noFEARgr Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 10 λεπτά πριν, Heybro είπε Iσως να ειναι και ετσι απλα οταν εβλεπα τα παρακατω: https://www.youtube.com/results?search_query=gskills+rgv+spd+ryzen λεω κατι παει στραβα. Οι ram παντως που βγηκαν βγηκαν ξεκαθαρα για το θεμα που ειχε η am4 πλατφορμα. Ουτε optimized ειναι. Οι κανονικες rgb gskill https://www.skroutz.gr/s/10978043/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZR.html και για τους amd που μετα απο 1 χρονο κυκλοφορησε η gskill μιας και το rma πηγαινε συννεφο. Για z370 δεν ειδα κανενα spd fault παντως. https://www.skroutz.gr/s/13347998/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZRX.html 14nm ειναι οι coffee 12 οι ryzen. Η καταναλωση μεγαλυτερη στους δευτερους. Σιγουρα με τα 7nm θα γινουν θαυματα αλλα δεν ξερω ποσο συντομα θα δουμε 7nm. Στα 4 νομιζω ειναι το οριο μετα τι θα γινει? 14nm ειναι της Intel και 20 πραγματικα της GF που χρησημοποιει η amd , τα υπολοιπα ειναι μαρκετινκ. Τα 7nm(10 πραγματικα) θα δωθουν στο τελος του χρονου και το 2019 τετοια εποχη θα κυκλοφορησουν οι ryzen 2 με αυτην την λιθογραφια . 1
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Ετσι θα ειναι παιδια ενταξει. Απλα βλεπω οτι οι παλιες rgb cl14 εχουν ακριβως ιδια timings με τις καινουργιες που βγηκαν.Δειτε λιγο εδω εχουν ακριβως ιδια timing: Παλιες https://mustshop.gr/category-1722/hardware/mnimes/d416gb-3200-14-trident-z-rgb-k2-gsk.html?sl=el Καινουργιες για amd http://www.techstores.gr/ram-ddr4-3200-16gb-c14-gskill-tz-rgb-k2.html Δεν γραφω οτι φταιει η amd η gskill και το aura εφταιγαν το εγραψα και πριν. Μόλις τώρα, noFEARgr είπε 14nm ειναι της Intel και 20 πραγματικα της GF που χρησημοποιει η amd , τα υπολοιπα ειναι μαρκετινκ. Τα 7nm(10 πραγματικα) θα δωθουν στο τελος του χρονου και το 2019 τετοια εποχη θα κυκλοφορησουν οι ryzen 2 με αυτην την λιθογραφια . Κατσε δηλαδη τα 12 που γραφουν οι ryzen 2 δεν ειναι οντως 12? Καπου χαθηκα εδω.
noFEARgr Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Φυσικα και δεν ειναι βελτιωσεις στην ηδη υπαρχουν λιθογραφια ειναι , την πραγματικη αλλαγη θα την δουμε του χρονου Θεωρητικα μεχρι 4-5 μπορει να φτασει το πυριτιο μετα οι αποστασεις ειναι τοσες μικρες που τα ηλεκτρονια ''εξαφανιζονται'' και ''εμφανιζονται'' προσπερνοντας ετσι τα τρανσιστορ. quantum tunneling λεγεται και μπορεις να μαθεις περισσοτερα εδω. https://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_tunnelling Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από noFEARgr 1
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, noFEARgr είπε Φυσικα και δεν ειναι βελτιωσεις στην ηδη υπαρχουν λιθογραφια ειναι , την πραγματικη αλλαγη θα την δουμε του χρονου Δεν το γνωριζα βλεπω 12nm λεω τοσα θα ειναι. Γιατι γραφουν 12nm ομως?
akoinonitos Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, Heybro είπε Ετσι θα ειναι παιδια ενταξει. Απλα βλεπω οτι οι παλιες rgb cl14 εχουν ακριβως ιδια timings με τις καινουργιες που βγηκαν.Δειτε λιγο εδω εχουν ακριβως ιδια timing: Παλιες https://mustshop.gr/category-1722/hardware/mnimes/d416gb-3200-14-trident-z-rgb-k2-gsk.html?sl=el Καινουργιες για amd http://www.techstores.gr/ram-ddr4-3200-16gb-c14-gskill-tz-rgb-k2.html Δεν γραφω οτι φταιει η amd η gskill και το aura εφταιγαν το εγραψα και πριν. Κατσε δηλαδη τα 12 που γραφουν οι ryzen 2 δεν ειναι οντως 12? Καπου χαθηκα εδω. κουπωσε τες και τις δυο σε μια am4 και στις παλιες θα δεις tRC 75 και στις κανουριες tRC 48 ,εχουμε φαει ωρες να διαβαζουμε λογω ryzen για μνημες και δεν θες και να μας πιστεψεις. Δεν εχω σκοπω να παραπληροφωρω , τα forum ειναι για να μαθαινεις και δυο πραγματα οχι να επιμενεις χωρις καν να γνωριζεις. 1
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε κουπωσε τες και τις δυο σε μια am4 και στις παλιες θα δεις tRC 75 και στις κανουριες tRC 48 ,εχουμε φαει ωρες να διαβαζουμε λογω ryzen για μνημες και δεν θες και να μας πιστεψεις. Δεν εχω σκοπω να παραπληροφωρω , τα forum ειναι για να μαθαινεις και δυο πραγματα οχι να επιμενεις χωρις καν να γνωριζεις. Oχι ρε συ εννοειται σας πιστευω αλλα ειδα ιδια timings λεω ιδιες ειναι. Τωρα που εξηγησες ολα οκ. Μαθαινω μην παρεξηγηστε τοσο ευκολα ουτε επιμενω καπου. 1
noFEARgr Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, Heybro είπε Δεν το γνωριζα βλεπω 12nm λεω τοσα θα ειναι. Γιατι γραφουν 12nm ομως? Καθαρα λογοι μαρκετινκ θα μπορουσαν να γραψουν 14+ αλλα το 12 ακουγεται πιο ωραιο. 1
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 19 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Καθαρα λογοι μαρκετινκ θα μπορουσαν να γραψουν 14+ αλλα το 12 ακουγεται πιο ωραιο. Αν δεν μου το έλεγες θα νόμιζα ακόμα ότι είναι στα 12nm. Όλοι αυτό γράφουν στα χαρακτηριστικά. Εξου και οι μεγαλύτερη κατανάλωση που έχουν ακόμα και σε idle.
mcrae13 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Άντε σιγά σιγά θα τα βρείτε ρε και θα πιείτε και καφεδάκι Ερώτηση τώρα επί του θέματος: Το νέο bios ,όχι αυτό που βγήκε για τα spectre/meltdown,το επόμενο που βγήκε δευτερη φορά με νέο microcode.Όσοι το περάσατε είδατε καμιά επαναφορά στις "χαμένες" επιδόσεις?Ή κάτι προς το καλύτερο? Ρωτάω γιατί κυκλοφόρησε μόλις και για Z170 το αντίστοιχο αλλά μιας που το σύστημα τρέχει νερό,αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μην το περάσω. Ευχαριστώ. 1
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, mcrae13 είπε Άντε σιγά σιγά θα τα βρείτε ρε και θα πιείτε και καφεδάκι Ερώτηση τώρα επί του θέματος: Το νέο bios ,όχι αυτό που βγήκε για τα spectre/meltdown,το επόμενο που βγήκε δευτερη φορά με νέο microcode.Όσοι το περάσατε είδατε καμιά επαναφορά στις "χαμένες" επιδόσεις?Ή κάτι προς το καλύτερο? Ρωτάω γιατί κυκλοφόρησε μόλις και για Z170 το αντίστοιχο αλλά μιας που το σύστημα τρέχει νερό,αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μην το περάσω. Ευχαριστώ. Αλλά 4 περάσαμε μετά από το πρώτο με microcode. Αν κάποιος είχε κάνει test σε ssd θα βγει κάποια άκρη. Στο cinebench είναι εντάξει πάντως 1660 έβγαλα με τα 5ghz.
mcrae13 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Εισαι offtopic! To μόνο σίγουρο! Και μέσα στο χαμό δεν είμαι και αισιόδοξος για σοβαρή απάντηση,αφού οι περισσότεροι δεν θα διαβάζουν καν το θέμα... 2 λεπτά πριν, Heybro είπε Αλλά 4 περάσαμε μετά από το πρώτο με microcode. Αν κάποιος είχε κάνει test σε ssd θα βγει κάποια άκρη. Στο cinebench είναι εντάξει πάντως 1660 έβγαλα με τα 5ghz. Λογικό μιας που η 370 είναι και νέο chipset να παίρνει πολλά Updates.Εγώ πήρα ένα για spectre/melt και τώρα έβγαλε την διόρθωση,αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα. Όταν κάτι δουλευει καλά δεν το πειράζω εκτος αν συντρέχει λόγος
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, mcrae13 είπε To μόνο σίγουρο! Και μέσα στο χαμό δεν είμαι και αισιόδοξος για σοβαρή απάντηση,αφού οι περισσότεροι δεν θα διαβάζουν καν το θέμα... Λογικό μιας που η 370 είναι και νέο chipset να παίρνει πολλά Updates.Εγώ πήρα ένα για spectre/melt και τώρα έβγαλε την διόρθωση,αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα. Όταν κάτι δουλευει καλά δεν το πειράζω εκτος αν συντρέχει λόγος Περνα το όπως και να έχει ρε συ. Ασφάλεια stability όλο και κάτι θα δίνει. 1
strawman Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Εγω μαγκες ειμαι με το stock bios, οτι ειχε δεν το πειραξα. Εχω κακες εμπειριες απο την ASUS που το τελευταιο bios update τα πηρε ολα και τα **μησε στον Ryzen. Μνημες δεν ανεβαιναν, συχνοτητα δεν ανεβαινε.... Gaming 7 εχω (η προσποιουμαι οτι εχω), λετε να το patcharo?
mcrae13 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, strawman είπε Εγω μαγκες ειμαι με το stock bios, οτι ειχε δεν το πειραξα. Εχω κακες εμπειριες απο την ASUS που το τελευταιο bios update τα πηρε ολα και τα **μησε στον Ryzen. Μνημες δεν ανεβαιναν, συχνοτητα δεν ανεβαινε.... Gaming 7 εχω (η προσποιουμαι οτι εχω), λετε να το patcharo? Τι να σου πώ..εγώ έχω φάει στραπάτσα με τα ρεύματα παλιότερα σε διάφορες αναβαθμίσεις.Για Χ συχνότητα να ζητάει διαφορετικά κλπ.Και επειδή παίζω μονίμως με OC,το φοβάμαι.Άσε που μόνο για να σιγουρέψω stability παίρνει καμιά εβδομάδα.Μάλλον έτσι θα το αφήσω. Α,και το άλλο,σβήνονται και τα profiles..μάμησέ τα.γι αυτό ρωτάω
Προτεινόμενες αναρτήσεις