DEADLAZARUS Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Ειλικρινά, θα σταματήσετε επιτέλους οι 5-6 γνωστοί-άγνωστοι; Έχετε μετατρέψει όλα (μα όλα) τα νήματα σε vs, σε ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη συχνότητα), σε ποιος τρέχει σε 720p, σε ποιος σε 360p και ποιος σε 5899p. Κουράσατε κύριοι. Θέλετε να αναρτήσετε τις δοκιμές και τ' αποτελέσματά σας, ώστε να γίνει σοβαρή κουβέντα; Μπράβο, είμαι μαζί σας. Θέλετε απλά να εκτονώσετε τις ορμόνες σας, που, λόγω άνοιξης μάλλον, έχουν χτυπήσει ταβάνι; Βγείτε έξω και αφήστε κι ένα νήμα χωρίς να προκαλέσετε το κλείδωμά του. Στην τελική, ποιος σας είπε ότι ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ποιος τον έχει καλύτερο (τον επεξεργαστή); Αγοράσατε; Ευχαριστηθείτε τις αγορές και τα συστήματά σας και χρησιμοποιήστε το ignore, εάν σας ενοχλεί κάποιος. Αφού δεν ξέρετε να κάνετε πολιτισμένο διάλογο, πατήστε (ως άλλοι Κιμ) το κουμπί. 3 2
noFEARgr Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Heybro είπε Δίκαιο. Τα benchmarks παραμένουν benchmarks όμως. Έβαλα πριν benchmark που τεστάρει chrome Mozilla winrar κτλ. Αυτά χρησιμοποιεί ο κόσμος 1% τρέχει benchmarks. Για αυτό βλέπεις 90/10 σε market share. Σου ξαναλεω εβαλες winrar σε περιπτωση συμπιεσης που πολλοι χρηστες δεν εχουν συμπιεσει ποτε στην ζωη τους αρχειο. Συμφωνουμε οτι 19/20 φορες θα κανεις unzip ναι η οχι ; εκει τον βλεπει με τηλεσκοπιο ο 8700k τον 2700χ ναι η οχι ; Επισης ελπιζω νακαταλαβαινεις οτι 90/10 που εβαλες μετραει ολα τα χρονια και οχι τον τελευταιο που βγηκαν οι ryzen . Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από noFEARgr
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Σου ξαναλεω εβαλες winrar σε περιπτωση συμπιεσης που πολλοι χρηστες δεν εχουν συμπιεσει ποτε στην ζωη τους αρχειο. Συμφωνουμε οτι 19/20 φορες θα κανεις unzip ναι η οχι ; εκει τον βλεπει με τηλεσκοπιο ο 8700k τον 2700χ ναι η οχι ; Επισης ελπιζω νακαταλαβαινεις οτι 90/10 που εβαλες μετραει ολα τα χρονια και οχι τον τελευταιο που βγηκαν οι ryzen . Αυτό κράτησα The basic lesson is to skip WinRAR for 7-Zip if you own a Ryzen CPU. Όλοι ευχαριστημένοι
Heatspreader Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Διαβάζω όλο αυτόν τον χαμό και πραγματικά πάνω στη μανία σας ξεφεύγετε όλοι. Δεν είναι λογικό ο Ryzen 2700X να είναι σε γενικές γραμμές «καλύτερο» chip από τον 8700K; Είναι. Πρόκειται για ολόφρεσκο Chip σχεδόν ακυκλοφόρητο. Όταν βγήκαν οι Coffee Lake δεν ήταν λογικό να είναι καλύτεροι από τους πρώτους Ryzen; Φυσικά, όπως θα είναι οι επόμενοι Intel. Λες και ασχολείστε το τελευταίο εξάμηνο με PC μερικοί. Σε Multithreading τα πάνε καλύτερα οι νέοι Ryzen τόσο σε Benchmarks όσο και σε πραγματικά σενάρια όπως Video encoding. Σαφώς η διαφορά του Ryzen 2700X σε σχέση με τον 8700K σε Video encoding δεν είναι τόσο μεγάλη, δηλαδή όσο μεγάλη φαίνεται στα Benchmarks τύπου Cinebench. Στα παιχνίδια ο Ryzen 2700X είναι χειρότερος από τον 8700K και είναι λογικό. Ο πρώτος έχει χαμηλότερο STP. Πώς θα μπορούσε να ήταν καλύτερος σε παιχνίδια ο 2700X όταν ο 1800X ήταν αρκετά πίσω; Δεν έχει και κάνα τρομερό άλμα στο STP των Ryzen η AMD. Επίσης όσοι θέλετε να υπερασπιστείτε την AMD, μην λέτε για Tweaking στις RAM. Βγάζεις τα πράγματα από τα κουτιά τους, βάζεις XMP Profile και μετράς. Σιγά που θα κάτσουμε να πειράξουμε τα Timings και να πειραματιζόμαστε με την σταθερότητα του συστήματος. Με την ίδια λογική θα έρθει ο Intelάς και θα σας πει έχω κάνει Delid πάμε να μετρήσουμε στα 5.2GHz. Καλά είναι όλα αυτά και κατά κάποιον τρόπο καλώς αναφέρονται, αλλά δεν είναι επιχειρήματα με βαρύτητα. Αντιλαμβάνομαι 100% το γεγονός ότι κακοφαίνεται σε κάποιους που οι Intelάδες μας τα έχουν πρίξει με το STP και το πόσο καλοί είναι στα Games, αλλά μην ξεχνάμε πόσο Bulling έφαγαν οι AMDάδες με τους FX. Τότε οι FX ήταν πίσω σε Gaming, τώρα είναι Δευτέρα. Χαρείτε τα συστήματα σας και ξεκολλήστε από το e-penis. Όσοι έχετε 8700K, έχετε από τα καλύτερα CPU της αγοράς. Όσοι πάτε για 2700X επίσης. Το ότι κάπου κερδίζει ο ένας και κάπου ο άλλος είναι λογικό. Συμφέρουσα αγορά είναι ένας 8700 non K πάντως. Έτσι και αλλιώς ο 8700K για να ανέβει θέλει Delid εκτός αν σου έχει κάτσει πολύ καλό κομμάτι και έχεις μητρική με τα καλύτερα VRMs της αγοράς. Ούτε ο 2700X ανεβαίνει πολύ. ---------------------------------------------------------------------------------------- Αν και όπως έχω πει κρατάω πάντα επιφυλάξεις για τα Youtube Benchmarks, παρουσιάζει ενδιαφέρον η διαφορά των δύο Chip με την GTX 1060. i7 8700 (nonK) vs Ryzen 1700 4
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 17 ώρες πριν, akoinonitos είπε Mπορεις να τρεξεις ενα corona benchmark στα 5ghz αν εχεις ορεξη καποια στιγμη? Ελα φιλε μου. Στα 4.9 ειναι το πεμπτο που ετρεξα να δω αν παντα εχω το ιδιο score. Οι θερμοκρασιες απο διπλα στα 70-75 επαιζε συνεχεια στην αρχη εκαναν τα spike στα 80 82. 3333cl16 οι ram. 1
pirmen56 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 17 ώρες πριν, Heybro είπε Στην αποσυμπίεση να σου πω την αλήθεια με κάνει bottleneck ο ssd μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα αρχείο 4.36gb να δούμε χρόνους. Handbrake δεν γνωρίζω τι κάνει δεν το έχω δουλέψει ποτέ. Handbrake στο απαρχαιωμένο H264 προηγούνται οι ryzen με διαφορά. Σε HEVC (και πιθανόν στο βασισμένο σε παρόμοιες τεχνικές free AV1) που είναι το μέλλον οι 8700Κ βγαίνουν αρκετά μπροστά λόγω ανώτερου AVX. Για σύγκριση, σε HEVC χρειάζονται περίπου 2 GB για πολύ ποιοτική εικόνα σε ταινία Full HD και άνω, των 2 ωρών. Σε H264 ξεκινάς από τα 4Gb για παρόμοιο αποτέλεσμα. Είναι φοβερό codec για να συμπιέζεις ταινίες/βίντεο. 9 ώρες πριν, strawman είπε @pirmen56 Παντως μαρεσεις.. Οταν ο αλλος λεει οτι ο 7700k ειναι πολυ ανωτερος του 6700k δεν τον διορθωνεις. Επειδη ειναι στο στρατοπεδο σου λες "δεν μαμιεται, αστον να πει και καμια χαζομαρα"! Ναι θα μείνω να δίνω απαντήσεις μέχρι τις 3:00. Προφανώς δεν είδε ότι είχα κάνει oc στα 4,7(από το afterburner). Πάντως ένα καλό κομμάτι 7700Κ στα 5ghz θα έκλεινε κι άλλο την ψαλίδα με τον 2700Χ. 2
strawman Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) @Heatspreader Ε κατι τετοια video βλεπουν εδω τα strumfs και λενε οτι ειναι 50 fps μπροστα ο 8700k. Αυτα στο video απλα δεν παιζουν, κοινη λογικη ειναι ρε συ. Δηλαδη ο 1700 εχει την 1060 100% usage και ειναι 20-25 fps πισω απο τον 8700 με την 1060 στο 98% usage. Δεν γινεται. Και στο AC origins ακομα χειροτερα, εδω ο 1600 μου στα 3.6 με κακιστες μνημες ηταν 20-25 fps πανω απο αυτον στο video. Εχω ανεβασει και video αν θες να το δεις. Και μαλιστα με 3αρα 1060. Απλα δεν παιζουν αυτα τα νουμερα. Δεν ξερω πως γινεται ρε παιδες, αλλα εγω οτι Ryzen εχω δει εδω στο forum ειναι 20-30% πανω σε επιδοσεις απο οτι δειχνουν τα reviews. Απτην αλλη οτι coffeelake εχω δει εδω στο forum (καθως και τον δικο μου) ειναι πανομοιοτυπα με τα reviews. H τα reviews λενε ψεμματα η τα παιδια εδω στο forum 4 minutes ago, pirmen56 said: Ναι θα μείνω να δίνω απαντήσεις μέχρι τις 3:00. Προφανώς δεν είδε ότι είχα κάνει oc στα 4,7(από το afterburner). Πάντως ένα καλό κομμάτι 7700Κ στα 5ghz θα έκλεινε κι άλλο την ψαλίδα με τον 2700Χ. Για να λες θα εκλεινε την ψαλιδα, εννοεις οτι ειναι πισω ο 7700k, σωστα? Πεστα στον heybro που λεει οτι ειναι πολυ μπροστα Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από strawman
pirmen56 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, strawman είπε Για να λες θα εκλεινε την ψαλιδα, εννοεις οτι ειναι πισω ο 7700k, σωστα? Πεστα στον heybro που λεει οτι ειναι πολυ μπροστα Όταν ο oced 7700Κ είναι σχεδόν το ίδιο με έναν ram optimized ryzen(οι oced χωρίς optimized subtimings είναι αρκετά χειρότεροι), λογικό δεν είναι ο 8700K να βρίσκεται πολύ μπροστά; Ο Heybro ίσως να μην κατάλαβε ότι έκανα oc στον 6700Κ. Δεν αλλάζει η ουσία των όσων λέμε εδώ και αρκετές σελίδες. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από pirmen56
strawman Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, pirmen56 said: Όταν ο 7700Κ είναι σχεδόν το ίδιο με έναν ram optimized ryzen(οι oced χωρίς optimized subtimings είναι αρκετά χειρότεροι), λογικό δεν είναι ο 8700K να βρίσκεται πολύ μπροστά; Ο Heybro ίσως να μην κατάλαβε ότι έκανα oc στον 6700Κ. Δεν αλλάζει η ουσία των όσων λέμε εδώ και αρκετές σελίδες. Ok, εστω δεν καταλαβε. Αρα συμφωνουμε οτι ειχε λαθος, ασχετος το που βασιζεται το λαθος του, και αρα ο 7700k δεν ειναι "πολυ μπροστα" οπως εγραψε αλλα πισω. Λιγο μεν, πισω δε. Αυτο που δεν καταλαβαινω στα αληθεια ειναι αυτο το optimized subtimings. Τι optimize να κανεις στους Intel? Αφου το ολο point και ο λογος που υφισταται το "optimized subtimings" στους Ryzen ειναι οτι τα timings βασιζονται στους Ιντελ, γιαυτο και οι Ram δεν τρεχουν σωστα και απροβληματιστα. Μπορω δηλαδη να κατσω να κανω optimize τις μνημες αντιστοιχα? Αν οχι, δεν καταλαβαινω γιατι το αναφερεις συνεχεια. Αν ναι, δωσε στοιχεια να δοκιμασω να ανεβασω νουμερα. Αν μετα το optimize του ριξω 50 fps του 2700x θα ερθω να σου πω ποσο δικιο εχεις. Και αληθεια, ποια ειναι η ουσια των οσων λετε? 360p AC origins 3 fps διαφορα. Αυτη ειναι η ουσια των οσων λεω εγω τοσες σελιδες. Αν εχεις να πεις κατι πανω σε αυτο, να σε ακουσω. 18 minutes ago, Heybro said: Ελα φιλε μου. Στα 4.9 ειναι το πεμπτο που ετρεξα να δω αν παντα εχω το ιδιο score. Οι θερμοκρασιες απο διπλα στα 70-75 επαιζε συνεχεια στην αρχη εκαναν τα spike στα 80 82. 3333cl16 οι ram. Δηλαδη με μικροτερη συχνοτητα και 0.05 volt κατω πηγες 82 και εγω λεω ψεμματα για τις θερμοκρασιες μου Εγινεεεεεεεεε Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από strawman
pirmen56 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Αυτό που είπα για subtimings αναφέρεται στους ryzen. Στοκ με optimized subs ένας 2700Χ είναι ανώτερος από έναν oced στα 4,2 χωρίς αυτά τα optimizations. Έτσι σαν υπενθύμιση για το που βρίσκονται οι ryzen των περισσοτέρων κατόχων. Δηλαδή ένας τέρμα oced 7700K είναι αρκετά μπροστά από κάποιον oced ryzen 2700X με AUTO subtimings.
strawman Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 7 hours ago, oddin said: Strawman επειδή έχω και εγώ Η100i στον 8700k μου φαίνονται ανεβασμένες οι θερμοκρασίες σου.Σε τι κουτί τον έχεις? Π.χ. Στο P3D (Flight Simulator) που είναι cpu Bound και τον τερματίζει σε 4.8 1.25v δεν βλέπω τέτοιες θερμοκρασίες.Μήπως παίζει κάτι άλλο? S340. Κοιτα, δεν λεω, μετριο κουτι μετρια και η ψυκτρα, αλλα το θεμα ξερεις ποιο ειναι? Οτι κατι kumtel που λενε και τα παιδια fx8350 στο 1.5 volt και την ειχα silent με max temps τα 65.
james rod Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, noFEARgr είπε 2700 , 65 watt 8700k 77 watt και τον κανει πλακα στο cinebench που εβαλες μπραβο πλεον δεν χρειαζεται να ποσταρουμε εμεις για να βγεις λαθος . βασικα αν υπαρχει κατι που χανει κατα κρατος η amd ειναι η καταναλωση και τον efficiency. προσεξε το efficiency του 2600χ με τον 8700κ. ειναι 82w vs 115w, ενω στο efficiency ειναι καλυτερος και του 7700κ με 2/4 λιγοτερους πυρηνες. αυτο πρεπει να προσεξει πολυ η amd, να μην παρασυρθει να πιανει τα νουμερα στα bench, αδιαφορωντας για την καταναλωση, γιατι η ιντελ ειναι σιγουρο οτι προηγειται σε αυτον τον τομεα στην mainstream segment.
strawman Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 1 minute ago, pirmen56 said: Αυτό που είπα για subtimings αναφέρεται στους ryzen. Στοκ με optimized subs ένας 2700Χ είναι ανώτερος από έναν oced στα 4,2 χωρίς αυτά τα optimizations. Έτσι σαν υπενθύμιση για το που βρίσκονται οι ryzen των περισσοτέρων κατόχων. Δηλαδή ένας τέρμα oced 7700K είναι αρκετά μπροστά από κάποιον oced ryzen 2700X με AUTO subtimings. Αρα οι Intel δεν περνουν optimized subtimings, η τελοσπαντων δεν κερδιζουν πολυ, σωστα? Οποτε τι το χτυπας και το ξαναχτυπας δεν καταλαβαινω. Αφου οι ram ειναι απο default optimized στα Intel, το να κανεις και το αντιστοιχο optimization στους Ryzen φερνει απλα τα πραματα στα ισα, δεν ειναι unfair advantage. Επισης εγω δεν μιλαω για το πως τρεχει ο Ryzen των περισσοτερων κατοχων. Εγω λεω πως τρεχει ο επεξεργαστης, και αρα σαφως με ενδιαφερει πως παει με optimized subtimings. Δηλαδη αν οι περισσοτεροι κατοχοι χαλαγανε μονοι τους τα timmings (σαν τον τυπο στο review του guru3d ) αυτο θα παιρναμε σαν μετρο συγκρισης?
Heybro Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, strawman είπε Ok, εστω δεν καταλαβε. Αρα συμφωνουμε οτι ειχε λαθος, ασχετος το που βασιζεται το λαθος του, και αρα ο 7700k δεν ειναι "πολυ μπροστα" οπως εγραψε αλλα πισω. Λιγο μεν, πισω δε. Αυτο που δεν καταλαβαινω στα αληθεια ειναι αυτο το optimized subtimings. Τι optimize να κανεις στους Intel? Αφου το ολο point και ο λογος που υφισταται το "optimized subtimings" στους Ryzen ειναι οτι τα timings βασιζονται στους Ιντελ, γιαυτο και οι Ram δεν τρεχουν σωστα και απροβληματιστα. Μπορω δηλαδη να κατσω να κανω optimize τις μνημες αντιστοιχα? Αν οχι, δεν καταλαβαινω γιατι το αναφερεις συνεχεια. Αν ναι, δωσε στοιχεια να δοκιμασω να ανεβασω νουμερα. Αν μετα το optimize του ριξω 50 fps του 2700x θα ερθω να σου πω ποσο δικιο εχεις. Και αληθεια, ποια ειναι η ουσια των οσων λετε? 360p AC origins 3 fps διαφορα. Αυτη ειναι η ουσια των οσων λεω εγω τοσες σελιδες. Αν εχεις να πεις κατι πανω σε αυτο, να σε ακουσω. Δηλαδη με μικροτερη συχνοτητα και 0.05 volt κατω πηγες 82 και εγω λεω ψεμματα για τις θερμοκρασιες μου Εγινεεεεεεεεε Η ψυκτρα ειναι σε silent και το voltage 1.28 με llc7 πηγε 1.31. Ειναι βασικα τα peak που κανει στους 75 επαιζε συνεχεια στην αρχη εκανε τα spike. Με delid καποια στιγμη θα παιξει 20 βαθμους κατω οποτε θα μπορουμε ανετα να τον τρεχουμε 5.2 με 1.40voltage με ιδιες θερμοκρασιες με τωρα. Το tim που εβαλε η intel ειναι απαραδεκτο το ξανα εχουμε πει πολλες φορες. Αλλα 3 χρονια ειναι η εγγυηση και ερχεται με auto ρευμα 1.45. Σκεψου οτι ο περισσοτερος κοσμος ουτε καν ξερει τι ειναι το bios. Τον τρεχει δηλαδη συνεχεια σε 1.45volt. Εχεις ακουσει πολλους cpu τα τελευταια χρονια να χαλανε? Οχι γιατι δεν χαλανε απλα εμεις εδω τρελενομαστε με τις θερμοκρασιες αν δουμε 80+ σε benchmark. Την gpu την τρεχω στους 50 52 βαθμους τερμα overclock. Λες να παθαινε τιποτα στους 60 70? Οχι απλα εγω θελω να εχει χαμηλα temps. Με ενα εργαλειο των 7 ευρω απο Κινα κανεις delid επεξεργαστες απο 3770 και μετα μεχρι 8700k. Λογικα θα το κανω στην τριετια που ληγει η εγγυηση να μαθω και τιποτα για το delid και μετα θα τον εχω 1.40 με 5.2 για οσο παει. Μπορει η amd να βγαλει τις Navi μεσα στο 2019 να ειναι τουμπανες σε λογικες τιμες να παρουμε και το θεμα του επεξεργαστη ειναι μια χαρα.
_Theo_ Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, strawman είπε Αρα οι Intel δεν περνουν optimized subtimings, η τελοσπαντων δεν κερδιζουν πολυ, σωστα? Οποτε τι το χτυπας και το ξαναχτυπας δεν καταλαβαινω. Αφου οι ram ειναι απο default optimized στα Intel, το να κανεις και το αντιστοιχο optimization στους Ryzen φερνει απλα τα πραματα στα ισα, δεν ειναι unfair advantage. Επισης εγω δεν μιλαω για το πως τρεχει ο Ryzen των περισσοτερων κατοχων. Εγω λεω πως τρεχει ο επεξεργαστης, και αρα σαφως με ενδιαφερει πως παει με optimized subtimings. Δηλαδη αν οι περισσοτεροι κατοχοι χαλαγανε μονοι τους τα timmings (σαν τον τυπο στο review του guru3d ) αυτο θα παιρναμε σαν μετρο συγκρισης? Αφού είναι τόσο καλοί οι Ryzen εσύ γιατί πήγες απο R5 1600 σε i7-8700k;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις