Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Heybro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, strawman είπε

Εγω μαγκες ειμαι με το stock bios, οτι ειχε δεν το πειραξα. Εχω κακες εμπειριες απο την ASUS που το τελευταιο bios update τα πηρε ολα και τα **μησε στον Ryzen. Μνημες δεν ανεβαιναν, συχνοτητα δεν ανεβαινε....

Gaming  7 εχω (η προσποιουμαι οτι εχω), λετε να το patcharo? 

Εννοείται. 9 bios πέρασα σε Asus όλα οκ ήταν ίδια ρεύματα. Αν είσαι στο πρώτο και εσύ 8 9 bios πίσω θα είσαι. Το profile 5 λεπτά είναι. Ούτε 5 βασικά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, strawman είπε

Εγω μαγκες ειμαι με το stock bios, οτι ειχε δεν το πειραξα. Εχω κακες εμπειριες απο την ASUS που το τελευταιο bios update τα πηρε ολα και τα **μησε στον Ryzen. Μνημες δεν ανεβαιναν, συχνοτητα δεν ανεβαινε....

Gaming  7 εχω (η προσποιουμαι οτι εχω), λετε να το patcharo? 

Έχω περάσει το F5 για την Gaming 5 εδώ και κάνα μήνα, σβηστήκανε τα προφίλ και θέλω 0.005v παραπάνω vcore, αλλά δεν προλαβαίνω να κάνω εκτενείς δοκιμές για να στο πω 100% σίγουρα (μπορεί να το ήθελε το 0.005v το Corona ή να είχα αλλάξει κάποια άλλη ρύθμιση).

Edit: Btw, μου απάντησε η Silverstone, η ψύκτρα-μινιατούρα που βάζει ο anandtech στον 8700Κ είναι για 65W TDP (χειρότερη κι απ'την στοκ της ιντέλας δλδ), γι'αυτό και τα νούμερα που βγάζει είναι ότιναναι. Γι'αυτό επιμένω όταν λέω ότι τα νούμερα πρέπει να συνοδεύονται από system specs / ρολόγια κτλ, ειδικά όταν πλέον τόσο CPUs όσο και GPUs, ελέω boost, ακόμα και στοκ έχουν διαφορετική συμπεριφορά, λόγω διαφορετικής ψύξης.

Επεξ/σία από Zaknafein
  • Like 2

1 ώρα πριν, Zaknafein είπε

Edit: Btw, μου απάντησε η Silverstone, η ψύκτρα-μινιατούρα που βάζει ο anandtech στον 8700Κ είναι για 65W TDP (χειρότερη κι απ'την στοκ της ιντέλας δλδ), γι'αυτό και τα νούμερα που βγάζει είναι ότιναναι. Γι'αυτό επιμένω όταν λέω ότι τα νούμερα πρέπει να συνοδεύονται από system specs / ρολόγια κτλ, ειδικά όταν πλέον τόσο CPUs όσο και GPUs, ελέω boost, ακόμα και στοκ έχουν διαφορετική συμπεριφορά, λόγω διαφορετικής ψύξης.

Ωραίος! Διαβάζω στα σχόλια ότι περιμένουμε και λεπτομερής ανάλυση μέσα στην εβδομάδα. Τους ενημέρωσες? Θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει.

Από ότι βλέπω και το review του i7 8700k με την ίδια ψήκτρα το έκαναν. Περίεργο που τους ξέφυγε.

15 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Δεν ειναι θεμα της amd αυτο αλλα της globalfoundries και της TSMC με τα 14 nm τους . Μολις πανε στα 7nm θα δεις ποσο θα πεσει η καταναλωση. Aν δεν καταφερει να παει η intel στα 10nm μεχρι του χρονου τετοια εποχη την εχει κατσει ασχημα . Προς το παρον ειναι καλυτερη σε αυτον τον τομεα σε σχεση με GF και TSMC αλλα τα 7nm των δυο τελευταιων ειναι μακραν καλυτερα . 

για να το πουμε αυτο θα πρεπει να δουμε τα 7nm της amd σε ποσα θα αντιστοιχουν της ιντελ. σιγουρα amd και gf συνεργαζονται για να βγαλουν κατι. δε νομιζω οτι ειναι μονο θεμα nm αλλα και σχεδιασης τρατζιστορ.

14 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Έχω περάσει το F5 για την Gaming 5 εδώ και κάνα μήνα, σβηστήκανε τα προφίλ και θέλω 0.005v παραπάνω vcore, αλλά δεν προλαβαίνω να κάνω εκτενείς δοκιμές για να στο πω 100% σίγουρα (μπορεί να το ήθελε το 0.005v το Corona ή να είχα αλλάξει κάποια άλλη ρύθμιση).

ισχυει αλλα και στους amd την μαμα εχει. βεβαια αδικηται η ιντελ εδω ειναι ολοφανερο.

15 ώρες πριν, Heybro είπε

Αν δεν μου το έλεγες θα νόμιζα ακόμα ότι είναι στα 12nm. Όλοι αυτό γράφουν στα χαρακτηριστικά. Εξου και οι μεγαλύτερη κατανάλωση που έχουν ακόμα και σε idle. 

12/11 ειναι της ιντελ, η ιδια το αναγραφει σαν 14++, η amd ειναι αρκετα πισω και τα 7 δεν θα ειναι 7 αλλα καπου 10 της ιντελ.

40 λεπτά πριν, james rod είπε

για να το πουμε αυτο θα πρεπει να δουμε τα 7nm της amd σε ποσα θα αντιστοιχουν της ιντελ. σιγουρα amd και gf συνεργαζονται για να βγαλουν κατι. δε νομιζω οτι ειναι μονο θεμα nm αλλα και σχεδιασης τρατζιστορ.

ισχυει αλλα και στους amd την μαμα εχει. βεβαια αδικηται η ιντελ εδω ειναι ολοφανερο.

12/11 ειναι της ιντελ, η ιδια το αναγραφει σαν 14++, η amd ειναι αρκετα πισω και τα 7 δεν θα ειναι 7 αλλα καπου 10 της ιντελ.

Αρα η μια γραφει 14 ενω ειναι 12 πραγματικα και η αλλη 12 ενω ειναι 14+. Μπερδεμενη ιστορια δηλαδη. Παντως αν δεν χρησιμοποιουσε tim η intel και απο την αρχη ειχε soldered η σωστη παστα δεν θα ειχε κανεις παραπονο. Οι περισσοτεροι θα παιζαμε στα 5.2 με πολυ καλες θερμοκρασιες και ολοι θα ηταν ευχαριστημενοι. Να μου πεις το delid ειναι 10 ευρω υποθεση οκ αλλα χανεις εγγυηση και μπορει και να χαλασεις τον επεξεργαστη αν δεν ξερεις. Την amd σε αυτο το θεμα με το soldered των cpu που δινει την παραδεχομαι ουτε delid ουτε τιποτα. 

8 λεπτά πριν, Heybro είπε

Αρα η μια γραφει 14 ενω ειναι 12 πραγματικα και η αλλη 12 ενω ειναι 14+. Μπερδεμενη ιστορια δηλαδη. Παντως αν δεν χρησιμοποιουσε tim η intel και απο την αρχη ειχε soldered η σωστη παστα δεν θα ειχε κανεις παραπονο. Οι περισσοτεροι θα παιζαμε στα 5.2 με πολυ καλες θερμοκρασιες και ολοι θα ηταν ευχαριστημενοι. Να μου πεις το delid ειναι 10 ευρω υποθεση οκ αλλα χανεις εγγυηση και μπορει και να χαλασεις τον επεξεργαστη αν δεν ξερεις. Την amd σε αυτο το θεμα με το soldered των cpu που δινει την παραδεχομαι ουτε delid ουτε τιποτα. 

14++ γραφει το οποιο ακριβως δεν ξερουμε ποσο ειναι. εικασια κανουμε οτι ειναι 12. ετσι φαινεται τουλαχιστον απο τα διαγραμματα.

https://techreport.com/review/31660/intel-defends-its-process-technology-leadership-at-14nm-and-10nm

το εχουμε ξαναπει αυτο. ειναι λαθος το soldered στους ιντελ και πολυ σωστα κανει που δε το βαζει. ειναι θεμα μηχανολογιας. δες εδω ποσο μεγαλυτερο ειναι το die του ζεπελιν και χωρις καρτα.

https://medium.com/@OpenSeason/soldered-cpu-vs-cheap-paste-59fb96a4fca7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, james rod είπε

14++ γραφει το οποιο ακριβως δεν ξερουμε ποσο ειναι. εικασια κανουμε οτι ειναι 12. ετσι φαινεται τουλαχιστον απο τα διαγραμματα.

https://techreport.com/review/31660/intel-defends-its-process-technology-leadership-at-14nm-and-10nm

το εχουμε ξαναπει αυτο. ειναι λαθος το soldered στους ιντελ και πολυ σωστα κανει που δε το βαζει. ειναι θεμα μηχανολογιας. δες εδω ποσο μεγαλυτερο ειναι το die του ζεπελιν και χωρις καρτα.

Aς πουμε οτι ισχυει και αυτος ειναι ο λογος που βαζει tim ,δλδ σε οσους ηταν soldered πχ i76850 κλπ ,εκανε ρωγμες το indium και δεν παραπονεθηκε κανεις για θερμοκρασιες κλπ στα chip αυτα ???

Επεξ/σία από akoinonitos

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δλδ σε οσους ηταν soldered πχ i76850 κλπ ,εκανε ρωγμες το indium και δεν παραπονεθηκε κανεις για θερμοκρασιες κλπ στα chip αυτα ???

o 6850 ειναι τεραστιο τσιπακι μπροστα στον 7700/8700 κλπ και δεν ξερουμε αν ηταν soldered. οι haswell-e ηταν σιγουρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, james rod είπε

o 6850 ειναι τεραστιο τσιπακι μπροστα στον 7700/8700 κλπ και δεν ξερουμε αν ηταν soldered. οι haswell-e ηταν σιγουρα.

δλδ το προβλημα ειναι το μεγεθος του chip? o i9 7900x για παραδειγμα που ειναι μεγαλο chip γτ δεν ειναι soldered?

Επεξ/σία από akoinonitos

34 λεπτά πριν, james rod είπε

Το 14nm++ δηλαδη στο σχεδιαγραμμα το εκλαμβανω ως 12-13 κοντα. Για το δευτερο οκ αν δεν γινονται soldered γιατι θα υπαρξει καποιο προβλημα αλλα δεν θα μπορουσε απο την αρχη να βαλει σωστη παστα ωστε να μην χρειαζονται delid για πιο σωστες θερμοκρασιες? Τοσα χρηματα κανουν ας εβαζαν σωστη παστα στο tim οπως γινεται στο delid. Το μονο παραπονο γιατι θα μπορουσαμε ανετα να ειμαστε μεχρι 1.4volt 5.2 αλλα ειμαστε στα 1.30 max ακομα και με καλη aio.

5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δλδ το προβλημα ειναι το μεγεθος του chip? o i9 7900x για παραδειγμα που ειναι μεγαλο chip γτ δεν ειναι soldered?

γιατι ειναι 14nm και ο haswell 22. δηλαδη εσυ πιστευεις τωρα οτι η ιντελ θα ειχε προβλημα για ενα ευρω παραπανω που θα τις στοιχιζε το τιμ, που θα στο χρεωνε ευκολα 5 και δε θα ελεγες κουβεντα. εδω σου πουλουσε την απατη ι5 6600κ ξερω γω για 250 ευρω και τωρα σου δινει 6 πυρηνες στην ιδια τιμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, james rod είπε

γιατι ειναι 14nm και ο haswell 22. δηλαδη εσυ πιστευεις τωρα οτι η ιντελ θα ειχε προβλημα για ενα ευρω παραπανω που θα τις στοιχιζε το τιμ, που θα στο χρεωνε ευκολα 5 και δε θα ελεγες κουβεντα. εδω σου πουλουσε την απατη ι5 6600κ ξερω γω για 250 ευρω και τωρα σου δινει 6 πυρηνες στην ιδια τιμη.

Δεν ξερω δεν βρισκω λογικη σε αυτο που κανει να σου πω την αληθεια ,αν ειχε θεμα γτ το εκανε σε παλαιοτερα κομματια h-e ,b-e ,δεν ειχε καταλαβει οτι υπηρχε θεμα ? Τεσπα δεν θα το βγαλουμε εμεις το φιδι απο την τρυπα :D

Επεξ/σία από akoinonitos

Δεν μπορω καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα με την ΤΙΜ της ιντελ. Κατι θα ξερει και θα χρησιμοποιει. Σιγουρα θα μπορουσε να χρησιμοποιει κατι σε υγρο μεταλλο, με λιγοτερη κολλα στο IHS, τουλαχιστον στους Κ, αν και η εταιρια που προμηθευει την ιντελ εχει ιστορια πισω απο τις παστες. Παντως το die-ihs soldering δεν ειναι και οτι καλυτερο με βαση τα τεστ που ειχαν κανει παλιοτερα σε μερικα chip και τα crackαρισματα που δημιουργουσε.

9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν ξερω δεν βρισκω λογικη σε αυτο που κανει να σου πω την αληθεια ,αν ειχε θεμα γτ το εκανε σε παλαιοτερα κομματια h-e ,b-e ,δεν ειχε καταλαβει οτι υπηρχε θεμα ? Τεσπα δεν θα το βγαλουμε εμεις το φιδι απο την τρυπα :D

Ας το αφησουμε το soldered. Δημιουργει προβληματα οποτε οκ που εβαλε tim. Γιατι δεν εβαλε σωστο tim αυτο μπορει να μου το απαντησει καποιος? Δεν θα μπορουσε να βαλει την παστα που βαζουν στο delid ωστε να μην χρειαζεται delid μετα την αγορα? Τσιγκουνευτηκε τα 1 2 ευρω η παιζει κατι αλλο?

Δεν ισχύει ότι θα ανέβαζαν όλοι 5.2 αν είχαν καλύτερο ΤΙΜ/ήταν soldered κτλ. Με τους Sky/Kaby δεν το παρακολούθησα, αλλά από Ivy/Haswell & Coffee, αυτό που άλλαζε ήταν θερμοκρασίες κ λίγο τάση. Κάποια (λίγα) ξε-καπακωμένα άντε να κέρδιζαν 100 MHz, αυτό.

Επίσης τα LM δεν νομίζω να έχουν ίδια αντοχή στο χρόνο (στο heat cycling δλδ) σε σχέση με τα παραδοσιακά ΤΙΜ. Τώρα για την τσιγκουνιά, απλά να θυμίσω ότι το "1 ευρώ" είναι μερικά εκατομμύρια για το σύνολο της παραγωγής, οπότε και μισό ευρώ θα τσιγκουνευτούν, και 10 λεπτά ακόμα, γιατί όλα αυτά είναι + στο bottom line... τον λόγο ύπαρξης δηλαδή της εταιρείας.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...