσον εχεις χαμηλο vcore. 

Πχ 90 θερμοκρασια με 1.25vcore ειναι προτιμοτερο απο 70 θερμοκρασια με 1.50vcore.Καλα το καταλαβα?

Αυτός που παίζει με υγρό άζωτο έχει 20  τεμάχια ( cpu ) για να κάψει .

Το μόνο που του ενδιαφέρει είναι το νέο ρεκορτ 

Αυτό κάνει ο der8auer . 

• Like 2

11 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

αυτο που λες ή κανουν το αλλο. βγαζουν λιγοτερα απο τους ht επεξργαστες γιατι θελoυν παραπανω hw και εκθετικα αρκετα περισσοτερα απο τους μη ht. τουλαχιστον αυτο μεχρι τους kaby.

2 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Γυφτιά της ιντέλας που μας γδάρανε οι ενδιάμεσοι όσο είχε θέματα η αλυσίδα τροφοδοσίας; Εγώ το ήξερα ότι πληρώνω καπέλο, όπως και στις κάρτες γραφικών, δεν ήθελα να περιμένω 6 μήνες, αυτό κοστίζει. Απλά όταν μιλάς για ποσά, πρέπει να θυμάσαι ότι έχει γραμμές παραγωγής για εκατοντάδες χιλιάδες/εκατομμύρια τσιπάκια, όχι για 5-10. Οπότε το θέμα κόστους το βλέπουν εντελώς διαφορετικά.

Σαν γενικότερο νόημα δεν έχεις άδικο, απλά τσιγκουνιά κ μαζική παραγωγή πάνε μαζί και προφανώς προσπαθούνε πάντα να είναι στο όριο που τσιγκουνεύονται τα μέγιστα, χωρίς να χάνουν μερίδιο αγοράς. Τώρα που επιτέλους έχουν ανταγωνισμό (οι 2600/2600Χ έχουν στείλει τους i5 για τσαγάκι, λίγο-πολύ), για να δούμε... αν και κρατάω μικρό καλάθι.

Επεσαν οι τιμες μετα και οντως στην αρχη τους βαραγαν και τα καταστηματα. Απλα θα εδινα και 420 αν ηταν να μου δωσει 15 20 βαθμους χαμηλοτερες θερμοκρασιες. 

2 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Αυτός που παίζει με υγρό άζωτο έχει 20  τεμάχια ( cpu ) για να κάψει .

Το μόνο που του ενδιαφέρει είναι το νέο ρεκορτ 

Αυτό κάνει ο der8auer . 

Σιγουρα. Αρα vcore>>>θερμοκρασια στο να χαλασει ενας επεξεργαστης. Για αυτο εχει ξαδερφος τον 2500k χρονια βαραει 89 90 βαθμους συνεχεια στα τελευταια παιχνιδια λογω κακης ψυξης και δεν παθαινει τιποτα. Εχει χαμηλο vcore. Oποτε παιζουμε safe <1.35 και αν δουμε και κανα spike στα 85 δεν τρεχει και τιποτα.

1 λεπτό πριν, IoaZ είπε

Κράτα και τα δύο χαμηλά να  έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ;)  ( για 24/7 )

Το προσπαθω. Οι θερμοκρασιες μονο σε bench πανε 80 85 το vcore μεχρι 1.312 οπως το εχω τωρα. Βεβαια εχει να κλεισει απο 12 Ιανουαριου που ξεκινησα mining οποτε βαραει 24/7 στην κυριολεξια. 

@james rod Economies of scale κτλ... Γιατί να έχουν 2 διαφορετικές διαδικασίες για τα mainstream/HEDT SKUs, αν μπορούν να την σκαπουλάρουν με 1;

@Heybro Σκέφτεσαι πολύ εγωκεντρικά. Για κάθε ένα πυροβολημένο enthusiast που θα έσκαγε τα 5-10-20€ παραπάνω, θα έχαναν 2-3 πωλήσεις από "νορμάλ" ανθρώπους κτλ. Η αγορά είναι σχεδόν πάντα ευαίσθητη στην τιμή, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Γι'αυτό άλλωστε και οι 2 εταιρίες φροντίζουν πάντα να έχουν πολλά SKUs και να καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος τιμών.

• Like 2

2 ώρες πριν, Heybro είπε

Ας το αφησουμε το soldered. Δημιουργει προβληματα οποτε οκ που εβαλε tim. Γιατι δεν εβαλε σωστο tim αυτο μπορει να μου το απαντησει καποιος? Δεν θα μπορουσε να βαλει την παστα που βαζουν στο delid ωστε να μην χρειαζεται delid μετα την αγορα? Τσιγκουνευτηκε τα 1 2 ευρω η παιζει κατι αλλο?

Γιατί στα ακριβά CPUs είναι soldered;
Νομίζω και η AMD στα φθηνά μικρά μοντέλα έχει TIM. Κάτι μου λέει ότι η Intel θέλει να βγάλει από την μύγα ξίγκι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...