Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, _Theo_ είπε Αφού είναι τόσο καλοί οι Ryzen εσύ γιατί πήγες απο R5 1600 σε i7-8700k;; Αβυσσος αστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, Heatspreader είπε Διαβάζω όλο αυτόν τον χαμό και πραγματικά πάνω στη μανία σας ξεφεύγετε όλοι. Δεν είναι λογικό ο Ryzen 2700X να είναι σε γενικές γραμμές «καλύτερο» chip από τον 8700K; Είναι. Πρόκειται για ολόφρεσκο Chip σχεδόν ακυκλοφόρητο. Όταν βγήκαν οι Coffee Lake δεν ήταν λογικό να είναι καλύτεροι από τους πρώτους Ryzen; Φυσικά, όπως θα είναι οι επόμενοι Intel. Λες και ασχολείστε το τελευταίο εξάμηνο με PC μερικοί. Σε Multithreading τα πάνε καλύτερα οι νέοι Ryzen τόσο σε Benchmarks όσο και σε πραγματικά σενάρια όπως Video encoding. Σαφώς η διαφορά του Ryzen 2700X σε σχέση με τον 8700K σε Video encoding δεν είναι τόσο μεγάλη, δηλαδή όσο μεγάλη φαίνεται στα Benchmarks τύπου Cinebench. Στα παιχνίδια ο Ryzen 2700X είναι χειρότερος από τον 8700K και είναι λογικό. Ο πρώτος έχει χαμηλότερο STP. Πώς θα μπορούσε να ήταν καλύτερος σε παιχνίδια ο 2700X όταν ο 1800X ήταν αρκετά πίσω; Δεν έχει και κάνα τρομερό άλμα στο STP των Ryzen η AMD. Επίσης όσοι θέλετε να υπερασπιστείτε την AMD, μην λέτε για Tweaking στις RAM. Βγάζεις τα πράγματα από τα κουτιά τους, βάζεις XMP Profile και μετράς. Σιγά που θα κάτσουμε να πειράξουμε τα Timings και να πειραματιζόμαστε με την σταθερότητα του συστήματος. Με την ίδια λογική θα έρθει ο Intelάς και θα σας πει έχω κάνει Delid πάμε να μετρήσουμε στα 5.2GHz. Καλά είναι όλα αυτά και κατά κάποιον τρόπο καλώς αναφέρονται, αλλά δεν είναι επιχειρήματα με βαρύτητα. Αντιλαμβάνομαι 100% το γεγονός ότι κακοφαίνεται σε κάποιους που οι Intelάδες μας τα έχουν πρίξει με το STP και το πόσο καλοί είναι στα Games, αλλά μην ξεχνάμε πόσο Bulling έφαγαν οι AMDάδες με τους FX. Τότε οι FX ήταν πίσω σε Gaming, τώρα είναι Δευτέρα. Χαρείτε τα συστήματα σας και ξεκολλήστε από το e-penis. Όσοι έχετε 8700K, έχετε από τα καλύτερα CPU της αγοράς. Όσοι πάτε για 2700X επίσης. Το ότι κάπου κερδίζει ο ένας και κάπου ο άλλος είναι λογικό. Συμφέρουσα αγορά είναι ένας 8700 non K πάντως. Έτσι και αλλιώς ο 8700K για να ανέβει θέλει Delid εκτός αν σου έχει κάτσει πολύ καλό κομμάτι και έχεις μητρική με τα καλύτερα VRMs της αγοράς. Ούτε ο 2700X ανεβαίνει πολύ. ---------------------------------------------------------------------------------------- Αν και όπως έχω πει κρατάω πάντα επιφυλάξεις για τα Youtube Benchmarks, παρουσιάζει ενδιαφέρον η διαφορά των δύο Chip με την GTX 1060. i7 8700 (nonK) vs Ryzen 1700 Πάρα πολύ ωραία αυτά που γράφεις και συμφωνώ απόλυτα. Για μένα το μεγάλο ερώτημα όμως δεν είναι το ποιός είναι γενικά καλύτερος τώρα. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιός είναι πιο future proof και ποιός όχι. ΄Ένα ερώτημα που δύσκολα απαντάς. Οκ να δεχθούμε ότι τα σημερινά games παίζουν ελαφρώς καλύτερα σε intel cpus σε καταστάσεις out of the box χωρίς δλδ πολλά πειράγματα, πάρε, βάλε, παίξε. Στο χρόνια που έρχονται όμως, οι developers έχουν σκοπό να εκμεταλευτούν πυρήνες? συχνότητες? αρχιτεκτονικές? Προς τα που θα πάει το πράγμα? Εδώ σε θέλω. Πχ για μένα η amd έχει το πλεονέκτημα της ίδιας πλατφόρμας για 3 έτη, της am4, του χρόνου πχ κρατάς τα πάντα, αλλάζεις 7nm ryzen 3 και είσαι αρχηγός, μεγάλο πλεονέκτημα όπως και να το κάνουμε ενώ αν πείς να πάς σε έναν πχ 9700x σου λένε οι μπλέ πάρε και Mobo, ε όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, Heybro είπε Αβυσσος αστο. Όσες φορές τον έχουν ρωτήσει δεν έχει απαντήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabyRage Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Αφού είναι τόσο καλοί οι Ryzen εσύ γιατί πήγες απο R5 1600 σε i7-8700k;; Όχι πάλι ρε φίλε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, _Theo_ said: Αφού είναι τόσο καλοί οι Ryzen εσύ γιατί πήγες απο R5 1600 σε i7-8700k;; Το εχω γραψει 50 φορες. Για τον ιδιο λογο που θα πηγαινα απο τον 7600k (ο επεξεργαστης που θα αγοραζα με τα ιδια λεφτα του 1600) σε 8700k. Εκτος αν νομιζεις οτι ημουνα okay με τον 7600k...οποτε πασο. Αντε να το πω αλλη μια. Γιατι πηρα 144hz uw οθονη, η 1060 λοιπον δεν τραβαγε με αυτην την οθονη οποτε πηρα και μια 1080ti απτο mining rig, και λεω δεν μαμιεται, ας παρω και 8700k. Αφου οι γονεις πληρωνουν ετσι και αλλιως. Το λαθος που εκανα ηταν οτι εξαρχης δεν πηρα μνημες b-die με τον 1600. Ειμουνα early adopter και δεν το εψαξα και πολυ, με 20€ παραπανω πηγενα σε bdie. Aν τις ειχα παρει εξαρχης πιθανον να μην αλλαζα και CPU. PS1. Και επισης δεν κραταγε 144 στο pubg. Τωρα φταιγαν οι μνημες, φταιει ο επεξεργαστης, dunno. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, music_lover είπε Πάρα πολύ ωραία αυτά που γράφεις και συμφωνώ απόλυτα. Για μένα το μεγάλο ερώτημα όμως δεν είναι το ποιός είναι γενικά καλύτερος τώρα. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιός είναι πιο future proof και ποιός όχι. ΄Ένα ερώτημα που δύσκολα απαντάς. Οκ να δεχθούμε ότι τα σημερινά games παίζουν ελαφρώς καλύτερα σε intel cpus σε καταστάσεις out of the box χωρίς δλδ πολλά πειράγματα, πάρε, βάλε, παίξε. Στο χρόνια που έρχονται όμως, οι developers έχουν σκοπό να εκμεταλευτούν πυρήνες? συχνότητες? αρχιτεκτονικές? Προς τα που θα πάει το πράγμα? Εδώ σε θέλω. Πχ για μένα η amd έχει το πλεονέκτημα της ίδιας πλατφόρμας για 3 έτη, της am4, του χρόνου πχ κρατάς τα πάντα, αλλάζεις 7nm ryzen 3 και είσαι αρχηγός, μεγάλο πλεονέκτημα όπως και να το κάνουμε ενώ αν πείς να πάς σε έναν πχ 9700x σου λένε οι μπλέ πάρε και Mobo, ε όχι. Αυτο ειναι καθαρη μαντεψια ποτε δεν ξερεις τι θα γινει στο μελλον. Σκεψου ομως οτι και το 2011 με τον 2500k 4 πυρηνες και οι amd με 8 ελεγαν θα γινουν optimized τα παιχνιδια κτλ κτλ και τελικα στο ΘΑ εμειναν. Δηλαδη οκ παρε πυρηνες αλλα αν ειναι απλα να τους κοιτας και να χαιρεσαι που αντι για 50% στα παιχνιδια θα εχεις 40% τοτε τι να πω. Οποιος τους δουλεψει ολους για μενα εννοειται να παει σε ryzen 10 φορες το ειπα. Αλλα οποιος πραγματικα του αξιοποιησει οπως πρεπει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 minute ago, _Theo_ said: Όσες φορές τον έχουν ρωτήσει δεν έχει απαντήσει. Παιζει να εχω απαντησει 15 φορες. Αληθεια! Μπορει και παραπανω. Τωρα σαν αλλος παντελονατος οταν σου κανω quote τις 15 φορες που εχω απαντησει θα ζητησεις συγνωμη ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Το εχω γραψει 50 φορες. Για τον ιδιο λογο που θα πηγαινα απο τον 7600k (ο επεξεργαστης που θα αγοραζα με τα ιδια λεφτα του 1600) σε 8700k. Εκτος αν νομιζεις οτι ημουνα okay με τον 7600k...οποτε πασο. Αντε να το πω αλλη μια. Γιατι πηρα 144hz uw οθονη, η 1060 λοιπον δεν τραβαγε με αυτην την οθονη οποτε πηρα και μια 1080ti απτο mining rig, και λεω δεν μαμιεται, ας παρω και 8700k. Αφου οι γονεις πληρωνουν ετσι και αλλιως. Το λαθος που εκανα ηταν οτι εξαρχης δεν πηρα μνημες b-die με τον 1600. Ειμουνα early adopter και δεν το εψαξα και πολυ, με 20€ παραπανω πηγενα σε bdie. Aν τις ειχα παρει εξαρχης πιθανον να μην αλλαζα και CPU. Βασικα για pubg και 144hz και 1080ti ο 8700k στα 5 ειναι μονοδρομος. Τον κρατας γουσταρεις pubg φουλ και τελος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 32 λεπτά πριν, Heybro είπε Ελα φιλε μου. Στα 4.9 ειναι το πεμπτο που ετρεξα να δω αν παντα εχω το ιδιο score. Οι θερμοκρασιες απο διπλα στα 70-75 επαιζε συνεχεια στην αρχη εκαναν τα spike στα 80 82. 3333cl16 οι ram. Άμα μπορείς ανέβασε και κάποιο με 5GHz και 5.1GHz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Το εχω γραψει 50 φορες. Για τον ιδιο λογο που θα πηγαινα απο τον 7600k (ο επεξεργαστης που θα αγοραζα με τα ιδια λεφτα του 1600) σε 8700k. Εκτος αν νομιζεις οτι ημουνα okay με τον 7600k...οποτε πασο. Αντε να το πω αλλη μια. Γιατι πηρα 144hz uw οθονη, η 1060 λοιπον δεν τραβαγε με αυτην την οθονη οποτε πηρα και μια 1080ti απτο mining rig, και λεω δεν μαμιεται, ας παρω και 8700k. Αφου οι γονεις πληρωνουν ετσι και αλλιως. Το λαθος που εκανα ηταν οτι εξαρχης δεν πηρα μνημες b-die με τον 1600. Ειμουνα early adopter και δεν το εψαξα και πολυ, με 20€ παραπανω πηγενα σε bdie. Aν τις ειχα παρει εξαρχης πιθανον να μην αλλαζα και CPU. Ωραία δικαιολογία. Δηλαδή με καλές μνήμες ο R5 1600 είναι καλύτερος απο τον i7-8700k ; Αυτό θες να πείς; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, IoaZ είπε Άμα μπορείς ανέβασε και κάποιο με 5GHz και 5.1GHz Θελω να δοκιμασω 5.1 αλλα θα πιασουμε 90 βαθμους. Με 5 δοκιμασα πηγε στα 2.04 δευτερολεπτα και 86 βαθμους στο 1 core. Με 5.1 λογικα θα παει στα 2 δευτερολεπτα αλλα θα πιασουμε 90+. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Just now, Heybro said: Βασικα για pubg και 144hz και 1080ti ο 8700k στα 5 ειναι μονοδρομος. Τον κρατας γουσταρεις pubg φουλ και τελος. Kαι παιζει να το εχω γραψει χοντρικα 15 φορες, και ο αλλος μου λεει "δεν απανταω". Που στο εντομεταξυ απο τα 1α post που εκανα οταν βγηκαν οι Ryzen ηταν οτι πλεον οι i7 μετρανε μονο για 144hz gaming με 1080ti. Ε πηρα 144hz monitor και 1080ti και εκανα αυτο ακριβως που ειχα περιγραψει. Και μου λεει ο αλλος οτι δεν απανταω..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 25 λεπτά πριν, strawman είπε @Heatspreader Ε κατι τετοια video βλεπουν εδω τα strumfs και λενε οτι ειναι 50 fps μπροστα ο 8700k. Αυτα στο video απλα δεν παιζουν, κοινη λογικη ειναι ρε συ. Δηλαδη ο 1700 εχει την 1060 100% usage και ειναι 20-25 fps πισω απο τον 8700 με την 1060 στο 98% usage. Δεν γινεται. Και στο AC origins ακομα χειροτερα, εδω ο 1600 μου στα 3.6 με κακιστες μνημες ηταν 20-25 fps πανω απο αυτον στο video. Εχω ανεβασει και video αν θες να το δεις. Και μαλιστα με 3αρα 1060. Απλα δεν παιζουν αυτα τα νουμερα. Δεν ξερω πως γινεται ρε παιδες, αλλα εγω οτι Ryzen εχω δει εδω στο forum ειναι 20-30% πανω σε επιδοσεις απο οτι δειχνουν τα reviews. Απτην αλλη οτι coffeelake εχω δει εδω στο forum (καθως και τον δικο μου) ειναι πανομοιοτυπα με τα reviews. H τα reviews λενε ψεμματα η τα παιδια εδω στο forum Για να λες θα εκλεινε την ψαλιδα, εννοεις οτι ειναι πισω ο 7700k, σωστα? Πεστα στον heybro που λεει οτι ειναι πολυ μπροστα μηπως κανεις λαθος? στο πρωτο βιντεο παιζουν με διαφορετικη καρτα τα συστηματα, 1080 το ιντελ, vega το amd. στο origin παλι μεγαλυτερη διαφορα απο 8fps δεν ειδα πουθενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 10 λεπτά πριν, strawman είπε Αρα οι Intel δεν περνουν optimized subtimings, η τελοσπαντων δεν κερδιζουν πολυ, σωστα? Οποτε τι το χτυπας και το ξαναχτυπας δεν καταλαβαινω. Αφου οι ram ειναι απο default optimized στα Intel, το να κανεις και το αντιστοιχο optimization στους Ryzen φερνει απλα τα πραματα στα ισα, δεν ειναι unfair advantage. Επισης εγω δεν μιλαω για το πως τρεχει ο Ryzen των περισσοτερων κατοχων. Εγω λεω πως τρεχει ο επεξεργαστης, και αρα σαφως με ενδιαφερει πως παει με optimized subtimings. Δηλαδη αν οι περισσοτεροι κατοχοι χαλαγανε μονοι τους τα timmings (σαν τον τυπο στο review του guru3d ) αυτο θα παιρναμε σαν μετρο συγκρισης? Δεν εμποδίζει κανένας τους κατόχους ryzen να κάνουν optimized τις μνήμες τους, αλλά: -Πρέπει να ξέρουν ότι χρειάζονται συγκεκριμένα κιτ μνημών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακριβά κιτ συνήθως. Πολλοί την έχουν ήδη πατήσει αγοράζοντας πιο δευτεροκλασάτες. -Να βρουν κάποιον οδηγό του οποίου τα subtimings να δουλεύουν για αυτούς(γιατί αν δεν δουλεύουν εξ'αρχής, τρέχα γύρευε να βρεις ποιό απ'όλα έχει λάθος τιμή) -Να πειραματιστούν πολλές ωρές μέχρι να τα σφίξουν. Εν τω μεταξύ ορισμένα subtimings παρουσιάζουν την ιδιαιτερότητα να βελτιστοποιούν τις επιδόσεις εντός συγκεκριμένης ζώνης. Δηλαδή αν οι τιμές τους είναι υπερβολικά μικρές ή μεγάλες υπάρχει περίπτωση απώλειας επιδόσεων. Με απλά λόγια θέλει αρκετό πειραματισμό. Η κουβέντα ξεκίνησε(από το άλλο θρεντ: 8600Κ vs 2600X) όταν ο Aten Ra ισχυρίστηκε ότι ο casual χρήστης πρέπει να πάει σε ryzen. Αυτό είναι λάθος γιατί οι ryzen θέλουν το περισσότερο tweaking. Ενώ οι Ζ μητρικές είναι πλέον πολύ προσιτές για αυτούς που θέλουν να παντρέψουν non-K κομμάτια με γρήγορες μνήμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, strawman είπε Kαι παιζει να το εχω γραψει χοντρικα 15 φορες, και ο αλλος μου λεει "δεν απανταω". Που στο εντομεταξυ απο τα 1α post που εκανα οταν βγηκαν οι Ryzen ηταν οτι πλεον οι i7 μετρανε μονο για 144hz gaming με 1080ti. Ε πηρα 144hz monitor και 1080ti και εκανα αυτο ακριβως που ειχα περιγραψει. Και μου λεει ο αλλος οτι δεν απανταω..... Αφου πηρες 144hz οθονη απολαυσε την. Ο 8700k ειναι μονοδρομος για 144αρα οθονη το ξερεις. Για τις θερμοκρασιες οκ πιανουμε 85αρια σε intel burn test κτλ αλλα σε gaming ουτε 70 δεν πιανουμε. Αν θελεις παρε το εργαλειο με τα 7 ευρω για το delid και καντον να ηρεμησεις και απο εκει να τον τρεχεις στα 5.2 με 1.4 και τελος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις